» »

[Divxvid] Quadro predvajalniki

[Divxvid] Quadro predvajalniki

KleBac ::

@jRk0

Ta del menija je dostopen samo, ce je "ladlc udzuni" (eject)

In my life....I should do what I could !

drejc ::

Kva ma ta stvar bedn procesor. Alexander naprimer ze v zacetnih scenah, ki so svetle in dosti premikanja Hopkinsa in pisarjev, ter ladij v ozadju kr šteka. Seveda to v Divx-u.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Venturer ::

Mene pa zanima. če je potem ta predvajalnik bolje kupiti kot Yamado 6700. Rabim poleg gledanja Divx-ov tudi za poslušanje mp3-jev, nekdo je napisal, da le ti niso kakovostno predvajani, je to res? Npr. na Yamadi se mi zdi predvajanje mp3-jev čisto ok, tako da če je tukaj enako je kul.
l.p.

jRk0 ::

@drejc

Precej ur vsega sem pogledal zdaj ze na njem pa se nic ni stekalo.
Recimo Prison Break, ki ga je blo na disku samo 88% (pol je rozico nehalo zalivat) sem gledal =) pac je malo steknlo za nekaj casa in slo pol naprej=) Drugace, film pa se noben ni stekal.


@symbolman

hvala, bom probal=)
You fuck up once, you loose two teeth.

Venturer ::

Je že kdo od lastnikov tega predvajalnika, poslušal na njem mp3-je? Zanima me predvsem kakšen je zvok in pa kakšen je seznam mp3-jev kako se pomokati med njimi, so mogoče kakšni efekti na zaslonu med predvajanjem mp3-ja, kaj skače gor pa dol... Sem si snel navodila pa piše da se ne da prvevijati naprej/nazaj mp3jev, je to res?
Pa v navodilih piše kot da sploh ne napiše imena mp3-ja , ampak samo oznako npr. A01, A02... Lahko kdo slika seznam mp3-jev v menuju in prilepi gor, ker če ne morem vsaj tako kot pri Yamadi izbirati med mp3-ji in jih previjati, je to zelo slabo.
Hvala in l.p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Venturer ()

Kolos ::

Model Quadro 707. Sprobal par CD-je pri 128, 192, 256 in VBR. Nasnel na en star CD-RW par komadov z dolgimi imeni po direktorijih špila vse. Na TV kaže seznam 10 trenutnih mp3, med predvajanjem kaže podatke iz Id tagov. Kar se kvalitete tiče težko rečem, nimam še s čim primerjat. Glede previjanja gre, večkrat pritisneš hitreje previja 2x 4x 8x 20x. Sprobal pa sem res na hitro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kolos ()

Venturer ::

Danes vzel Quadra 707 na reverz, in še sreča da samo na reverz. V primerjavi z mojo staro yamado 6600 je grafika in menuji popoln podn. Vstavim dvd s petimi divx filmi, napiše samo enega z neko težko berljivo zeleno barvo, ostalih štirih filmov sploh ne vidiš dokler se ne pomakneš za enega dol, da vidiš naslednjega. Skratka naenkrat vidiš samo en film. Vstavim dvd z mapami mp3-jev, in namesto da bi se mi izpisali direktoriji kot to naredi Yamada, tukaj da kar vse datoteke skupaj in je preglednost na psu, pokaže pa tudi bistveno manjše število znakov , previjati se jih da. Ni sledu o kakšnem skakajoči grafiki ob igranju mp3-ja , kot je to pri Yamadi. Ne vem meni deluje v primerjavi z Yamado na pogled zelo slabo, je pa res, da se mi gre predvsem za predvajanje mp3-jev in ne toliko filmov. Filme predvaja ok, čeprav tudi ne vseh. Zdaj sem ga že vrnil in kupil Pioneerja 2850, to je pa čisto druga pesem.
l.p.

keko1963 ::

Venturer,mislim da si ti en zelo čuden patron.Divx predvajalniki so za predvajanje filmov,vse ostalo kar je dodano, s tem mislim mp3 in ogled slik,je dodatek za boljšo prodajo izdelka.Čeprav sedaj hvališ predvajalnik Pioneer 2850 kako dobro predvaja je to slabše kot če bi kupil namenski predvajalnik za mp3.
To primerjavo si povedal tako,kot če bi s fičkom domov peljal omaro pa bi malo težko šlo a bi jo pripeljal domov.Posteljo bi pripeljal s kombijem in potem bi dejal da je kombi odličen za prevoz omar.
Potem pa pelji družino s takim kombijem na morje in jih vprašaj kako se počutijo,če bodo odgovorili da se počutijo kot pohištvo vedi da jim ni udobno.
LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE

Širajzl ::

Še en lastnik quadro predvajalnika zelo zadovoljen, laufa vse živo, kaj daš noter dela!!!!

Miha76 ::

Hello!

Kolegica ima tega Quadrota pa grem dans k njenj, da mal testiram zadevo. Če vas zanima kakšna stvar v vezi tega playerja mi napišite in bom probal preveriti.

Vsi govorite o PB. Kako pogledam kateri filmi so posneti z PB (GSPOT pokaže) da najdem en film v PB za test.

AtaStrumf ::

Če kaj komentirate je zelo fajn, da tudi napišete za kateri model gre, 705, 707 ali kaj tretjega, ker baje uporabljajo različne čipsete!

Širajzl ::

705

Venturer ::

Ma ne vem, meni je pomemben celoten paket in v primerjavi z Yamado 6600, sploh pa Pioneerjem, deluje ta Quadro(707) zelo ceneno, pladenj je kot iz kartona, malo postrani, vse je nekaj čudno. Potem vložiš dvd in vidiš da so meniji taki da jih skoraj ni, pokaže ti samo en izmed večih filmov na dvd-ju naenkrat, vse je zelo slabo pregledno,ne prikaže map... Filme, tiste ki sem jih jaz testiral , mi ravno tako nekaj filmov ni predvajal kot Yamada, je pa res da podnapisi, če so delovali od začetka potem niso izginili. Kmalu me je minilo se ukvarjati s tem predvajalnikom ampak meni se zdi čudno da se nikomur na zdijo te meniji slabi, mogoče so na 705 lepši?
@keko1963 : Prosim če mi poveš kateri namenski mp3 predvajalnik obstaja, ki ima zaslonsko podporo in bere mp3-je z dvd-ja kot data datoteke in stane okrog 20K? Dejstvo je, da funkcije, ki naj bi jih predvajalnik omogočal, so za to da se uporabljajo, če nekdo bolj rabi eno, nekdo pa drugo, še ne pomeni da je čuden tič. Mislim da ne pričakujem preveč od dve leti novejšega predvajalnkia od moje Yamade 6600, da ima vsaj tako dobre menuje, in da omogoča mape, ter prikaže imena z toliko črkami da se lahko prebere.
Upam da se bodo te stvari popravile z FW-ji, drugače pa vsak ki je enkrat imel vsaj Yamado bo ob prvi priklučitvi Quadra 707 najverjetneje zelo razočaran.
l.p.

e-marko ::

Saj, če se ne motim se večina tukaj odloča za model 705, ki pa je skoraj identičen ostalim na MTK bazirajočim ploščkosukom.

LP
...somebody, somewhere...

Venturer ::

E-Marko, zgleda da je res 705 boljši, ker mislim da bi za 707 imeli ostali podobno mnenje kot jaz, pa tudi na prejšnjih straneh objavljeni screeshoti kažejo veliko boljšo grafiko menuja kot jo je imal moj 707. Škoda da nisem tega prej vedel, mogoče bi bil potem z 705 tako zadovoljen kot večina tukaj.
l.p.

knedl ::

TEŽAVE S SLIKO

Hoj vsem! :D

Imam težave s QUADRO 707 predvajalnikom.

Štirinajst dni je delal brez problema (če odmislimo nagravžen zelen font v meniju in premalo znakov za zapis datoteke ;(( ).

Sedaj pa je naenkrat brez slike. Zvok je v vseh primerih čisto OK, slike pa ni ne preko SCART izhoda, niti preko CHINCH izhoda.

Poizkusil sem tudi z drugimi scart in chinch kabli in na drugo televizijo, a brez uspeha. Slike enostavno ni ;( zvok pa je povsod normalen!

(in tudi ostalo dela OK - na primer če med filmom pritisnem "setup", ustavi film in - verjetno - pokaže meni. Po ponovnem pritisku na "setup" pa film steče naprej. Tudi intervalno predvajanje A-B dela, itd. itd....)

Zanima me, ali je že kdo imel podoben primer in kaj mi je v tem primeru storiti? :|

Hvala lepa za INFO!

Dejan

PS: Enako sporočilo sem po pomoti pustil tudi v "zvok in slika". Prosim Sysop-a za izbris tistega sporočila. Hvala!

Manu ::

Moja izkušnja z Quadro DVD-707 Divx.

Meniji niso v slovenščini! So v hrvaščini, srbščini, makedonščini, nemščini in angleščini. Ampak v slovenščini jih ni! A je to res problem dodat?

A ste brali navodila? Navodila naj bi bili v slovenščini - pa niso! So napol v slo napol v hr?! To se mi zdi kot nespoštovanje do slovencev. Ne vem, ampak res se mi zdi neumno!!?? Nimam komentarja.

DVD-RW-ja ne bere dobro.

Zvok pri določenih filmih ne dela popolno. Sliši se samo glasba v ozadju, a zvoka(govora) ni. Verjetno mu manjkajo kakšni kodeki.

Pri bratu, ki ima Yakumo vse dela in zvok in DVD-RW in še meniji so v slovenščini.

Sem nesel nazaj v trgovino in zahteval vračilo denarja, kar so tudi takoj naredili. Zdaj iščem novega in ne vem katerega.

e-marko ::

705, Yamada 6700.
Ali pa počakaj mesec dni na novo Yamado, ki prihaja. Sam bom storil enako. Upam, da bo vredno.:P

LP
...somebody, somewhere...

knedl ::

Hvala lepa za INFO!

Se pravi, da sem imel to srečo, da sem kupil podn izmed vseh mogočih?

Ali kdo ve, koliko dni je rok za vračilo proizvoda v trgovino in vračilo denarja?

KleBac ::

7 dni. Lahko pa zamenjaš za 705

In my life....I should do what I could !

Kolos ::

Ko sem jaz kupoval ni bilo več 705, samo 707 zdaj gledim Comtronov katalog - Quadro 757? Že kdo testiral?

Glede Quadro 707; če pogledata malo po internetu boste vidli da uporablja Zoran Vaddis 7 čipset, ki nima toliko neuradne podpore kot predvajalniki s MTK čipsetom. Je pa zanimivo, da čisto isti predvajalnik dobite na Slovaškem z imenom Orava 504.

Kar se tiče zvoka, da muzika je govora se ne sliši, probaj pod nastavitvam zvoka različne kombinacije. DTS vkloplen izkloplen....

Meni tudi ni delalo pri nekaterih filmih z AC3 zapisom samo sem problem odpravil. Če imašz optični kabel poveži v RAW način. Ne špila pa Ogg Vorbisa in še par drugih kodekov.

Slaba lastnost je pač da moraš imeti podnapise s točno enakim imenom kot video datoteka (verjetno zaradi enostavnosti za uporabnike), kar pa bi se sigruno dalo izboljšati s programsko nadgraditvijo. Drugače s podnapisi ni problemov, testirano s testnim divx cd-jem V2.

glinik ::

Znanec ima model 820. Ne dela mu en film - Edison, divx. Zakaj ne dela, vse druge filme lepo predvaja. Kaj bi lahko bilo narobe, kakšnega updata na uradni strani nisem zasledil ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

jane1 ::

***Kar se tiče zvoka, da muzika je govora se ne sliši, probaj pod nastavitvam zvoka različne kombinacije. DTS vkloplen izkloplen***

Imam isti problem na 707.A mi lahko kdo kaj več napiše.Kje v nastavitvah je DTS ? Ko predvajam glasbo se mi na TV pokaže kokr en ohranjevalnik-konstantno se dodajajo barvne črte na cca 10-15 sekund.Vsakič,ko se doda črta,zvok preskoči (utripne),kar je zelo moteče.Tudi če spremenim display na daljincu in se mi pokaže osnovna slika,so pri zvoku še vedno motnje.

Vertix ::

Quadro 757 - sem videl v katalogu, bil v Comshopu, ga hotel videt... Prodajalec mi je rekel, da je pomota. Na zalogi imajo 705 in še nekaj komadov 707. Te pa že poznamo :)

Kolos ::

jane1, moja napaka ni DTS ampak Pro logic. Sem šel probat pri filmih kot npr. Spiderman ali pa Star Wars z AC3, če slišiš samo glasbo ne slišiš pa govorjenja, moraš v nastavitvah izključiti centralni in zadnji zvočnik. To sem probal z povezavo kabla na levi in desni zvočnik, ker imam drugače povezano z optičnim. Odvisno na kaj maš povezano.

jane1 ::

Kolos,player imam povezan samo preko scart kabla na tv t.j.,imam samo dva zvočnika-stereo v tv-ju

jane1 ::

Kolos!Izklopil sem vse zvočnike razen "Front"in zadeva špila.Hvala ti lepa!

MEDENA ::

Ali kdo ve, koliko dni je rok za vračilo proizvoda v trgovino in vračilo denarja?

dejte si že enkrat zapomnit DA TEGA NI !!!!!

757 je pa tiskarska napaka v katalogu.

e-marko ::

Če je trgovina kolikor toliko normalna ne bi smelo biti težav z vračilom v nekaj dneh.

LP
...somebody, somewhere...

Vertix ::

Če je z blagom kaj narobe, potem se lahko vrne, se stvar zamenja, če je na zalogi, če ne, pa se vrne denar.

Ne poznam pa trgovine, kjer bi lahko stvar kupil, si čez nekaj dni premislil in dobil denar nazaj. Kvečjemu dobiš dobropis. (Drugače je pri spletnih trgovinah - tam lahko vrneš kupljeno blago in dobiš kupnino povrnjeno).

Take so vsaj moje izkušnje...

jan01 ::

Ja kar vse dela, razen par stvari kot npr del nadaljevanke lost predvaja le 350MB, velikosti 700MB(z ac3) pa le zvok.
Najbrž je krivec velik bitrate xvida(Nad 1800kbps)-Koliko pa je sploh omejitev bitrata pri podobnih predvajalnikih, ker vidim da tudi na raćunalniku pri zgoraj omenjenem primeru porabja 30% procesorja... ??

Širajzl ::

MEDENA: " Ali kdo ve, koliko dni je rok za vračilo proizvoda v trgovino in vračilo denarja? dejte si že enkrat zapomnit DA TEGA NI !!!!!"
Prvo, kaj ti lahko povem je to, da je kupec "KRALJ", in da je osnovna pravica vsakega kupca ne glede na to kje je kupil kakšen proizvod, lahko le tega VRNE (z originalnim računom)in v zameno zahteva denar nazaj pod pogojem, da je izdelek nepoškodovan ipd..
Čeprav se prodajalci tega močno izogibajo kar je normalen pojav.

Lime ::

Skander: ne piši stvari, ki niso resnične, ker je to javni forum in lahko koga zavedeš. V Sloveniji kupec te pravice nima, razen pri prodajah na daljavo (internet, telefon...), kjer je rok 15 dni.

Za kaj več informacij pa poglej sem:
Reklamacija blaga v roku 8. dneh

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lime ()

KleBac ::

VRAČANJE IZDELKOV

http://www.zps-zveza.si/ZPSstrani/zpsV1...
(več na www.najdi.si)

......
O tem, kako je z vračilom izdelka, ki sicer nima nobene napake, kupec pa ga želi vrniti prodajalcu, ker si je premislil, ker mu izdelek ni več všeč, ker je ugotovil, da ga ne potrebuje... , smo pisali že večkrat. Vprašanj na to temo pa je še vedno veliko, zato bomo ponovili, kakšne so potrošnikove pravice v takih primerih.

Zakon o varstvu potrošnikov določa potrošnikove pravice samo, ko gre za napako na izdelku. Če torej izdelek ni brezhiben oziroma ima napako, ima potrošnik pravico, da v dveh mesecih po odkritju napake vloži reklamacijo pri prodajalcu. Pri tem lahko izbira med štirimi zahtevki: vračilo kupnine ali zamenjava za nov brezhiben izdelek ali odprava napake ali sorazmerno znižanje kupnine.

Če pa z izdelkom ni nič narobe, je zgolj od dobre volje posameznega prodajalca oziroma pravil podjetja odvisno, če so pripravljeni vzeti izdelek nazaj in potrošniku omogočiti zamenjavo za kaj drugega (dobropis) oziroma mu celo vrniti kupnino. Posebne uzance v prometu blaga na drobno sicer določajo, da se šteje za dober poslovni postopek, če trgovska organizacija brez škode zase in drugega kupca ugodi želji po zamenjavi blaga za drugo blago, vendar pa ni sankcije, če podjetje krši to določilo.

Če torej kupujete izdelek, za katerega niste prepričani, da vam tudi v resnici ustreza ali ga npr. kupujete za darilo, vam svetujemo, da prodajalca pred nakupom povprašate, če boste lahko izdelek kasneje vsaj zamenjali za kaj drugega.

........

In my life....I should do what I could !

Manu ::

Malo nazaj sem napisal, da sem Quadro predvajalnik vrnil trgovcu ter zahteval denar nazaj. Seveda sem ga dobil.

Za vračilo sem imel tehtne razloge, kot sem jih opisal v prejšnjem postu. Rekel je, da mi bo dal nazaj dobropis. Sem kar takoj odgovoril, da bi rad vračilo denarja in brez kakršnegakoli razburjenja je to seveda zrihtal.

Odvisno je to seveda od trgovine oz. od odgovorne osebe, od tvojega pristopa in tvoje vztrajne zahteve (seveda umirjeno) in če imaš tehtne razloge in če je izdelek nepoškodovan.

Kaj so tehtni razlogi je drugo vprašanje, sicer pa tudi pravice potrošnikov se lahko spreminjajo.

Vse se spreminja. Spreminjajo se produkti, spreminjajo se zahteve uporabnikov, spreminjajo se pravice potrošnikov, spreminjajo se pravila, spreminjajo se zakoni in celo ustava r slovenije se je spremenila (vsaj enkrat, čeprav mislim, da je bilo večkrat) [čeprav velja, da je ustava nekaj kar drži dolgo časa, nek vrhunski zakon ali namen neke države].

Tudi pravice potrošnikov se spreminjajo. Kolikor bolj se ljudje zavedamo svojih potrošniških pravic toliko bolj jih bodo trgovci začeli uresničevat. Nihče nima pravice upravljati s tvojim denarjem razen ti sam. In če nek izdelek vrneš (z utemeljenim razlogom in seveda nepoškodovanega) imaš pravico do vračila kupnine (če to želiš), ker je to tvoj denar in ga lahko zapravljaš tam, kjer ti hočeš in ne kot trgovec hoče (zato pa ponujajo dobropis, ker želijo denar obdržati).

In ko bodo te pravice izvajane kot je treba bodo tudi trgovci, če bodo želeli nekaj prodati, prodajali bolj kvalitetne artikle in bolj odgovorno (npr. navajanje resničnih podatkov o artiklih v reklami itd...) ter pritiskali na dobavitelje, da ponujajo tiste artikle, ki so kvalitetni (ne nakakšen odpad, ki ga Nemci nočejo pa ga nam uturijo...) in dobaviteljev trud, da bo posodobil in se zavzel npr. za slovenske menije. Ne pa, da Slovencem prodajajo dvd predvajalnike z vsemi drugimi jeziki bivše Jugoslavije, samo z slovenskimi ne. Ali npr. na artiklu piše bere vse formate potem pa ti to ne dela (dobro ni mogoče vse predvideti, ampak vsaj na splošno).

Miha76 ::

Hello!

Imam Quadrota 705 na testu, kolegica posodila za en dan.

Vtisi: Špilalo je vse razen QPWL, imel pa sem problem z filmom z Packed bitstream-om
Podnapisi so precej majhni (za moj okus) in brez obrobe, v nastavitvah lahko nastaviš odmih od spodnjega roba (nizko/srednje/višje)
Ne da se premikat po naslednjih posnetkih na Cd-ju medtem, ko predvajaš enega (pri nekaterih se je dalo).
Imena v browserju so dolga.
Pri MP3 ti prikaže ime komada na TV zaslonu v celoti.
Jpeg slike so lepo čez cel ekran, slideshow lepo deluje na ca 2 sekundi omogoča tudi rotacijo slik.

Tko tole zaenkrat, če je pa kakšno vprašanje pa kr z besedo na dan.

Aja še tole: zoom je v korakih 1,2,4 (za prva dva sm ziher) tko, da je slika čez večji del ekrana.

EDIT 2: Kako se izklopi znak za zoom (ta namreč skoz gori na ekranu in je prov tečen)????

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miha76 ()

jane1 ::

Kateri Quadro je novejši-705 ali 707 ?

Venturer ::

Če niste prepričani da stvar, ki jo hočete kupiti ustreza vašim željam se s prodajalcem dogovorite za reverz. To pomeni da vam dajo izdelek za nekaj dni na pokušino, vendar ga morate v večini primerov plačati v celoti. Če vam je izdelek vseč, se v dogovorjenem roku vrnete v trgovino kjer dobite račun in garancijo, prej pa dobite samo potrdilo da ste plačali in da imate izdelek v reverzu, če vam ni všeč ga pa vrnete v originalnem stanju in dobite denar nazaj. Revez je ponavadi, par dni do en teden. Ni pa nujno da vam trgovec da izdelek na reverz. Tako da poskušajte isti izdelek pri različnih prodajalcih dobiti na reverz, če boste kolikor toliko resni vam ga bo sigurno kdo dal.
l.p.

jane1 ::

Venturer ,to je že vse lepo in prav,samo,če pa grem jaz kupit ta izdelek in dobim slučajno tega,ki si ga ti po nekajdnevni uporabi vrnil ,se mi pa to zdi nekakšen nakup iz druge roke.Ali se ti to zdi pošteno (do drugih?)?
Pa brez zamere

Venturer ::

@Jane1 , če jaz vrnem izdelek ga vrnem takega kot sem ga dobil, in v original embalaži, drugače ga ne vzamejo nazaj. Sicer jih pa nihče ne sili da ravno mojega prodajo, imajo lahko tudi kakšen komad za ta namen in ne ne bi me motilo če bi bilo z izdelkom vse ok. Sploh veš koliko tehničnih stvari se odpakira in nazaj zapakira preden gre v uporabo, dela se pa to bodisi zaradi dodajanja menjavanja delov, softwarea, prgledovanja vsebine...
l.p.

Dejancek ::

A obstaja sedaj kaki FW, da bi se nagradilo 707 ?

Namreč jutri ga dobim, pa bi rad vedel če je...

Seveda če je, naj kdo pove kje ga dobit, oz direkt link ...

Hvala

Miha76 ::

Hello!


Ima kdo tol čudo: HIŠNI kino QUADRO DVD-1077DivX SLO
Kako se obnese? Smo ugotovili,da vseubuje zoran Vaddis7 čip.
V harwey Normanu semga mal sprobaval pa so subi kr veliki pa pri previjanju je bilo vse ok z subi.
Film in subi so bili istega imena ostalo nisem imel časa sprobat zato vas naprošam, da mi morebitni uporabniki napišejo kakšne so izkušnje z zadevo. Kakšen je zvok priloženih zvočnikov?

LP Miha

NiceGuy ::

Nabavil quadro 705 in dela super

Stepni Volk ::

"dela super" - dajte noter testni CD - povezavo najdeš nekaj sporočil nazaj in sporočite rezultate. Tako kot so objavljeni na prvi strani teme o Yamadi, Yakumo...
potem bodo drugi uporabniki vedeli ali res "sela super".

Dejancek ::

Našel 1 napako pri modelu 707:

Ne bere doma narejenih DVD filmov po postopku kot je opisan TUKAJ !

Nad tem me je zelo razočaral ta player, upam da bo kmal kaj rešeno v tej smeri...

Dejancek ::

symbolman :

A mi lahko posreduješ e-mail naslov od tega uvoznika na brnčičevi ?



Še nekaj morem dodat:

Daljinc, čepraw nove baterije lovi slabo, oz. moreš točno usmerit v tisto točko da sploh prime kaka tipka...

jan01 ::

Stepni Volk, ne vem kateri testni cd si mislil, jaz sem na quadrotu 705 stestiral s testom iz tukaj . Ne bom prepisoval vsega le najpomembnejše:


-MP3 ID3 v1 Tag display NE (tudi verzije 2 ne)
-Audio 5.1 analogic 6 RCA output DA

Zvok:
-MP3 simple test (mp3 2.0 48KHz 96Kbps CBR) -da
-MP3 VBR test (mp3 2.0 48KHz 96Kbps VBR) -da
-MP3 pro test (SBR) (mp3 pro 2.0 48KHz 96Kbps CBR -da
-MP3 multichanel test (mp3 5.1 48KHz 192Kbps CBR) - da
- aac NE predvaja
-WMA9 simple test (WMA9 Sdt 2.0 48KHz 96Kbps CBR) -da
- WMA9 VBR test (WMA9 Sdt 2.0 48KHz 96Kbps VBR) -da
-WMA9 Pro test (WMA9 Pro 2.0 48KHz 96Kbps CBR) -ne
-WMA9 multichannel test (WMA9 Pro 5.1 48KHz 192Kbps CBR) -ne
-ogg NE predvaja
********************************************************************************************************************************
Video:
-MPEG1 and MPEG2
VID-1A VCD with file only compatibility test (VCD MPEG1 1150 Kbps + MP2 224 Kbps) - da
VID-1B SVCD with file only compatibility test (SVCD MPEG2 VBR ~1350 Kbps (max 2520 Kbps) + MP2 224 Kbps) -da
VID-1C KVCD with file only compatibility test (KVCD MPEG2 VBR ~1550 Kbps (max 9800 Kbps) + MP2 224 Kbps) -da
VID-1D standard MPEG2 MP@HL 720p test -ne
VID-1E standard MPEG2 MP@HL 1080i test -ne

-Microsoft MPEG4 (M$ MPEG4 V3, DivX 3.xx, DivX 3 NBC ...)
VID-2A DivX3 simple test (DivX 3 + MP3 CBR) -da
VID-2B DivX3 Bitrate Crash Test =6000
VID-2C DivX3 High Definition 720p test (DivX 3 High Definition 1280*720 + MP3 CBR) -ne
VID-2D DivX3 High Definition 1080p test (DivX 3 High Definition 1920*1088 + MP3 CBR) -ne

-MPEG4 ASP (XviD, DivX4, DivX5, DivX6, 3ivX, NeroDigital ASP ...)
VID-3A DivX codec simple test (MPEG4 ASP 4CC DivX + MP3 CBR) -da
VID-3B XviD codec simple test (MPEG4 ASP 4CC XviD + MP3 CBR) -da
VID-3C MPEG4 ASP multi-bframe without packed bitstream =3
VID-3D MPEG4 ASP multi-bframe with packed bitstream = 3
VID-3E MPEG4 ASP custom matrix test (MPEG4 ASP Custom Matrix + MP3 CBR) -da
VID-3F MPEG4 ASP Qpel test (MPEG4 ASP Qpel + MP3 CBR) -da
VID-3G MPEG4 ASP with GMC 1 & 3 warp points test(DivX & XviD) -3
VID-3H MPEG4 ASP Bitrate Crash Test =4500
VID-3I MPEG4 ASP High Definition 720p test (MPEG4 ASP High Definition 1280*720) -ne
VID-3J MPEG4 ASP High Definition 1080p test (MPEG4 ASP High Definition 1920*1088) -ne

-MPEG4 AVC (Nero AVC, x264, Quick Time AVC, MainConcept AVC, Sorensen AVC ...)
vse NE

-Microsoft WMV9 or VC-1
vse NE

*****************************************************************************************************
Compatibility:
*.AVI container
CONT-1A AVI simple test (MPEG4 ASP + MP3 2.0 48KHz 96Kbps CBR) -da
CONT-1B AVI with MP3 VBR test (MPEG4 ASP + MP3 2.0 48KHz 96Kbps VBR) -da
CONT-1C AVI with AC3 test (MPEG4 ASP + AC3 5.1 48KHz 384 Kbps CBR) -dal
CONT-1D AVI with MP3 multi-audio test (MPEG4 ASP + Multiple MP3 2.0 48KHz 96Kbps CBR) -da
CONT-1E AVI with AC3 multi-audio test (MPEG4 ASP + Multiple AC3 5.1 Eng) -da
CONT-1F AVI subtitles test (MPEG4 ASP + MP3 2.0 48KHz 96Kbps CBR + Multiple subtitles) -da
CONT-1G AVI chaptering test (MPEG4 ASP + MP3 2.0 48KHz 96Kbps CBR + chapter) -da
CONT-1H AVI menus test (MPEG4 ASP + Multiple MP3 2.0 CBR + Multiple subtitles + Chapter + Menu) -da
CONT-1I AVI with DivX audio test (MPEG4 ASP + DXAudio 2.0 CBR = old WMA) -da
CONT-1J AVI with "DivX audio" multi-audio test (MPEG4 ASP + Multi DXAudio 2.0 CBR) -da

*.DivX Container (DivX6)
CONT-2A DIVX simple test (MPEG4 ASP + MP3 2.0 48KHz 96Kbps CBR) -da
CONT-2B DIVX with MP3 VBR test (MPEG4 ASP + MP3 2.0 48KHz 96Kbps VBR) -da
CONT-2C DIVX with AC3 test (MPEG4 ASP + AC3 5.1 48KHz 384 Kbps CBR) -da
CONT-2D DIVX with MP3 multi-audio test (MPEG4 ASP + Multiple MP3 2.0 48KHz 96Kbps CBR -da
CONT-2E DIVX with AC3 multi-audio test (MPEG4 ASP + Multiple AC3 5.1 Eng) -da
CONT-2F DIVX subtitles test (MPEG4 ASP + MP3 2.0 48KHz 96Kbps CBR + Multiple subtitles) -da
CONT-2G DIVX chaptering test (MPEG4 ASP + MP3 2.0 48KHz 96Kbps CBR + chapter) -ne
CONT-2H DIVX menus test (MPEG4 ASP + Multiple MP3 2.0 CBR + Multiple subtitles + Chapter + Menu) -ne

*.MP4 container iso-MPEG4 official standard (Nero Digital)
vse NE

*.MKV container Matroska standard
vse NE

*.OGM container
-vse NE
*************************************************************************
Compatibility : separated subtitle files tests (for *.avi containers)
SUB-01 SubRip .srt WITHOUT -da
SUB-02 SubRip .srt WITH tags -da
SUB-03 MicroDVD .sub -da
SUB-04 SubStation Alpha .ssa ne
SUB-05 SAMI .smi -ne
SUB-06 SAMI .smi multi-languages -da
SUB-07 Original DVD subtitles .sub + .idx -ne
SUB-08 multiple subtitles (SubRip in separated .srt files) -ne
SUB-09 Black boxed or contrasted display of subtitles by any method -da
SUB-10 Display of accents/special characters -da
SUB-11 Bottom centered subtitles -da
SUB-12 Max Viewable Character lenght: write down how many characters are seen 38 per line (več da v 2 vrstici)
SUB-13 Number of supported lines =3


/** Upam da se nisem kaj zmotil..... */

KleBac ::

@Jan01

Zelo si se potrudil !

Jaz bi le pokomentiral (pa lai je sploh važno...) IDX + SUB meni dela. Vendar pa so barve podnapisov največkrat roza.
Vendar pa z Subtitle tipko definitivno prikazuje več jezikov in jih tudi poimenuje - če IDX / SUB vsebujeta pač več jezikov.

LP

In my life....I should do what I could !

Miha76 ::

@Symbolman dej malo razloži oz. daj kakšen link, kjer se da kaj prebrati gled IDX variante.

KleBac ::

Ma se mi ne da preveč razlagat....

To so enostavno podnapisi z DVD-ja v DVD obliki, vendar zapakirani v index datoteko in pa BitMap (slika) datoteko.
Tako recimo v SUB datoteki 'čakajo' lahko Taivanski, Japonski (katakana), Ruski (cirilica) in ENG, SLO...itd podnapisi.
IDX datoteka je INDEX t.j. kazalnik na SUB (od tukaj do tukaj je npr. Ruski in sicer zdaj prikaži za 3 sek prvega potem zdaj za 4 sek drugega itd.) za vse jezike.

Te sicer prikazuje na PC -ju VobSub ( pa verjetno tudi BS Player - sam uporabljam CrystalPlayer )
Iz njih se tudi ponavadi "rodijo" .SRT - preko SubRip SW-ja (OCR - optical character recognition)

To je to nakratko. Zmeden ? Verjetno.....

In my life....I should do what I could !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027121 (6653) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Zvok in slika
2209321699 (47043) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724335 (8949) bizi72
»

seminarska - pomoč Bs Player ......

Oddelek: Šola
194090 (3544) bobby
»

Izšel je DivX 6

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
445867 (3901) Metabond

Več podobnih tem