» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
57 / 62
»»

antonija ::

Nekaj na omrezju omejuje stevilo povezav. Poglej ce ni vzrok pri tebi (router), pol pa klici na T-2 in jih reci naj popravijo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

elhombre ::

Se enkrat!!!
A je res tako tesko na koncu prispevka napisat:
Stevilka Prikjlucka xxxxx
Doomsday is coming!!

Tody ::

Ena taka lepa slikca, vir: Finance-on net :)



Finance: Z internetom vse bolj služi le Telekom

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Malkec ::

Kingsix: v utorrentu idi v advanced options in nastavi net.max_halfopen iz 8 na 2. Mogoče je problem preveliko povezav v prekratkem času. Je to že blo omenjenu tu, malo preberi forum.

Vidim da je že preko 7000 število priključitev :D

Tody: Te številke so bullshit. Totalno mimo.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malkec ()

BendeR ::

Potem T-2 laže? Saj ti piše od kot izvira vir. :\

Tody ::

ja tele pogodbene številke so lahko tud bullshit mogoče so vse tiste ki hočejo met telekomov telefon šteti notr... Torej koliko ISP ima lahko 100.000 priključkov ? :D

Malkec ::

Eno stran nazaj na forumu je nekdo napisal, da ima številko naloga 7125=število priklučitev.
Bolj verjamem temu, kot pa tistemu, ki je podpisan pod sliko (APEK).

Tak vsaj jaz mislim..
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

BendeR ::

lol :\

Malkec ::

BendeR: In kaj bi tu blo lol? Mislim da so 25.1. imeli t-2 malo večje število priklučkov kot pa 2000 . Naj me nekdo popravi, če se motim.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

BendeR ::

Če jih v 4 mescih ni nabral več kot 2k, jih v enem tednu tudi ni 5k. :P

Malkec ::

Torej bo 7125 prava številka :D

Btw.: Na povpraševalnem obrazcu so dodali optiko. To pomeni, da je Kranj zlata jama? >:D

Širokopasovni dostop do spleta:
1 Mbit/s - 256 Kbit/s
1 Mbit/s - 1 Mbit/s (VDSL / optika v Kranju)
10 Mbit/s - 2 Mbit/s
10 Mbit/s - 10 Mbit/s (VDSL / optika v Kranju)
20 Mbit/s - 4 Mbit/s
20 Mbit/s - 10 Mbit/s
100 Mbit/s - 100 Mbit/s (optika v Kranju)
1Gbit/s - 1Gbit/s (optika v Kranju)

:D
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

rokp ::

@Malkec

Jaz imam stevilko prikljucka (zaenkrat se nedelujocega) 18700. Mislim, da ni neke realne povezave med dejanskimi (delujocimi) prikljucki in to stevilko...

fast ::

Ni prava številka.
Na nalogu za menjavo setup box-a sem videl cifro nekaj
čez 14.000, je pa možno , da so zajeti tudi delno razvezani, ker čakajo na odobritev in takrat bo cifra enormno narasla, ker siol bo spet usekal mim s čudnimi pogoji,vezavami, cenami za ADSL2+.

Informacije za ADSL2+ tolk skrivajo, da ne vem če jih sploh sami vejo :D .

NavadniNimda ::

@FAST - tisto okoli skrivanja cen adsl2+: ne bi bilo prvič, da bi kaj objavili, "ne da bi sami vedeli"...:D

SasoS ::

@majstor: Telekom ti računa naročnino toliko kot si jo porabil...če te priklopijo v februarju ne boš plačal polne naročnine. Če ti je to največja skrb :)

MTm2H37rqt7B ::

Jaz pa še vedno čakam da telekom naredi dejanski preklop. Siol me je odklopil ze 26. decembra :)

Kajzar ::

Dostop do interneta preko optike
100 Mbps/100 Mbps: 103.000 SIT
1 Gbps/1 Gbps: 1.003.000 SIT

*Povzeto iz cenika T-2.

Si predstavljate, da pri 1Gbps snamete DVD-DL film v roku dobre minute? 1 Gbps bo še nekaj časa samo pobožna želja mnogih, ampak 100 Mbps bo pa v roku leta ali dveh že lažje privoščljiva hitrost: saj sneti en DVD-DL v roku 10-15 minut tudi ni tako slabo 0:)

Tiger ::

Tale optika preko T2/Gratela je očitno bolj namenjena podjetjem, saj po ceni sodeč verjetno kar zakupiš 100/100 ali 1000/1000 vod v tujino.

Za rezidenčne uporabnike bi bilo dovolj, da bi ti 100/100 zagotavljali samo do SIX (slovenian interchange network) za v tujino pa bi si delil vod z ostalim uporabniki. Cena bi potem lahko bila temu primerno nižja recimo kakšnih 20k na mesec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tiger ()

iration ::

ja, znaš imet prav, le da 20k na mesec je vseeno malo malo ker 20/10 stane 18k.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Opkow ::

Sam vseeno se mi zdi sumljivo malo da je pri T2 za 1000/1000 1 M SIT. Da za tak denar dobis 1000 megabitno povezavo v tujino?.. hm...
Ko smo mi dobili ponudbo za dvig hitrosti od Telemacha je bilo 100/100 po sloveniji in 100/100 tujina drazji, kot ponujajo pri T2 1000/1000.

Ceprav s strani T2 ni jasno razvidno kako je z tujino. Ali sem kaj spregledal?

Vinetou ::

Gratel ne gradi optičnega omrežja zgolj za podjetje T2 ampak za vse zainterasirane ISP-je s katerim bodo podpisal najemno pogodbo zato tudi ni izključeno, da si Siol po nekaterih delih Slovenijenebo posluževal omrežja Gratel. Ti pa še jaz nekaj povem kmalu se boš ti spraševal za koga pa TK gradi optično omrežje :D

Ja seveda... to je teorija. Kot pa kaže praksa je T-2 pol to zgrajeno omrežje v Kranju odkupu, kar bo verjetno naredil tud v LJ, glede na to da se polagajo T-2 pokrovi :D

Glede linij v tujino se pa dejte mal umirit. Pa sj gbit linka ne boš ti mel v polni uporabi 24ur na dan 8-O Za gbit zakuplen v tujino lahk oni vam prodajo 30 gbitov pa bo vsem delalo ok. Cene so pa proti siolu zlo nizke (beri razmerje približno 1:6) proti ostali evropi pa visoke... verjetno zato ker je to noviteta na našem trgu.

Kajzar ::

"Ker je cilj družbe Gratel v naslednjem desetletju zgraditi moderno telekomunikacijsko infrastrukturo v vsej Sloveniji, bodo v te procese zatem vključena tudi druga slovenska mesta."

*povzeto s spletnih strani podjetja Gratel d.o.o.

A samo Gratel gradi optična omrežja po Sloveniji? Kje je logika, da se bo to gradilo celih 10 let. Naj se angažira še kaka druga podjetja, tudi iz tujine če je potrebno, da bo gradnja pospešena. 10 let se gradijo avtoceste ne pa optično omrežje. Prav tako bi ukinil pridobivanje soglasij za polaganje optičnih kablov; država naj sprejme kak akt, da je izgradnja optičnega omrežja v interesu nacionalnega razvoja, podobno kot avtoceste, da folk ne bi mogel zavlačevati izgradnje z nagajanjem.

elhombre ::

@Kajzar
Ja tale odlok o graditvi omrezja je resnicno nesmiseln,vprasanje je ce je sploh v skladu z EU predpisi.Dokler bomo imeli take odloke ki gredo na roke samo Telekomu ne bo hitrejsega razvoja omrezja.Kombi optika/parica bi dal zadovoljiv in hiter rezultat.Ce bojo polagal optiko v takem tempu kot sedaj nas bo vecina prej pod zemlo kot pa optika.Vsi pozabljate da je ogromna razlika v placah pri nas in pa v tujini.100 MB linija se slis lepo samo za kolk slovencev ??
Doomsday is coming!!

St_Peter ::

Lep pozdrav,

T-2 storitve uporabljam že približno mesec dni, imam 1Mbit/s-256kbit/s, internet deluje, razen občasnih kratkotrajnih prekinitev (do 1min), normalno. Telefonija deluje nekoliko slabše, saj v telefonu odmeva, vendar ne vedno, in prav tako odmev, kakor sem opazil ni povezan z aktivnostjo Downloada/Uploada.

Mam pa eno vprašanje, kako se prijaviš na help desk, ki ga vsi tukaj omenjate. Na straneh T-2 pod Servisne strani, če vpišem svoje uprabniško ime ter geslo mi javi, da prijava ni uspela?

Tody ::

pokličeš jih in jim težiš to je edina opcija... glede na to da maš njihov telefon te bo stalo samo časa...

oCTANE97 ::

Tako, zgolj informativno. V Kopru je Gratel začel postavljat optiko.

|bLaD3| ::

@driska
vemo ze neki casa..

bekas ::

mimo mene je že šel.....kabel mislim..njamiiiiiiiiiiiiii :)

Scorpia ::

Pux pokliči telekom in jim zateži da ti dajo št. oddelka za montažo kjer se ti nahajaš. Jaz sem telekomo mal težil in sem brez interneta bil 7 dni. Siol me je kaznil, glih ko je vikend bil, so me izklopili in sem čist jezen bil ker izklopijo adsl, telefon pa ne in pol vsiljujejo nekaj kar nočem in da jim še plačujem(ko pa pozabiš plačat, pa ti oboje izklopijo isti čas>:D ). Sem hotel poklicat varstvo potrošnika(čeprov mislim da neb nič naredili)no kasneje po par klicanja so mi dali pravo št. in so dva dni kasneje prišli, ker smo se zmenili tako. Tako da sem brez telefona bil 2 dni. Tko da mislim da sam moreš poklicat in mal zatežit. Ali pa sem imel srečo.

masterpsi ::

Mene me pa sam zanima kolk uporabnikov je priključenih na T-2 omrežje. Njim ne mislim več pisat mailov ker imajo ful gužve (očitno), jst sm se pa tut že naveliču čakat. Pogodbo sm podpisu in jim poslal okoli 15.nov lani, pa me zanima če še kdo čaka da pridejo na obisk. Kako je zdej s telekomom? Ker ne mislim brat vseh 57strani.

LP

SasoS ::

baje okol 2000.

deniss23 ::

jaz mam tud paket 1Mbit/s-256kbit/s telefonom in tv vse dela ok, ampak kadar nalagam torrente, vse crkne, in ne deluje nič mislim na internet...www. strani, mejl... vse neha delovati ni povezave,,,kaj lahk storim na t-2 so rekli da bi moglo delovati..AMPAK NE DELUJE! ma še kdo takšen problem!

Sergio ::

Jaz sm Azareusa zamenjal za micro-torrent in dela. Samo ne vem ce bo to tudi tebi pomagalo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

elhombre ::

Saso5
Ni 2000 ampak 4000-5000.
Doomsday is coming!!

Muzo ::

elhombre, vse lepo in prav, ampak uporabnik je SasoS (s kot sladoled) in ne Saso5, zdej bi bil pa že čas, da to opaziš :)

Drugače pa, o moji izkušnji s t2 sem že nekaj pisal. To, da sem zaradi tega, ker se mi modem ne poveže dovolj odpovedal TV, je recimo eno poglavje v tej zgodbi, kar je zelo zanimivo poleg podatka da sem 100m od centrale. Sem pa 3 dni čakal da so mi vklopili odhodne klice. No, ko je bilo to enkrat poštimano, se je s telefonom dogajalo marsikaj čudnega :) predvsem se nas ni dalo poklicati, zvonilo je v tri krasne, telefon pa sploh ni zvonil. Zadevo sem uredil (vsaj zaenkrat tako kaže) tako, da sem nesel Belcota na t2 in so mi dali drugega, seveda sem zamenjal v soboto (na mojo srečo je bil nekdo tam) in potem cel vikend brez telefona, ker ga je bilo treba še konfigurirat.

lp

SasoS ::

@Muzo: ;)

@elhombre: podatek 2K je bil v financah...uradni, nekje druga polovica januarja se mi zdi. Seveda je pričakovano da številka raste :D

|bLaD3| ::

Zadnja posodobljena T-2 TV playlista za VLC.

http://www.si-gamer.net/download/tv.m3u

Enjoy :)

mango ::

Danes sem zagnal spet emulo po dooolgem času (prej sem imel siol, po 3 mesecih sem dobil t2)>:D !
A ima kdo težave z emulo pri T-2? Mi pri testiranju portov javlja, da niso dostopni - posledično imam nizek ID??! Je to povezano z nivojem varnosti pri njih? Obstaja kakšen program za testiranje odprtosti portov?

Malkec ::

Spremeni si paket v nizko varnost.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

SasoS ::

če imaš karkoli drugega od nizke varnosti boš imel low id.

Posledično zdaj razmišljam...ubistvu so te varnostni paketi dokaj zgrešeni. Večina jih bo tako prešaltala na nizko varnost, noben pa ne bo dejansko poskrbel za svojo varnost. T-2 bi moral zahtevati kak preizkus znanja da ti vklopijo nizko varnost >:D oz. dokazilo da boš za varnost poskrbel sam (recimo da imaš router). Ali pa omogočiti preko spletnega vmesnika vsaj neko osnovno odpiranje portov...zapiranje vseh portov kar po vrsti zna povzročit precej problemov, pa ne samo muli.

mango ::

Hvala za odg. Bom spremenil paket - verjetno imam srednjo varnost, kokr se spomnim. A obstaja kakšen program za testiranje portov? Mislim, kateri so odprti, da bi lahko emulo preusmeril...

Tody ::

Nimaš ti kej odpirat ker moreš to delat na ravni t2 za kar sklepam da nimaš dostopa. drugače klele je dobra stran - Gibson Research Corporation Home Page - - poišči ShieldsUP!

mango ::

Sem ugotovil, ja. Sem poskusil ta program in odlično preverja porte. vse na rangu 4660-4799 je zaprto ;(

elhombre ::

NIZKA VARNOST
T-2 na nizki varnosti nic ne sciti ceprav to oglasujejo.Direktor za to ve in se na zasciti dela,ce sem ga prav razumel naj bi poskusili uredit zascito na getaway streznikih.
Doomsday is coming!!

d0rK ::

Mene pa zanima mal vec o temu 15 dnevnem cakanju.

Obstaja se kaksen razlog poleg zajebavanja uporabnikov, ki prestopajo k kunkurenci?

Tody ::

Ne !

elhombre ::

dOrK
Cakanje ni 15 dnevno ampak cel mesec,vse zaradi Telekoma,da lahko pobere se eno poloznico.
Doomsday is coming!!

nekikr ::

Teh 15 dni je mal za lase privlečeno, zakaj?
Zato:
Jaz sem nekje 2.10.2005 (takoj naslednji dan po odprtju t-2 strani oddal povpraševanje). Če malo preračunaš je do danes minilo nekje 4 mesece, ko me končno pokliče tehnik od t-2 in mi reče da jutri mi pa pride opremo zmontirat. Seveda pa telekom še ni naredil preklopa (predvidevam, ker mi še vedno vse dela bp), kar pomeni, da bom brez t-2 še kak teden oz. več. Aja, klical sem jih vsaj 3x na teden, na začetku je bil še velik problem z dosegljivostjo, a sem po štirih mesecih klicarjenja končno prišel do t-2 (upam da bo """samo""" 4 mesece, ne pa še kakšen zraven. Tako da se ne obremenjevati s 15 dnevi oz 1 mesecem kakor imajo napisano na strani, ampak kvečjemu 1 mesec ali več. Mi je pa nekje dva tedna nazaj nek njihov operater (mislm da je bil njegov prvi dan) prijazno in z navdušenjem rekel: "O, gospod Peter, Vi ste pa edini ki na naš priklop čaka že skoraj 4 mesece!" Po tem nisem vedel ali naj se počutim srečnega ali naj mu po telefonu zarinem nož tke nekam :)

I have spoken.

andromedar ::

Šment ! Pri T2 sem vzel paket 1mbit/1mbit. Na začetku je delalo fajn, lepo, super. Zdaj, po nekaj dnevih pa mi upload ne preseže več 380kbit/s. Grrrr, kaj je tu narobe? Klical helpdesk, so rekli, da bodo malo pošarili po profilu....ne vem a so ali niso, ampak razlike ni.

Številki: 12898 in 12861
Eh?

elhombre ::

nekikr
Od kje si doma,mogoce je pri tebi problem v tem da T-2 se nima kolokacije v tvoji centrali.
Poslji email iz sluzbe ali od soseda na helpdesk06@t-2.net in opisi svoj problem.
Doomsday is coming!!
««
57 / 62
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25136124 (20070) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

Oddelek: Omrežja in internet
315692 (2997) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036680 (16087) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18961829 (43201) OmegaBlue

Več podobnih tem