» »

ADSL brez ISDN

ADSL brez ISDN

JanezH ::

Na Jokerjevem forumu sem zasledil, da je nekdo omenil, da se bo okrog februarja 2002 dalo nabaviti samo ADSL prikljucek brez predhodnega ISDN prikljucka. Pa me zanima ce to niso samo klobase in ce kdo kaj vec ve o tem? :\

RobertM ::

To bo na voljo takoj,ko ne bo več Telekomovega monopola:D

Stvar je možna že sedaj,le telekom je ne trži!
Lep pozdrav Robert

g0Run7 ::

jst bom prav gotovo počakal to varijanto.
trenutno nategovanje s tem pogojevanjem nakupa isdnja je ena lopovščina ki ji ni para:D

Matek ::

Ja, jaz tudi čakam. Bilo je napisano tudi v Mojem Mikrotu. Takrat bi naj blo ful hitro.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

g0Run7 ::

pa bo to res že okoli februarja 02?

a kdo ve?

Matek ::

Citiram Moj Mikro:

Predlagam tudi, da počakate do oktobra na morebitne nove SiOLove pakete, govori pa se tudi, da bo jeseni naslednje leto, Telekom ponudil ADSL tudi na osnovi navadne analogne linije
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

g0Run7 ::

a zdej? al jeseni 2002?

zile ::

To že obstaja, samo morš biti zelo blizu ( na lokaciji) kakšnega kolega, ki že ima ADSL. Vse kar potrebuješ je crosover kabel in HUB kar pa ni velik strošek.

Dami ::

Zile: hehe, dobr si to povedu. Pa sej mislim da je v EU prepovedano tako ponujat adsl da te telekom prisili da morš še prej isdn met. No, jst analogne sploh nism meu (nova bajta), ampak smo šli takoj kr na ISDN. Zdej sam še čakam da se tud v Bistrci pojav kaka adsl centrala.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

AlienRex ::

Jaz recem samo tole: ADSL bi blo mozno imeti povsod, kjer je analogna linija (gre za ADSL lite). Zadeva je podobna tisti, ko so zaceli prodajati ISDN zaradi tega da se vidi cifra klicocega, ceprav je marsikomu dobro znano, da je to mozno tudi na ne-isdn telefonih. Enako je z ADSL: Telekom ga nudi le, ce kupis ISDN, skratka eno so marketinske poteze Telekokma, druga pa resnicne potrebe (koliko vem je le za SDSL potreben ISDN).
Ko pride konkurenca (upam da cimpreje) take marketinske poteze ne bodo mozne, ker bi take poteze pomenile cisto izgubo strank.
Upam da poteze volja.net in se kake podobne pomenijo en pozitiven premik tudi Telekomzavra.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

JanezH ::

Februar bo zdaj zdaj tu. A mogoce ze kdo kaj novega ve? :\

cekr ::

Toliko pripomb na Telekomovo politiko ADSL - ISDN ?
A bi tisti, ki se toliko pritožujete, bili pripravljeni potem plačevati npr. 12000 sit/mesec. Enostavno je to tako, da del ADSL naročnine plačaš z računom za ISDN, Pa če je komu prav ali pa ne. A mislite, da bi Telekom Siolu računal samo 3000 sit, če bi bil ADSL brez ISDNja, malo morgen.

Thrivial ::

cekr: mislis da sta hcerinska in materinska firma v rivalskih odnosih? >:D

Sicer pa je res najboljsa varianta, da se povezeta dva kolega s crossover kablom in narocnina je takoj polovico manjsa.

....oziroma dve tretjini, ce s(m)o fantje trije in stvar laufa preko linux internega serverja... :\

Sploh pa je v redu, ce imajo uporabniki razlicne case uporabe.

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

mkmorfius ::

Halo, Trivial, a bi mi lahko poslal en mail. Nekaj te rabim, pa ne najdem tvojega maila. Hvala!

LP, Morfius

Chessman ::

Februarja je skoraj konec, ADSL-a na analognih linijah še vedno ni. Smo pa dobili eno lepo podražitev telekumunikacijskih storitev.

Hvala telekom.

tedybear ::

TELEKOM KLASIKA....

Predator ::

sej lahko ponudijo adsl brez isdn-ja za 10500 sit na mesec >:D ; da ne bo kdo jokal da samo nam dražijo... avstrijski telekom bo prvič po 10 letih spet dvignil naročnino na priključek ( 5% ); vir 3sat novice :)

tedybear ::

Predator: ja res je veliko 5%...res OGROMNO..ko imajo tok slabe plače Avstrijci....

Predator ::

sej bojo pri nas tudi... nobena država ni začela z danes na jutri z "evropskimi" plačami in tudi mi ne bomo; vsaka stvar pač rabi čas... tudi v drugih državah so imeli monopoliste ki jebejo vso ostalo konkurenco 100 na uro ampak počasi zgubljajo....

Ziga Dolhar ::

Telekom == delniška družba

Čeprav mi pogojevanje ni všeč, na njem ne vidim nič 'grdega'. Kaj čmo.

Ziga Dolhar ::

(sam lastništvo Telekoma me mal mot...)

d-mon ::

Hi!

Telekom ponuja ADSL samo tako da prej vzames ISDN zato ker so bili vcasih malo prevec skrti.

Ko je telekom obnavljal svojo infrastrukturo (takrat, ko smo se konco poslovili od dvojckov) je spet naredil pizdarijo, ker je hotel prisparat pri denarju. Naredil je multiplexirane linije.

Multiplexirane linije pa razdelijo frekvencni pas, ki potuje po zici na vec delov. In Telekom je to delal tako intenzivno, da ima vsak uporabnik na voljo ravno toliksen frekvencni spekter da pride po zici zvok.

Kot pa veste ADSL deluje na visjih frekvencah kot pa telefonski pogovor. Samo ce so linije multiplexirane...Kje so visje frekvence??? Hja, sosed jih uporablja za pogovore :)

No in zato moras kupit ISDN, tko da ti oni potegnejo svojo zico do vticnice (seveda to ne bi delali zastonj, hkrati bi pa zeleli skriti napako iz prejsnih let). In pod pretvezo kupovanja ISDNja vam zamenjajo zice + poturijo TEHNOLOGIJO DIGITALNE PRIHODNOSTI (2 leti nazaj so tako prodajal ISDN, ki je bil ze takrat zastarel).
In seveda, ker je ISDN paketov v Telekomovem skladiscu se 3x prevec, jih na tak nacin lahko prodas.

Ce pa ISDN prikljucke prodas (ali katerekoli druge) pomeni da je firma naredila vec posla -> vec dobicka -> vecja firma.
Ker bo pa treba Telekom enkrat kmalu prodat, da ne bo vec drzavna firma in da ne bo vec monopola, se bo Telekom na tak nacin lahko prodalo za mastne denarje.

Aja pa se to. Zakaj ADSL nekaterim ne dela tako dobro kot drugim. Dosikrat ni razlog zamo oddaljenost od centrale ampak tudi multiplexirane linije. Fora je v tem da so to vcasih zelo uporabljali in sedaj se kje pa kje ne da vec resit multiplexa - se pravi dobis manjsi frekvencni razpon, kar pa pomeni manjsi transfer in delovanje, ki sploh ni po standardu, pa katerikoli standard ze to je.

Vprasajte se zakaj vam telefon vedno deluje. Ali je to ob 3h zjutraj ali pa ob 1h popoldne. Zato ker je v zakonodaji napisano da mora delat in pika.
Ko bo v zakonodaji to napisano tudi za internet, se ne bo noben vec zajebaval z nami, uporabniki.

Dokler se pa to ne bo zgodilo, se bodo SiOL & Telekom in TELE - TV zajebaval, dokler jim ne bo nekdo pravi stopil na prste.
Nobena od teh treh firm nima blage veze kako se internet trzi. Se vedno ga imajo za popoldansko igracko in za lahek dobicek...In dokler bo tako jim nisem pripravljen placati ja ma nista.

Nuff said...

Hvala,
[D-mon]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: d-mon ()

Tr0n ::

Se da ISDN izklopit oz pogodbo s Telekomom preklicat?

tedybear ::

d-mon:
ODLIČNI ČLANEK!!!!

SasoS ::

d-mon tvoji "članki" so preveč poenostavljeni. Recimo moja linija ni multipleksirana, je čista, sama žica do digitalne centrale. Ampak kljub temu moram kupiti ISDN če hočem ADSL. Marsikdo ki nima svoje žice do centrale bi bil pomoje tud kšn fičnk pripravljen dat da se to poštima. Ampak ko moraš pa ti doplačat 20K SIT, 3K mesečne naročnine in pa zamenjat celotne telefone v hiši (kar ni tako poceni, če imaš spodobne brezžične telefone) potem se začneš spraševat čemu to počneš. Drugač bi pa reku, da ADSL bolj težko multipleksiraš ker je digitalni signal in ne morš kar porezat frekvenc...

Kar se pa izpadov tiče, se pa popolnoma strinjam. Zadnjič sem bil 2 dni v "temi" (internetni da ne bo pomote :D). Ko sem klical na ISP so rekl da so imel ene probleme. Potem sem jih prosil naj mi pošljejo vsaj pisno pojasnilo in pa opravičilo če že račun ne bo nič manjši. Kaj sem dobil?? Prst u rit...Če bi bil 2 dni brez štroma bi pomoje bil orenk hudič...tko pa...

In res bi se blo po moje treba organizirat...pripravt kšn bojkot (ugasnemo modeme za 1 dan :D) da bi ns kdo poslušu. Tko pa vsak neki trob po svoje pa ni seveda nič ;((

tedybear ::

SASOS: Sej bo folk reklamacije pisal....ČE ne bodo pozitivne BO PA HUDIČ!

d-mon ::

SasoS:
OK, tvoja linija ni multiplexirana.
A bo Telekom zato tebi dal ADSL brez ISDN?
Seveda ne.
Point je v tem, da Telekom zeli skriti kar je naredil pred leti - multiplexiral linije do neskoncnosti.
In to skriva tako, da pac moras kupit ISDN pred ADSL.
Seveda je tudi druga stran. ISDN je treba strzit do konca, drugace so v izgubi. In kot predpogoj za ADSL se jim je zdel ISDN kot idealna izbira.
Kaj vse bi naredil nek teenager samo da bi dobil hitri dostop do interneta...Placal bo vseeno ocka.
[D-mon]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216741 (11368) Tr0n
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114275 (10162) Bistri007
»

ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
81347 (1065) Vesoljc
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413049 (1720) shock
»

Je kdo slišal za ADSL brez ISDNja drugo leto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
545676 (3964) shock

Več podobnih tem