» »

Zakaj se zaklepajo/brisejo bolj specificne teme?

Zakaj se zaklepajo/brisejo bolj specificne teme?

Fury ::

Po nasvetu Primoza formuliram post na novo. Tako da cilja na sistem ne na osebo.

Bomo kar z aktualnim primerom:

Zanima me zakaj niso dovoljene teme o bolj specificnih podrocjih T-2.

Zakaj ne sme bit topica "T-2 TV"?

A ni bolj pregledno, ce gre vse kar ma veze s T-2 televizijo v en topic, ker se lahko folk pogovarja o kanalih in zeljah in kockicah na ekranu ne da bi imel umes poste z odzivnim casom do Arnesa?

Ze res da je ena velika spam tema (oziroma 2) ampak ravno zato ne mores vsega not pobasat ker rata ena nepregledna juha od topica, ki se jo ljudem ne da vec brat in se zgubi njen pomen.

Kolikor jest vem so topici ravno zato, da se drzijo ene bolj specificne zadeve in ne pac kar ene globalne zadeve in gre vse not. Zato mamo ta forum, da en odpre temo "T-2 tezave z hitrostjo" in se govori o tem, druga tema je "T-2 priklopni cas" in se govori o tem. Ne pa "T-2: informacije". Sej je lahko tut T-2 informacije tema in se pac not pusti vse, samo marsikomu niso vsec take teme, kjer mores prebrat 500 strani, da najdes not neki pametnega.

MaCoFaCo ::

Osebno se mi zdi posebna tema o T-2 televiziji smiselna...

ganzi ::

Se strinjam tut js.. Nekateri moderatorji, to pomeni NE VSI, so prepotentni:\
LP

xenon74 ::

Kakor jaz berem perečo tematiko, gre predvsem za OmegaBlue faktor, tako da:
"Možeš se žaliti upravi vodovoda!"
http://setiweb.ssl.berkeley.edu/team_display.php?teamid=30319

Gwanaroth ::

Ja, jaz se tud strinjam za več krajših tem, kot eno 42-stransko. Tako kot sta npr. zdaj obe od T2.
Lights often keep secret hypnosis..

lambda ::

Še en, ki se strinja s Furyjem, tako glede T-2, kot OmegaBlue efekta - mi je že precejkrat prišlo na misel, da bi kako prilimal v pritožbe glede dotičnega moderiranja, ampak zdi se mi, da je ona tema tam bolj za okras kot kaj drugega ...

Fury ::

No, se mi je zdelo da nisem sam. Ampak pustmo zdej OmegaBlueja, ker ta tema ni o njem. To prosim vse udelezence. Se pa nas tuki kar neki strinja, da je delo nekaterih (res samo nekaterih, kar se mene tice) moderatorjev ni na nivoju.

Pa kar naj se prihajajo mnenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fury ()

Quikee ::

3 ali vec specificnih tem je sigurno boljse in bolj pregledno kot ena splosna.. jih je pa po mojem mnenju tudi dosti tezje moderirat saj bi moral moderator hodit po specificnih temah in filtrirat, kaj res spada v to temo in kaj ne ter ce se kaksen odgovor ali vprasanje bolj nanasa na druge teme kot na trenutno. V splosni temi je pa za "offtopic" moznosti precej manj in je tudi manj dela za moderatorje.

steev ::

Tko bi moral bit use teme. Ker drugač je to tema s tisoč in enim tipicom. Pov vprašanj se ignorira. To so teme ki imajo več strani (>10).
:|

CWIZO ::

Fury: strinjam se s tabo:)

Pot tej logiki (moderatorjevi), bi morala biti tudi za windows samo ena tema, za linux samo ena tema, za PCje samo ena tema, itd, itd,...

edit: predlagam, da se Fury-u tudi ukine vec kot nepotreben naziv, ki ga je fasal zdej...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CWIZO ()

Fury ::

Ne se sekirat z nazivom, itak ni motec. Sem res zgubu zivce rahlo tko da pac bom mel bolj poboldan nick :)

Mislim, da gre ta topic v pravi smeri. Ocitno se nas kar nekaj strinja. Mogoce se kej premakne? Admini?

Matev ::

zanimivo da ravno osebke z nazivom "persona rudis" vedno nekaj moti

Fizikalko ::

Tudi sam sem hotel že večkrat na to opozorit... Npr. tema o LCDjih - prevelika, nepregledna, preširoka... Skratka -obup. Bog ne daj, da bi kdo odprl recimo temo o različnih vrstah matric...

lambda ::

Matev mogoče te bo enkrat nekaj motilo in boš dodal pripombo, pri tem boš dal pripombo v tisti oddelek, kjer te je nekaj motilo, potem ti to zaklenijo, daš novo pod slo-tech in spet ni prav, ker nisi dal pod pritožbe, dodaš še kako pikro ali dve nad dotičnim moderatorjem in že imaš naziv ... tako, da rajš bodi tiho, ker za razliko od nekaterih je Fury tokrat vsaj mignil s prstom in povedal, ko nekaj ni v redu.

Quikee ::

Pomoje je dobro tudi ko ena tema postane preobsezna (oz. informacije na zacetku teme niso vec aktualne), da se naredi nova in se v prvem postu poda link na prejsnjo. Na tak nacin se hitreje dokopljes do aktualnih informacij, ce te pa zanimajo stare informacije pa so se vedno hitro dostopne.

Fury ::

Ce bi se vsaj dalo iskat po vseh replyjih in dobit rezultate v obliki postov bi ta sistem se nekako sel (vsaj kar se iskanja informacij tice - debata itak ne more tect normalno v 40 stranski temi). Tko pa tut tega ni in ce nekoga zanima neki o necem kar ni na prvi strani teme updejtano, mu ne preostane nic drugega kot da gre brat celih 40+ strani.


@Matev: Naziv sem fasal danes, sem pa tuki ze od 2001... cist tko za info :)

Matev ::

Naziv sem fasal danes, sem pa tuki ze od 2001...


Če sem malo zloben bi lahko rekel:
Je bil pa potem že skrajni čas, da si ga dobil.

ganzi ::

Potem ga bi ti tudi lahko dobil za tole: Klik:\
LP

pivmik ::

Jaz se strinjam s Fury-jem.
Recimo tudi tema "[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co." je predolga nepregledna in zame neuporabna. Še dobro, da se je vsaj BitTorrent "odcepil" od nje, vseeno sem mnenja, da vsako P2P omrežje naj ima svojo temo. Prav tako pogrešam iskanje po določeni temi (enkrat je bilo vsaj 'prikaži vsa sporočila' in CTRL+F).
Morda je trenutno stanje lažje za moderatorje, vendar slabše za uporabnike in za cel forum/slotech.
LP, Gregor GRE^

alum ::

Matev, ti si skrajno cuden tic.

Sicer pa se tudi jaz popolnoma strinjam s Furyem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: alum ()

OmegaBlue ::

Da T-2 temi sta postali bom rekel.. "rahlo" glomazni in nepregledni. Glavni namen teh dveh tem (zakar sta bili ustvarjeni) je bilo umiriti in koncentrirati začetno navdušenje in naval uporabnikov na eno (dve) mesto, tako kot je že nekdo omenil zaradi lažjega moderiranja. Res je da so se v tem času uporabniki T-2 malo razpasli in je stvar v pogonu in prihaja do specifičnih problemov, tudi zato smo pustili debato o T-2 TV in vlc, kot tudi IP telefonih za T-2.

Tema informacije je tudi zastarala na začetku (prvi post) a nažalost ne morem sam vedno spremljati temo in dodajati informacije (recmo da so moderatorji leni) in so seveda tudi predlogi uporabnikov kaj naj dodam/o dobrodošli (a jih seveda ni, pizdenje je pa itak hobi na tem forumu).

Sem pripravljen da počasi (počasi nočem 4h istih tem) razvijemo T-2 teme a to zahteva tudi vaše sodelovanje, rad bi predloge katere teme bodo in seveda se pričakuje, da boste sposobni teme obdržati na nivoju, če sami smetite po temah in ignorirate opozorila vam ne morem pomagat.
Torej katere teme bi radi imeli in kakšen naj bi bil prvi post, lahko ga skupaj sestavimo tu ali pa na ZS kjer vam je ljubše in potem objavimo v oddelku, da bodo teme zgledne in pregledne, brez zamere Fury tvoja tema je bila skropucalo.

P.S.
Naziv si dobil zaradi "spammanja" in ingnoriranja navodil na zaradi pizdenja čez osebje. A ne bi rad videl debate o tem v tej temi.

No na plan s predlogi.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Bakunin ::

hmm..

glede na to da v .si ni dosti ISP, bi lahko vsaj imel svojo "pod-temo".

ISP
- TV
- *DSL
- CATV
- telefonija
- servisi
- "rants"
- ostalo

OmegaBlue ::

Nesprejemljivo, potem rabimo še siol, telemach, triera, arnes... in forum bi postal preveč razdrobljen.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Bakunin ::

glede na SISPo jih je cca 20.
Od tega jih je 5 res zanimivih....

Saj zaradi tega imamo na disku podimenike, ampak spet ne za vsak d___.

Za t-2 sem nastel vsaj 4 teme, ki govorijo o isti/enaki stvari.
Razni siol&co *dsl so pa tako ali tako razmetani po vsem forumu.

OTOH bi lahko uredili po problemih oz. vprasanjih in ne po ISP.
"Flat" kot je zdaj je pa malce nepregledno....(bittorent ima 53 strani sporocil....)

Fury ::

Jest predlagam neki, kar ni radikalna sprememba. Pustimo vse teme zdej kot so. Ampak:

Pusti se nove specificne teme o stvareh. Seveda se dvojne teme cleana z napotkom na original temo.
Torej ne pusti se 50 tem o T2-TV. Pravtako se pobrise temo kjer recimo en pravi "T2-TV mam kocke na sliki", ampak samo pod pogojem, da ze obstaja tema s tem problemom (in ni glih T-2 info ki je 500 strani dolg). "T-2 TV kanali" ne izpolnjuje tega kriterija, ker ne govori o problemih s TVjem ampak tuki folk debatira samo o izbiri kanalov na TVju. Sicer je res, da bi verjetno bil dost ze en topic o T2 TV nasploh in bi mel dost mal strani ter bil bolj pregleden.

Jest osebno bi zaklenil teme, kjer je vec kot 50% replyev cist offtopic in se jih ne da v s kulturno kolicino truda pocleanat, razen pod pogojem, da je tema "spam tema" ala teli dve T-2 temi. V to kategorijo grejo vecinoma teme, kjer se zadeva zaserje ze dost v zacetku in pol mas eno nekoherentno maso replyjev.

Nikakor pa ni pravilno, da se pobrise topic se preden zazivi (in se dejansko vid kaj folk pise not), razen pod pogojem, da je topic res butast ("T-2 sux0r prasci" recimo). Al pa moji danasnji so dobr primer mogoce :P

Torej na kratko:
1. Ne vseh topicov lockat z napotkom na en velik topic, ker pol zgine pomen topicov.
2. Ne brisi/lockaj topica dokler ne gre out-of-hand in ni vec resljiv (z brisanjem butastih replyjev)
3. Ce je topic v napacnem oddelku ga premakni ce se le da (to mislm, da se ze itak dela)
4. Search funkcija bi res mogla met opcijo iskanja po postih (torej "Display results as posts" varjanta)
5. !!! Zelo bad je ce moderatorji ustvarjajo namenske topice. To sem ze velikrat vidu pa se nikol ne obnese. Naj ljudje naredijo topice, admini pa lahko naredijo en sticky topic z enim TOCom in linki do user created topicov. To se najbolj obnese kar se organizacije tice. Sej mamo en par takih primerov ze tuki na S-T. Tak sistem je zlo ql. Nekdo napise duplicate topic in ga lahko mod enostavno locka/brise in napoti tipa na tisto TOC temo in to je to. Res pa je da ta sistem zahteva doloceno delo od moderatorjev.

Edit:
Lahko da kej butastega kje pise. Nisem popoln :P

PS:
Omega: Naziv me ne moti tko da ni panike...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fury ()

BluPhenix ::

Mene pa zanima če bodo nove teme o T-2 res ohranile informativni nivo in bodo vsebovale odgovore, ki bi jih morale. Izkušnje z temama T-2 informacije, T-2 odvod so pokazale, da ljudje tukaj ne morejo ostati pri topicu, temi sta se na koncu spremenili v isto stvar, vmes je bilo kar nekaj flejma, 500 istih vprašanj, itd.

Moje mnenje je tako, v kolikor bodo teme dobro moderirane, s strani moderatorjev in uporabnikov!, fanj, bo mogoče res uporabna tema, v kolikor bo drugače bo še eno smetišče, kjer bo vsak komentiral T-2 po svoje. Na žalost.

Je pa zanimivo, kako lahko v nekaterih drugih temah soživijo različne razprave pri T-2 pa ne.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

OmegaBlue ::

Fury tak postopek na grobo se je do sedaj uporabljal T-2 je bil izjema in bomo rekli da imam "orders from above" da tem ne zaklepam (teh dveh).

[Čisto za zabavo T-2 temi sta predstavljali nekaj časa nazaj 20% dnevnega obiska Slo-Techa.]

T-2 tema je imela toliko navala in horde ljudi, ki so vstrajno srali po temi kot kure po dvorišču, da tema za enega človeka postane neobladljiva (sploh ker ni edina in je še cel forum (drugi oddelki) zraven), ergo rabim dodatnega pridnega moderatorja ali dva (ki jih ni ravno lahko najti).

Teme lahko odpirate a lepo prosim premislite kaj pišete in dobro zastavite temo.

Grem malo ven.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Fury ::

Moj issue je predvsem v dveh stvareh:

1. S-T je prepoln huge nepreglednih topicov, ker se vse ostale na to temo zapirajo. To je nujno treba popravit

2. Tist topic, ki si ga ubil je bil popolnoma legitimen. Sploh glede na to, da se strinjamo, da je sta T-2 topica cista juha nepovezanih replyjev. Zaradi tega dejstva bi mogu se posebej pustit odprto tisto temo, ker si pac z tavelko ne moremo pomagat.

Bakunin ::

> S-T je prepoln huge nepreglednih topicov, ker se vse ostale na to temo zapirajo. To je nujno treba popravit

nove (ostale) teme se odpirajo, ker (nepregledna mnozica) obiskovalcev ne zmore najprej uporabiti ISKANJA, ampak kar "in medias res" odprejo novo temo po moznosti napisano v dialektu ter brez pravega naslova.

To JE treba nujno popraviti, vendar ocitno nas solski sistem tega ne zmore.

Tako vecino (izkusenih?) bralcev S-T pred "spamom" branijo brisanja teh odvecnih tem.

Fury ::

Bakunin, kaj ti pomaga, ko ti iskalnik pove, da mas iskano informacijo v temi, ki je dolga 50 strani? Jest tut nov topic odprem, ker ni sans da grem 50 strani brat...

Ne razumem pa zakaj bi mogle bit vse stvari napisane slovnicno? Jest sem se kr izobrazen clovk pomoje.. pa mi je vseen lazi pisat v dialektu, ker se mi zdi bolj domace al kako nej povem.

Seveda lahko pišem tudi lepo slovnično, uporabim šumnike ter raznorazne napredne stavčne strukture. Pravtako lahko vržem v stavek kaksen latinski pregovor in tako delujem pametneje. Sem vendarle hodil 5 let na pouk latinščine.

Pa se mi zdi brezveze, ker nima veze pri normalni komunikaciji. Ce bi blo tko pol bi tut na ulci govoril slovnicno :) Res pa je da je rahlo butasto ce en pride pa zacne:

"Kwa d33j sm NABAVU MUDEL CLU in g3 serje!!!!!"

To je pa res butasto :)

BTW: Sebe stejem pod "iskusenega" bralca S-Tja.

itak37 ::

Fury, strinjam se s tabo.
Topicov sploh ne bi smeli zaklepat, razen ce so res zaljivi.
Dostikrat se namrec zgodi, da se razvije zanimiva debata, potem se pa topic zaklene pa
napoti vse na "uraden" topic.
Sicer pa, ce je topic butast , bo sam od sebe zamrl.
In res bi blo fajn, ce bi se napisal kak sticky FAQ topic in se updatal po potrebi.
To bi dosti bolj pripomoglo k kvaliteti ST kot tlacenje vseh postov v nepregledne in kaoticne topice.

LP

Alexius Heristalski ::

Ne razumem pa zakaj bi mogle bit vse stvari napisane slovnicno?

Ponavadi pomaga pri iskanju. Saj veš, ključne besede, pa to ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

;) Ceus ti najdu tale mesidz k sm ga jst napisu poj si tak car, da to kr res ni!

:P

pivmik ::

Fora je v tem, da krajšaš in 'po domače' pišeš pogoste/neključne besede - torej take besede, ki jih ne bo noben iskal. Išče se itak bolj specifične stvari, valda ne bomo zdej šli krajšat/po domače pisat imen izdelkov.
Je pa res težko postaviti/presoditi mejo, kjer je tako pisanje še razumljivo za večino uporabnikov. S kolikor toliko pravilnim pisanjem pa gotovo greš na sigurno.
LP, Gregor GRE^

McHusch ::

Pisanja v preveč zborni slovenščini ti ne more očitati nihče. Pisanje v preveč domačem dialektu pak. Ergo ...

Bakunin ::

/sarkazem on
zakaj mi brisejo strokovno napisane odgovore, ki sem jih napisal v ROT13. bah.

živel sleng in kokodajsanje/regljanje.

pmmmppmmpmppfmm fmmpmfppffpmpppmffmmfppf

alum ::

/ sarkazem on

Se strinjam s tabo Bakunin.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fury #22

Oddelek: Slo-Tech
111112 (990) WarMaker

Pritožbe 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Slo-Tech
86550936 (22603) OwcA
»

Rešimo se nesnage v forumu!

Oddelek: Loža
322744 (2164) Tomi

Več podobnih tem