» »

Intel Maci :)

Intel Maci :)

IceIceBaby ::

Kaj si mislite o novih intel Macih ? www.apple.com je že apdejtan z novimi informacijami o novem prenosniku z dual core intel procesorjem in dual core intel iMacom.

Macbook se dobi že za 2000 dolarjev in je za moje pojme kar hud stroj. Neprimerno boljši od powerbooka G4. iMac se mi pa tudi zdi posrečen. Za tak denar sedaj dobiš poleg šminke in enostavnosti še precej hitro mašino. Way to go apple :)

Razpišite se, pa pomožnosti brez flamewarov (težka bo :) )

OwcA ::

Skoraj idealen. Želel bi si le še kakšen manjši model, recimo 14" in dva gumba na tracpad-u (tudi famozno scrollanje imajo mnogi rešeno boljše).

Ampak imajo tudi resno konkurenco: Sony VAIO SZ
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Funpace ::

Zgleda da sem staromoden-odstranili so prikljucek za navaden modem ter 800 firewire (no za tega se pa celo strinjam da ni dozivel uspeha). Me zanima kako se bo sedaj odrezal v virtual pcju, ko deluje na dualcore (zal se vedno dolocene aplikacije-nujno potrebne za delo ne delujejo na drugih sistemih kot M$, zato omenjamo to neumestno izjavo) . Upajmo da ne bo kaksnih tezav z monitorjem, kot je bilo v zadnji seriji... Verjetno so sedaj poskbeli za bojso lego wlan antene. Vtikac za napajanje se jim zdi tako inovativen, da je to eden izmed oglasevalskih adutov.

No ce se ze omenja SZ upam da so sedaj bolje poskrbeli glede pregrevanja, kajti to je naslednik serije S, ki je imela tezave s temperaturo (ohisje je bilo zelo vroce).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Funpace ()

IceIceBaby ::

OwcA, verjetno bo treba na 12" in 17" modele še počakat, zdej se jim je mudilo vsak nekaj skup spravit. Pa navadne "nepro" mac booke tudi že težko čakam.

Funpace, z modemom so verjetno naredili tako kot z disketniki pred časom. Itak je že v vsaki hiši ethernet priključek in v vsaki kavarni wireless mreža. Poleg tega maš bluetooth za povezavo prek mobitela... Če pa res rabiš modem si boš pa verjetno moral omisliti razširitveno kartico. Tako politiko majo pri applu, res pa je, da ni vsem všeč. Jaz imam mešane občutke, po eni strani je modem vseeno kul za backup, po drugi strani pa se ne spomnim, kdaj sem se nazadnje povezal prek modema na net.

Glede firewire se pa že nekaj časa govori da umikajo podporo, postopoma naj bi tudi navadni firewire 400 izginil iz macov.

borchi ::

amapk spet!

v evropi smo očitno nenormalno bogati. cena za evropo je 30% višja kot za US.

sem se pritoževal, ko je bilo 15%.

huh?!
l'jga

IceIceBaby ::

Ja, fak. Cene so nenormalne. Ni dost da majo tečaj euro:dolar 1:1, še navit morjo cene.

Ginginova ::

Evropska cena je avtomatsko višja že zaradi davka na dodano vrednost, pa tudi pri konverziji cene brez davkov Apple raje kaj zaokroži kaj navzgor. Sicer pa enako počno tudi pri HPju, Dell-u, IBMu in drugih.

Ogo

Funpace ::

Dvomim da bo firewire 400, dokoncno izginil tudi pri mac, saj moras vedeti da se uporablja to povezavo ogromno za audio komponente in seveda diske (ki malo obremenjujeo procesor v primerjavi z usbjem). Skoda bi bila....ne upam si na to pomislit

borchi ::

Evropska cena je avtomatsko višja že zaradi davka na dodano vrednost

če US ceni prišteješ 20% (za davek) je evropska cena 30% višja od US.
l'jga

Jux ::

Dosti bolj sem impresiran nad novimi lenovo T60, lažji in manjši, z neverjetno avtonomijo (bojda do 11 ur z dodatno baterijo). Je pa res da pač nimajo za sabo Apple™ hypa.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja Macov upadla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10510860 (7733) Gregor P
»

Appli popularnejši v luksuznem segmentu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
629024 (6635) Matek
»

Apple naznanil novega iMaca (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
13415550 (9520) root987
»

Novi Apple-ovi izdelki

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
344220 (3481) CaqKa
»

Ko bomo v EU bodo avtomobili dražji...?

Oddelek: Na cesti
371858 (1215) undefined

Več podobnih tem