» »

Disk 160GB???

Disk 160GB???

soso ::

Kolegu je crknil disk in so mu ga na servisu zamnjali z novim ,ki naj bi bil 160 GB. No ,kr je bil disk prazen ,sem mu nalozil Win XP in prosil me je za 3 particije. Preden disk razdelis je napisano kolko je prostora. Meni je pisalo 131096 MB.Kak je to mozno? To je ja 130 GB.
Mi lahko kdo razlozi zakaj je tak? LP
Ah ni nam lahko!!!

Spike Edin ::

Kar nekaj tem je bilo o tem ampak vseeno.
Vse kar mora/š narediti je da naložiš Service Pack 2 ter po tem Particion Pagic 8 s katerim povečaš particijo za ostalih 30 GB. Ni teško, samo probat moreš;)
The PC Doctor

~Speed ::

Saj SP2 sam prepozna diske nad 130GB.
~~~~~~~~
www.resevanje-podatkov.net | www.icteam.info

rnikson ::

Pol ko naložiš SP2 še večinoma ne zazna,zato moreš iti v nadzorno ploščo in kliknit na skrbniška orodja ter normalno upravitelj diskov tam pol nekaj še moreš narediti,točno se ne spomnim ni zakomplicirano.Jaz sem imel šestkrat takšen problem.
Aikido man

farko ::

Tud men je to naredo ko pa sem naložil sistem je bilo pa na disku 153g pa še neki mb ,zdej pa vedn najde točn ni panike.
farko

soso ::

Zrihtal po rnikson-ovem nasvetu. Sam zdaj pa ne vem al sem kaj narobe nardil al gre pol iz tega preostalega prostora sam novo particijo nardit.Jaz sem mislil ,da bi ostalima D in F dodal preostali prostor. ? LP
Ah ni nam lahko!!!

GH ::

Glej, ko naložiš sp2 ali 2p1 ti win prepoznanjo tisto preostalo particijo, ki jo formatiraš in potem imaš disk okoli 160 GB. Samo imaš pa dve particiji, kar pa meni
ni ustrezalo in sem z Partition magic ti dve particiji združil in nastala je ena potem pa sem še enkrat disk formatiral in naložil win še enkrat in ob tem drugem formatu
je win formatiral eno particijo cca 160 GB (dejansko malo manj) in nanjo naložil winse.

Ne vem kakšna pa bi bila rešitev če bi najprej ne disku spremenil te mostičke ali karkoli že tako da bi že ob prvem formatu winsi prepoznali celoten disk, namreč
bios ga je prepoznal. Te druge variante pa nisem smel preizkusit ker je bil Comtronov rač zaščiten z nalepko in potem bi težil kaj v primeru koriščenja garancije.

Ko sem sam dodal v svoj računalnik dodaten disk, zanimivo nisem imel s temi 160 GB nobenih problemov. Tako da kaj je pravzaprav narobe z hardverskega vidika ne vem.

GH

mrbungle ::

Naloži windowse z integriranim SP2, pa s tem ne bo nobenih problemov. Hardware tu nima nobene vloge, edino če imaš kak starejši PC, kjer so plate podpirale okol 30 GB diske, zato si moral flashati bios z novejšim.

Ko je enkrat SP2 naložen, potem windowsi nimajo težav s prepoznavanjem diskov, večjih od 130 GB.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mrbungle ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD 200 GB ata

Oddelek: Pomoč in nasveti
212227 (2008) Gutjerez
»

Problem z zaznavanjem diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
141008 (893) robobobo
»

Kaj porečejo vedilki diski ob formatiranju WinXp+SP2 ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
81346 (1266) BaRtMaN
»

Sveza instalacija XPjev,disk 200gb prepozna samo kot 130gb??

Oddelek: Pomoč in nasveti
191674 (1367) jernejc
»

Nov 160GB vendar zazna samo 130GB (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
584789 (3615) Yamasaki450

Več podobnih tem