» »

Miškin kazalec "beži"

Miškin kazalec "beži"

Antonius ::

Stvar je toliko čudna, da sem moral zbrati pogun, da napišem oz. vprašam.
V hiši 3-je uporabljamo občasno popolnoma različne notesnike. Pred približno 1-nim tednom je eden začel jamrati, da mu miškin kazalec sam občasno beži v levo. Vedno ravno in v levo, včasih samo malo (1 -2 cm) drugič do konca ekrana. Ker je ta dokaj neresen in površen uporabnik smo se ostali bolj smejali kot razmišljali o problemu. Ko je drugi takoj za tem opazil enake simptome je stvar postala bolj resno. Nato sem še sam priklopil miško, ki je drugače ne uporabljam (ploščica), se je tudi pri meni začelo dogajati enako. Notesniki so vsak v svojem prostoru, preko routerja in adsl-ja vidimo v svet. Miške so optične istga proizvajalca različni modeli. Če proban z neko neznano staro miško(dva gumba) s kroglico tega problema ni ali ga vsaj nisem opazil!
"Premiki" kazalca se na posameznih notesnikih pojavljajo skoraj istočasno, vedno v levo, včasih več včasih manj cenimetrov.
V bližini ni posebnih (močnejših) virov radijskih ali elektromag. valov. (radioamater ipd).
Če ne verjamete me ne pošiljajte nekam, stvar se zares dogaja!

perci ::

eno fajn podlogo za miš si nabavi

optične podgane včasih mal zanaša

Highlag ::

Optične miške sanjajo vzorce. :D
Moja tudi včasih poplesava. Jo za mikron premaknem pa neha. Odvisno od podlage na kateri se nahaja.
Never trust a computer you can't throw out a window

Antonius ::

Vrsta podlage ne vpliva na te premike. Preiskusilli smo originalne enobarvne in porisane podlage, bele liste papirja, samo mizo, ... Tudi če se miške samo dotakneš se premikanje za trenutek ustavi in takoj nadaljuje v isti smeri z enako hitrosjo. Kazalec se zaustavi samo če miš dvigneš vendar nadaljuje, če jo spustiš. Ja, pa tudi mize ne visijo, da bi miške po njih drsele, kabli jih ne vlečejo odstranili smo vse GSM-je, modrizobi in brezžične povezave so izklopljene, ....! 700 do 1k metrov je bazna postaja, ki pa je že dolgo tam, edino, če so kaj spremenili moč, če to sploh lahko vpliva?

Antonius ::

Ja pa "šeta" se čez cel ekran ne samo malo sem pa tja!!! Če jo odneseš na desno na rob ekrana se spet začne plaziti nazaj do levega roba. Pa to samo občasno, včasih nekaj ur nič, pol eno uro ves čas, nisem odkril časovnega vzorca!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Antonius ()

matjash ::

to mi je delala tudi moja stara miš, če sem dobil točko na podlagi se je sama začela premikati - v mojem primeru v desno, zdej mam novo miš razer DB na isti podlagi in teh problemov nimam, aja podlaga pa je ena darilna :8)
... bolje pozno kot nikoli.

#000000 ::

Podobno sem doživel na enem prenosniku, ki je bil brez AV in anti spy ware-a. Pregledal sem z NOD 32 in Spybot-om in zadeva je čudežno izginla in nikol več je ni blo nazaj. Probaj tudi v tej smeri. LP

edit: ni čudežno zginla, ampak je najdu ene 150 raznih sranj, od takrat človek nima več problemov s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Antonius ::

Na vseh 3eh je NIS05, MS-jev AntiSpyware in Ad Aware vsi posodobljeni, zagnani, našli nekaj malega, sprehajanje miš. kazalca ostalo!!
Enega sem zrušil, dal gor samo WinXP isto, dodal SP1 isto, dodal SP2 isto. Ne vem več kaj, stvar je pa moteča. Eno miš sem v steno vrgel, pa še vedno isto dela!!!!

TRIROG ::

hm men se tut to vcasih zgodi ... pa porinem prst v senzor pa mas spucam ... pa pol neha ... k da bi bla ksna dlaka notr ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vertikalna miška (se da probat?)

Oddelek: Kaj kupiti
368186 (4518) valdo
»

Novosti na področju računalniških mišk (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
979738 (7047) Nejc Pintar
»

Nov članek: test podlog za miško (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
658670 (6285) Sc0ut
»

kazalec miške sam potuje po ekranu

Oddelek: Pomoč in nasveti
273456 (2929) St_Leoric
»

Katero miško naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535007 (4104) Dr_M

Več podobnih tem