» »

Northbridge vent ropota, kaj zdaj?

Northbridge vent ropota, kaj zdaj?

AtaStrumf ::

Northbridge vent ropota in ne neha pa da ga j"$%#. Plata je DFI nForce 4 Ultra-D, ki ima NB postavljen tako štorasto, da je TOČNO pod grafiko, tako da zamenjava za rebra odpade. Plata ma sicer dva PCIe 16x slota, samo ne vem če bi lahko prestavil samo eno grafiko v spodnji PCIe slot in pol ruknem rebra na NB? Če to ne gre kaj je še druga opcija? Vodno ne pride v poštev. Se da kje dobit nov vent tazga profila, je kakšna elegantnejša rešitev, da mi ni teba razkopat celga računalnika.

Fotka moje plate:

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

dolenc ::

Odstrani ventilator, če je prišravfan, ne rabiš komplet rebra, pa ga podmaži z kakim WDjem.

Upodej ma lukenco, če je nima je pa ena plastika čes pa tisto odstrani, pol pa tam kapni kašno kaplico, pa bo ;)

AtaStrumf ::

OK bom probal to, ampak vseeno me zanima če kdo ve ali spodnji PCIe 16x slot deluje za grafično? Verjetno bi mogu tiste "SLi" jumperje prestavt.

Spajky ::

namesto WD-ja je bolje mast za avtoZglobe ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

WhiteWolf ::

Dela tud v spodnjem slotu, jumperje pa moras prestavit v SLI, da dobis 8x.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

kuglvinkl ::

AtaStrumf, dej spust kakšen bench čez preden prestaviš karto, da vidmo, kolk se pozna x8.
Your focus determines your reallity

Pyr0Beast ::

Sam v spodn slod ruken, dela zajamčeno, ni treba nč premikat
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Azrael ::

WD40 je zelo slabo mazivo (petrolej). Rešitev je kaplja olja v ležaj (če je kroglični), ali v primeru, da ima drsne ležaje in če ventilatorček lahko razdreš in dobro očistiš, mast za ležaje, drugače pa tudi kaplja olja. Seveda to pomaga le, če sam ventilatorček ni že preveč iztošen, prevelik luft v ležaju.
Nekoč je bil Slo-tech.

AtaStrumf ::

Mah diske sem menjavu, pa se po menjavi mašina ni premaknila preko POST-a, pa še do tja je komaj prilezla, men se je pa mudil v službo (kako tipično) in sem v napadu jeze grafično mal pregrobo zabil v slot in sem z njo udaril po ventu in od takrat naprej ropota. Fora je bila da ima WD jumperje posebej za "Master with Slave" in sam "Master" :( WTF!?!?. No skratka bom podmazal z oljem, ker samo to imam zdele pri sebi, če pa ne bo pomagalo, bom pa prestavil v spodnji slot (pa mal pretestiru seveda, da vidmo če je razlika) in nabil Zalmanova rebra na NB, če bo šlo, sam za to moram pa plato ven vzet ;( arghhh!!!

Azrael ::

Hmm, potem poglej, če nisi ventilatorček kako polomil, ali pa da so v njem celo kakšni drobci od kartice (not good).

Torej, če je v njem kakšen košček odlomljene plastike, to ropota. Čeprav bo tudi ventilatorček s polomljeno lopatico enkrat treba zamenjati, ker ga bodo uničile dodatne vibracije.

Je pa čisto mogoče da si ga pri tej nesreči "le" deformiral in ne polomil ali si ga samo premaknil, da sedaj tolče po hladilniku, kar se bo mogoče rešilo, že če popustiš vijake in na novo sestaviš.
Nekoč je bil Slo-tech.

eDDi ::

opala, ful je razlika če jumperjev ne prestaviš... ker je spodnji slot na 2x.

še ko prestaviš iz 16x na 8x je razlika.. sicer se v igrah ne pozna, je pa v benčih opazna razlika.. okol 500pik v 05 3D marku v rangu 7000 pik.

debil ::

jup, v spodnjem slotu dobiš manj pikic
če te to ne mot dej grafo dol pa zamenji kuler ane :)

AtaStrumf ::

A kakšnega primernega novga venta se pa ne da dobit?

sirotka ::

Jaz sem to malo drugače rešil: Daj nb kuler dol, zamenjaj termalko in pade temp za ene 7C. Potem pa vzemi tisti zgornji pokrov stran, da ti ostane samo še okrogel hladilnik. Potem pa v biosu naštimaj, da je na ful ob 50C in si posnemi program, ki je zraven plate-smartguardian. Tam si pa prek winsev štelaš rpm-je. Tako, da mam recmo ob 40C ene 3,5-4k rpm in se ga skor ne sliš, ko gre nad 45 je pa do konca al pa pač naštimaš kukr ti paše. Meni gre temp zelo redko nad 45, tako da je zdaj tišina. Kako je pa z podmazovanjem pa ne vem, ker nima krogličnih ležajev ampak neke magnetne(?).

kuglvinkl ::

0:) , ni švoh sirotka.
Your focus determines your reallity

sirotka ::

mhm:8)
Drugač sm pa testeral razliko med 2x, 8x in 16x v igrah se sploh nekaj ne pozna, v 3dmarku je pa za 100markov razlika. Aja, 6600 je pa grafa.

pingec ::

Ker bom jst enakao plato nabavil, me tud zanima, če bi se dal dat gor kak pasivni hladilnik, če bi ga postrani zvil (rebra) ?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

sirotka ::

ja, sm je treba orenk zvit:) Pa tud, pasivne je treba potem hladit s kakim večjim ventom. Eni so na pol razžagal vf700, pa ga obrneš proč od pcie slota in potem ti ni nič v napoto, pa orenk dobr hladi:)

AtaStrumf ::

Evo sem podmazal z oljem in WD-jem (what a mess) in mal boljš je, bomo vidl kako bo na daljši rok. Bom pol kasneje dal še slikce kako zgleda ta vent od blizu. Ni glih tipičen!

sirotka ::

Sj to maš dfi nf4, al ne? Ležaji so megnetni-mag slev, če kdo kaj več ve...naj pove:) Sj sm ti napisal, da še termalko zamenjaj, pol pa krmili s pomočjo programa, al pa pusti da se sam temperaturno regulira.

AtaStrumf ::

Kaj točno je to termalka? Termalna pasta??? Fak, zdaj moram pa leteeeet!!! Se slišmo zvečer!

sirotka ::

ja, termalna pasta. Dfi ma spod 1cm debel termalni trak:), pa tud dovoli zamenjavo termalke, tko da nis nč na garancijo s tem vplival:)

eDDi ::

sirotka.. mogoče dfi dovoli.. ampak nekateri slo serviserji pa tega ne dovolijo. in štejejo to kot poseg v matično ploščo in zaradi tega lahko izgubiš garancijo.

WhiteWolf ::

To ne vem če drži.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

sirotka ::

¸mah če dfi kot proizvajalec to dovoli, nimajo trgovine kj drkat. Sj njih tud nč ne stane, če je menjava, pač zamenjajo ploščo.

eDDi ::

ne govorim na pamet ampak iz slabe izkušnje.

sej za bios isto velja... če ni napake pri flešanju, ti garancije ostane... sam tega NE upoštevajo!!! če imap beta bios gor in ti npr. crkne mrežna, ti garancija ne velja. isto velja za nb cooler.

aja pa še cvetka, če navijaš z DFI ploščo isto ni garancije, ko sem pa to slišal od serviserja, pa nisem vedel al naj jokam ali se smejim ali ga ustrelim. btw: tisti napis overclocking na DFI škatli so zgleda premajhni za nekatere.

MEDENA ::

Kako ne velja? A potem DFI dela matične "OVERCLOCKING" matične plošče tako za foro? Zavajanje folka pa nič ? :\

eDDi ::

@medena: najbrž je tako ja.

sirotka ::

Sam kako naj ti pa dokažejo, da si navijal:)? Nemogoče...

Azrael ::

Sicer smo off topic

>Sam kako naj ti pa dokažejo, da si navijal:)?

Če okvaro popravijo z resetom BIOSa je to lahko zadosten dokaz za OC. Enako tudi če so OC nastavitve jumperjev, odpirta kišta itd. Razlogov se najde nešteto, če se le hoče.

Voltmodi, nalimani hladilniki itd. - adijo garancija, vedno, zato s tem res previdno.

Včasih je svinja že proizvajalec, kot v tem primeru DFI. Jasno, zakaj se potem, zaradi takih primerov prodajalci otepajo nekaterih pokvarjenih komponent, kot hudič križa.
Nekoč je bil Slo-tech.

sirotka ::

z resetom biosa...bi že sam rešu:) Pol dfi ma bore malo jumperjev:)

WhiteWolf ::

Iz osebnih izkušenj, ko sem še imel ABIT NF7-S rev 2.0.
Crknil mi je ventilator, poslal mail na servis kaj naj naredim, saj ne bom zaradi ventilatorja na chipsetu brez računalnika. Po mailu sem od servisa dobil sporočilo, da naj dam drug cooler na chipset. Seveda sem vprašal, kako je z garancijo. Odgovor je bil, da zadeva ne sme biti fizično poškodovana in ob vročitvi na servis, mora biti gor spet original cooler, pa je garancija. To je bilo 2 leti nazaj, trgovine pa ne bom omenjal, a ne bo kdo rekel, da delam reklamo.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

XS!D3 ::

Jst se tud zanimam za naku DFI LanParty Ultra-D in me zanima, če se dobi kšn tišji NB cooler, baje se da na matične tud coolerje za grafe, najdu sm tud en člank: http://myweb.cableone.net/lreedy/comput... , kako predelat VGA cooler v cooler za NB na Ultra-D, zarad tega ker prekriva neke dee na matični, a se da v slo dobit kšne coolerje k bi bli tišji pa bi gor pasal.

AtaStrumf ::

Evo fotka ventilatorja od blizu (spodaj je čez še ena zelena nalepka, Sunon MagLev Fan, ki sem jo odstranil že pred slikanjem):



Sedaj je lepo dela (tok-tok) pfew, je bilo pa res sranje par dni. Kot vidite od spodaj ni kam kapljati, zato sem našprical in naoljil od strani v režo med "rotorjem" in "statorjem" če jim tako rečemo.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: sid911 ()

MEDENA ::

tale ICEBERG 4 PRO se mi zdi kar super ideja.

Primoz78 ::

Jap ni slaba ideja...a se ga da dobit kje pri nas?...si mogoce ze kaj gledal MEDENA?

Lp Primoz

p.s....ze dobil Klik!
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

WhiteWolf ::

Daj povej kako se obnese (Glasnost in temperature).
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

sirotka ::

sj maš na dfi-street teste, sam kulk se splača dajat za nb hladilnik 3.5k je pa vprašanje:=)

XS!D3 ::

Sam škoda k ga morš pol še "predelat", mislm teba je tist izerzat pa une za prtrdit obstan dol spravt pa ka bol namestit tm čez une dve lukni, čeprov je pa vrjetn kr fajn zadeva. Drgače gre pa tale: https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop... baje tud na matične, sam bi blo pomoje isto reba narest.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XS!D3 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja Thermalright HR-03

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
63216 (3025) Primoz78
»

Katero maticno plato kupiti ??? asus vs dfi

Oddelek: Kaj kupiti
422288 (1532) DominusSLO
»

Zgornji/spodnji PCI slot na DFI NF4 Lanparty UT Ultra-D?

Oddelek: Strojna oprema
8929 (801) para!
»

Vodno za dfi lanparty nf4 ???? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
513946 (2898) SrBo
»

DFI ter ZM-NB47J

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181772 (1497) 5pellfire

Več podobnih tem