» »

steelpad 4S ali icemat 2nd?

steelpad 4S ali icemat 2nd?

Dead_Eye ::

Torej, po testu na slo-techu icemat, vendar steelpada 4s(ki naj bi bil iz aluminija al karoli že) ni bilo.
Sem se že skoraj odločil za icemat podlago, edino kar me mika je, da je steelpad tanjši...

Ima kdo steelpad 4S in je res iz kovine ali je kak plastični premaz gor?
The one and only

Matek ::

4S je zelo kvalitetna aluminijasta podloga. Poskusi kje stestirati oba, pa se potem odloči, garantiram pa, da v nobenem primeru ne boš razočaran.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tilen ::

Icemat 2nd.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

LGithium ::

tudi jaz imam podobno vprašanje. trenutno imam neko thermaltakeovo aluminium, vendar bi zraven compa nekako lepše izgledala bela.
na cool-pc.org se odločam med Icemat 2nd white, in Icemat transparent. kupil bom tudi applovo mighty mouse, in me zanima če je možno da bodo pri transparentni, oz. white kakšni problemi? vem, da naj ne bi bilo, a vseeno :)

Tilen ::

Preveri kompatibilnost s podlogo. Se zna zgodit, da nebo delala vredu gor =)

Najbolje se razume z MX-i.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Fury ::

Men MS Explorer tut lepo gor dela :)

LGithium ::

kje se da to? kontaktiram ubistvu proizvajalca ( icemat ) ? sploh pa pri kateri bi bil večji problem? oz. katero je bolje vzeti. transparentno ali belo?

Tilen ::

Črnaj e d best, pol pa še icemat slusalke, oboje črno. PA je to to.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dead_Eye ::

Na žalost črnih nimajo, bele pa lih ne bi rad. Upam da imajo steelpad 4s, če ne ostane samo še bela:\
The one and only

Vesoljc ::

ce si pa belo kupis, ti pa nikol vec ne dam v54
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Tilen ::

Bela IMO ni prevec kul, ker se ze crna hitro umaze =)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Hux ::

Mene pa zanima kak je zaj z temi laser miskami predvsem G5. A je Icemat zate al nic nedela? Na homepagu od logitecha z novimi driveri sicer podlaga Icemat podprta "BAJE" in me zanima kak sploh lahko softwersko mislim a je to bol tak tak za silo ali res 100% lahko dleuje?

Kaj pa steelpad?

igor0203 ::

Če si iz LJ, ti jo lahko posodim, da jo sprobaš?

bajsibajsi ::

Jaz bi si sposodil katero izmed nastetih podlog (za kaksen dan). Pridem kamorkoli, v Ljubljani (z okolico). Seveda dam garancijo, recimo izmenjava osebni oz. "preverim" tvojo, in ti zraven dodam za varnost se recimo 5k-10k sit. Tko da v primeru, da jo ukradem, me zadene strela,... pac kakorkoli ne vrnem, obdrzis denar :)

ZS ali se raje (ker ZS pozabim pogledat) na exsharky@email.si

HT33L ::

Steelpad QcK+ za 4100SIT pr cool-pc ni bolse tekstilne podloge :!

PS: za ET in ostale low-sens playerje je dost kul, ker je 450mm x 400mm pa sam 3mm visine

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HT33L ()

Hux ::

No za mali test sem updejto G5 z novim firmwareom in razlika je res kot dan in noc.
Mam namrec podlago na keri spodnji strani se prej kurzor niti premakno ni zdaj pa dela cisto normalno kot na spredni strani podlage. In tudi na gladki mizi je obcutno boljse. Nisem z lj ne tak da nemorem.

SodVina ::

Pozdravljeni, mene pa nekaj zanima, pa bi si kar tole temo sposodu:
Katera barva naj bi bila pri enobarvnih podlogah optimalna? V to temo sem to napisal, ker me zanima predvsem icemat 2nd.

Opticne miske pac delujejo na principu odbite svetlobeo(imam mx518), svetloba pa se razlicno dobro odbija od razlicnih barv.

Sem malo iskal po netu, pa ne najdem ravno veliko.

thx,
lp
SodVina

GrimReaper ::

katera je najboljša podloga za 5k?
imam pa MX510

OldSkul ::

Kot že rečeno je zelo dobra podloga za malo denarja Steelpad QcK+. Edini problem je, da je nagnjena k temu, da se kar rada umaže.

bajsibajsi ::

"Katera barva naj bi bila pri enobarvnih podlogah optimalna? V to temo sem to napisal, ker me zanima predvsem icemat 2nd."

SodVina kaksen mesec, dva nazaj sem si sam sposodil obe omenjeni podlogi (steelpad4S ali icemat2nd); eno mi je pred nakupom celo posodil na testiranje Slo-tech uporabnik. Odlocil sem se za Icemat2nd edition. Kupil sem dve crni in eno modro podlogo. Miski imam MX518 in eno Razer Viper; delujejo odlicno... tako po obcutku kot tudi po testiranju s programi (mouserate). Po uporabi in testiranju sodec med barvami nisem opazil razlike, vsaj ne med modro in crno. Delujejo pa na omenjeni podlogi tudi druge opticne miske, ki jih uporabljajo moji prijatelji in pa nekaj "noname" mojih starejsih misk.
Glede same podloge pa ti lahko povem, da je to res izredno dobro izdelana podloga. Sama plast je izredno fina, narejena iz stekla, ki se lahko enostavno umije ali obrise z vlazno krpo. Opazam pa, da meni osebno ne ustreza "temperatura" podloge. Mogoce si kdo misli "wtf?", ampak meni je Icemat enostavno prehladna. Seveda se na mestu, kjer imas roko oz. kjer ti zapestje lezi na podlogi scasoma ogreje.. po npr. osmih urah igranja pa postane ze prav prijetno toplo. :) Druga stvar pa je, da mi je sama podloga prevelka, ceprav naj bi bla ravno velikost 2nd edition velik plus proti prvi verziji Icemat. Osebno uporabljam skoraj vedno zelo visoko sensitiviti miske in enostavno ne "porabim" vec kot polovico podloge. Drugace pa je to samo moje mnenje in moja osebna izkusnja; tako da se ne prevec ozirati na to, saj gre za resnicno kvalitetno podlogo, ki skupaj s pravo izbiro miske res tvori celoto. Se vedno pa si ti tisti, ki drzis misko v dlani... in ce si "trd" ti se tako dobra oprema ne bo pomagala do boljsih fragov. >:D

p.s. Ce si iz LJ., ti lahko posodim podlogo, preden das 9k sit in ugotovis, da to ni to kar si zelel oz. ti posodim obe barvni razlicici, da vidis da barva ne vpliva na misko (vsaj ne na MX518).

SodVina ::

Hvala za obsiren odgovor. Saj si priblizno predstavljam, da barva kvalitetne podlage nebi smela igrati neke velike vloge pri kvalitetni miski, ampak v teoriji pa bi moralo z eno barvno delati bolje kot z drugo, ker imajo razlicne spektre in zato tudi razlicne odboje. Samo to je potem ze cisto druga tema...

thx
lp,
johny

HT33L ::

@ sadar

sj kera podloga se pa ne umaze rada... icemat 2nd se tut rada umaze, sam jo mau z cistilom za steklo spucas pa je za neki cajta gut :!

GrimReaper ::

jaz sem imel v mislih Razer Mantis Speed
ima kdo izkušnje z njo?
kakšna je razlika med Speed in Control?

na Cool-PC sem gledal tudi Padsurfers Icemat in Steelpad (za Logitech)
kakšna je razlika med njimi? katere naj vzamem?

GrimReaper ::

vprašanje je še vedno aktualno
ne mislim zdaj čakat en mesec na nakup
za podlogo sem mislil dat okol 7k, tisti padsurferji pa so 1k

Dead_Eye ::

Torej, jaz sem kupil Steelpad 4S, ker icemata pač niso imeli. Vzel sem še icemat padsurferje, ker tiste orig. na mx510 niso ravno lepo drseli. Podlaga je super in še lepa za videt, pa raje daš še une 3k zraven in vzameš to iz kovine pa imaš mir, tiste z blaga se sčasoma obrabijo...
The one and only


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov članek: test podlog za miško (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
658655 (6270) Sc0ut
»

Podloga za mx 518 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
614249 (3158) strictom
»

teža logitech MX1000 ?????

Oddelek: Strojna oprema
131202 (1045) cole-22
»

Podloga

Oddelek: Kaj kupiti
281581 (1233) nodes
»

Katero igračkarsko podlogo za miško do 8jurjev???

Oddelek: Kaj kupiti
392551 (1555) glinik

Več podobnih tem