» »

avtocad

avtocad

ares ::

LP!!!

Mene pa zanima avtocad.Delo z njim. Rad bi se naučil malo risat in to pa nism dobil nobenih navodil na netu. A veste za kakšno web stran, ki ti saj pomaga v začetnih fazah risanja...:\

Oxford ::

Najprej si oglej Fuzzyjev predlog na tem linku.
Premisli, ali bi se želel AutoCAD naučiti samo, da bi znal 'malo' risat. Program je sorazmerno kompleksen in človek potrebuje kar nekaj časa, da je suveren. Prva stvar, ki jo moraš upoštevati je, da moraš znati pravila tehničnega risanja (strojništvo, gradbeništvo ali arhitektura). Drugo pa je, da si zadaš en konkreten cilj - projekt katerega bi rad narisal. Le tako boš imel motivacijo, da se boš 'on-the-fly' naučil bistvenih stvari.

Na internetu kar mrgoli raznih tutorialov za uporabo AutoCAD-a. Nikakor pa se ga ne uči s pomočjo 1500 strani dolgih knjig v smislu "AutoCAD Bible", ki so za začetnika absolutno prezahtevne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oxford ()

Poldy ::

No ja, v bistvu rabiš le knjigico, kjer imaš razložene osnovne ukaze, pa mogoče start strani itd. Jaz sem dobil v roke acad kot čisti amater, pa sem naštudiral vse skupaj v kakšnem tednu (osnovno risanje, nastavitve črt, kotiranj, UCS, 3d, render...). Največja ovira je seveda neznanje tehničnega risanja, če recimo ne znaš narisati luknjo - navoj, če ti "H7" nič ne pove...

Če pa boš risal tako za hobi kakšno malenkost, potem ni problema.

Vanadium ::

malo po čekiri na p2p ali na netu ziher so kaki manuali pa bos videl ce je avto cad za tebe, recmo jaz ga u sluzbi uporabljem ker se ukvarjamo z projektiranjem in je super zadevica in se ga ni toliko tezko naucit sam treba je studirat navodila ;)

gzibret ::

Jaz tudi predlagam tutoriale. ACad je pol nekih majhnih skritih for, ki zelo olajšajo delo. Program pa je hiter (nezahteven) ter ko skapiraš sistem, se ga da hitro naučiti.

evo, en tutorial
Vse je za neki dobr!

gzibret ::

Vse je za neki dobr!

gzibret ::

Vse je za neki dobr!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konstrukterski programi

Oddelek: Programska oprema
197022 (4608) Machete
»

Pomoč pri AutoCadu ali ArchiCad

Oddelek: Programska oprema
126998 (6202) Lenc
»

SketchUp zastonj! (potem, ko je proizvajalca, @last software, kupil Google) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8515104 (11431) Company
»

Autocad ali Pro/Engineer, kaj izbrati za začetnika?

Oddelek: Programska oprema
164733 (4417) Loki
»

autocad

Oddelek: Programska oprema
152094 (1940) AnWar

Več podobnih tem