» »

Kaj je zdej s temi KT7

Kaj je zdej s temi KT7

Kaiser ::

V zvezi s plato ABIT KT7 (RAID, ne RAID) je blo prelito ze veliko crnila :\. Pa me zanima kaj je s temi platami. Neki casa nazaj sem bral, ko je en model tu na Slo-Techu pisal, da je ABIT ene tezave v zvezi s to plato zamolcal pa tud ene par folka je nekaj jamralo, da so imajo (so imeli) tezave z doticno plato. Ce kdo kaj ve kako je s tem naj pove, ker mislim nabavit to plato pa nocem imet problemov z njo, ker drgac raje MSIja ali pa SOLTEKA nabavim.

MaJsTeR ::

Jaz imam to ploščo z raidom in mi dela težave z vklopom...saj moram rač. vklopit izklopit ter ponovno vklopit, da se računalo zbudi...tako, da jo nesem zaj nazaj k mlacomu pa bomo vidli kaj bodo rekli...drugače pa je super plošča nimam kaj rečt..:D

OZZY ::

Jaz sem mel tak problem. Plata se je kregala z grafiko tako, da se je prvo sesula C particija diska (format) in by by podatki, potem pa je stvar čist zaštekala. Comp se ni hotel niti zbuditi tako, da se sploh ni hotl nič pokazat. Comp je delu sam ni blo nobene reakcije. Stvar so v Mlacomu spravl k seb sam mene niso prepričal v nakup zato sem jo zamenu z MSI kt7pro2.

ChiefThunder ::

Jazst sem imel iste probleme kot Majster, sam sem nesu plato nazaj k Mlacomu, pa so mi jo zamenal. Tko, da zdej dobr dela.

||_^_|| ::

kva a usi indijanci pr mlacomu kupujete??:))

jst jo mam (brez raida), pa čist ql dela, sam tapru sm meu probleme z zagonom, pa sm proc vn uzeu pa nazaj dau, pa dela use perfektno!!

Siluro ::

Fantje zakaj ne kupujete ABIT-a pri pooblaščenih prodajalcih?Potem pa prihaja do "jamranja" kako plata ne deluje se sesuva ipd..sploh pa prihajajo nove platke za AMD procesorje in sicer ABIT KT7A in KT7A-RAID....več na http://www.dar-computers.si....
:\:\
Howg govoril sem!

StarY ::

Zalostno, a resnicno...tiste plate so od pooblascenih prodajalcev (saj so na skatlah deklaracijske nalepke, to si lahko vsak prebere)...sicer pa o Abitkah jamrajo vsepovsod po forumih na internetu....zal, Abitova kvaliteta je mnogo padla.;((

Nightmage ::

Abit je zaendrek, MSI K7T Pro2 A rulz. :D

Hec velja! ;)
-------Eppur si muove!-------

borutzi ::

Men dela super od prvega dne!:)
Bolje da se ga nabiješ kot pes, kot pa da ti ga nabije pes.

Medved ::

jz mam ABIT raid in MSI pro2 in obe delata super, flešaj najnovejše biose, gre brez problema in ne bo težav, edin pri MSI plati moti tista babura k jo ne znam izklopt hehe:))

FC-PGA ::

StarY očitno ne loči med Uvoznikom, ki ga je prebral na etiketi in pooblaščenimi prodajalci kar je malce razlike kot jaz vem kar se tice teh zadev.Koliko je dotična plošča dobra pa priča tudi tale link: http://www.hardocp.com/articles/hardest...:):)

Simko ::

Imam Abit KT7 in plosca mi ne povzroca res nobenih tezav...mojga durona sem lepo navil, bios dvakrat apgrejdal....se RAME mam neke cudne not, vsi so drugacna firma, drugacna frekvenca...pa vse dela fajn. Ne vem, z moje strani bos slisal lle pohvale in ne graje za to plosco...
LP

StarY ::

FCPGA...newbie..od kje si se pa ti uzel, whatever.... verjetno si ze slisal za nadaljno prodajo; torej zastopnik kot vemo je Sun Rise in od njega kupujejo vec ali manj vsi (in ce je Sun Rise, se to vidi na deklaracijski nalepki), pooblasceni prodajalci so pa v prednosti pred ostalimi vec ali manj le po tem, da dobivajo boljse nabavne cene, kar naj bi se odrazalo v nizjih koncnih cenah, that's all!

Sam na zalost se pac to ne odraza (nekdo hoce pac sam prevec zasluzit).

Bivsi pooblasceni prodajalec Kos computers je (bo) sel ocitno rakom zvizgat - vsaj ne oglasujejo ga vec v Racunalniskih novicah.

--

Abit KT7 (Raid) je cist OK plata saj ima en kup dobrih lastnosti (po Monitorjevem opisu je vseeno boljsa Asuska A7V-zlati monitor), sam zanesljivost se zdalec ni bila Abitova vrlina in tud ocitno se dolgo NE BO!

Tlele bi dal vsekakor prednos MSIjevim platam ter mogoce Solteku.

FC-PGA ::

StarY kot jaz vem pooblaščeni prodajalci nimajo samo bolših rabatov ampak tudi ABIT-ov certifikat in znanje pri servisiranju, kar za ostale "nepooblaščene prodajalce" načeloma ne velja.Upam da s tem nisem koga užalil ampak ta certifikat sem videl v trgovinah DARCOMPUTERS,SUN RISE COMPUTERS in PROMPT ING COMPUTERS.Pri ostalih pa začuda nekako ne!

ABX ::

Abitove plate imajo precej težav. Sem videl že precej plat ki ne dela. Na testih pa so najbolše ker valda proizvajalec izbere une ki delajo 100% in jih pošlje na test. Osebno bi raje zbral ASUS A7V ali pa počakal na nov nabor cipov od vie KT133A.

miranpozar ::

Kot serviser in prodajalec me je bilo groza Abit plat! Približno 30% jih je bilo vrnjeno v garancijskem roku. Marsikdo je nato vrnil tudi drugo (zamenjano) plato! Hallloooo!!! Smo začeli raje ponujat MSI.
Vedno iste pizdarije kot še danes... problem z vklopom, power managementom in tam okoli.
Je pa res, da so tisti, ki jim plata dela lahko samo ful zadovoljni z njo. Če bi le bil ta odstotek večji od 70!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

FC-PGA ::

Miranpožar kje si pa kupoval platke ko je bilo 70 % izpada oz. reklamacij čist tko za občutek?

Matek ::

Ne vem zakaj tako šinfate ABIT. Na Slo-techu je bil super ocenjen. Jest mam Leadtek Geforce2 MX, Live! 1024, 128 MB PC133, TB 800 pa use vredi dela, sploh nimam niti najmanjših problemov.:P

Ne vem, Kaiser, odloši se sam...


Bolje ispasti glup nego iz aviona.

ABX ::

Abit je bila vse povsod super ocenjena, ker so jim dali plate ki so delale, ampak če ti pobereš eno iz police in jo ne preveriš je pizdarija.

miranpozar ::

FC-PGA: ali nisi prav razumel, ali pa ti matematika dela težave... 30% izpada, 70% dobrih plat! Ampak 30% je doooossstiiii preveč! Za ostale normalne stvari je izpad manj kot 10%!
Sploh pa jih nisem kupoval, ampak prodajal! Dobavitelj pa je SunRise LJ.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Siluro ::

U glavnem fantje kot jaz razumem celo situacijo, gre nekomu v nos da ima ABIT tako dobro prodajo ali kaj? Jaz sem osebno zamenjal že tri ABIT ove platke od prve PR5 nato AX5 in nenazadnje BX133-RAID pa mi do sedaj ni uspelo dobiti nobene "defektne", ne vem mogoče sreča ali pa kvaliteta?Mislim pa da bi bilo bolj pametno se ukvarjat z problemi in jih seveda reševati če že so namesto da se pričkamo okoli tega kako je imel kdo srečo glede plate katere koli že, a ne.
Howg govoril sem!

StarY ::

SunRise je edini pravi uvoznik v Slo in od njega kupujejo vsi ostali, vključno z Darom, Prompting...

Vprasanje: Ali dobijo pooblasceni prodajalci bolse in manj pokvarljive plate od drugih?



NOPE, ker nikol ne ves kera ti bo crknila!



Kar se tice pa servisiranja plosc, ve pa itak vsak vrabec na strehi da se 99% pokvarjenih plosc ne da popravit, ampak lepo romajo nazaj k dobavitelju. Vse kar lahko prodajalc naredi v takih primerih je da zamenja plosco. Tlele kaka blazna usposobljenost in podobo natolcevanje nima nic opraviti z resnicnostjo.



Edina stvar, ki res pomaga je branje tujih forumov in iskanje podobnih napak plosc pri kupcih teh plosc ter morebitnih resitev za probleme. Itak lahko vsaka plosca v kombinaciji z ostalimi (tisocimi) razlicnimi komponentami zajebava na tisoc in en nacin!

PS: Problem pr vsem tem je verjetno to, da Abit leta zvest izkljucno Intelovimn čipsetom nima ne znanja ne izkusenj pri resevanju problemov dokaj nezanesljivih Viinih čipsetov. Najvec problemov je pr platah z Viinimi čipseti, z Intelovimi teh problem z zanesljivostjo praktično ni.... ostali proizvajalci to (predvsem MSI) ocitno bolje obvladajo!

miranpozar ::

StarY: problemi so bili s platami z Intel BX chipsetom!
Sicer pa je res, da se plat ne popravlja. Torej tisti, ki imate težave v garancijskem roku se ne sekirajte preveč - dobili boste čisto novo. SunRise je zelo cool kar se tega tiče, saj niso nikoli delali težav z reklamacijami.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

rookie ::

StarY kaj imas pa ti v svoji trugi ? :)
Boste vidl kaj vm bomo naredil v Braziliji.Ferrari in Schumacher zakon !!!!! 1

rookie ::

Kot sem slisal ima StarY plosco ki je upisana na tej strani :
Naj plosce za ... mah poglejte te makine !!!:\
Boste vidl kaj vm bomo naredil v Braziliji.Ferrari in Schumacher zakon !!!!! 1

StarY ::

mam Abit BX133...:), ampak sam zarad RAIDa, ker mam dva diska gor IBM DTLA. Procesor je PIII 750 k ga mam ze kar nekaj casa in se mi ni splacal do zdele kupt nc kaj druzga.



Moja naslednja plata bo pa vsekakor MSI K7TPRO 3 (KT133A, Promisov RAID ATA100), enkrat februarja la pa marca + kaksen Thunderbircek 1.x!



Ajde!




PS: Abitovih plat z Viinimi cipseti pa se dolgo ne bom kupval, sorry!

tejo ::

Imam plato Abit KT7 in z njo imam samo sranje. Same napake... Ampak, drugače pa nimam nič proti Abit-u, saj sem prej imel njihovo ZM6 plato, ki je delala čisto OK. :)):)):))

Kaiser ::

Kaj pa tale KT7A plata, a ima kdo ze kaksne izkusnje z njo. Mislim kolk je drugacna od KT7 z RAIDom? A ima samo KT133A chipset gor a je se kaj drugega? Se jo splaca nabavit (4 jurje drazja)?



PeTe13 ::

pa podpira ATA-100 diskovne prenose!
pa zdej če bodo vsi AMD-ji zaklenjeni bomo moral navijat preko fbs, saj je imela KT7 podporo samo do 120 fbs, KT7A pa do 155 fbs!
en tip je navil T-Bird 1.2Gh preko fbs-ja na 1728 Mgh!
Sej je bil link na Slo-Techu
Capitalism stole my virginity!

||_^_|| ::

mislš rečt FSB?:)))))))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mama plate za AMD procesorje in Vas izkušnje ?!?

Oddelek: Strojna oprema
301440 (1008) gorazd
»

Kaj kupit AMD osn. plošča

Oddelek: Kaj kupiti
161593 (1328) morphling1
»

Abit K7TA z Duron 800 ali Abit Bx133RAID z Celeron II 700?

Oddelek: Kaj kupiti
181440 (1224) Charls
»

kaj kupiti ?plata+proc

Oddelek: Kaj kupiti
161177 (952) rookie
»

5.000dem, dobro masin kdo jo najde

Oddelek: Kaj kupiti
351848 (1451) Kovax

Več podobnih tem