» »

Astral Flight

Astral Flight

dusanr ::

Danes sem se pogovarjal s prijateljem in mi je povedal za eno zanimivo tehniko, ki bi jo naj nekateri obvladali. Cela zadeva zgleda nekako takole, s pomočjo meditacije se pripraviš do tega, da zapustiš svoje telo in v bistvu zavestno sanjaš vse okrog sebe in kontroliraš sanje, v bistvu lahko počneš kar te je volja. Uporabil je besedo Astral Flight in na to temo sem našel kar precej stvari na internetu.

The Out-of-Body Experience - v bistvu je določen folk ki se prav s tem bavi in to resnično doživlja.

Kaj točno pomeni Astral Flight:

"Astral Flight - Astral projection is the ability to leave your body. Everyone leaves their body at night, but before they do leave, they have to put the physical mind to sleep. Most people don't remember this, but when the physical mind is asleep, the subconscious takes over, and this is usually when you do your astral projection. In other words, everybody does it, but they just don't remember doing it."


Kaj si vi mislite o tem, je to možno, če je, bi tudi sami probali?


link:

near-death.com

LP, Dule

  • spremenil: dusanr ()

Mediator ::

Lucidne sanje?

do zdaj še mi ni uspelo kontrolirat sanje po vseh teh tehnikah..upam da bo kaj v prihodnje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mediator ()

Bass0 ::

Meni je nekoč ravno po branju o lucidnih sanjah uspelo, da jih izvedem, sicer ne za dolgo, ampak le.

Sanjal sem med drugim, da me je lovil lev (!) in da sem pred njim tekel ko zmešan. Nenadoma me je prešinilo: kaj pa če sanjam? To je tisti trenutek, v katerem se po navadi čovek zbudi; tudi jaz sem se skoraj že zbudil, ampak mi je nekako uspelo, da sem se zadržal in se potegnil nazaj v sanje, s tem da sem sedaj vedel, da sanjam.

Najprej sem pomislil: no, tale lev potem sploh ni tako nevaren. No, za vsak slučaj, če je, pa mu dejmo definitivno zbežat. Pa sem skočil dvesto metrov in pristal na neki polici. :D In potem sem bogo žival začel že zajebavat, tako da sem skočil pred njega in takoj nato odskočil stran. Od tega pa do letenja ni dolgo trajalo. 8-)

Kaj se je zgodilo, odkar sem poletel, pa je malo zabrisano... sanje pač. Mislim, da sem se šel superheroja in ulovil par kriminalcev. :)) Nato nisem prepričan, ampak mislim, da sem tudi bil sposoben spremeniti okolje v sanjah... ker sem se pač spomnil tega, kar sem bral večer prej.

Kljub temu, da sem sklenil, da bom stvar poglobil, se tega potem nisem lotil... nekako sem pozabil. Ampak zdaj ko si me spomnil, me kar mika, da bi nadaljeval!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bass0 ()

Matek ::

OK, lucidne sanje so IMO izvedljiva stvar, tale "Astral Flight" je pa bullshit. Ne vem, zakaj morajo zadevo napihovati z izjavami tipa: "ločili se boste od svojega telesa".
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

WarpedGone ::

Itak da je tvoje zavestno doživljanje v takšnem trenutku ločeno od telesa. Ti se zavedaš telesa s katerim letiš ali pa zajebavaš leva, kot je napisano zgoraj. Ne pa tistega, ki leži v postli in spi. Če hočeš to izjavo razumet u kakšenm 'čudnem' smislu je to tvoj problem, s samo izjavo ni nič narobe.

Lucidne sanje so precej zanimiva reč. Rado pa poleg njih pridejo še kake druge motnje spanja, ki so bistveno manj prijetna.
Zbogom in hvala za vse ribe

Matek ::

Em, jaz sem definicijo razumel v čisto dobesednem smislu, če jo je kdo razumel "čudno" in v prenesenem pomenu, si jo ti.

Astral Flight - Astral projection is the ability to leave your body. Everyone leaves their body at night, but before they do leave, they have to put the physical mind to sleep.

Tole pravi, da ti v bistvu zapustiš fizično telo in se preseliš v drugega. In to se ne zgodi. V sanjah sicer ti se zavedaš telesa, ki zajebava leva, ampak tudi če jaz zdajle pomislim, kako sem na plaži na morju, nisam nikakor zapustil svojega telesa - le moji možgani izvajajo finte (v sanjah pač malce bolj prepričljive).
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

dusanr ::

S tem je želel povedat, da se psihično rešiš svojega fizičnega telesa, da si nekje drugje psihično, medtem ko fizičen del še vedno doma leži, psiha pa dela svoje.
Pa verjetno še uporabljajo ta izraz zato, ker ko se učiš momenta da dosežeš to stanje, si moras predstavljat, kako se vstaneš iz svojega telesa, pa si pol predstavljaš da ga vidiš kako leži na postelji. S tem dosežeš kontrolirane sanje, ker veš da ti je uspelo, ko vidiš svoje telo na postelji. Eni si celo zavežejo vrv nad posteljo in si predstavljajo, kako se z roko primejo za vrv in se potegnejo iz telesa, to bi naj pomagalo začetnikom.

Matek ::

OK, če jim to pomaga - kul, še vedno pa iz popolnoma racionalnega vidika vse raste v tvoji glavi, samo zato se upiram definiciji.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

dusanr ::

Ja to je res, celotno okolje je posledica tvojega spomina,recimo če ti to uspe naredit in se postaviš v svoje lastno stanovanje, boš vse videl tako kot je, ker poznaš svoje stanovanje na pamet, če pa česar ne poznaš, pa ti pomaga domišljija... dobra punca na tvoji postelji :)... itd..

WarpedGone ::

Zame je res in realno samo to, kar js doživljam kot realnost. Sanje tako niso nič manj realne kot budno stanje. V njih se običajno svojega fizičnega telesa ne zavedam, torej ga zame ni, v trenutku ko sm zaspal sm zapustu. Ko se zbudim, se ga ponovno zavem.

J...š objektivnost ki ne vključuje subjektivnega doživljanja.
Zbogom in hvala za vse ribe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spalna paraliza (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9319164 (9837) Scorpia
»

Lucid Dreaming (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12621492 (17343) CleanPower
»

Igričarji sanjajo bolje

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4712305 (10670) Lonsarg
»

sanje/čakre (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
734742 (3636) dav
»

Lucidne Sanje

Oddelek: Sedem umetnosti
214580 (4169) lymph

Več podobnih tem