» »

Glede Kris Kingle svetuje...

Glede Kris Kingle svetuje...

Muflon1 ::

Torej mal mi greste že na živce ker tako favorizirate sebi omiljene znamke. Pa gremo kar lepo po vrsti kot prvo sploh niste opisal intelove konfiguracije. Zakaj? Ne moreš rečt da samo zato ker je intel predrag ampak dobro... To da večina vidi samo Athlon, Athlon pa že vemo. Grafične kartice: niste omenili Radeona 8500 LE ki je verjetno boljši od Geforce 3 Ti200 (predvsem če flešaš BIOS) prav tako ni dražji. Če vas moti to da ga ni v sloveniji čez 1 mesec bo. Najbolj mi gre pa na živce ko še vedno tako IBMove diske hvalite na kakšni osnovi ker vam je IBM všeč? Sicer ste še omenili Maxtorja ampak ne pa Western Digitala in Seagate (pomislite malo katera firma je že imela eno par serij ki so se skoz kvarile....namig: IBM). Da sploh ne omenjam da če bi predlagal monitorje bi blo pa Ilyama oh in sploh. Mal že presedate s tem res.

lp David

undefined ::

bizi10, vsak človek ima svoje mnenje, tudi Slo-Tech ga ima. Če ti ni všeč, ga pač ignoriraj, in lepo kupi kar tebi paše. Nobenemu prav nič ne vsiljujejo.

ABX ::

IBM diski so bili pripližno 1 leto od tega tehnično najboljši ter na MB najcenejši.

Radeon Vs Nvidia, hvala bogu da obstaja konkurenca, vendar zgodovina dirverjev ATi kartic je porazna.


Super Iiyama monitorji so bili izdelani na Mitshubishi Diamontron tehnologiji in so bili za to kar si dobil zelo poceni, to pa je bilo 2/3 leta od tega, pozneje so začeli prodajat monitorje tudi z drugo (slabšo) tehnologijo.


Če se z kakšno mojo trditev ne strinjaš jo prosim tehnično opraviči.


P.S: Ne se ukvarjat i ICEman-om ker vse njegove trditve, čeprav nekako pravilne, so popolnoma brez vsebine. Po domače povedano "sere gluposti bez pitanja".
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

undefined ::

ABX, I love you too, let's have a date. :8)

P.S.: Zaželjeno je pa, da ima kak admin en resen razgovor z ABX-om, ker gre pomoje njegova zadnja izjava že kar preko nekaj pravil Slo-Techa.

LojzePek ::

Ker v uvodo prispevka govorite, kako bi privarčevali čim več denarja a še vseeni imeli kvaliteto mislim, da vseen pri grafičnih mal pretiravate z gf3-ji. Kvaliteta in hitrost teh kartic ni nikoli toliko boljša koliko so kartice dražje. Gf2 dobiš za 20k Sit, najslabše trojke pa so od 65k Sit dalje. Ne vidim glih tu neke dobre računice. Npr Gf3 ki so sedaj 100k SIT bodo čez pol leta zgubili vsaj polovico cene.

Vsak se itak odloča po svoje, tako upam da nebo božička preveč zavedlo.

Tomi ::

bizi10: če pogledaš večino člankov, morajo imeti priporočila. In glede na to, da smo na Slo-techu "notri", se lahko odločimo, kaj je dobro, in kaj ni. Tako da, če ti kaj ni všeč, imaš še vedno možnost, da se s tem ne strinjaš, ni pogledaš še kakšen test. Živiš v demokraciji.
ABX: tvoj zadnji odstavek mi ni najbolj všeč..
metrodusa.blogspot.com

ABX ::

Verjamem, but guess what ...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Yohan del Sud ::

Meni je všeč. Ga lahko kje uporabim?

Matek ::

bizi10, sicer nisem imel nič veze s člankom, ampak moji komentarji:

Intel konfiguracij se za doma ne splača kupovat, ker so AMD veliko boljše in cenejše. What's the point v delanju testov Intel konfiguracij, če jih pa nihče ne bo kupil!

Radeona LE še ni v sloveniji, kot si sam rekel pride čez en mesec. Božič/Novo Leto je čez 10 dni in ta članek je namenjen božičnim nakupom. Get it?

IBM je res imel nekaj slabo narejenih serij, ampak je ukrepal, kajti nad novo serijo (IC35) ni veliko pritožb, po hitrosti pa je itak #1.

Zdaj pa povej kaj ni res od tega, kar sem napisal. Pa prosim, uporabljaj argumente.

Se opravičujem, da sem tako oserbast.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

[BISI] ::

Yohan: samo te bo kar dosti stalo, ce se bosta dogovorila glede na kolicino uporabe... ;)

Binji ::

Ze morda da se je IBM popravu ma zase vem da ne bi njihovga diska kupu - sm cist zadovoljen z mojim Quantumom.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

luni ::

IBM se je popravil? IBM ze dobro leto in pol (ce ne se vec) narekuje razvoj IDE diskov. Le ubogi na duhu sodijo podjetja po njihovih preteklih izdelkih. Ce bi bilo tako, bi jaz danes trdil da so Western Digitali zanic in nihce ne bi kupoval AMDjevih procesorjev.

Artificial Intelligentia

Sergio ::

da vas poučim glede Radeona LE: Ta kartica nosi ime ATI Radeon 8500 OEM. in JE notri omenjena.

sicer pa MMMato vidi, v čem je poanta. V KVALITETNIH, HITRIH ter COST-EFFICIENT zadevah.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

jetam ::

No MMM pa mi razloži tole:

MSI 645ULTRA ATX DDR S478 +SB____37.485
INTEL P4 1.5GHz BOX S478________66.521
TT VOLCANO____________________74.641
256MB PC2100 DDR DIMM__________21.539
Skupno________________________130.186


MSI K7T266PRO2 DDR ATX +SB______43.792
ATHLON XP 1700P+ (1.47GHz)______55.811
TT VOLCANO 7___________________4.641
256MB PC2100 DDR DIMM__________21.539
Skupno________________________125.783

Cena je podobna. Nazivna hitrost sistema je podobna. Kdo od vas tule pa vidi razliko 10fps pri 150fps? Morda kdo tule uporablja profesionalne programe (razen onega ki cel teden izračunava eno cifro... ki pa je vsaj argumentiral zakaj rabi Athlona) pri katerih je 10 sekund pri 100 renderiranih sličicah kritičnega pomena. Je 3D f***** Mark 6500 in 6000 razlika ki je tako zelo očitna? Face it... Verjamete v nekaj kar sploh ni... Pa napišite (če že toliko favorizirate eno firmo) še vsakovrstne probleme s čipseti (ummm Via4in1 driverji mi kar takoj padejo na pamet) ki ti z vsakim novim popravkom odkrijejo dva nova buga, pa probleme s hlajenjem in posledično glasnostjo, pa kar je še podobnega.

In point MMM je v tem da daš ljudem neko objektivno podano informacijo ne da samo napišeš ja tole je to kar morate kupiti, tistole vas pa itak ne zanima ker je v k****, zraven pa ne podaš nobene informacije zakaj točno je ta stvar v k****.

Od neke strokovno usmerjene (za ta naziv upam da vam bo nekoč lahko upravičeno izrečen) ekipe bi bilo to najmanj kar pričakujem.

lp

jetam

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jetam ()

Primoz ::

Sedaje bo počasi prilezel ven en test P4. Žal nam jih ni uspelo stestirat do izzida tega članka.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

tha_man ::

jetam, poglej si tole
DFI AD70-SC ... 30000 SIT
Athlon 1600+ ... 45000 SIT

Skoraj 25k SIT cenejše kot tvoja AMD konfiguracija, a vseeno skoraj vsepovsod hitrejša kot P4. 3dMArk je še najmanj pomemben, poglej si rezultate v kompajlanju linux kernela in podobno. Intelovi chipseti so včasih bili najbolj stabilni, najhitrejši in najdražji. Sedaj so samo še za odtenek bolj stabilni kot ostali (razlika opazna v kakih sistemih ki laufajo več mescev neprenehoma) in najdražji. Torej, zakaj bi zadevo kupoval za doma. Še upgrejdat se ne bo dalo nič bolj kot AMD.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

jetam ::

ELITE P4S5A ATX DDR S478 +SB_______29.988
INTEL P4 1.4GHz OEM S478__________51.051
Skupaj___________________________81.039

To se lahko gremo v nedogled...

promocija ::

Vse lepo in prav. Sam mene pa zanima, zaka vsi tak hvalite GF3 Kartice. Obstajajo tudi ljudje, ki nimajo oz. niso pripravljeni dati 80 čukov za GF3, imajo pa čas in 28 jurjev, da si gredo po Radeona 7500 v Italijo. ?!

Sedaj me pa zanima, zaka vsi tako grajate Radeona? ;(
Ka je tako hudo narobe z temi grafičnimi, kr jz vedno bolj razmišljam o nakupu te grafične?! Vem, da so driverji u k****, sam glejte grafične tega cenovnega razreda, ne pa grafične ki so 50 čukov dražje!!!! Mislim, da se grafična veliko bolje obnese v igrah, kot naprimer GTS? Imam prav?

Sergio ::

mah, radeon 7500 me je res razočaral iz vseh stališč (tako hitrostnega kot driverji)

če greš v .it, potem priporočam nakup radeona 8500 (tudi le pride v poštev).

dvomim pa, da bi kartica vrednosti več kot 50.000 SIT v sloveniji nato v Italiji stala kar dvakrat manj.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

tha_man ::

jetam, res je, lahko se gremo v nedogled, ampak v vsakem primeru bo za isto ceno AMD hitrejši kot P4. Osebno ne bi šel P4 1.4 postavljat ob bok XP1600. Poglej si malo teste, tega P4 je marsikje prehitel novi Celeron 1200, da ne govorimo o Duronu 1200, ki je poleg tega še za cenovni razred ali dva nižje.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

jetam ::

Ja in v tem je poanta. Testi, primerjave, argumenti za in proti. Vsak laik ki bo prebral dotičen tekst, si bo o vsem skupaj ustvaril zelo pristransko sodbo. In verjemi 90% ljudi rabi tako močan računalnik za okras ne pa za to da bodo iz njega iztisnili maksimum. Athlon ali P4 konfiguracija ranga 1,5 - 2GHz bo zadostovala za naslednji dve leti brez problema! Vse ostalo je samo preseravanje in psihološki vpliv marketinga na vseobče ljudstvo.

Matek ::

Jetam, slab primer si dal, Praviš da je 500 3D markov več, pa še 5 jurjev je ceneje, pač kupiš ene štiri vente za ohišje, pa še boljši računalnik maš. Ne kapiram kaj si hotel povedati, saj je cena nižja, kvaliteta pa višja.

Po drugi strani pa imaš prav, treba je primerjat, ker nekateri imajo še zmeraj raje Intel pa slabo stabilna Via, to imaš prav. Sej je primož napisal, da bo tudi Intel test kmalu, tak da bo volk sit in koza cela, pa da se ne bomo več pričkali. ;)
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

tha_man ::

jetam, se popolnoma strinjam da bosta oba računalnika zastarela skupaj, ne glede na razlike v hitrosti. Ampak kot je MMM rekel, zakaj bi dajal več denarja za manj hitrosti (v nekaterih primerih *zelo opazno* manj)? Poleg tega tvoja zadnja konfiguracija vsebuje plato, s SiS-ovim chipsetom. Adijo Intelova kao pregovorna stabilnost - ki je pravzaprav edini razlog v prid P4. Zakaj si ne bi potemtakem kupil kar AMD-ja z elitko ki ima prav tako SiSov chipset, pa še 5 jurjev je cenejša!? Če sem pikolovski - še sam procesor je OEM, kar pomeni par jurjev zraven za ventilator ki ne bo nič tišji kot za AMD-ja.

Preprosto ne moreš primerjat :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj predlagare za 500.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
462106 (1293) SLOWWWeb.net
»

Katero grafično?, Kaj bi vi vzel.neki izbire.......

Oddelek: Kaj kupiti
291639 (1150) Klemenn
»

nVidia buys ATi (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
674216 (3344) Senitel
»

Resno vprasanje AthlonXP ali P4?

Oddelek: Kaj kupiti
301807 (1335) [t502]
»

XP1600+ ali p4 1.6

Oddelek: Kaj kupiti
272043 (1494) gorazd

Več podobnih tem