» »

Iščem namizni računalnik z majhnim ohišjem

Iščem namizni računalnik z majhnim ohišjem

1
2
3

Kekec ::

Saj je link podan. Čeprav jaz bi imel E tega pa ni... pa upam da imajo ker vidim da je precej star cenik.
lp

sidd ::

Jaz semnajprej imel vnačrtu sam narediti ohišje takega tipa, samo po malem premisleku se niti ne izplača, niti nimam časa za to( zarad faxa...), tak da home made odpade to rundo. Ja, jaz sem tudi opazil datum cenika, pa sem poslal mail v poizvedbo...upajmo na najbolše :). če kje najdem AOPEN H360E sporočim, men je tud ušeč 0:)

SimplTech ::

To ohišje od Aopen firme model H360A in H360B sem našel tudi na ceniku od podjetja BelBled, tukaj: Ohišje Aopen H360A in B

Če KFM ne bo imel lahko pišeš tudi njim, če ga imajo.

Kekec ::

Glede nato da si poln informacij, me zanima če si kje opazil da imajo mogoče H360E?
lp

SimplTech ::

@ Kekec: Ne tega modela pa nisem nikjer zasledil. Tudi najdi.si in google žal ne najdeta tega modela v SLO.

Kekec ::

Ja sem tudi sam iskal in nisem nič našel...bom kar tega B naročil ki ima 300w napajalnik, potem pa še ostale stvari.
Rabim to za en web strežnik, ki sicer nebo tako obremenjen in ga bi rad imel kar blizu in to ker je malo prostorke stiske mora biti bolj majhen.
lp

sidd ::

malo brskal po netu še za ohišja, procesorje(ki jih nikak ne:( ) ter naletel na tole. pa grem najprej brat kaj sploh je, pa samo wooow... pol pa pogledam ceno, pa WOOOOOOW!! če ga kdo hoče ceneje, je dražba na večeru za njega in je v teku...trenutna cena je okoli 40000 sit. kr nekaj v glavnem...aja, no, pa še eno vprašanje 0:) :
kaj bi se bol splačalo: ali nabavit stvari za htpc nove, torej v vrednosti okol 70000 sit (kot je to že bilo v tej temi opisano) ali bi zadostoval že malce starejši sistem(v stilu procesor amd do 2 Ghz)? sem rahlo v dvomih, če se splača "investirati" v starejše komponente, ali nabaviti nove (procesor, matična, disk) ohišje bom kupil v vsakem primeru(najugodnejše je..).
hmm, načrti ki sem jih mel na začetku vmešavanja v to temo se konstantno spreminjajo, saj nočem nekaj na hitro skupaj spacat. vedno pride še kakšna ideja poleg, nenazadnje tudi kje do dodatnih finančnih sredstev :))

lp in lahko noč trenutno

s51as ::

SimplTech: hvala za opozorilo! Na to res nisem pomislil, da bi notri bila unikatna plošča!
ASUS ima tudi ena druga ohišja, na jae.si imajo v enem en računalnik predstavljen, verjetno bi se dobilo tudi samo ohišje pa potem vstaviš svoje komponente... Mi je bil pa zaradi barve tisti na mimovrste bol všeč.
Sicer pa nisem našel nobenega prodajalca ki bi imel na voljo kaj več ASUSovih ohišji, na www.asus.com je kar nekaj izbire, samo ne vem kakšne so cene za ta ohišja...

Jas bom ta računalnik dav na polico v dnevni sobi in ga povezal s TV za gledanje filmov in na ojačevalec za poslušanje mp3jev. Mogoče tudi za igranje igr ampak to ne bo prioriteta. Mora pa imet čitalec kartic in ločeno grafično kartico (zaradi TV out) pa velik disk in fajn bi bil še TV tuner za snemanje kakega filma. In ker bo v dneveni sobi bi bilo lepo ko bi bil neslišen.

Lep pozdrav,
It's just me myself and I

SimplTech ::

@ sidd: Vidim da se res nikakor ne moreš odločit kaj bi vzel in te bega preveč idej in možnosti:)). Kot prvo glede tvojega vprašanja o stari/novi strojni opremi. Načeloma bi bil čisto zadosti kakšen starejši procesor, saj za HTPC ne potrebuješ ravno noro dobrega računalnika. Zdej je vse odvisno od tebe in koliko si pripravljen investirati. Jaz ponavadi raje vzamem nove stvari in stare prodam.

Še nekaj stvari za razmislek. Novejši AMD procesorji se manj grejejo kot stari in imaš lahko box hladilnik lepo na 7v priklopljen in boš imel tih in hladen sistem. Potem imaš v novejših ploščah na čipsetu Nvidia 6150 v večini primerov vgrajen boljši zvočni čip s podporo za High Definition Audio. Čip je Realtekov ALC880, ki je veliko boljši od klasičnih AC97 integriranih rečitev. Več info o čipu tukaj: ALC880(D) - HD Audio Codec. Tako se izogneš nakupu kakšne boljše PCI zvočne, če ti integirana nebi ustrezala. Pa še na teh ploščah imaš integrirano grafiko, ki je zmožna gnati tudi kakšno enostavnejšo igro in imaš gor podporo za vse novejše tehnologije (SATA, PCI-Express...).

SimplTech ::

@ s51as: Kot si opisal želiš HTPC za v dnevno sobo. Prvo bi ti predlagal, da ne vzameš ohišija od ASUSa, saj nima takšnega modela kot bi bilo najbolje v tvojem primeru. Ker če boš računalnik priklopil na TV in na ojačevalec potem vzami raje ohišje, ki je desktop oblike (in ne tower) da se sklada z ojačevalcem. Tako lahko ohišje postaviš v Hi-fi omarico pod ojačevalec in se bo skoraj zlilo z okolico. Takšnih ohišij imaš pri nas kar nekaj na izbiro. Lahko izbiraš med:

1. Antec - Overture II

2. Thermaltake - Tenor (srebrno)

3. Thermaltake - Tenor (črno)

4. Cooler Master Cavalier 2 CAV-T02 S srebrn

5. cel kup Silverstone desktop ohišij

6. Thermaltake Mozart VC4000SNS, srebrn

V ohišja pod številkami 1-6 gre večinoma standarni ATX napajalnik in standardna ATX matična plošča.

Če so ti ta ohišja prevelika/predraga, si pa oglej ostala micro atx ohišja, ki sem jih navedel na začetku te teme.


Glede ostalih stvari pa takole. Kot sem povedal že siddu bi tebi predlagal (če kupuješ nove stvari):

- Athlon64 3000 (dobro razmerje med ceno/zmogljivostjo, se ne greje tako hudo in hladiš ga lahko z box hladilnikom na 7 voltih). Dobiš ga že za dobrih 35k SIT

- matična plošča Gigabyte GA-K8N51PVMT-9. Jo imam sam in morem rečt da je stvar super. Ne potrebuješ eksterne grafične, saj ima ta svoj tv out (na sliki se vidi tista mala črna škatlica z izhodi)

Tudi za kakšne manj zahtevne igre je. Dal sem zanjo 23k SIT pri AGT računalniki. Na googlu imaš cel kup testov te plošče pa si lahko malo prebereš. Eden je recimo tukaj: Gigabyte GA-K8N51PVMT-9 review

- disk vzami čimvečji (minimalno 160GB). Pohvale besede sem zasledil tukaj na S-T glede tišine Samsungov, vredu so tudi Hitachi in WD. Trenunto dober nakup je WD z 250 GB in 16mb predpomnilnika za 25k SIT.

- glede TV kartice dobre besede slišal za Winfast pvr 2000, ATI Sapphire Theatrix 550 PRO pa naj bi imel dobro sliko a počasno premikanje med kanali in slabo programsko opremo, ki je zraven. O TV karticah je tudi tu na forumu dosti povedanega.

- čitalec kartic si pa lahko kupiš ali eksterni ali pa interni model za v 3,5" prostor (disketnik) ali 5,25" prostor (CD-rom)

Tišino računalnika boš pa dosegel s pametnim izborom komponent (čimveč pasivno hlajenih stvari, brez malih in tečnih ventilatorjev). Zato sem ti predlagal omenjeno matično ploščo, v ohišju in na procesorju priklopiš vse ventilaroje ali na regulator (recimo fan mate od Zalmana) ali pa enostano priklopiš vse na 7v in imaš mir.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

s51as ::

SimplTech: hvala za nasvet! Ohišja so super najbolj sta mi všeč mozart in eden izmed silverstone!
Glede grafične kartice na osnovni plošči... sem še iz stare šole ko ima vsaka stvar svojo kartico, nekako sem se le navadil da sta mrežna in zvočna na osnovni plošči za grafično pa mi še vedno ne gre skupaj... kako je z igranjem kake igre? Sam rad igram kake strelske (recimo wolfenstein) in simulacisjke igre (AOE...), punca pa ima rada Sims2 (ki na GF titanium4 delajo glih za glih)... če je šla tehnologija ze toliko naprej da bi vse to delalo na vgrajeni grafični kartici potem ok, drugače pa raje kupim osnovno ploščo brez grafične kartice (predlog?) in zraven eno grafično kartico srednjega razreda z pasivnim hlajenjem (max 40kSIT), nekako sem računal da cena računalnika nebi presegla 200kSIT, je to realno?

Nazaj k ohišju...
skoraj vsi imajo vgrajena 2 6 cm ventilatorja!!?? je to vredu? kar se glasnosti tiče seveda...
na cool pc strani sem videl 300W napajalnik brez ventilatorjev kako je s tem?

Še enkrat hvala za vso pomoč upam da ti bom lahko vrnil uslugo :)
It's just me myself and I

sidd ::

SimplTech: super, nevem kaj bi brez tebe :) sem že računal tako kot si napisal, omenjena plata mi je zelo všeč, pa procesor sem tale tud gledal, pa nanese nekako to dvoje 55-60k sit. kot pa si napisal, za htpc ne rabim nekega nevemkakega računalnika, tako da najprej počakam če dobim ustrezen pprocesor za mojo socket a ploščo (seveda za normalno ceno), če ne, pa še malo našparat, pa po nove komponente. sam navijam za novejše komponente, upam da se mi bo stvar izšla. Še enkrat hvala, sedaj vem, če bom kupoval, kaj kupiti (Gigabyte GA-K8N51PVMT-9 ter athlon 300+). če pa še bom potreboval kakšen nasvet, pa upam da se še lahko obrnem nate, vidim da obvladaš stvar.:8)

p.s.
si zaslužiš en vllllkiii pir :))

Smradac ::

Pozdravljeni,

Sam imam doma računalnik, ki pa je že zastarel in hkrati glasen, ampak še vedno uporaben za predvajanje filmov, poslušanje glasbe in pisanje raznih wordovih dokumentov. No, da skrajšam zgodbo. Rad bi si naredil podobno zadevo kot Mirko5 , ki je tudi napisal članek. Vendar pa bi jaz rad uporabil čim več delov iz tega starega računalnika. Torej iščem neko matično, ki bo imela 1 PCI slot, oziroma 2, če nima vgrajene mrežne kartice. Nujno pa mora imeti tudi AGP slot in pa mora podpirati DDR RAM. Procesor je zaradi mene lahko integriran, ker novega ne nameravam kupovati, moč pa tudi ni kaj preveč pomembna.
Sedaj pa še ohišje. Stvar je taka, da mora biti v obliki kocke. Tile, ki prevladujejo v tej temi in so v obliki videorekorderja (kvadra) mi niso všeč. V tej temi sem zasledil le eno tako ohišje, Antecovo, ki pa je za moje pojme predrago. Ohišje si sicer lahko naredim sam, a se raje tega ne bi loteval, ker nisem preveč vešč teh zadev. Vendar pa za samo ohišje ne nameravam dati 30 tisočakov.

Pa fino bi bilo, če bi bile te komponente dosegljive pri nas, v Sloveniji, drugače pa je tudi možnost Peluga iz Avstrije.

Hvala vsem za pomoč.
I see myself on the knees in the night saying prairs in the street light.

sidd ::

Smradac: AOpen H450B II je vsaj podoben kocki, ali pa kaj takega, vendar vrjetno ne iščeš kaj takega. rad bi vrjetno takega če te prav razumem ne? samo pride slabih 30 k sit. nekje sem videl eno kockasto ohišje, bom pogledal in čenajdem sporočim ;)

SimplTehc, vedno bolj se nagbam k temle ohišju, in razmišljam, da bi več dal za ohišje, in uporabil raje starejše komponente v smislu 2 Ghz amd procesor itd. .. ko pa bo spet več denarja, pa menjam komponente, ohišje pa ostane. Tak kot si napisal za htpc ne rabim nevemkakdobrega računalnika, kišto pa bom le vsaki dan gledal, tak da mora bit luškana in uporabna. tole ohišje se mi kr zdi vredu, pa še prav namensko je za takšne zadeve :)).
torej, kak se ti zdi moja ideja? pa še za pol ceneje me pride če uporabim staro plato, pa raje počakam z nakupom novih komponent dokler ne bo resne potrebe?

@ Smradac: kaj takega vrjetno? pa zgleda da stane tud manj kot 30k sit :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sidd ()

Smradac ::

Ja, nekaj takega kot je tale Antec sem imel v mislih. Aja, pa pozabil sem še omenit, da mora ohišje imeti prostor za 1 DVD pekač.
I see myself on the knees in the night saying prairs in the street light.

sidd ::

torej, ohišje definitivno bo, vendar dilema..

tole?

tole??

tole???

nikoli si nisem mislil da bo tako težko izbrati ohišje...torej, kakšni predlogi zelo dobrodošli0:)

s51as ::

Poglej še Tegale SILVERSTONE-a,
meni se še najbol dopade ker nima tolko lučk pa vsega... se lepo skrije med ostale komponente...
je pa res malo dražji pa še napajalnik mu je treba dokupit kar je takoj še 20 kSIT zraven...

res je teško izbrat lepo ohišje
It's just me myself and I

SimplTech ::

Kot vidim je veliko zanimanje za tole temo. :D

@ s51as: Najprej glede plošče in grafične. Če ti je ljubše imeti ločeno to lahko seveda kupiš. Lahko pa kupiš ploščo, ki sem ti predlagal in PCIe grafično, ker ima ta plošča PCIe 16x slot. Če se osredotočiš na m-atx plošče brez integrirane grafike pa vzami tole: Gigabyte GA-K8NMF-9. Poudaril bi namreč, da je fajn če ima pasivno hlajen čipset (tišina). Če pa hočeš full atx pa vzami katero od Gigabyta, ki ima večina pasivno hlajen čipset.

Grafične pa vzameš recimo 6600 na PCIe od Gigabyta, ki ima gor heatpipe in je hlajena pasivno. Mislim da bi mogla bit vredu za igre katere si omenil da igraš. Gigabyte GeForce 6600 DP

Glede ohišja pa je res da imajo vgrajene 6cm ventilatorje, a žal drugače na gre zaradi nizkega profila. Sta pa 2 in po moje mora zadoščati. Poglej malo teste na googlu o teh ohišjih in nikjer se ne pojavi, da bi bili ti ventilatorji prešvoh oz. da bi imeli premalo pretoka zraka.

Glede usluge pa te prosim samo da ko boš sestavil mašino se oglasi na forumu in povej kako deluje pa še kakšno sliko pa bom vesel :))

Smradac ::

sidd: Ali prodajajo kkje pri nas tole Aspireovo ohišje ? (zadnji link, ki si ga napisal)
I see myself on the knees in the night saying prairs in the street light.

SimplTech ::

@ sidd: Kot si sam ugotovil je tudi pri meni najpomembnejše ohišje. Tukaj je treba največ razmisluti in prebrat nekaj testov, pregledati slike in se potm odločit. To ponavadi nikoli ni ravno hiter proces a se splača, ker če kupiš kar na hitro prvega se boš vsak dan po glavi udarjal ko ti nekaj ne bo ustrezalo.

Brez problema kupiš starejše komponente in jih daš v novo ohišje. Meni je najlepši Thermaltake Tenor (subjektivno mnenje), Silversotne so mi predragi. Preberi si teste na googlu in boš videl potem kateri ti najbolj diši. Jaz bi vzel Tenorja zaradi, dokaj "ugodne" cene, zelo trdne konstrukcije (na njega lahko postaviš reciver, ojačevalec, mogoče monitor brez problema) in priloženih tihih ventilatorjev. Nekatere motijo modre lučke na teh Thermaltake ohišjih, jih lahko preprosto odklopiš iz plošče in je stvar rešena.

Vidim da tudi ti gledaš ohišje Aspire X-Qpack. No jaz na njega čakam že 1 mesec. Pri nas ga nimajo nikjer in tudi ko sem spraševal so mi rekli da ga ne morejo dobavit. Tako sem našel 1 nemško spletno trgovino, a ga nimajo na zalogi. Naj bi prišli v kratkem. Morem te pa opozorit, da pridejo stroški pošiljanja v SLO 40€ in stvar ni ravno poceni.

p.s. Hvala za pivo :))

Zgodovina sprememb…

SimplTech ::

@ Smradac: kot sem napial že siddu tega pri nas nisem nikjer našel. Tudi pri cool-pc, kjer se dobi skoraj vse se ga ni dalo dobiti. Ostale firme tako nimajo nekega zanimaja za stvari, ki jih ni v rednem prodajnem programu. No cena tega ohišja na nemški spletni trgovini je 109 € + 38,5 € dostava v SLO. Sem pisal namreč email gor v NEM in so mi napisali da točno toliko pride pošiljanje. Razen če kej hodiš gor ali če imaš znance ki ti lahko ga dol pripeljejo.

Denar pa lahko nakažeš preko paypala ali direktno nakazilo na njihov račun.

Zgodovina sprememb…

SimplTech ::

@ s51as: Pozabil sem ti povedati glede napajalnika. Poznam te pasivne napajalnike, samo jaz nebi dal zanj toliko. Raje vzamem LC-power 420 ali 550W z 12cm ventilatorjem pa dam 8k SIT zanj. Osebno se mi zdi tih, lahko da daš na vent še kanšen upor (s tem sicer izničiš garancijo) in prideš veliko ceneje skozi . Ne govorim da je to najboljša rešitev, samo tako bi naredil jaz ;)

sidd ::

Ja, Aspire X-QPACK Aluminum Case je ohišje ene ameriške firme, in v evropo pridejo zgleda nekam zelo poredko. Mi je še edina konkurenca tenorju, ki mi je vedno bol ušeč, vendar nočem prehitevat pri nakupu ohišja, saj kot si sam omenil, se potem tolčeš vsaki dan po glavi če ti kaj ne paše in podobno...drugače pa sta zdaj na seznamu Aspire X-QPACK Aluminum Case in Thermaltake Tenor :))
komponente pa bom uporabil malo starejše (asus plata z integrirano grafiko, pa procesor 2000+ Mhz amd ali več, ter 512 rama, kupil bom samo nov disk(tega bo ata častil:D ) tako da imam res stroške na minimumu. torej, smo trije kandidati skorajda za Aspire X-QPACK Aluminum Case? hehe, zanimivo.

aja, še nekaj. kaj se samo meni zdi ali je Thermaltake Tenor brez napajalnika?

SimplTech ::

Ja Tenor je brez napajalnika. Lahko pa daš v njega katerikoli klasični ATX napajalc. Če nimaš doma že starega so LC-power super za tako ugodno ceno.

Kot vidim je res veliko zanimanje za tega Aspire X-Qpacka. Nekaj nemških trgovin sem sicer še našel da ga prodajajo, a dobavljajo samo po Nemčiji ali pa Slovenije sploh ni na seznamu držav v katere pošiljajo.

Če gre kdo v Nemčijo se priporočam za 1 komad Aspire X-Qpacka (srebrne barve):D

Smorny ::

To temo spremljam že od začetka in me čudi, da ni nihče pomislil na kakega semprona 64 in pripadajočo plato.. Zelo poceni rešitev.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

sidd ::

aha, torej 25 k sit za ohišje, plus 8k sit za napajalnik...žal, star napajalnik je tako star, da več ne paše na to plato, je za pentium 1 in pripadajočo shuttle plato..no ja, to troje z ohišjem vred bom zgleda kr podaril komu, sej nevem če je vse skupaj vredo kolko 3 k sit mogoče...
sicer pa pasivni napajalniki nevem če so kul, ker oni navadni še samo dodatno izsesavajo topel zrak iz ohišja :)

SimplTech ::

@ Smorny: Res je na Semprona smo pa malo pozabili. Defenitivno je dober in ugoden nakup v kombinaciji z 754 osnovno ploščo. Hvala za info.

Smradac ::

Mah, jaz sem za sedaj prišel do zaključka, da je menda še najboljše, če sam skupaj zbiješ kišto. Menda bom kar stranice od stare kište razrezal, pa porabil za novo. Samo to si bom vzel kak teden poleti, ko bojo počitnice. Saj, če bo kak nov članek na SloTechu boste lahko prebrali, drugače bo pa verjetno ratal kak zmazek in se ne bom upal objavit :)
I see myself on the knees in the night saying prairs in the street light.

sidd ::

@ Smradac: To sem jaz tudi mel v mislih, pa čas bi bil tudi poleti, samo jaz nimam časa čakat na poletje.
No, glede sempronov, sem gledal, pa nevem kera plata bi prišla v poštev.
asus?
gigabyte?
tale sempron?
dilema je spet velika, in veča se iz dneva v dan kaj vzeti...vsaj glede ohišja sem razčistil, da bo Tenor :)) zdaj pa dalje...

opeter ::

Ne, jaz nisem pozabil na Semprona. Sem bil prvi, ki je vprašal zanj, SimpleTech pa je dogovoril.
Glede ohišja pa: nikjer se ne da dobiti tega Enlight EN-7472.
Pri AGT Computers ne dobim odgovora, pri Autronicu pa nimajo ne na zalogi, niti ne vejo, če jo bodo dobili. Tako bom zdaj poskusil še kontaktirati Lancom.
Če pa ne bodo niti oni imeli, mi ostane samo LC Power.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

sidd ::

@ crnapika:

Pozdravljeni,

Osebno mislim, da je EN-7472 najboljša izbira. Media center je nekoliko
preveč plastičen, foxconn pa je seveda v podrejenem položaju glede na
enlight, saj je slabše kvalitete, in pa slabo ohišje! Pošiljamo tudi po
pošti.

S spoštovanjem

Tine Rojina
-----------------------------------------------------------------
AGT Racunalniki d.o.o.
Vodnikova cesta 155
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 5007676
Fax.: +386 1 5007678
http:\\www.agt.si
-----------------------------------------------------------------

tole sem jaz dobil v odgovor, tako da zgleda da jih imajo, potem pa sem poslal še en mail, pa ni bilo odgovora...bom šel kr v jae v maribor vprašat za Tenor od thermaltake..

opeter ::

Sidd, hvala za odgovor, pri Lancomu imajo, kot je nekdo že napisal. Njih sem vprašal in že prosil za predračun.

LP,
črnapika
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter ::

Če koga zanima sem našel super stran z dokumentacijo o Enlight EN-7472 ohišju:

Ohišje + fotke
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

SimplTech ::

@ sidd: Če hočeš value procesor potem je Sempron super zadeva. Se še malo manj greje kot Athlon in tudi zasledil sem da se zelo dobro navija, vsaj model 3000. Prvo ploščo za katero si dal link ne moreš vzeti, saj je za socket 939, Semproni pa so mislim da večina, ali celo vsi na 754 podnožnu. Potem se moreš odločiti kako z grafično? Ali boš vzel kaj integriranega, imaš še staro AGP doma ali boš vzel novo na PCIexpress. Najprej to sporoči in bomo potem skupaj naprej iskali kaj je vredu.

P.S. Pa ne se sekirati če sedaj veliko časa vlagaš in celo študijo delaš ob nakupu računalnika. Ti garantiram, da se ti bo povrnilo, ko boš zadovoljen uporabljal zadevo.

Zgodovina sprememb…

sidd ::

SimplTech, hvala ti :8)
no, doma mam eno staro asusovo plato z integrirano grafiko, pa sem jo mislil (upam da jo bom lahko) ponucati za htpc(če dobim kje procesor po razumni ceni, jo tudi bom0:) ), manka procesor ter rami, disk pride nov v vsakem primeru, tako kot ohišje z napajalnikom. Grafiko mislim integrirano obdržat, saj bo večino časa računalnik, no, htpc :)) , za mp3, filme, internet, word,mogoče autocad v 2d(vendar ne kopujem za autocad)tudi igrice so na stranskem tiru..tako da iščem plato z integrirano grafiko, vendar če je le možnost prostim pci-e mestom, da po potrebi kdaj dodam kakšno grafično...
no, mel sem v mislih nekaj takega :) za matično ploščo, procesor pa koliko bi ostalo denarja (se pravi kako močnega)
recimo nekaj takega, seveda lahko tudi athlon s tem podnožjem, samo še nisem našel0:)
tak da še tehtam možnosti..če dobim procesor za staro matično, bi seveda uporabil le-to, kar je bil tudi prvotni namen. če pa se ne splača ubadat s starimi zadevami, ampak je bolje poseči po recimo tej plati in procesorju v povezavi, pa nevem. aja, moja stara matična plošča je ASUS a7vl133-vm z socket a (462) mATX format.

Smorny ::

Jaz bom verjetno naročil zadevo iz. de, ker me pride sempron 3000+ in asrock 6100 plata skupaj 114,81€ (27550sit), verjetno se bo naročilu pridružil še kolega, kar bo še zmanjšalo strošek poštnine (20€).
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

sidd ::

hmm, še ena zanimiva matična pošča. ter procesor. Smorny, kakšno matično točno imaš to v mislih? ker tole iz nemčije pride 10k sit bol poceni kot v slo z popustom vred0:).

Smorny ::

@sidd, plata je točno ta Asrock, kot si ti podal link, proc pa Semp 3000+ tray (ker mam box hladilnik od A64 viška). Vse sem si nagledal pri www.compuland.de , ker pošiljajo v Slovenijo in sem pri njih že kupoval.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

sidd ::

vidim da je tale asrock plata najbolša izbira kaj je možna od plat za tako ceno. vsaj jaz nisem našel nobene konkurence. lepo. kaj pa tu v grazu al pa kje tu v avstriji ma kdo izkušnje kupovat? ker z avtom si gori prej kot pa do celja:)) (no, iz mb seveda). tak da zgleda da je goraj še vedno dosti bol poceni kot pri nas, namesto poštnine pa je dnar za bencin in vinjeto, pa še ostane nekaj. zgleda da bo treba precej še razmislit. plus ohišja so tudi cenejša v .at.

Smorny ::

plata in proc (zgoraj omenjena) sta pri pelugi 142,3€, kar je 27€ dražje kot naročilo iz nemčije, čeprav ti eno naročilo odžre 20€ za poštnino in je smiselno, če bi se naročilo več komadov oz. kompoment. S kolegom se dobiva naslednji vikend, da aktualizirama zadevo, če se slučajno kdo želi pridružiti naročilu (med tednom sem v MB), naj me kontaktira.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

sidd ::

Smorny, cena naročila za pošilko je 20€ neglede na količino? pa se to potem razdeli med naročnike ne? ker sem pravkar zvedel da moja star aplata katero sem hotel sprva uporabiti ne bo dovol dobra, tako da bom vrjetno moral kupil novo:| torej, če se hočem pridružiti naročilu, do kdaj moram sporočiti? ker te bi še dodatno pogledal ponudbo in še naročil kaj poleg( če bi seveda lahko) če bi še kaj bilo ceneje kot pa tu v slo. Aja, kako pa je kaj z uveljavljanjem garancije in te stvari? Ali ni teh problemov?

lp

SimplTech ::

@ Smorny: Tale spletna trgovina, katero omenjaš me je pa čisto znorela. Cene so prav fajn nizke8-O . Recimo Gigabyte GA-K8NF-9: v tej trgovini 18.448sit pri nas jo najdem najceneje 23.000 sit, AMD Athlon 64 3200 (939) pri nas 44.000 sit v tej trgovini pa 37.000 sit. Super, hvala za info, gre kar med bookmarke.

Povej prosim malo svojo izkušnjo, kot praviš si že kupoval pri njih.Vsak info bo dobrodošel. A je 20€ dostave ne glede na kupljeno količino? A plačaš pa kar preko bančnega nakazila al kok?

sidd ::

hehe, SimplTech, sma na istem 0:)

no, še ena sprememba...mogoče kdo pozna najmanjše desktop-mATX ohišje ki se ga da dobit? al bo najmanjše če ga sam doma skupaj zbijem? :))

Smorny ::

Lani poleti sem prvič naročil osnovno ploščo(asrock dual, ko je še v slo sploh ni bilo) in procesor(A64). Novembra sem kupil še prenosnik, ki so mi ga poslali v skoraj tako veliki škatli kot pralni stroj! Skratka zadevo so zapakirali tako, kot si lahko le želiš. Nakazal sem vedno iz avstrijske pošte, ker pač stanujem v bližini meje, btw nakazilo je 2.5€ napram slovenskim 1500sit. Nakazilo traja 3-4 delovne dni, ko prejmejo nakazilo je roba v 2-3 dneh v Sloveniji. Na maile odgovarjajo redno, potrebe po reklamaciji pa še nisem imel. Ocena kupcev.

S kolegom bova naročila po naslednjem vikendu, ker se še morava dogovoriti, kaj se bo naročilo. Nikamor se ne mudi...:D
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Smorny ::

Ohišje bom verjetno vzel LC-Power 2019, zelo vesel bi bil, če ga dobim v rdeči barvi:) Nekako sem se naveličal črnih komponent, pa še prah se zelo vidi na njih :(

Edit: prostora ima za en HDD, oz. enega bom še dal v režo za disketnik, ker sem se razvadil z raidom. Sploh pa lahko potem furam p2p, gledam film, pa še marsikaj naenkrat brez zatikanja.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smorny ()

sidd ::

Smorny, sem ravno gledal isto ohišje:D klik! pa rdečo barvo tudi nekje zasledil, pa še nekako najmanjše je če se ne motim, ali je kdo našel še manjše ohišje?? Če je, naj prosim pove 0:)

SimplTech ::

@ sidd: Kej manjše ohišje boš težko našel. Našel boš nižjega/ožjega a boš potem imel težave s tem da boš moral imet low-profile PCI kartice in grafične. Teh pa ni ravno veliko za dobit. Na isto sem opozoril že Kekeca, ki kupuje Aopen H360B. Smo pa v tej temi obdelali veliko večino m-atx ohišij, ki jih lahko kupiš pri nas.

@ Smorny: Hvala ti za info.

Zgodovina sprememb…

sidd ::

@ SimplTech: ja, sem opazil. vendar sem vzel v roke meter doma, pa si malo predstavljal po danih merah kako to zgleda. je zelo malo napram trenutnemu dragon ohišju0:)

@ Smorny: torej v roku enega tedna ti moram sporočiti (če seveda lahko) če se hočem pridružit naročilu? ker sam nimam še te prakse, niti ne znam nemščine( še, se jo nameravam v roku 2, 3 let naučit..).
lp

SimplTech ::

:D Ja proti dragonu je pa res skoraj vsako ohišje malo, to bi pa rekel.

Smorny ::

Jap, ti le preglej v miru. Bom napisal kaki dan prej, pa se zadeva potem naroči.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTPC ohišja

Oddelek: Zvok in slika
384732 (3501) oolh
»

sestavljam kišto - mATX

Oddelek: Kaj kupiti
101474 (1109) DJ MartiNi
»

Config za 100k

Oddelek: Kaj kupiti
122928 (2490) mtosev
»

Nakup računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
211602 (1293) mitjaje
»

Najcenejši računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
111339 (1213) roli

Več podobnih tem