» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
76 / 236
»»

Cinderela ::

Vecina tistih ko so dlaje od 1500m ni v tej temi ze dolgo ne vec :D
Noja jaz sem se ker sem to lih postal ampak nena vec sproti berem tu pa tam smao.

To je sicer razumljivo da bodo zavrnili. Nekje pac morajo mejo dati. Ce dajo 1536 bodo pac naslednemu ko je 1537 zavrnili :\



Tilen: mas link do tega servera?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cinderela ()

globoko grlo ::

ne vem, al je že kdo povedal, sem prejle govoril z help deskom in je model rekel, da začnejo priklaplat skupno razvezan dostop šele 10 maja, češ da T1 prej ne dovoli

fast ::

Ja 1500 m po kablu.

Sej pravim če nekomu dela na 1800m 10/1, bi moralo tudi na 1536m :D .
Tudi razumem, da je nekje potrebno naresti črto, ampak tako s šestilom po zemljevidu, pač ne gre.

In to je dejstvo, da T2 sploh ne premore inštrumentov za merjenje linije,
T1 jih pa ne rabi, ker te tehnologije nima.

Vem pa da je nekaj modelov, ki jim vleče tudi čez 2000 m.
Tko posploševat in vse metat v isti koš, se mi zdi popolnoma neresno.

Sicer se na te zadeve ne spoznam, ampak mislim, da se da linijo tudi prej zmerit, preden te odklopijo, ali vsaj nekaj primerjalnega, če dela
ADSL na 1500m za 20M potem bo tudi VDSL delal na tej odaljenosti recimo s polovično htrostjo, če so padci dejansko tako hitri.

Vem pa da imamo dobre kable, saj so stari komaj 2-3 leta in to speljani pod zemljo.

globoko grlo ::

Verjetno hočjo najprej zrihtat tiste, pri katerih ne bo težav. 1500m se jim je očitno zdela še taprava razdalja za neproblematičen priklop, ko bodo vsi prišli na vrsto, bojo pa verjetno še ostale začel prklaplat. IMO

|bLaD3| ::

@fast

Kako ti ves da nimajo instrumentov za merjenje ? Delas mogoče pri T-2 da veš? Da te razočaram IMAJO JIH.

Tilen ::

CInderela, 84.255.203.243:27017 pw:free
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

OldSkul ::

Globoko grlo, hahaha.

Danes sem tudi jaz klical T-2 in za razliko od nekaterih takoj dobil zvezo.
Vprašal sem kaj se dogaja z mojo pogodbo in so rekli, da je RAVNO DANES Telekom poslal pozitiven odgovor, tako, da lahko kmalu pričakujem priklop Very Happy Very Happy
Je pa rekel, da sem v prvi skupini priklopov, kar me čudi glede na to, da sem oddaljen 600m, priključevali pa naj bi najprej samo 300m.
Aja naročil pa sem 10/2 + obdržat mislim Telekomov telefon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

AirDevil ::

Samo za info oni to gledajo zračno razdaljo.
Ker za mene so tudi rekli da sem oddaljen 1000m vendar v resnici sem prb 1500m po kablu. Torej če imaš Etis ali kaj podobnega si izmeri razdaljo zračno in po cesti do centrale in boš videl katero razdaljo ti oni povejo.

OldSkul ::

Vem ja. Mam TIS doma in sem si zračunal 600m zračne.

boris70 ::

A pol zdj prklaplajo tud une k smo več k 300m odaljeni od centrale???


Sadarj79 na keri centrali pa si?
Boriss

fast ::

@bLaD3

>>Kako ti ves da nimajo instrumentov za merjenje ? Delas mogoče pri T-2 da veš? Da te razočaram IMAJO JIH.

Če jih imajo zakaj pa mi je rekel, da ne bo noben hodil merit linijo ???

OldSkul ::

Centrala Ivančna Gorica (Dolenjska)

Cinderela ::

Res je ja tilen. T2 ni za hostanje igralnih streznikov. Kr okol 60 pinga je blo kajsele ce bi tujec priso. Je pa za downloadanje kurc :D

dragonfly ::

tole je pa moja zgodba:
po dveh mesecih in pol !!! sem po vezah (poznam nekoga, ki pozna nekoga, ki hodi z enim od majstrov) zvedela, da priklop pri meni ni mozen, ker imam telefonskega dvojcka. kdo bi si mislil, da to se obstaja! ko sem pred parimi leti kupla stanovanje, tega nisem vedela...
hudo so me razjezili, ker mi tega niso sporocili - konec koncev smo podpisali pogodbo, da o dobrih poslovnih obicajih ne govorim. po telefonu jih ni bilo za dobit, jasno, z mejli sem jih pa redno obsipalavala. nic... najbrz jim je skoda casa za tiste, od katerih itak ne bod nic imeli - saj jim je se za njihove uporabnike vcasih malo mar.

zanima pa me, ce se da tukaj kaj narest (do teh informacij namrec nisem mogla prit), al naj grem raje drugam?
ce je o tem ze kdo pisal se opravicujem, ampak z modem priklopom ne morem vseh 78 strani brat, saj razumete.

bodite lepo.
nema odmora dok traja obnova!

SasoS ::

Če je res tako, tudi drugje ne bo nič ker adsl ravno tako ne dela na dvojčkih. Lahko daš poizvedbo na siol in če bo odobrena pošlješ papirje na T-2 in apek...

G[e]c ::

Nov PSTN prikljucek stane 20 ksit.

Vzami nov prikljucek pa bo potem priklop mozen :D

dragonfly ::

tole pa ne stekam - sm druzboslovka, morda zato...
najprej bi morala dat 20k za nov prikljucek na telekomu in se pol od njega odjavit, da bi sla na t2? a bi dobila nove kable, al v cem je stos?
nema odmora dok traja obnova!

G[e]c ::

Ja, dobr si postekala:)

SasoS ::

Ni nujno da bojo novi kabli...lahko telekom samo PCM priklopi pa si potem v isti p*z*i :D

b ::

Kot receno zgoraj, najboljsa varianta je, da zaprosis za Siol, in ce ti ga priklopijo jim samo posljes grozilno pismo, da naj te takoj prikopijo na T-2 in vrnejo stroske, ki so nastali zaradi priklopa na Siol, ali pa jih prijavis trznemu inspektorju/UVK/apeku/komurkoli ze.

Nekje bolj na zacetku teme je bil nekdo s to potezo ze uspesen, mislim da ze konec lanskega leta.

Seveda je dobro vedeti, da je priklop na T-2 pri tebi mozen (si relativno blizu centrale, ki je operativna) in je problem samo dvojcek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

Irmscher ::

sadarj79: kdaj so pa poslal poizvedbo na telekom? oz. kdaj si vrnu podpisano pogodbo?

alienalien ::

dragonfly tudi pri Siolu bo najverjetneje odgovor negativen. Takih dvojčkov je še kar veliko v naši ulici nas je 18 hiš in so vsi razen naše priklopljeni na dvojček. Tako da sem imel takrat veliko srečo če ne še danes nebi imel niti ADSL-ja.

Soniux ::

kar ne upat prevec, ti Siolovci niso kar od muh...

OldSkul ::

Pogodba je bila poslana že oktobra. So pa jo spet poslali na Telekom Aprila. Verjetno. Aja, pa na t-2.shrani.si bo en pravtako priključen kmalu, pa je oddaljen nekaj čez 900m. Tako, da tista inf. o 300m ne vem kako je resnična.

Ampak, danes pa sem prišel domov in vidim na dvorišču dva telekomovca in od njiju zvem, da smo mi, pa še nekaj bajt (torej ne vse) imeli kabel naštiman po zraku in da bojo zdaj naštimali, da bomo priključeni na kabel, ki je pod zemljo. Zakaj nismo že prej bili priključeni na ta kabel ne vem.
Ampak zvedel sem tudi, da je zunanji kabel kar precej dolg, saj gre od bajte do bajte, tako, da lahko zdaj, ko smo priključeni na kabel pod zemljo, pričakujem T-2 še bolj :D :D

conrad ::

Ja, če imaš dvojčka verjetno ne bo nič. Sem hotel pri tastarih zrihtat neomejen dostop, pa ni možno. Mi je pa že par telekom "mojstrov" povedalo, da samoiniciativno menjajo dvojčke v enojne priključke, kjer je to možno in naj bi bilo le še okoli 2% takšnih priključkov v Sloveniji.
No moji tastari živijo v dost strnjenem naselju in so že 3x v zadnjih desetih letih (nazadnje pred pol leta) poslali prošnjo za samostojen priključek in vedno dobili odgovor, da bo avtomatsko spremenjeno, ko bodo to omogočale tehnične razmere. In stanje je še vedno isto. Zdaj a se delajo norca, ali pa je res potrebna temeljita investicija (kabli, tehnična oprema) da se tega lotijo in si pač na čakalni listi.;((

NavadniNimda ::

Ja sej veš Conrad - te reči koštajo, Telekom pa nima denarja za razmetavanje.:O
Oni morajo kupovati po Yugoslaviji razne Sinfonike, Amise, Voljatele in podobne "konkurente"...:8)

Wega ::

Glede dvojčka in priklopa- kaj pa če čisto odpoveš telekom, saj ni pogoj za VDSL?
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

alienalien ::

Wega res ni pogoj samo je pap ogoj aktivna parica, ki bo zopet vezana na "dvojčka".

wechta ::

Ma jest mamisti problem... pa tut nevem kaj naredit. Pač telekom noče omogočiti aktivne parice, brez tega pa ni ADSL-ja. Sm se skor zjoku...

Neaktiven ::

Najprej se opravičujem, če je kdo že zastavil podobno vprašanje, ampak res se mi ne da prebirati 76 strani.

Smo v hiši, ki ima dva stanovanja in en telefonski priključek. V našem stanovanju imamo ISDN telefon in ADSL modem, v drugem stanovanju pa je samo ISDN modem.
Zanima me, če je možno obdržati ADSL modem in ISDN telefon v našem stanovanju, v drugega pa namestiti VDSL modem? Lahko oba modema delujeta brez problemov ali to sploh ni možno?
Če ni možno, me zanima še, če se lahko ustvari nov prikluček v drugem stanovanju (iz priklučka ki je že v hiši), v našem stanovanju pa se obdrži ADSL in ISDN? Ali je potreben čisto nov PSTN priključek od telekoma?

mina4 ::

tudi jaz vprašanje, ali dve
kaj je boljša taktika - se najprej odjavit od telekoma in nato naročit T2 (telefona nič ne rabim, me ne bo motilo, če bom 2 meseca brez), bo prišla povezava kaj hitreje kot pa če pustiš T2, da te odjavlja?

drugo - kako točno veš kje je centrala? Če gledam na njihovo stran, v moji bližini ni nič (do Kamnika ali do Domžal imam 4 km), a tip s T2 mi je po telefonu rekel, da je pri nas možno. A ni to malo sumljivo? Saj še ISDNja nismo mogli imet?

Ker če npr. odjavim telefon, potem pa pogruntamo da s T2 ne bo nič, pa bomo potem vplačal kakšno Voljo ali podobno - bo takrat potrebno plačat ponovni priklop telefona? Če stacionarca dejansko nič ne rabiš, sam internet???

mitja_i ::

Uporaba ADSL in VDSL skupaj na eni parici ni mogoča. Za storitev VDSL dostopa do interneta je ADSL potrebno odjaviti. Na novi parici je pa seveda lahko vzeti samo VDSL.

Najboljša taktika je ta, da T-2ju pustiš, da uredijo vse potrebno za odklop, ker si potem tako najmanj časa brez (največ kakšno uro) brez interneta in/ali telefonije in tudi oni preverijo, če je priklop sploh možen.
Na T-2 ti lahko povejo oddaljenost, če jim sporočiš ulico in hišno številko. ISDN ne igra nobene vloge pri priklopu VDSL.

jerry2000 ::

Tako, danes sem dobil T-2 linijo... Internet sem samo vzel. Malo sem razočaran, a tako je...

Čakal sem le 3 tedne, Telekom je odklopil telefon v torek, danes četrtek mi je gospod iz T-2 priključil modem...

Naročil sem paket 10/2, samo zgleda ne bo nič :-( Modem se je postavil samo na 16/1 :-(( Pa sem sredi Ljubljane, Moste. Tako da bom imel 10/1 kot kaže. Škoda ker mi je bilo pomembno, da imam upload dober.

Druga težava pa je ta, da moj modem SMC7004BR ne dela dobro. Hitrost preko njega je največ 1.5 Mbit/sek, medtem ko če računalnik povežem direkt z modemom, imam 9.5Mb/sek :-/

Torej bo treba nov router. A ti novi routerji vsi podpirajo take hitrosti ali moram paziti kaj kupim?

A je to najslabši možen rezultat na liniji, da gre teoretično le do 16/1? :-(((

Jerry
Jerry and Tom

SasoS ::

Prvo, probaj optimizirat hišno napeljavo. Nobenih splitterjev, konverterjev, podaljškov, slepih vej...najbolje je da modem priklopiš točno tam kjer pride parica k tebi na točno tist kabel ki pride h tebi. Potem lahko probaš klicat tehnično pomoč da se malo poigrajo s profili...

jerry2000 ::

Ja hvala. Tako je bilo, najprej ga je monter priklopil v moji sobi in se je postavil na 16/1. Potem ga je postavil direkt v vtičnico (moja napeljava ima dva podaljška) in se je tudi postavil na 16/1. To zame pomeni, da ni razlike, ali pač...

Jerry
Jerry and Tom

boris70 ::

Jerry 2 kolk si pa oddaljen od centrale?
Boriss

jerry2000 ::

Niso povedali, a po mojem malo. Centrala je v Mostah, jaz sem v zeleni jami. Kak kilometer po cesti ali pa 1.5 km. To bi moralo iti 100/100 :-( 3 leta nazaj so nam tudi cesto razkopali in nove omarice postavili.
Jerry and Tom

|bLaD3| ::

Ja najboljs da bi slo 1gb/1gb :)

MrStein ::

jerry2:
Torej bo treba nov router. A ti novi routerji vsi podpirajo take hitrosti ali moram paziti kaj kupim?


V Monitor-ju so to testirali pred kakim mesecem-dva(-tri).

Večina jih zmore tam nekje 10-20 Mbps. Izjeme pa manj oziroma več.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SasoS ::

na 1500m si lahko vesel za tako hitrost. Meni gre na 350 zračne 21/7.

jerry2000 ::

Ma kdo ima še tako malo kot jaz :-(

Kako izračunam razdaljo? TIS pa od moje bajte do Pošte v Mostah ne? To sem izmeril in dobim od bajte (verjetno gre preko Kajuhove kabel, vsaj tam videvam omarice). Razdalja je 1.56 km :-) samo...

Jerry
Jerry and Tom

OldSkul ::

1.56km je veliko za VDSL. Bodil vesel, da ti sploh toliko dela :D. Jst bi bil.

jerry2000 ::

Veliko? Jaz sem mislil da je malo...

A ima kdo izkušnje, naročil sem paket 10/2 ampak dela pa 10/1. Se je s T2 možno kako zmeniti da bi imel namesto 10/2 15/1 (toliko mi pač leče samo so mi DL zamejili)? Ali striktno ztrajajo na paketih, ki jih imajo?

Jerry

PS - A centrale so torej še vedno stacionirane na Poštah?
PS2 - Ping do mojega strežnika v Nemčiji je pa 60ms, preko Telemacha je bil pa 35ms. Kaj ima T2 slabšo routo v tujino?
Jerry and Tom

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jerry2000 ()

MEDENA ::

Easy jerryp...jaz sem 350m od centrale pa mi gre 10/1....torej bodi happy.

jerry2000 ::

A naročil si pa 10/1 ali več? Čudi me le, ker mi monter ni rekel, naj bom happy, ampak se je čudil, kako da imam upload le 1 in se na tako malo postavi. Potem mi je rekel, da se nekaterim postavi na 20/6 itd... Zato sem pač dobil občutek, da se mi je zelo slabo postavil.
Jerry and Tom

Tody ::

Monterji so take smotanci, men zmontira modem in reče zdej pa lahko samo še čakate in vrečemo še besedo dve neha zadeva utripat... in me je tipo hotu skor prepričat da je modem pokvarjen :D

Wox ::

Kakšne mate kaj pinge do tujih strežnikov, npr. 83.243.82.73, 195.20.109.103. Moji so kar visoki, tam okoli 100ms se sukajo. 8-O Imam pa paket 1/1. A če bi imel 10/10 bi bili pingi kaj boljši? Hja, na SiOLu sem imel maksimalen ping do teh strežnikov 50ms.
Commodore 64

NavadniNimda ::

VIHARNIK - preveri ob kateri uri. Pri meni je zdej ura 19:45

C:\Documents and Settings\Nimda>ping 83.243.82.73

Pinging 83.243.82.73 with 32 bytes of data:

Reply from 83.243.82.73: bytes=32 time=56ms TTL=51
Reply from 83.243.82.73: bytes=32 time=56ms TTL=51
Reply from 83.243.82.73: bytes=32 time=56ms TTL=51
Reply from 83.243.82.73: bytes=32 time=56ms TTL=51

Ping statistics for 83.243.82.73:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 56ms, Maximum = 56ms, Average = 56ms

C:\Documents and Settings\Nimda>ping 195.20.109.103

Pinging 195.20.109.103 with 32 bytes of data:

Reply from 195.20.109.103: bytes=32 time=48ms TTL=117
Reply from 195.20.109.103: bytes=32 time=47ms TTL=117
Reply from 195.20.109.103: bytes=32 time=47ms TTL=117
Reply from 195.20.109.103: bytes=32 time=48ms TTL=117

Ping statistics for 195.20.109.103:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 47ms, Maximum = 48ms, Average = 47ms

------
Imam 10/2 linijo.

Jan987 ::

jest mam na siolu 1mega linijo pa mam iste pinge (okol 50)

jerry2000 ::

Jaz imam pinge do prvega strežnika skoraj 100ms
Jerry and Tom
««
76 / 236
»»