» »

Medsebojno delovanje "organov" države

Medsebojno delovanje "organov" države

SkIDiver ::

V prvi vrsti me zanima kdo ima pristojnost nad osnovnim zavarovanjem občanov. center za socialno delo ali občina?

No da na kratko opišem zadevo. Letos bom pavziral in sem za to opcijo, da se v svojem kraju vpišem na višjo šolo, da bom imel status, itd...

Ampak sem malo v skrbeh. Namreč iz centra za socialno delo sem do sedaj bil deležen otroškega dodatka. Iz zavoda za zaposlovanje pa republiško štipendijo. To sem sicer dobival samo prvo leto študija. Dve leti pa je sedaj že v mirovanju. Enkrat zaradi ponavljanja in drugič zaradi preseženega cenzusa.
Tu me skrbi kako ti organi delujejo med sabo. Občina, center za socialno delo, zavod za zaposlovanje in študentski servis.
Namreč s tem statusom ob vpisu na višjo šolo bi koristil samo delo prek študentskega servisa in zdravstveno zavarovanje. Otroškega dodatka in štipendije pa ne!
V tem primeru me zanima, če in kako lahko med temi štirimi organi pride do tega da mene zvohajo, da sem na UNI LJ pavzer na višji šoli pa redni študent.

Seveda bi ob vpisu na višjo šolo v vlogi izbral opcijo, da nisem prej še nikoli bil vpisan v noben visokošolski zavod in nisem pavzer, ponavljalec, itd... SKratka vpisal bi se kot, da sem končal srednjo šolo in se vpisujem na višjo šolo.

Kake kazni, sankcije me znajo doletet ob tem izigravanju?

aljazh ::

V čem je problem?

Štipendija ti bo najverjetneje mirovala, dokler se ne vpišeš v višji letnik faksa. Obstaja tudi možnost, da bi jo moral vračati, vendar se za ta ukrep na zavodu za zaposlovanje zelo redko odločijo.

Otroški dodatek dobivaš še naprej, saj je vezan na to, da si vzdrževani družinski član in da se izobražuješ (torej, da imaš status) ter si mlajši od (mislim da) 26 let.

Zdravstveno zavaraovanje imaš še naprej, saj je vezano na to, da si vzdrževani družinski član in da se izobražuješ ter si mlajši od (mislim da) 26 let.

Torej: Vse bonitete obdržiš, razen štipendije, ki bo po vsej verjetnosti mirovala. Zadnjič sem od nekoga slišal, da tudi bonov za prehrano ne moreš kupiti, če študiraš na višji strokovni šoli.

SkIDiver ::

Bone vem, da lahko kupiš. Mi je potrdil sošolec, ki izkorišča status študenta na višji šoli že dve leti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1917475930 (15658) History
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426198494 (37311) Filip8
»

Letosnja dohodnina - izplonili? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11011180 (8351) kekz
»

Pavziranje

Oddelek: Šola
235642 (4968) jest10
»

Vzporedni študij

Oddelek: Šola
144730 (4269) Jimmy_

Več podobnih tem