» »

Cena sistema

Cena sistema

1
2
»

schwabspenk ::

Bidibolder - tvojo mašino bi oceni na nekje 200k.

Drugače pa, nisem hotel načenjat oz. zopet pogrevat stare juhe amd vs intel. Kot očitno vidim, postaja slo-tech vedno bolj nagnjen na Amd-jevo stran, kar pomoje ni preveč dobro. Seveda so amd-ji cenejši, in za svoj gnar boljši kot intel, vendar ga ne smete kovati v zvezde, ker tja zagotovo ne sodi. :)


LP

LuGi ::

Danke :)

Hux ::

schwabspenk sej sploh ni res. Vecina nas je za tiste procesorje kiri so bolsi in nazalost je to AMD3500+ napram Intel 3.4 pa ce sprejmes fact ali ne. Zdaj pa je spet Core 2 napram X2jam.
Kupujemo pac tisto kar je bolse ti si se pac vsekal in ocitno ne sprejemes fakta zdaj. Ni nas problem to res ne.

opeter ::

Samo za tiste, ki pravijo, da se P4 3.4 GHz greje. Imajo prav, prva serija Prescottov (mogoče je ime Tejas celo boljše) iz 5xx z 1 MB-a predpomnilnika se greje kot hudič, celo eletriko (TDP) požira cca. 115-130 W. Glede tega pa je druga revizija iz serija 6xx prebila (v pozitivnem smislu) mejo porabe in gretja. Pentium 4 HT 3.4 GHz z 2 MB predpomnilnika (serija 64x) požira "komaj" cca. 83 W (TDP). Tak da tudi intel je naredil neke popravke na poznejših Prescott-ih/Tejas-ih.

In schwabspenk, nehaj s tem Intel vs. AMD bedarijo... novejši Core-i in X2 z veliko predpomnilnika in večjim FSB-jem pojedo stare Pentiume in AMD-je tudi v enojedrnem načinu za malico. Da o večprocesorkih opreacijah sploh ne govorimo (rezanje filmov, 3D animacija, virtualizacija, render itn.)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

schwabspenk ::

Vidim, da si tudi ti lastiš P4 3.4, v kolikor tisto od spodaj drži. Vsak ki je imel amd-ja 64 na s754 in pentiuma 4 na s478, ti bo rekel ( vsaj v to jaz verjamem ), da je intel v vseh operacijah, razen mogoče v igrah ( za kak procent :)) ) hitrejši, predvsem pa stabilnejši in ravno to me pri AMD-jih moti. Imel sem obe konfiguraciji, sprobal večino stvari do zdaj od obeh proizvajalcev in si pač ustvaril kolko se da objektivno mnenje o vsem skupaj. Greje se mi pa proc na trenutno 38 stopinj, nič več. Ogromno je odvisno od plošče kako ti temparaturo proca zmeri. Mel sem leto nazaj QDI-ja in mi je kazal do 10 stopinj več kot ta Asus. Sem sprobal pa tud z Gigabytovo plato in mi je kazala max do 40 stopinj ob polni obremenjenosti. Tako da je ob plošče do plošče odvisno kolko maš stopinj na procu. Verjetno je neko povprečje bližje resnici, kot tvoje mnenje o katastrofalni vročini v moji mašini :D Skratka, inteli so mnogo bolj vsestranski kot amd-ji. Nič pa nisem rekel o dvojedrnih, ker so absulutno močnejši, kot ta moj proc. Govorimo o navadnih amd-64 na s754, zarad grafike na agp-ju. Mel sem tedaj asusa K8N-Deluxe pa AMD -64 3200+ pred recimo 1 letom, morda več. Takrat je blo to wauu, pa jaz pa mam 64 bit proc itd., pa sem sklenil da bom tudi sam sprobal stvar ( takrat sem si lastil še Bartona 3200+ ). Pa sem sprobal, sklenil, da ta stvar ni dovolj zmogljiva in vsestranska zame, predvsem nestabilna, ko hočeš pečt nekaj v nerotu in zadaj igro igrat. Potem sem dal oglas, ga takoj prodal za eno plato in tega intela, ki ga mam, kasneje še plato menjal in od tedaj mam mir pri vsem tem. Če je Sisoft Sandra 2005 vsaj nekoliko realno kazalo zmogljivosti, potem ta P4 napoka AMD 3,5+ :)


LP

opeter ::

Drži, ja. Sem ga staknil za male pare na eBay-u od enega Irca. Ampak ne vem, če imava istega, ker ima ta moj 2 MB predpomnilnika. Serija 5xx je imela tudi 3.4 GHz-no verzijo (celo Extreme Edition je obstajal). No v glavnem ta P4, ki ga imam trenutno se greje cca. 35 stopinj in nič več (pri polni obremenitvi). Nisem pa rekel, da imaš 100 stopinj v kišti. Nekateri so imeli 70-80 stopinj pri polni obremenitvi z Prescotti 3200 MHz.

Vse kar si napisal štima. Veliko matičnih ima drugačne termične senzorje, ki lahko kažejo napačne podatke ali pa podatke z velikansko razliko. ne 10 stopinj, ampak celo do 30 stopinj razlike (Epox, Biostar, Gigabyte, Albatron). Še Epox in Albatron je bil najbolj blizu realni vrednosti.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

gfighter ::

Imel sem obe konfiguraciji, sprobal večino stvari do zdaj od obeh proizvajalcev in si pač ustvaril kolko se da objektivno mnenje o vsem skupaj.


Ne, ustvaril si si subjektivno mnenje, tako kot vsak izmed nas. Objektivnega najdeš le na nekaterih testih na internetu, pa še tam je objektiven toliko, kolikor so objektivni pogoji testiranja. Tvoje mnenje pa je daleč tako od objektivnosti kot od realnega stanja.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zheegec ::

Fantje, preberite si teste, pozanimajte se kako procesor deluje, poglejte si specifikacije sistemov, pa boste videli kaj je bolje kaj ni.

Ker se je tema sprevrgla v pravi flame-war (žal), glede cene sistema je bilo pa v glavnem že vse povedano, to temo zaklepam. Če bi še kdo rad cenitev svojega računalnika (pa ne spraševati za cenitev če že sami mislite da veste koliko je cena, in če kdorkoli napiše manjšo ceno kot sami mislite da je zadeva vredna pa takoj začnete pljuvati čez njega) pa naj si odpre novo temo ter napiše kaj ga muči.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kaj kupiti pentium ali AMD??

Oddelek: Kaj kupiti
482867 (1744) Volta
»

Ocenite ta sistem

Oddelek: Kaj kupiti
261488 (969) gfighter
»

Overclocking?? ASUS A8N-E, AMD64 3800+(2.4), Gigabyte GF7800gt, GAIL 2x512MBddr..

Oddelek: Navijanje
191287 (1123) schwabspenk
»

Katerega Pentiuma in katero plato? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
543705 (2960) igor0203
»

PCI Express

Oddelek: Strojna oprema
181494 (1271) Tr0n

Več podobnih tem