» »

[+/-]Kritika NOVIC

[+/-]Kritika NOVIC

««
2 / 10
»»

V-i-p ::

pa smo spet pri 'zadevah'...


Mene osebno te "zadeve" prav nič ne motijo, rekel bi samo bravo vrtnyki, ker je fino dvignila kvaliteto in število novic s področja mobilne telefonije, ki jih je prej krepko primankovalo, tako da, kar tako naprej vrtnyka!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

CaqKa ::

a nisi ti ene parkrat reko, da novic več neboš komentiral?

primož a nimaš ti lokacije tega posta nekje shranjene?

perci ::

Jst se spomnim, ko je VIP obljubil, da bo napisal eno novico o mobilnih tehnologijah na dan. No, ene dva dni je zdrzal, ane VIP ;).

Sicer je pa to razumljivo - od nikogar ne zahtevamo, da piše novice. Ampak potem naj tudi ne nerga, če jih ni dovolj ali če niso iz tematike, ki njega ne zanima. Če je novica vsaj povprečno slovnično in slogovno na nivoju in če ni PR crap in je vsaj malo iz področja tehnike, se jo objavi.

Zvedavec ::

K temi o Firefoxu:
Slovensko ime za to žival je mali panda ali mačji medved (tudi mačji panda).
Je pa beseda panda moškega spola, torej ljudje uporabljajo kvečjemu rdečega pando (ali rdečega panda) in ne rdečo pando.

vrtnyka ::

Tnx, V-i-p ;)
vrtnyka ma resota rada

CaqKa ::

bog te obvaruj, da bi slučajno rekla, da se boš naslednjič probala izognit besedi 'zadeva'.

;>

vrtnyka ::

Ves, da je lepse imet vec razlicnih besed kakor pa, da se ena beseda ponavlja 100 x ;)
vrtnyka ma resota rada

CaqKa ::

preberi moj post v tej temi z datumom: 02.11.2005 15:27:31
da boš sploh vedla o čem govorim.

vrtnyka ::

Sej vem, o cem govoris, sej berem vse tvoje poste tle:) Tiste novice, ki bi si jo mogla prebrat pa niti nisem napisala jaz, tko ..da ne vem kaj ciljas name. Pac ne dovolijo, da se beseda veckrat ponovi pa mormo mal drugih dat not, ne vem kje je problem :)
vrtnyka ma resota rada

CaqKa ::

da če že morš drugo besedo uporabit, uporabi nekaj manj pogovornega kot je 'zadeva'

BigWhale ::

Ja. Zato, da bos bolj pametna izpadla. ;>

V-i-p ::

CaqKa daj no, ne komplicirat tam kjer ni treba...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

alum ::

... ker izpades prav bedasto.

CaqKa ::

bigwhale, daj ono statistiko naredi dalje..
se bomo potem menli kaj izpade bedasto.

kuglvinkl ::

Tista statistika ni več pomembna (z vidika same rabote), samo še sort, IIRC. SKratka, namresto da se zgublja z delanjem statisztike, lahko to naredi vpogled :). Je pa res, da mora biti nekaj prej storjeno, da se lahko gleda. ;)
Your focus determines your reallity

CaqKa ::

kr kr. jaz nebom oviral napredka te statistike.

vsekakor je 'zadeva' pogovorne narave. in ne sodi v novico.
v-i-p za tebe bi pa se spodobilo, če svojo uperjenost v mene, malo umiliš. zgolj zato ker sem ti malenkost na rep stopil.

BigWhale ::

Bom naredil. Samo moram v klet, pa najt en utp kabl, da masino prkopim in pridem do diska... :P Mi ze tri mesce tam stoji.. al kolk..

V-i-p ::

CaqKa, če misliš da sem jezen nate ali kaj podobnega se motiš. Sploh nisem, res ne. Pač, moje mnenje je da le malo preveč kompliciraš glede vrtnyke, ker piše čisto dobre novice, ampak te zastopim, ti imaš pač drugačno mnenje, jebat ga...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

CaqKa ::

pri vseh kolobocijah okrog enga linuxa namesto več linoxov imamo zdaj en windows?
Brezplačen Windows z reklamami?

da vip, jaz imam drugačno mnenje ;>

vrtnyka ::

Hja, če ni neki, je pa drugo ane :\
vrtnyka ma resota rada

Road Runner ::

js bi meu pa mal kritike na slike v novicah. ne se silt da daste v vsako novico sliko. sploh če nima nobenega pomena. slike so zato da nekaj prikažejo kar se ne da tako lahko napisati. ne pa da so tam samo zato da so. sj ne pišemo tračev no. konkretno me je tokrat zmotila slika v Microsoft Windows Desktop Search. Ne samo da nič ne pove, hkrati je še premajhna da bi sploh lahko videli kaj nam prikazuje.
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Ta je mal mejhna, ja :> Lohk bi se magari program inštaliral, zalaufal pa naredl screenshot. To je to :)

Road Runner ::

nevem kako je z ostalimi, ampak naprimer meni je screenshot, kako izgleda inštalacija programa totalno brez pomena. fotka laptopa, kakšen graf itd. so podatki ki ti nekaj povejo. takale zadeva pa nevem no... ni :>
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

CaqKa ::

Obnove literarnih del v SMS sporočilih
brez komentarjev pri tej novici nebi vedel za kaj se gre..
nevem samo tele novice od vrtnyke so res podn

vrtnyka ::

Caqka, ti ker kritizirej kolikor ti paše meni je useeno. Ampak očitno mas samo ti probleme z mojimi novicami ker samo ti jamraš čez njih ( razn racerja motjo slikce, to se strinjam z njim ).
Potem mi pa pokaži kako se pise novice pa se bom učila od tebe, ql ? ;((
vrtnyka ma resota rada

Road Runner ::

vrtnyka, za en bolj objektiven komentar:

tvoje novice so dostikrat preveč direkten prevod originalne novice. poskusi originalno novico 2x prebrati, jo zapri in spiši novico na s-t. nato preveri če so vsi podatki pravilni. tako se izogneš nerodnim prevodom, ki se tebi zdijo ok, ker poznaš originalen kontekst, mnogokomu pa nerazumljiv. Ker dostikrat izgleda kot da ne veš o čem pišeš, ampak le navajaš podatke iz originala. piši torej kot novinar, ne kot prevajalec :)
pač, predlog, lepo drugače da se trudiš :)
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Ziga Dolhar ::

vrtnyka,

kot pisunka novic bi morala imet do kritik(e) malo drugačen odnos, predvsem pa ne na osebnem nivoju.

Enako velja glede novic samih, saj je njihov namen predvsem v tem, da se jih prebere in razume, obenem pa bralec lahko od njih pričakuje še nekaj več kot goli povzetek izvorne novice, ki včasih celo zgreši bistvo vira.

"Kako se piše novice" si lahko pogledaš v arhivu; posebej se lahko posvetiš recimo Sergejevim novicam. Če ti je že CaqKa stopil na prste, lahko pogledaš (in pokomentiraš?) njegove prispevke, sam pa tudi svoje štejem med dobre.

Predvsem pa ni nič narobe, če kdaj rečeš komu od nas, ki nas "motiš", da ti natančno pove, kaj točno ti očita. Če pa ti to že pove, pa ga zavrneš s pavšalnim "samo tebe moti", s tem ne pokažeš kaj veliko volje do napredka.
https://dolhar.si/

CaqKa ::

vrtnyka sam se nimam za nevem kakega pisca novic. vem da mi manjka sloga in oblike.. pa še slovnice..
vseeno pa kot povprečen bralec novic lahko pvoem da so tvoje novice nerazumljive. zakaj so nerazumljive pač ne znam povedat, ampak kot zgleda je racer trofil žebljico na glavico.
tvoja bojazen da gojim kakšno antipatijo proti tebi je povsem zgrešena. avtor novice piše šele na koncu, če pa je novica razumljiva ali pa ne, pa se že prej vidi.

glede slikic pa mi itak ni jasno.. včasih se ti je še komaj kakšno konkretno sliko uspelo podturit, da jo ni 'overovitelj' izbrisal.. danes pa je očitno že kar nek logo dovolj.

pa admini ti naj pejstajo pravila za pisanje novic.

vrtnyka ::

Žiga, pac mi je prekipelo;)

Caqka : tudi jaz se nimam za pisca novic, ker mi etaq večino mojih novic spremenijo. Pač so kakršne so, če te tako motijo jih ne beri. Pravila za pisanje novic poznam, vendar kot so mi nekoč rekli, super novico bos znala napisat, ko jih bos mela okol 50 objavljenih jaz sem pa še dalec od tega. Berem novice, ki jih drugi pisejo in se učim od njih ampak pac usak ima svoj slog :)
Kaksno mnenje imaš o meni ni moj problem, nekega pozitivnega učinka na moje novice etaq nisem pričakovala vednar jih bom kljub temu še naprej pisala.

Pa lep pozdrav.
vrtnyka ma resota rada

Stepni Volk ::

Prižgi luč – namesto, da se pritožuješ nad temo.
Kitajski pregovor

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Zelo bralcu-prijazno, ni kaj.

p.s.: nekateri resni cajtengi sploh ne objavljajo imena avtorjev posameznih člankov. Šteje se, da za navedbami, vsebino in kvaliteto (ter mnenji) stoji celoten pisunski kolegij in ne neodgovorno soliranje individualca. S tem si prihranijo še možnost arogantnega odzivanja slednjih na kritike z odgovarjanjem tipa "pa me ne beri" (Hej! - Če ti niso všeč moje kritike, a) jih ne beri, b) ne piši novic! - takega odgovora si jaz ne upam privoščit).

Da si tovrstne anonimnosti Slotech ne more privoščit, je jasno in razumljivo že po naravi prispevkov. Da pa se dopušča tovrstne odgovore, ko gre za uradno požegnane prispevke (by Valpet oz. ustrezni uporabnik s pravicami), je pa res nesprejemljivo.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

OmegaBlue ::

Razočaran sem.. izredno.

Ne samo da ne znate brati ČEMU je ta tema namenjena, spuščate se na osebni nivo in padajo že nekateri žaljivi posti (da offtopic ne omenjamo), tega resno ne bi pričakoval od starejši članov foruma, sploh pa ne od bivših moderatorjev. Malo se zamislite.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

CaqKa ::

Novo KDE namizje
>>> (elegantni, klasični in prosojni)
tukaj bi lahko bili trije linki
Kaj je ACID2?
Kaj je Superkaramba?

veteran ::

Caqka, ACID2 je CSS test za brskalnike. Saj ne rečem, prav za vsako Karambo Karambito res ni treba vedet, kdo al kaj je; ampak ACID test! Upam, da ne boš zdaj še vprašal, kaj je CSS in da hočeš link. Hmm, kaj pa če še kdo ni nikoli slišal za Konqueror? Dejmo še za to link. :(

www.webstandards.org

CaqKa ::

jah veterani to šač veste. nekateri ostali pa ne. novice pa se pišejo za vse ne samo za veterane.

Road Runner ::

veteran: jaz se dost ukvarjam s cssjem in mi ime acid test nič ne pove. sm vidu da je to tist smajli, ki sem ga sicer že vidu ampak samo ime ne pove nič
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

KoMar- ::

Zdi se mi, da bi iz Slo-Tech novic morali črtati subjektivne komentarje avtorjev novic. Zato imamo možnost komentiranja novic! Sedaj moramo pa brati neke wannabe-duhovite opazke in pozive k bojkotu Sonyja... boste pri Slo-Techu dovolili, da avtorji novic svojo nestrpnost širijo na tak način? (BTW: To nikakor ne pomeni, da mi je Sonyjeva politika všeč... in o tem ni potrebno debatirati na tem mestu... gre za princip. Kaj bi bilo, če bi na 24ur.com vsako novico komentirali kar na dnu teksta in to čisto subjektivno, nagnjeno k določeni politični stranki?)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

Stepni Volk ::

Prižgi luč - namesto, da se pritožuješ nad temo.
Kitajski pregovor


Osebni stil vseh, ki pošljejo novico je nekaterim všeč, drugim ne. Nikoli ne moreš ugoditi vsem. A imaš izbiro: Beri samo ne poševno zapisano.
Prav tako te nihče ne sili brati ostalih komentarjev.

Še o tvojem predlogu in komentarjih... če bi naprimer, najprej oddal novico zgolj in samo v obliki, ki je sprejemljiva tebi, ter takoj zatem dodal sporočilo z enako vsebino, kot v poševno zapisanem... Kje je razlika?

Pri tem seveda ne bom omenjal, da bi čas, ki sva ga porabila za to dopisovanje, bil za Slo-tech bolj koristen, če bi oba oddala po eno novico. A to sporoča že pregovor zgoraj.

KoMar- ::

Ni to čisto tako... če želiš subjektivno komentirati novico, uporabiš komentarje, v novici pa mora biti samo objektivna vsebina. To nima nobene veze s "stilom avtorja novice", btw.

Nejc Pintar ::

@marko: Ti komentarji so vedno bili, ter so pogosto zelo zabavni. Samo moraš kdaj tudi kakšen sarkezem razumet:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Matri[X] ::

Posevni text (ce ga mora avtor nujno dodat, da si poveca ego), naj bo kratek, ne pa dolg 5 vrstic, kar je skoraj tolk kot novica.

Ce zeli avtor novice komentirat, naj napise prvi komentar.

KoMar- ::

Jasno. In ni res, da so vedno bili ti komentarji... pred parimi leti jih gotovo še ni bilo, vsaj ne pri čisto vsaki novici. S temi brezveznimi komentarji ST izgublja svoj nivo objektivnega podajanja informacij...

Ziga Dolhar ::

T.i. "poševne vrstice" danes niso več take kakršne so bile zamišljene ob spontani uvedbi.
https://dolhar.si/

Microsoft ::

Kak so pa sploh ble te vrstice zamislene na zacetk?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Ziga Dolhar ::

Kot nek 'lahkoten' zaključek novice, nek smešen komentar, ki se norčuje iz kakšnega vidika o poročani vsebini. Cilj? "Make them laugh."

Nič filozofskega oz. definitivno brez političnega naboja, kar se precej odraža zadnji dve leti. "Subjektivna mnenja", kar nekateri želijo skrivat pod krinko poševnih vrstic (pardon, "poševnih odstavkov" :)), so bila v mojih novicah ponavadi v navadnem neležečem tekstu, a z odstavkom in vsebinsko jasno ločena od osrednjega "poročilnega" dela.
https://dolhar.si/

veteran ::

RacerD: se dost ukvarjam s cssjem in mi ime acid test nič ne pove

Naj bodo torej v novicah linki na vse možne neznane pojme? Kaj pa če bralec ne razume angleščine? Mu link prav nič ne pomaga. Ali naj pisun piše novice tako, da na kratko pojasni te stvari?? IMHO obstaja resna nevarnost, da bodo pojasnila daljša od novice.

Še najbolje bi bilo, če bi bralec, ki novice ne razume prav dobro, vprašal (v komentarju novice, ne tukajle), zelo verjetno bi kmalu dobil odgovor...

PrimozR ::

veteran mislim da redki tukaj ne znajo angleško. Sicer sem pa pogosto uporabil Wikipedio (npr. v Cedar Mill test novici sem uporabil link na Wikipedio za razlago SOI ter Intlove tehnologije izdelovanja tranzistorjev in podobne zadeve).

Ziga Dolhar ::

Verjetno je občutna razlika med označbo, ki se pojavlja pogosteje in se ume smatrat za skoraj splošno znano, in tisto drugo, ki uveljavlja nek nov buzzword oz. je praktično gotovo, da jo "pozna" manj kot nekaj odstotkov bralstva.
https://dolhar.si/

veteran ::

Nič filozofskega oz. definitivno brez političnega naboja, kar se precej odraža zadnji dve leti.

Tole je IMHO precej utopično, "človek je namreč po naravi politična žival". So popolnoma objektivne novice sploh možne, tudi če odmislimo komentar? Tako kot so objektivne v dnevnem časopisju, nekdo je celo omenjal 24ur.com? Oh, ja. ;)

Meni se zdijo boljše take novice, kot jih npr piše Stepni volk, kot pa tisto brezdušno prepisovanje oz. prevajanje PR, ki si ga privočijo nekateri pisuni. Stvar okusa. In izbire. Jaz raje berem novice na slashdot.org, theregister.com, včasih celo na slo-tech.com. Nekaterim pa bolj sedejo objektivne novice v časopisu Družina, objektivne novice na microsoft.com... :P

PrimozR ::

To je res. FSB mislim da je brezveze razlagat. Če kdo ne ve, pač vpraša v komentarjih in se mu pove. SOI, AMDjev način izdelave čipov (silicon on insulator) pa je pač potrebno razložiti večim ljudem, tukaj pa na pomoč priskoči Wikipedia oz. kaka druga stran (Wikipedia je za to IMHO najbolj primerna).
««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prikrivanje politične opredelitve strokovnjakov (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
584874 (3644) Maria

Več podobnih tem