» »

Približna cena izdelave

Približna cena izdelave

1
2
»

camx ::

Ja samo še vedno veliko strani uporablja prav tabele za dizajn. Eden od razlogov za to je da ne podpirajo še čisto vsi brskalniki pravilno CSSja (IE >:D ). Edin takih problem ki je recimo mene malo spravu ob pamet je, da se v IEju pri "nestanju" DIVov DIV avtomatsko raztegne glede na vsebino vgnezdenega DIVa, v Firefoxu/Mozilli pa ne in je končni izdelek čisto nekaj x prišlo vn. Se pa da vse to zrihtat če se hoče ;)

CWIZO ::

Lej tabele pac niso namenjene temu. Vem da vecina strani uporablja tabele, sam to pac zato ker folk ne ve kaj dela...
Sele zdej se je folk zacel zavedat kako se dela strani.
je puno clankov na to temo na netu, se mi ne da kle razlagat...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

strictom ::

Daš mogoče par linkov?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

CWIZO ::

Ne bodi len. Uporabi google.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

BluPhenix ::

CWIZO sej sem napisal "DIV in CSS so the way to go", niso pa edini way to go. Ja niso namenjeni formatiranju strani, to si prebral na w3schools in tukaj sedaj to trdno zagovarjaš, če di pa delal strani pred 5 leti, ko to še ni bilo tako lepo urejeno si jih pa delal s tabelami in bil tiho. Tudi pred 2 letoma je bilo še veliko tako.

cime je lepo podal, kje CSS din DIV padeta, pri IEju, še posebno pod 6ko, se pravi 5 in 5.5, ki jih še vedno uporablja kar nekaj ljudi. Uporabljati moraš neke hacke in workarounde, da stran deluje pravilno. Tukaj je treba pomisliti, čemu bo stran namenjena. Če je namenjena zelo zelo splošno in veš, da jo bodo ljudje gledali pretežno z javno dostopnih računalnikov se ti splača pošteno pomisliti, ali uporabljati tabele, ali samo dive.

Designerju ni potrebno znati HTMLja. Mora poznati omejitve, ki jih ima web-design in web-designerji naj bi to poznali. Ja lahko je neko stvar težje narediti, ampak to je potem problem koderja. Najboljše je, da ta dva tesno sodelujeta, sicer designerjevo poznavanje osnov html ne škodi, ni pa nujno. Vsako stvar, ki jo designer nariše v velikosti recimo 800x600 se da zgraditi z uporabo htmlja, cssja in občasno uporabo javascripta, če koder tega ne zna, je to njegov problem in je potem treba premislit, koliko ta tip res obvlada html. V takih pristopih zna sicer biti problem, da bo stran počasna pri nalaganju, ampak da se jo narediti. Prav zato, pa moreta designer in koder sodelovati, tako kot morajo pri izdelavi avtov sodelovati designerji in inženirji. Nobenemu od dveh ni treba poznati poklica drugega, dovolj je da obvlada svojega.

To je pri nas še vedno kar precej problem, no v konkretnih web-development firmah je to poštimano, da je vse v eni osebi. To ne gre, en designer, en koder, vsaj taka razdelitev, če ne še obsežnejša (kar je nuja pri večjih projektih).

Še glede PHPja, sej je fanj, da je stran narejena sodobno, vendar če gre za "stran-vizitko" in jo je treba updejtat 1x do 2x na leto php ni potreben, zakaj bi dodatno ombremenjeval strežnik, če ni potrebno (še posebno zna biti potratno, če gre za tvoj strežnik).
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

CWIZO ::

Nisem tega na w3 prebral. Ne skelepaj prehitro...
Lej, jest sem govoril za konkretno stran in pac privzel da je dizajner/koder/whatever bil ista oseba.
Se vedno pa sem mnenja, da bi moral vsak dizajner poznat vsaj HTML ce ne ze sistem s katerim se dela neka stran (ker potem pa pizdi, ker ni vse tocno popikslano, ker je pac CMS tak (en konkreten primer je bil to)).

Kar se pa PHP ja tice. Kaksna preobremnjenost? Dej ne serji ga no.
Itq sem pa povedal tut jest, da PHP se uporabi tam kjer je potreben in se ga ne uproabi zato, da pac je.

Pa ipak bv naprej kle debaterat karkol, ker smo/so se o tem pogovarjal ze Nx, in ne bomo nic novega naumili.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

ThinMan ::

Fanti fanti ste mal off topic...

Ta stran bi bila pri meni vredna 40k SIT v kolikor stranka pripravi ves material ampak ves, tudi vse tekste itd.

Pa vse dalet na podlagi pogodbe. Res, drugač bodo sami problemi. Pa avans je tudi dobro pokasirat, ker nikoli neveš kdaj bo konec projekta. Lahko delaš celo 3 mesece eno strani, na koncu dobiš pa ku*ac ven.

Dejte mi rečt kolk se računajo strani z 20 slikami, opisom slik (izdelki), 6 skupinami dejavnosti, ... vse moraš naredit sam. Vse tekste se zmislit ipd. Verjetno čez 100k SIT ?



lp,

Flade
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

ThinMan ::

Ok, k smo že tu... dejte mi ocenit to stran; ni še končni izdelek ker še pride skripta, ki menja slike (cenovno)

http://www.mpov.si
pa to

http://www.tutokameni.com/vardic


lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

CWIZO ::

Emm tezko povedat kolk je vredna, ker ne vem koliko dnarja si vlozu v njo.

Vsekakor pa imata obe strani predpotopen dizajn in to je dost velk negativen faktor...
Pr mpov: kaj majo tiste zasnezene smreke z avtobusi veze?!? Dizajn more neki povedat ne pa da je tm sam zato da je.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

BluPhenix ::

Ok, nisem videl, da si napisal, da to velja za konkreten primer.

Sej pravim, da ni potrebe da designer pozna stvar, če sodeluje s človekom, ki bo to dajal skupaj. Pač če kaj ne gre, se dobista, pogovorita, coder pove kaj se da naredit in kje bi znali biti problemi in se potem designer prilagodi tem stvarem (če sta obadva kolikor toliko sposobna se to uredi zelo na hitro). Sej, če dela designer vedno v istem teamu ve kako ta team dela in na kaj mora paziti, ne moreš pa ti tega zahtevat od enega novodospelega oziroma splošnega designerja. Če koder zahtevanega designa ne more spraviti v svoj CMS je to še vedno njegov problem ne designerjev. Če se da, se pač nekako uskladita, drugače pa bi moral koder toliko popraviti CMS, da se da narediti kar zaheva designer. Al more res bit uporabljeno vse out-of-the-box. Ok sej če je nek page za neko nizko ceno, potem itak ne greš nekaj takega delati, ampak če jaz dam 2mio za page in mi designer prinese nekaj kar mi je všeč in funkcionaln in mi potem koder reče, da se to ne bo dalo, ker ne bo mogu tega spravit v njegov CMS, potem pa, ali spremeni cms, ali pa bom našel nekoga ki se mu to da.

Pri nas, ko grejo na montaže in imajo stranke/arhitekti neke specifične ideje, kje bi radi imeli montirane zvočnike in ti veš da so tam problemi probaš uskladiti. Če se drugi noče pogajati pač moraš narediti tako kot zahteva in je tvoj problem kako boš to rešil. Tako se ponavadi dela, ampak zgleda da se med programerji temu streže drugače...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

L0sT ::

Koliko pa naj računa 'novinec' , ki se je komaj začel učiti izdelovati spletne strani? Ima pa zelo malo izkušenj(sam je izdelal mogoče nekaj strani za hobby) in obvlada komaj osnove html.

Upam da ni off-topic: Kaj se naj sploh nauči ta začetnik? Kaj se zdaj torej splača učiti?
Lost is my soul wondering in space and mistery...

CWIZO ::

V nasem konkretnem primeru smo uporabljali typo3 dizajner ni bil redno zaposlen ampak samo tko pac je kdaj pa kdaj naredu kak dizajn.
In fora je bla da je on prnesu tak HTML, da glava pece.
No anways nima veze, je ze neki casa od tega. Jest pa konec koncev nisem HTML code monkey in se ne ukvarjam s tem, da bi prenasal izajne v html, ampak programeram...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

ThinMan ::

Pravjo kolk denarja tolk muzike...

lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

BluPhenix ::

No, sej ni da se ne strinjamo imamo precej podobne poglede, le da se na malo drugačne načine izražamo :D

CWIZO, vsekakor sem v mojih postih mislil na web-designerje, ker itak če si ne vem publish-designer še ne pomeni, da znaš narediti tudi design za web. Zadnjič je bil tukaj en lep primer, kako je designer naredil design in ga poslal v PDF obliki... Pač vsi ne obvladajo vse (čeprav si nekateri to mislijo).
Ja, sem videl da nisi code monkey, imaš kaj prijeten potrfolijo. Keep up the good work, pa srečno na FE :D , še posebno tam v 4. letniku boš potreboval malo sreče, pa dosti dosti dela >:D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ThinMan ::

Ja in res, okoli designa bi se lahko pomenali še pa još

Ne gre mi v glavo kako se lahko nekdo blamira tako da krade design (res ukrade, sm zamenja barvo in prevede iz ang v slo), potem pa se predstavlja kot neka hiper firma, ki vam naredi sodoben desig... :))


lp,


P.S. nima veze s topicom
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

ThinMan ::

@CWIZO: Sm radoveden... dej mi naslove strani z približno istim obsegom besedila in slikic, pa da ni predpotopen design



lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Witboy ::

LOL, sm mal prebiral to temo... pa kaj fantje ste vires kdaj delali na designu pa spletnih strneh, da lahko tako strokovno ocenjujete kako bi morala stran zgledat in v cem mora bit narejena in seveda kaksna cena mora bit...
Kukr jst vem se ponavadi stran naredi na potrebe kupca... torej, ce bo on rabu 3 strani z nekim designom in parimi linki mu ne bo nben normaln vsiljeval neki php in ne vem kaj se vse...

No pa nima veze moje mnenje... Me pa zanima vase strokovno mnenje o tej strani. Kok bi po vasem mneneju to stalo, da vidmo ce smo s kolegi se precenili v ceni izdelka.

Microsoft ::

Meni gredo taksnele stvari totalno na zivce. Sej, animacija je lepa pa to, samo ce jst pridem po neke podatke gor, pa da se morem prebijat cez 32 animacij, je pa prevec. Tudi malo nejasna stran se mi zdi, glede razporeditve pa to.

Pa se to. Vsaj za mene, ce strani nima nekih stvari, kot so zehtevno branje/zapisovanje podatkov v/iz baze, je stran vredna, vsaj za mene, 10 juriju.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

para! ::

Miha, pr spletnih straneh se zaračuna design in koda. Al se js motim?

lp
Death before dishonor!

Microsoft ::

Ma ja, sam tko, vsaj meni je taka staticna stran dokaj neuprabna. Ce je komu drugemu uporabna, pa nevem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

para! ::

Odvisno od strani, ane?
Death before dishonor!

Tody ::

witboy a se ti hecaš ? Prvo kar je FF sam naredu je blokiral stran ! Poleg tega da maš dizajnrsko čudn napis na strani (se opravičujem če stran ni tvoja) pričakuješ da bom šel še raziskovat in klikat neki kao open here and open there. Dirket sem jo zapru... Ta stran je vredna točno 0 sit ker vsebuje za moje pojme eno sliko in 2 vrstice teksta. Drugač fajn flash animacija samo to ni to... zloraba flasha...

Witboy ::

Tody... vsec mi je da clovek pove kaj misli... sam dizajn in pa funkcionalnost se velikokrat tepeta... hm... zloraba flasha?!? men v Safariju lepo odpre :\
Glede klikanja... stran je tako zasnovana kot je bila izrazena zelja... po drugi strani pa poanta te strani ni, da bi jo dejansko gledala obsirna publika temvec dejansko ljudje, ki bi radi zvedni o teh produktih osnove... vse ostalo mors v zivo vidt in slisat.
Na kratko... dizajn je glede na odziv obiskovalcev zelo fajn in tut informacije po kater pridejo ljudje so gori :D (mors pa gledat da to ne gledajo neki comp g33ki k hocjo da je v nekih standardih itd itd ampak vecna so to ljudje s stilom, feelingom za art in predvsem z debelo denarnico :D )

Pa cena je bila zeloooo vec kot pa 0 sit ;)

BluPhenix ::

Stran je fancy, ampak za moje pojme z omejeno uporabnostjo.

Jaz bi tudi rekel temu zloraba flasha (ker je vse samo flash) in polek tega, da moreš 2x kliknit sploh preden prideš strani, moram na DSL liniji čakat 5 sekund, da se mi pokaže naslednji set zvočnikov. Najlepše je, ko si bookmarkam stran z zvočniki ki me zanimajo, aja se ne da, moram vedno skozi cel page...

Grafični design je na zelo profesionalnem nivoju, uporabniški (za moje pojme) pa praktično na nuli. Zame je flash še vedno kot dodatek, ne pa osnova strani. Koliko traje, da si lahko nekdo na dial-upu ogleda tole stran?

Take strani so sicer drage, vendar kot sem že omenil pol-uporabne. Kaj se zgodi v primeru, da naredi človek nov proizvod? Ali pa spremeni kakšen izdelek....

Napis there is no left and rights in the music je le pogojno berljiv, škoda, ker gre očitno za slogan firme. Jaz bi tudi dal za tak page točno 0, ker nebi nikoli naročil nekaj takega za predstavitev celega podjetja. Za nov izdelek mogoče, bi imel tako predstavitev, drugače pa ne.

Seveda so dobri odzivi, ker zgleda uaaaaa, ko ap bodo 5ič klikali čez delo stran, za priti do ene informacije pa... Vidim tudi, da je narejen za 1024x768 (vendar zgubi precej estetike)...

Skratka je fancy je tehnološko napredna (čeprav bi se dalu tudi tukaj debatirati, kaj je danes tehnološko napredno, take strani so bile čudo tehnologije že par let nazaj), vendar mi ni všeč, sploh.

dizajn in pa funkcionalnost se velikokrat tepeta

če je človek pravi web-designer, se stvari ne tepeta. Ja no, če kot design misliš le grafična načičkanost mogoče, čeprav tudi to ni nujno.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

tec ::

V osnovi je velik problem nasploh pri web designu, da oblikovalci ne znajo naredit stran funkcionalno in preprosto za uporabo. Koda je cista in pregledna, stran se bliskovito nalaga, vse zgleda lepo....ampak, ce hoces najti informacije, se moras prvo naucit uporabljat stran in izraze, ki so gor. Zato jest naveliko zagovarjam cimvecje podobnosti med stranmi in izrazi, ki se pojavijo gor. Se posebej, ce delas kaksen bolj kompliciran sistem, kjer morajo ljudje ze po naravi mal pomislit, preden kliknejo. Vsi pa vemo, da je narod "glup" in jih je zato treba vodit po strani, drugace se vsi zgubijo in potem kritizirajo.
Zaradi tega ima phpbb najvec fanov :-D

CWIZO ::

BluPhenix: thnx. Sam 4 letnik je se delc delc:'(
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

ThinMan ::

@Tody: FF čist normalno odpre - tud na linuxu.

WitBoy:> Stran je odlična. to bi ocenili krepko čez 100k SIT.


lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Tody ::

men je FF blokiral popup pa mam 1.5 na defolt in potem se ni zgodilo nič. Šele ko sem šel brat sem lahko vstopil v stran.

Ziga Dolhar ::

> dizajn in pa funkcionalnost se velikokrat tepeta

...

Ima arhitekturo, ima design, ima uporabnost,

ciljna publika "ceni" oblikovanje in ga zna debelo plačat.

Pa vendar gre za precej "klasično" spletno stran.
https://dolhar.si/

Jackass ::

A bi lahko nekdo povedal en približn znesk, kolk je taka stran vredna, ker me je nedko vprašal za kolk bi mu naredil neki podobnega, pa bi rd mel mal orientacije.

Stran: www.studiolinia-bv.si
jAcKaSS

Marabela ::

Evo, da ne bom odpiru nove teme.. mene pa zanima kolk prbližn bi pršla taka stran.. s tem, da je vse izdelal izdelovalec (besedilo, slike itd...).

www.striptease.si

:\

Tody ::

jackass ene 50k vsaj bi bila vredna taka stran....

Tody ::

Marabela hmm ene 10-15 k MAX pa še to na dober dan:D

Mrc1n4 ::

Marabela, če mene prašaš, bi lahko dodal več besedila in pomanjšal gumbe, telefonsko številko spodaj in bi veliko lepše zgledal... Ker tolk besedila kukr ga je zdaj bi lahko vse spravil na prvo stran...

Hair ::

No, pa bi še jaz prosil za približno ceno teh dveh strani. Zanima me za dizajn in CSS + XHTML.

http://www.zadetk.com/
http://www.kovacija-kogoj.tk/

Hvala!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Tody ::

Prva strani 0 sit. Ni neka fora narest en kvadrat in link do foruma...

Druga je lepša in bi jest dal ene 10-15 k če bi bila pa še bolj izpopoljnena pa mogoče še več, premalo vsebine...

Microsoft ::

Pismo, pa ne me jebat. Ce je tistala prva stran (zadetek.com) vredna 10k, pol je moja prva stran kdaj koli nareta vredna 10000000M SIT.

Jst res ne stekam, zakaj bi mogla bit ena taka stran, ki ma neko pol prozorno sliko, zravn pe se nekaj fleshi-meshin oh-in-sploh efektov tolko vredna?! Ce je stran staticna, se prav da ne bere podatkov, da ni mozno "vanjo" (nekam zadaj v xml ali bazo) vpisovat podatke, potem si s tako stranjo nimas kaj pomagat.
Sicer je taka stran vredu, ce gre za kaksno predstavitev, samo danes predstavitev ne obsega samo naslov, telefonska, mejl, sliko objekta ter sliko in opis dveh produktov. Je se kaj vec, kot to.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Microsoft ::

Ok folk, Mr|ce me je zdele prepriceval, da je zgornja prva stran vredna 5kSIT. Ce mi najdete stranke, ki dajo za tabelo, dvema odstavkoma teksta in sliko v kotu 5kSIT, naredim stran in si zasluzek delimo 50/50.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Hair ::

Tody, ko bom rabil kakšen minimalističen dizajn, se bom nate obrnil, ker izgleda da delaš zastonj. ;) Prva stran služi svojemu namenu in ne vidim razloga zakaj bi kompliciral. Mislim, da sem zajel vse potrebna informacije.
BTW, Microsoft, tisto ni flash ampak CSS.

Pri drugi je materiala kolikor ga pač je. Vsebino sem dobil že napisano, slik pa pač je kolikor jih je.

Ravno zaradi skromne količine informacij za prikaz na straneh, sem spraševal samo za dizajn in CSS + XHTML. Vidva me pa tako napadeta... :D

Vseeno hvala za odgovore! :)
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Microsoft ::

Ok, mogoce smo res zasli. Samo vseeno, jst (koncni uporabnik) vidim STRAN, ne pa nekega CSSja, XMLja, pa ostalo, kar je skupaj nametano. Torej, mene zanima stra. Pa ce je ta nareta v painterju al pa v PowerPoint-u.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

OwcA ::

V čem je razlika v vrednosti designa, če je apliciran na eno stran ali dvesto?

@HairMan: čemu so pri kovačiji uporabljeni frame-i?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Hair ::

Frame je zaradi zastonj domene .tk, da lahko dajo gor svoje oglase, če je potrebno. Stran je drugače tukaj.
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Tody ::

HairMan: sej nisem nič kritiziral vsebine in ideje. Delo ima seveda svojo ceno, ampak tega nebi mogel lih zaračunat, da bi recimor to prodajal. Zadeva je lepo narejena samo nima neke tržne vrednosti, ker konec koncev je to le ena HTML stran obogatena z CSS in phpBB forum in pripadajoča (modificiriana ?) tema, katero zna postavit dost vsak kekec.

Microsoft: get of the cocacola and check in rehab ali pa počasneje beri in upoštevaj ločila in naslednje vrstice.

In ja moja mnenja so vsa subjektivna SLO-TECH z tem NIMA NIČ !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

OwcA ::

Kaj je potemtakem vredno ali vsaj upravičeno zaračunano pri izdelavi spletne strani? To, da porabiš 1000 ur za razvoj še enega CMS-a?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

BluPhenix ::

Prva stran je vredna nekje 10k sigurno. Zakaj? 5k domena in že samo izdelava logotipa je vsaj 5k (tudi dvomim, da je lastna tema za forum in ostali design in vse skupaj porabilo manj kot 5 ur, no če si s tem že delal mogoče, drugače pa dvomim). Med drugim je tudi posrečena izbira barv, ter je točno to, čemur je namenjena(stran, ne izbira barv). Res, če kdo vse to naredi zastonj (še posebno logotip) naj se tudi meni javi, bi imel nekaj podobnih del.

Nekateri res ne štekajo pojma design. Glede designa je vseeno ali gre za eno stran ali za 100 strani. Jaz ve vidim (za design) razlike ali je to le ena stran, ali je 100 strani, ki je popolnoma enakih tisti eni strani vendar vsaka prikazuje svoje podatke, ki jih vleče iz baze.

Microsoft, po tvoje ima potem neko vrednost le stran, ki je dinamična in deluje z neko bazo? LOL.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

tec ::

Microsoft: Cist narobe razmisljas. Jest imam stranke, ki bi mi placale 50k za tisto gor. Vse je odvisno od tega, kako znas predstavit. Vsak tretji zna ze napisat par sto vrstic kode in naredit lepo obliko, ampak da bi to dobro prodal, bo treba pa se kaj drugega naredit.

Tody ::

tec ma prov konec koncev mi ocenjujemo delo glede na to koliko dela mislimo da je nekdo vložil v to oz mi mislimo da je. Hairman če bi znal prodat to idejo šolam bi lahko zaslužil OGROMNO.

BluPhenix ::

Ja, sej v bistvu se nobene stvari ne ocenjuje le po času, ki ga je človek porabil. Vedno je treba prišteti idejo, kup drugih stvar in tudi to ja, koliko zna to prodat. Velikokrat je ljudi zelo težko prepričat zakaj si uporabil take prijeme pri izdelku (ne samo pri web straneh) in če ti ga ne uspe prepričat oziroma mu razložit kako stvari tečejo bo rekel samo ne ne, to znam tudi jaz narišem 3 kvadrate, jih malo olepšam bla bla bla, ja ampak do te ideje je moral nekdo priti. Narediti kopijo izdelka, ko je le-ta že narejen ni nek velik problem, tudi pri straneh ne, odpreš photoshop in narediš kopijo designa, ampak če si ti za to porabil 1urco še ne pomeni, da je to realen čas potreben za izdelavo tistega designa.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

IceIceBaby ::

Stran z zvočniki je za moje pojme prej slaba kot dobra (heh, kdo sem jaz da bom to govoru :)) Flash je res kul, pa slikce in detajli so lepi, ampak stran je precej neuporabna. Tudi če je ciljna publika taka, da ceni design nebi smel toliko posegat v uporabnost strani na račun estetike. Preden sploh prideš do taprave strani morš 2x kliknit (meni FF blokira popup). Tista navigacija v kocki je neučinkovita, mogoče se ti je ideja zdela kul, ampak enostavno ne deluje v tem primeru. Cela stran je zelo nerodna za uporabo. Mogoče se kdo vpraša, če so zvočniki tudi taki, lepi na prvi pogled amapk nerodni in neuporabni.

Če si pa stran dobro prodal je pa to tvoja stvar. Če ima stranka denar in rada dobro plača potem ni problem prodat tudi slabše strani za dober denar. Lahko pa je ravno nasprotno, imaš stranko, ki nima veliko (na novo ustanovljena firma, s.p....) denarja ali neradi plačujejo pa je treba tudi zelo dobro stran prodati pod ceno. Zdej če si ena firma, ki nova naročila sprejema dnevno tako stranko enostavno odsloviš. Če si pa freelancer pa vsaka stran šteje in včasih se splača pokasirati malo manj in vseeno narediti stran.

JanezekNovak ::

Točno tako, stran je vredna toliko kot je stranka pripravljena plačat!

Če je stranka pripravljena plačat za 1 uro dela 50.000,00 SIT je pač toliko vreden design (stran), če pa je stranka pripravljena plačat 5 SIT za 10 ur dela, je pa design (stran) toliko vredna!

Pa še glede tega v čem je stran narejena; če je stran narejena v CSS + XHTML ali pa če je stran narejena v HTML je za stranko čisto vseeno.

Gre se samo zato koliko je stranka pripravljena plačat, ne pa za to koliko ur si porabil, katere gradnike (CSS, HTML, CMS, PHP...) si uporabil, koliko programov si kupil, koliko jezikov znaš ipd.!

Stranki je pomembno pa tudi to koliko bo s to stranjo, izdelkom zaslužila, torej če misli, da je to bolj zaradi lepšga, da ima stran, potem zelo dvomim, da boš dobil lepe denarce, če pa stranka misli, da bo za 12.200% dvignila prodajo boš dobil pa več!
http://www.euroairsoft.com/
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko bi stala taksna sletna stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
508889 (6181) TheBlueOne
»

Web template za kupit

Oddelek: Izdelava spletišč
161863 (1509) Looooooka
»

Konkretna cena izdelave strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
888541 (5862) _Beast
»

Ocena ene male strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
886504 (5040) #000000
»

Koliko bi zaračunali tole stran?

Oddelek: Izdelava spletišč
432576 (1314) no_use4

Več podobnih tem