» »

USB ključ skuri matično???

USB ključ skuri matično???

metalc ::

S servisa (kišta je garancijsko "zapečatena" in je zatorej (še) ni dobro samoiniciativno odpirati) so mi rekli, da je matična plošča (Asus K8N) skurjena zaradi prednjega USB porta. Če je to res vzrok, je lahko samo USB ključek (1GB Kingston DataTraveler), ki sicer še vedno b.p. deluje na ostalih compih (in jih nič ne kuri). Že res, da ključ nima lastnega napajanja in potegne štrom prek USB priključka, ampak, pri Zevsu, ali ni ta poraba nekako omejena z USB standardi? Je mogoče, da so inženirji ene in/ali druge firme kaj podcenili in pozabili na zaščito? Bi bilo morda varneje uporabiti enega od tistih 4 USB priključkov, ki so (poleg priključkov za integrirano zvočno, PS/2, mrežno, serijski , paralelni port) "prišvasani" neposredno na ploščo in na voljo zadaj? Tisti sprednji priključek je sicer priklopljen na notranji I/O konektor čisto na drugem koncu mat. plošče. Druge naprave niso povezane prek USB. Le še pred nabavo ključka sem na taisti sprednji priključek neštetokrat priklopil dig. fotoaparat, pa je deloval čisto lepo, res pa da ima lastno baterijsko napajanje. Mogoče še to, da je tudi ključ vse do okvare kakšen mesec lepo deloval.

Lori ::

Sam imam asus K8N in vse priklaplam na sprednja dva usb porta. Priklaplam digitalni fotoaparat in pa gamepad ki ima vibriranje in do zdaj vse dela normal imel sem priklučenih že par usb klučev in pa tudi prenosni disk in nič ni skurlo. Zanimiva situacija kajti sam sem misli nalepko vtrgat dol kr mi gre že pošteno na k.... da nemrem šarit po škatli :)) Sem pa videl notranjost že te škatle in sta sprednja dva usbja povezana z nekim kablom nazaj na zadnjo stran in le ta visi kar nekje nad proc ventom :\ ehh kr neki, to je ziher Comtron :)) , ja vem da ti nisem pomagal edina ugotovitev je ne odpirat škatle dokler je garancija ker je vsa ta roba na meji in nikol ne veš kdaj bo šla v k..., lep pozdrav

Eschelon ::

Pri sebi sem doslej dvakrat doživel, da mi je vstavitev USB ključa zamrznila računalnik - na gigabyte plati. Obakrat je bil kriv PQI ključ.
Tudi na ST forumu sem že zasledil, da je nekdo imel probleme pri vstavljanju ključa - kar nekaj časa nazaj že.
Še najbolj verjeten krivec je statična elektrika - preden vtakneš ključ v usb port, se dotakni ozemljitve. (pomaga tudi, če okoli računalnika nimaš tepiha, po katerem hodiš (drsaš) s copati s plastičnim podplatom.
Vedeti, razumeti, znati.

Šimpanz ::

Tudi meni se je že nekajkrat zgodilo da se mi je po vstavitvi USB ključa resetiral/ugasnil računalnik. Krivec za to je bila statična elektrika. Odkar ključ vedno ozemljim teh problemov nimam. Enkrat sem tudi skuril plato vendar so mi jo v servisu zamanjali.

All ::

mislm da ne more bit kluček vzrok za to dab se cela plata kao skurla...men se je enkrat zgodl da sm na eni plati zamenu prklučke za usb port...utaknu kluček iz kerka je pol lepo asmrdel :-)..usb port je pa po tem ko sem pravilno zvezu normalno delu..tko da so to pomoje buče s strani servisa.

choxter ::

Sem doživel da se je iz škatle skadilo ko sem dal ven ključ.
Najverjetnejši vzrok za ta problem so zamenjani konektorji za USB priklop na plošči.

Šimpanz ::

Jaz večkrat dnevno uporabljam USB ključ in ko sem ga enkrat vtaknil v računalnik se je računalnik ugasnil. Ker se ni več zbudil sem testiral plato in ugotovil da ne dela. Res pa se na plati ni nič videlo.

Tomay ::

Problem je ta, ker pinout usb ni standardiziran in imajo proizvajalci matičnih plošč različne. Sprednji usb konektorji pa pridejo z ohišjem, izdelovalec ohišja pa ne more vedet kaka plata bo v tem ohišju. To bi moral popravit tisti, ki sestavlja računalnik, ampak pogosto so to tudi ljudje, ki o računalnikih nimajo kaj dosti pojma.:'(
Voodoo 4Ever

BluPhenix ::

Če so bili zamenjani priključki pri priključitvi je možno, če je bilo vse prav priključeno je zelo ne-možno. Vsi USB hubi morajo, po standardu, imeti tokovno zaščito.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

klemen22 ::

Hm da ti USB skuri kar celo plato je malj dvoumljivo. Pol bi reku da je to en kurac od plate. Če ključ drugje dela BP potem je še tolk bolj čudno.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

madmitch ::

Lepo vas prosim no, jaz na sprednjem USB portu gonim grelec za šalco (ne se smejat, zelo uporabna zadeva) in ni še nič skurilo pa zadeva dobro greje. Tako da ne verjamem, da bi ključek lahko naredil kakšno grozno škodo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

K0K0 ::

Pa si že prej uporablju usb ključ na tej kišti al si ga zdej prvič utaknu pa je potem pc crknu?

JanezC ::

USB ključ lahko skuri MB! Vse kar lahko pride v kratek stik in se priklaplja na USB lahko skuri MB. Saj je logično a ne. Če pride žarnica v kratek stik, kaj se zgodi? Pregori varovalka, to vidimo. Naslednja stvar - vsi pravite, se ni videlo, da je crknilo, ja, kaj pa pričakujete, da bo. Skoraj nikoli se ne vidi pri elektroniki, da je kaj crknilo. (zato ker so majhne moči in majhne moči ne delajo velikega dima - sploh ga ne delajo). Naslednja stvar, MB ni crknil cel - hja - pa kaj če ni cel - dela vseeno ne in to pomeni, da je enako kot če bi cel. Načeloma so vgrajeni zaščitni upori na napajanju, vendar mi, ki nismo elektroniki ne bomo našli tega upora v množici elementov na vezju. Ne pozabimo, da je tiskanina narejena v več slojih (načeloma 4 pri MB), kar pomeni, ena sama prekinjena linija v sredini plošče in adijo. Strinjam se s tem, da so pin-outi za USB na MB različno postavljeni (pinout razporeditev) in da kvazi serviserji to priklopijo od oka. Če ne verjameš v vezave uporabi fiksne USB-je, ki so direktno na MB. Mene nikakor ne bi serviser prepričal, da je USB ključ kriv za uničenje MB, če ključ še vedno deluje - se pa bojim, da je kdo drug priklopil kaj pokvarjenega in to je pravi vzrok za uničenje.

LP

JanezC ::

Še to - razelektritev USB ključa od statične elektrike - mislim, da bo kmalu novo vprašanje na SLO-tech-u... Tega ne delat!!!

LP

Utk ::

Hm, ampak uporabnik se je držal navodil za uporabo (ali ne?) in stvar je crknila. Nekdo mora to plačat, ali tist ki je naredil ključ, ali tist, ki je naredil računalnik (ne samo osnovno ploščo).

JanezC ::

Ja, plačal bo uporabnik, ker sem prepričan, da je priklopil nekaj pokvarjenega,
pa tudi na mlajše bratce ali pa svoje otroke ne pozabit - ročaj žličke porine
v USB pa je urejeno. Z darom govora in zaplombiranim računalnikom iti na
servis (urejena garancija itd...) in jih prepričati v svoj prav.
In upati, da ne naletiš na nekoga, ki ve kako se tej stvari streže.


LP

ThinMan ::

Vsi, ki imate podobne probleme:

1. A je bil računalnik še v garanciji
2. Ali ste računalnik sami odpirali
3. Ali naprava katero ste priključili na računalnik še vedno deluje na drugem računalniku (tiskalnik, scanner, usb key, ekran, ...)
4. Ali so vidne kakšne zunanje poškodbe (zlomljeni pini, fron usb panel pomaknjen nazaj, ...)

Če na vse to odgovorite z DA, vam po garanciji prodajalec mora zamenjati okvarjen del.

Sam imam probleme z JOGGER 128 mb ključem. V službi mi vsake tolko vrže računalnik dol. Taisti računalnik je bil že na servisu (USB trokiral); garancijska zamenjava MB. Nobeden ni nič vprašal.



lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

twosocks ::

Imam ISTI primer. Asus P4P800 + USB ključek cenejšega proizvajalca. Vtaknil in zasmrdel iz računalnika - crknjena matična plošča. Ključek že večkrat uporabljal prej brez težav, ključek še dela ...
Računalnik je v garanciji in mi bodo uredili, brez komplikacij. Sam to je odvisno od firme, kje kupuješ.
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

JanezC ::

Se strinjam, Flade, vztrajat ne se pustiti odpodit.
Imel primer napačno priklopljenega USB porta (obrnjen + in -)
zamenjali so mi USB ključ - MB je preživel, vključno z USB portom.
Malo krega, njihova napaka.

LP

Dead_Eye ::

Ploščo ti morajo vsekakor zamenjati.

Tudi meni se je pa zgodilo da mi je računalnik zmrznil, ko sem vtaknil USB kjuček, samo vzrok tega so po mojem nastavitve winsov(irq, adress, karkoli...), ker zmrzne ob vstavitvi bilokatere USB naprave, na drugem USB-ju pa dela bp. (govora seveda o prednjih priključkih, pa priklopljena sta tudi prav...)
The one and only


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232923 (2735) Xserces
»

USB kluček dela,miška in tipkovnica ne

Oddelek: Pomoč in nasveti
181944 (1675) miraldinjos
»

Audigy 2 ZS, Presketanje na obroke (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
635225 (4222) hyphh
»

USB problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
182190 (1943) Swiwer
»

USB kljuc in zazgana maticna ploasca

Oddelek: Pomoč in nasveti
7913 (756) dunda

Več podobnih tem