» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
18 / 236
»»

Sergio ::

Ja. Ampak slovenska foušija dejansko ne pozna meja.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

zu_dr ::

BineZerko
res so me preklopili v soboto. Okrog 9.30 je začelo delovati, okrog 11h pa je Telekomov uslužbenec prišel po NTBA, splitter in Calisto modem.
Praviš da si iz Kamnika

Če govoriš za soboto 29.10. na centralah Kamnik Bakovnik in Kamnnik center ni bilo nobenega tehnika telekoma. Še man pa da ima gdo storitev t-2 na področju Kamnik Bakovnik in Kamnnik center. Evo za to ti ne verjamem.

barabl ::

Folk ne vem zakaj se tuk utrujate z stvarmi kod so kdo je že priklopljen in kdo ni.Iz izkušen vam lahko povem,da bo minimalna čakalna doba vsaj 30 delovnih dni,enako je bilo ko so na siolu uvedli Adsl,no vsaj jaz sem čakal 30 dni,ker so gospodje pri Telekomu zmučkani 300 na uro,da o ¨strokovnosti ¨priklopa niti ne govorim,da sem moral potem jaz za njimi popravljat in lotat žice....Skratka,navadite se,da se na storitve pri katerih ima prste zraven Telekom čaka in tudi sedaj ne bo nič drugače.Sam sem oddal vlogo z kopijo dokumenta 28.10,4.11 sem se pozanimal če so zadevo dobili in prijazen oslužbenec na T-2 je pokukal v računalnik in me seznanil,da je moja vloga poslana na Telekom v poizvedbo.
Klical sem na številko 059002213 in zvezo dobil v prvo iz Isdn telefona.Sam sem mišlenja,da bomo zaradi začetnega navala vsi,kateri smo vloge poslali v mesecu oktobru priklopljeni nekje do 20 decembra,odvisno od kraja in zaposlenih na Telekomu v vašem kraju.Pa še nekaj mi je oslužbenec na T-2 povedal in sicer,da bomo najprej priključeni na nižje hitrosti in sicer 10/2,nato pa bodo nadgradili centrale in bodo možne tudi višje hitrosti,ne vem pa ali je govoril samo za naš kraj,ali pa na splošno.No konec koncev nam je tudi Telekom pri adsl priključil najprej 1mega,nato pa smo morali na Siol poslati vlogo za višjo hitrost,katera se je mimo grede zgubila in po mesecu dni,ko sem zadevo preverjal so me prosili naj ponovno pošljem vlogo in me nato v tednu dni priključili na 4mega.Upam,da so na T-2 bolj resni ljudje in moje slutnje ne držijo.

BineZerko ::

Fantje... lahko pa organiziram ogled v mojem stanovanju.
Vstopnina: en pir >:D
Med ogledom pa vam bom pokazal še svojo pogodbo o zaposlitvi.
In log datoteke na našem službenem serverju, iz katerih bo razvidno, da sem na vdsl priklopljen že od sobote.

Naj še enkrat ponovim, kar sem že napisal - ni bil moj namen, da se hvalim in/ali kogarkoli dražim.
Želel sem samo povedati, da se je priklapljanje začelo.

Kaj naj zdaj: postavim današnje Delo zraven opreme in fotografiram... pa boste rekli, da je fotomontaža.
Printscreen?... ja, boste rekli spet Photoshop.

OmegaBlue vam je potrdil... pa gonite svojo. Ste hujši k politiki, hehe >:D

Zu_dr: Ja. Kamnik. Center. 575m sem od centrale oddaljen. Lahko ti povem še svojo telefonsko številko, saj ni skrivnost.
Po opremo je prišel Telekomov uslužbenec, oblečen v modro polo majico, reklamno za "Modri ADSL".
Imena in priimka pa ne vem. Sem imel že vse v vrečki spakirano in v predsobi... sem mu samo dal vrečko, je pogledal, če je vse noter, nato mi je povedal, da je naredil preklop okrog 9:30... jaz pa njemu, da mi že vse dela. Zaželel sem mu lepe praznike in to je to.

Aja: pa>:D piše se "kdo" in ne "gdo".

Zgodovina sprememb…

shock ::

Res ne štekam vas. Počakajte malo no, saj boste tudi vi priklopljeni pač eni prej eni kasneje.

MEDENA ::

Vsi k Binetu downloadat :D pa en pir skonto v eurospinu >:D

zu_dr ::

Lahko ti povem še svojo telefonsko številko, saj ni skrivnost.

No pa dej.

barabl ::

Sej downloadali smo že zdej,sam smo mogli pol en tedn seedat,da smo pol lahka spet 2uri downloadali,pol se je pa še najdu en frajer pa nas zmerjal,da premal seedamo.Skratka T-2 se je pojavil pravi čas,kod cepivo proti gripi,zdej bomo pa seedali,da bo veselje.

BineZerko ::

zu_dr: 01-8319-560 (ISDN, kar lahko preveriš v telefonskem imeniku, ker najbrž tis.telekom.si še ni ažuriran.)

evo. ravnokar preveril: še vedno sem v imeniku. zdaj pa kar kliči na Telekom in jih vprašaj, kaj je s to številko, da ne deluje. >:D

Če te pa zanima moja nova cifra, pa se mi v zasebnih sporočilih lepo predstavi z imenom in priimkom... pa telefonsko napiši in te lahko pokličem.
(samo v si.mobil in vega omrežje še ne morem klicati, ker še nimajo pogodbe)

Zgodovina sprememb…

zu_dr ::

Hvala za tf če je to res se ti opravičujem.

BineZerko ::

saj se ni treba opravičevati...
ti kar pir prnes :D

zu_dr ::

BineZerko če maš storitev t-2 svaka čast je pa tle dost folka k smo dal podatke pa foto kopije dokumetov uni na t-2 sm govorijo da so poslal podatke na telekom in čakajo odgovor.

BineZerko ::

Saj sem šel tudi jaz čez celotno proceduro.
Še 3 dni sem bil brez interneta... kar se ni zgodilo, odkar pomnim ;((
Da Telekom zavlačuje je pa na žalost logično.
Ampak saj bo... tudi Rim ni bil zgrajen v enem dnevu... in kar spomnite se, kako dolgo je trajalo, da smo iz klicnega dostopa napredovali na adsl... pa je bila v bistvu ista firma...

zu_dr ::

Se bojim da za to ni kriv telekom In v končni fazi smo podatke dal t-2 ne telekomu na kašnem nivoju sta pa t-2 in telekom me pa en kurc briga in to strani t-2 ni izgovor.

Jaffa ::

Zakaj ste pa dal podatke komurkoli ? Zakaj pa niste počakali, da se zadeva "razčisti" ? Pa ne morte bit tak neočakani no... Jaz sem tud na začetku izpolnil prijavo, pa čakam. Pa kaj ? Ko bo bo. Isto je blo za ADSL. Če sm že tak dolgo prebil na modemu/adslu pred tem, potem me kakšen nadaljni mesec ne bo ubil.. Al ste res sami takšni, ki hočejo vse takoj imet ?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

OldSkul ::

Mene zanima, kako to, da si ti tako malo časa čakal, saj veze pri T-2 ne morejo vplivati na hitrost postopkov na Telekomu. Razen če imaš še kakšne veze tam. Ker jaz bom čakal vsaj še dva tedna, pa sem poslal pogodbo 14. oktobra. Zakaj taka razlika v odzivnem času Telekoma.

BineZerko ::

Zu_dr: ne vem, če sva se razumela.
Hotel sem povedati, da tudi preklopi iz isdn na adsl niso potekali brez zamud, težav in zapletov... pa je bilo to znotraj Telekom-SiOL hiše.
T-2 pa ne more aktivirati vdsl, če Telekom ne izvede preklopa v centrali.
Da pa je zavlačevanje v interesu Telekoma, je pa najbrž tudi logično, saj z vsakim preklopom izgubijo stranko.


sadarj79: če bi imel veze na Telekomu, najbrž ne bi bil 3 dni brez interneta, se ti ne zdi?

Zgodovina sprememb…

kitl76 ::

Pač BineZerko je edini srečnež, ki je dobil T2 po hitrem postopku saj za koga drugega jaz nevem čeprav intenzivno spremlajm 8 forumov in vse SLO trackerje. Me pa jezi, ker ni prilepil niti ene slike s katero bi dokazal oziroma pokazal kakšen prenos omogoča VDSL čeprav bi mu vzelo to maksimalno 2 minute. Zakaj nam ne pokaže pa sam ve.

sss ::

BineZerko ne vidiš, da smo lačni posnetkov tvojih prenosov, hitrosti pri p2p... :D

BineZerko ::

Sem očitno edini na tem forumu, nisem pa edini.
Evo... pravkar sem naredil nekaj screenshotov.
Če mi uspe, jih prilepim tule noter... če ne pa mi sporoči email naslov, kam naj jih pošljem.
so gifi... po cca 10KB/komad.

hm. ne morem slik dodat brez, da bi jih prej nekam naložil.
torej - rabim prostovoljca, da mu pošljem screenshote po mailu.

Zgodovina sprememb…

OldSkul ::

na shrani.si uploadaj, če ne pa mi jih pošlji namail! ali pa na tale mail

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

BineZerko ::








OldSkul ::

Hja, nič posebnega. Si to na wirelessu?

BineZerko ::

ja, wireless.
a zdej hočte pa še UTP :\

kitl76 ::

BineZerko super si spet smo pri pingih. Dej a ti mogoče net uporabljaš samo sa surfanje al kaj? Mi bi radili kakšen uplaod ali download screen. ČE se ne baviš s p2p pa probaj s kakšni FTP-jem. Samo ne limati slik iz firefoxa koliko ti downloada. ČE pa ti ne gre pa vseeno hvala nekako si me prepričalm čeprav je bil moj ping s Siola marsikje manjši kot tvoj.

Hvala vseeno !!!

BineZerko ::

V bistvu net uporabljam zato, da se prikjučim na naš(e) server(je) prek VPN.
Zato mi je šel letošnje leto adsl še posebej na živce, ker je konstantno nekaj prekinjalo in padalo... potem pa kličeš siol, rečejo - pri nas je vse ok, kličite Telekom.
Telekom pa spet ista zgodba, oz. "povratna zanka" >:D

S p2p se ne ukvarjam... čvekam pa še na dveh forumih... za hoby.
Meritve FTP pa so spet odvisne od tega, kaj je na drugi strani... kaj mi koristi, če grem zdajle nekaj downloadt iz našega službenega serverja, če imamo pa tam 2048/512.

Anyway - mal' se še strp'te, pa boste itaq vsi na T-2 :D

kitl76 ::

Sej je cool te zastopim itak če se ne ukvarjaš s to sceno, da ti je ping najbol uprijemliv dokaz. Hvala ti za vse sam ti bom pa kar nekaj rekel, sem ti fovš kot pravi slovenec:D jaz bi takole povezavo dosti bolj "koristno" iskoristil kot ti:D PA uživaj in upam, da se kmalu srečava na istem omrežju.

Racko ::

Mene pa zanima, ce ti po poslani pogodbi in vec kot 14 dnevnemu cakanju na poizvedbo, T-2 poslje, da je bila poizvedba uspesna oz. neuspesna?

|bLaD3| ::

Bine.. jst ti sicer verjamem da mas T-2, ker mam znanca not in mi je povedu da pocasi prikljaplajo folk..

http://www.si-gamer.net/download/traile...

Probi tole dol potegnit, zadeva gostovana na Slo strežniku 100/100 pa prilep kok ti leti.. :)

AirDevil ::

Rapy: na to vprašanje sem že jaz nekaj napisal ampak je potem moderator izbrisal post. Vglavnem, v sredo sem poklical na t-2 in povprašal kako in kaj. In so mi rekli da gre zadeva naprej in bi moglo biti v roku 10-14 delovnih dneh priklopljen. Tako da tisti ki ste poslali pogodbo že dolgo časa nazaj in še vedno niste dobili klica da lahko imate t-2 jih kar pokličite, ker verjetno imajo preveč dela in kakšnega izpustijo in ne obvestijo.

AntiFriz ::

A je min 50 uporabnikov za izgradnjo centrale al se da kej pogajat? ker ce klices helpdesk itak povejo tist kar jim pise na listu..
ce ma kdo kako idejo o tem keep me informed :D pomoje bi se dal nabrat 30,35 ljudi kej vec pa ze tezko verjamem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AntiFriz ()

opajec ::

:)) Ne obremenjuj se z butci,cepci,... ki so pač tipični slovenčki, ki ne prenesejo, da je nekdo že priklopljen oni pa še ne. Bilo bi lepo, da nam vseeno še naprej kaj sporočiš, kako si zadovoljen, ali vse skupaj dobro deluje in tako naprej... Veselo in uspešno surfanje po internetu s T-2 ti želim! :)

ELEKTROLJUB ::

Ja čisto prav imaš.
Sigurno pa ni samo eden priklopljen.
Le eden od priklopljenih je na tem forumu.
LED svetloba je prihodnost...

Racko ::

No, tudi jaz sem ravnokar klical, in po čudežu tudi dobil linijo. Povedali so, da bo v roku 14 dni narejena prevezava, potem pa ima T2 3 dni casa da me pride priklopit. Torej bom najbrz superhitro surfal po netu cez 17 dni.

LP

francka45 ::

@antifriz:

meni so glihkar poslali ta mail kot odgovor vprašanju o zahtevah nadgraditve centrale:
Spoštovani!


Vaša lokacija ni primerna za priklop. Svetujemo Vam, da izpolnite
elektronski obrazec na naši spletni strani:
http://www.t-2.net/povprasevanje_1.html, nakar Vas bomo obvestili ko bo
priklop možen, saj so centrale po Sloveniji v gradnji. Točnega datuma Vam
žal ne moremo posredovati, ker je odvisen od povpraševanja.

Trenutni okvirni zahteve za nadgradnjo centrale so: centrala z vsaj 1000
tel. naročniki in vsaj 50 povpraševanj za naš VDSL dostop do interneta.

Lepo Vas pozdravlja

T-2 Služba za naročnike

upam da sedaj veš pri čem smo tisti ki zbiramo podpise:|

kklemenss ::

ja smeh, jaz sem dobil domov pogodbo da je mozno pri meni 10/2mbit oz 1/1 ter 2 tvja. Potem klicem an t-2 i n jih vprasam ali je res mozno pri meni imeti 10/2mbit on meni.. ja ja ce ste dobili to pogodbo je 100% da je mozn priklop saj ste v "radiu" da dosezete to hitrost... nakar danes dobim na mail tole
Spoštovani!



Vaša lokacija ni primerna za priklop. Shranjene vas imamo v naši bazi podatkov, tako da Vas bomo obvestili ko bo priklop možen, saj so centrale po Sloveniji v gradnji. Točnega datuma Vam žal ne moremo posredovati, ker je odvisen od povpraševanja.





Lepo Vas pozdravlja



T-2 Služba za naročnike


trije sosedje so pa isto dobili da je mozno 10/2. Nasa centrala 50m oddaljena ni "upgradana" centrala 2,5 oz 3km od nas pa je "upgradana"...
mal zmede pa je ja...

ar4743 ::

Malo več jih je prikloplenih na T-2 na tem forumu kot eden, samo se drugi ne javljajo.8-)

sss ::

Ali je tako težko prižgati p2p program in prilimat par screenshotov? Že res, da ne bo šlo na polno itd. sam vseeno... pa tist bLaD3-ov link bi lahko stestiral.:\

BineZerko ::

Dopoldan sem bil v LJ ZOO ... evo... downloadal sem tisti fajl.... IE 6 na WinXP:
51 MB v 59 sekundah.
Tule je screenshot:


ping do si-gamerja je sicer 18-20ms.

Je pa bilo na začetku nekaj hitreje:


Zdaj, al' je to dobr al slabo, pa me niti ne zanima.
Lep dan še naprej (in pejte raje ven, na sonce :\ )
B.

Zgodovina sprememb…

|bLaD3| ::

@ Bine

Super in hvala.

sile01 ::

Po keri logiki je to slabo???? Če ma 10Mbit DL je to teoretično 1,2 MB na sekundo...Vleče mu pa 1,1 MB na sekundo...

chucki ::

Poglej vse slike pa pol govor.

sh4rk ::

hm zate je 900 kb/s slabo ?

zee ::

najprej vam je težilo, ker vam t-2 ni takoj vrnil pogodb, nato zato ker niso še nobenga forumaša priklopli, zdaj pa ko so ga in imate dokaz za to, vas moti prenos ... slabši ste od starih bab ;(
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

SasoS ::

Počakaj da bodo priklopili uporabnike...usulo se bo tem "imam 10Mbit vleče pa samo 900K...to je 300K 8-O manj kot plačujem"

Eni pač ne razumejo da na internetu niso sami :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

fizolcek ::

Kot sem omenil v drugi temi, pri takih hitrosti je lahko že ruter prepočasen. Kolega ki testira ADSL2+ ima isti problem, čez ruter je šlo 900KB/s, direkt PC na modem pa 1200KB/s. Torej dosti home routerjev ne zmore takih hitrosti med WAN in LAN zroutat, tako da ker se mi zdi da je BineZerko omenil, da ima router, bi jaz počakal da kdo sproba direkt z PCa.

sh4rk ::

To je tud mozno drugace pa ce bi vlekel 2 fila na 1 x bi pa dobil hitrost 1200 ali celo več tako je zmeraj pr men

Izi ::

najprej pretvorimo vse v KB/s, da bo bolj domače
10 Mb/s = 1280 KB/s
To je toretično najvišja možna hitrost, ki pa se v praksi nikoli ne doseže.
Ne glede kakšen paket imaš izkušnje po svetu kažejo, da v idealnih pogojih lahko dosežeš 90% maximalne hitrosti.
Se pravi če bo vse delovalo odlično in brez problemov, bi lahko praktično dosegel prenos največ do 1150 KB/s.

Za primerjavo:
1 Mb/s = 128KB/s -10% = 115 KB/s (to lahko poveste tisti ki imate 1Mb paket ADSL)
2 Mb/s = 256KB/s -10% = 230 KB/s (to imam jaz sedaj in lahko potrdim da 230 vleče brez problema več pa ne gre)
4 MB/s = 512KB/s -10% = 461 KB/s (naj nekdo, ki ima 4Mb paket pove, če pride do 461)

Se pravi cifra, ki jo pričakujemo od T-2 za 10Mb paket je 1150 KB/s pa bomo blazno zadovoljni :D
Če pa bo še kakšnih 10% manj se pa tudi ne bo podrl svet.

chucki ::

Kaj naj odrastem. Imam triero 6mbit pa mi vlece po 850k/s tako da se lahk primerjav z T-2 >:D

ekseR ::

rezultati so super kva zj tečnarte!!! pa še prek ruterja je to celo k ma wireless povezavo. Prvo vse slike pregljte potlej pa mau temo preberte, šele potem pa komentirajete!!!
i7 920 d0@4,2GHz | Gigabyte EX58-UD3R | Mushkin <m HP 1600MHz 6GB |
Sapphire HD5850@994/1275 | Corsair TX650W | Samsung spinpoint F3 1TB |
Hitachi T7K250 160GB | GMC J-1 | 3D Mark Vantage P20311 3DMarks
««
18 / 236
»»