» »

Kater tip kamere kupiti?!

Kater tip kamere kupiti?!

dolegar ::

Zdravo, kot se iz naslova vidi me zanima kaj kupiti... MiniDV, Hi8.. Posnetke bi potem spravil na računalnik -> Divx...

Na kaj naj bom pozoren (ratni vhodi/izhodi, ...)

Rang med 80 -160k

Hvala za odgovore..

mtosev ::

minidv
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Bondage ::

To tudi mene zanima. Ampak izgleda, da ni kaj prida mojstrov za te stvari tukaj gor. Jaz kolebam med Mini DV in DVD. Kateri sistem je kvalitetnejši, ugodnejši pri kasnejši montaži materiala na pc-ju, pri prelivanju materiala v pc... Ali ima kdo izkušnje? Verjetno je najboljši sistem s trdim diskom v kameri, vendar je ta še malo predrag.
Keratehnikaživasmrt

mtosev ::

Kamera z diskom ni draga. 20gb disk v kameri 112.000sit v USA kupljena. :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Calligula ::

DVD kamere se ne splacajo, ker je butast sistem in slabo stiska video in je kvaliteta slabsa kot pri MINI DV pa se DVDji so takoj polni skratka DVD popolnoma pozabi. Sistem z diskom je precej boljsi, a JVCjeve zaenkrat zelo povprecno snemajo, Sonyjeva, ki pa je ze precej boljsa pa je zelo draga.

JVCjeva je pri nas cca 139.000 SIT pa mas garancijo tu oz jo nabavi v evropi, ce ze mislis, ker so v ZDA z NTSC sistemom pa se carina te useka, ce jo prek poste narocis.

Najbolj se splaca malo pocakat na kako novo verzijo z diskom. drugace pa kak Samsung za cca 69.000 SIT v akciji na Mini DV da prebrodis kako leto ali dve, ko se dobre HDD kamere pocenijo.

Ta Samsung, ki se ga najde po raznih akcijah ima velik opticni zoom, je majhen in ima vgrajeno luc.
To je ta moment najboljse kupit. Cez kako leto ali dve pa dobro kompaktno kamero z HDD in po moznosti HDTV podporo. Mogoce celo tako, ki je obenem tudi DIVX predvajalnik,... oz celo tako, ki zna zajemat v H.264 kodeku npr...

Picero ::

Se strinjam s Calligulo, sem bil pa sam pred podobno dilemo kaksen mesec nazaj. Odlocil sem se za Mini-DV. DVD ne pride v postev, ker vse takoj kompresira, podobno tudi HDD. MiniDV ne kompresira, ampak kompresiras sele na racunalniku. Po raziskavi trga in po pregledu spletnih strani sem preko kolega kupil Canon MVX-460 za nekaj vec kot 115 kSIT, kar je ceneje kot v tujini. Vsec mi je, da ima kamera dober (20x) opticni zoom, je majhna in prirocna, uporabim jo lahko za AD konverter (presnemavanje z VHS videorekorderja ali zajem TV signala), uporablja SD kartice za fotografije (1,3 mio pixlov - presenecen nad kvaliteto slik, SD kartico pa lahko uporabim tudi v dlancniku), prilozeno pa ima tudi wide konverter leco (razsiri kot snemanja - uporabno v prostorih). Na Canon akademiji sem dobil se firewire kartico in program za montazo (Pinnacle), pa tudi osnove montaze ti tam kar v redu razlozijo. Skratka z nakupom sem zadovoljen - za mojo uporabo mi bo sluzila kar nekaj casa.

Eschelon ::

Picero, majhen popravek - tudi miniDV uporablja lossy kompresijo, s tem, da je ta po konceptu bliže mjpeg (vendar tehnično precej boljši od mjpeg), kot pa mpg 0:) - FAQ. Poleg tega uporablja še 4:1:1 (ntsc), oz. 4:2:0 (pal) kodiranje svetilnosti/barve ( prikaz).
Vedeti, razumeti, znati.

|KoRn| ::

Sam sem se spraševal pred nakupom isto, odločil pa sem se za Panasonic GS280, resda malce dražji model, ampak zelo dober 3CCD, super kvaliteta slike, priložen sw ti omogoča enostavni prenos s kasete na računalnik, pol naprej pa je odvisno vse od tebe.
Freak on a leash!

Calligula ::

Ta Panasonic je OK ampak zdaj se ne splacajo drazje kamere z mini DV. Edino kar bo vredno malo ekstra placat bo High Definition kamera z trdim diskom. Ce ni to, se najbolj splaca popolnoma budget mini dv kamero z dobrim opticnim zoomom in LED lucko.

nodes ::

kamero se splača kupit kvalitetno 3CCD ali NIČ.

to kar snemajo poceni DV 800.000 kamere z malim objektivom.... posname danes že mobilni telefon....pardon fotoaparat

Calligula ::

Joj nodes, ko bi ti raje kaj iz izkusenj tipkal.

1CCD mini DV kamera zajame video s kvaliteto cca 90% tega kar zajame 3CCD consumer kamera. Da ne omenjamo dejstva, da vse te 3CCD pod pol milijona SIT sploh niso real 3CCD.

Pa zjasnil bi se lahko vsaj kje 3CCDji sploh kaj pomenijo... Samo pri nizki svetlobi kjer pa tudi te nePRO 3CCD kamere ne blestijo oz so jih v vseh testih oznacili za enako povprecne jot 1 CCD kamere.

Edino kar se res splaca, ker je res razlika je HDV. In se tu se splaca pocakat na HDV kamere, ki znajo zajemat na disk.

Mini DV kamere z 3CCDji SE ABSOLUTNO ne splacajo.

In ne govori nekaj na pamet kaj sele s telefoni. Se ti je zmesalo!?!

1 CCD mini DV kamera zajema z vrhunsko kvaliteto. Se najcenejese med njimi. Mini DV je STANDARD! Razlike so le v opticnem zoomu, lucki, trajanju baterije. Vse ostalo je marketincki nateg.

3 CCDji pri consumer Mini DV pa sploh. Med kamero z1 CCD jem in 3 CCDji pri dnevni svetlobi sploh n bos zaznal razlike, v slabi svetlobi pa so consumer 3CCDjke ravno tako povprecne. 4kratnika cene tako ne upravicijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

karma ::

Calligula, si imel v mislih katero od teh dveh SAMSUNG kamer oz. kakšna je sploh razlika med njima razen cene?

lp
k.
...obsolete...

Calligula ::

Mislim, da ne, ker so tele se mi zdi tastare.
Novejse so manj skatlaste. Tanove majo 33kraten opticni zoom in so po 69.000 SIT se mi zdi. Samo poglej ,da ima vgrajeno LED lucko spredaj za osvetljevanje. V kakem Bigbangu ali Harveyu bi jih morali met po teh cenah..

aljazh ::

karma, tista dva Samsunga sta po mojem mnenju precej neuporabna.

1. Kameri nimata DV vhoda - zmontiranega posnetka ne moreš posneti nazaj na kaseto.

2. Kot je razvidno iz specifikacije, kameri nimata vhoda za mikrofon, on-board mikrofoni pa so še pri 10x dražjih modelih mnogo slabši v primerjavi z zunanjim mikrofonom, sploh za snemanje govora.

3. Kameri ne omogočata ročnega nastavljanja beline. Kar je must-have če želiš imeti posnetke spodobnih barv, zlasti pod umetno svetlobo in v senci.

4. 20x optični zoom v takšni miniaturni kameri je tudi bolj ali manj marketinški nateg, saj je v skrajnem tele območju uporaben le na stabilnem stativu. Pozabi, da bi lahko pri 20x zoomu snemal iz roke.

5. Ali kameri sploh omogočata ročno nastavitev zaslonke in zaklopa? To namreč iz specifikacije ni razvidno. V kolikor ne, si prepuščen na milost in nemilost elektronike, kar pomeni nemožnost napraviti zadovoljiv posnetek v težjih svetlobnih pogojih ali če se jakost svetlobe tekom kadra spreminja.

Skratka - Pri consumer vs. prosumer kamerah (enako velja za fotoaparate) ne gre toliko za razliko v kakovosti slike, pač pa v uporabnosti. V principu imata lahko dve kameri enako kakovost slike v idealnih svetlobnih pogojih. Dražja kamera pride do izraza tedaj, ko od kamere zahtevamo nekaj več. Ne v smislu zmožnosti tipala zajeti kakovostno sliko, pač pa v smislu možnosti (nastavitev, ergonomije, funkcij), ki jih nudi snemalcu, zato da ta lahko napravi boljši posnetek.

Glede kakovosti slike se strinjam s Calligulo, da večina povprečnih gledalcev ne bo opazila razlike med 1ccd in 3ccd, če je z obema kamerama snemal popoln začetnik. Razlika se bo pokazala, ko bo kamero v roke dobil nekdo z več znanja in izkušenj. Ta bo iz dražje kamere lahko "potegnil" mnogo več, zato bo tudi slika boljša. Običajno namreč 3ccd kamere nudijo tudi več ročnih nastavitev in boljšo ergonomijo, saj proizvajalci predpostavljajo, da jih kupujejo naprednejši uporabniki.

Vse je torej odvisno od namena uporabe in tega, koliko se je nekdo pripravljen učiti ter ali potrebuje kamero le za beleženje rojstnih dnevov in zabav, ali pa mu bo snemanje postalo tudi hobi. V prvem primeru je nesmisel kupovati kamero iz prosumer razreda, če bi tako ali tako vedno uporabljal avtomatiko. V drugem primeru pa zna biti, da te začne consumer kamera hitro omejevati in si praktično vrgel denar stran, ker jo boš kmalu prodal, saj boš želel zmogljivejšo.

EDIT: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljazh ()

Calligula ::

Tezava prosumer kamer je, da so prevelike in preokorne, da bi prisle v malo vecji zep kar pomeni ,da jih uporabljas mogoce dvakrat na leto, ko se prav odlocis, da jo bos vzel s seboj. Sam posnamem 90% videa takrat kadar drugace kamere sploh nebi imel s seboj saj jo imam skos s seboj, ker gre v zep. Panasonica NV-GS11 namrec. DV IN je v dobi DVDjev nepomembna funkcija.

Sam si ne znam predstavljati zakaj bi hotel video spet posneti nazaj na trak pa se pocasen postopek je.

Je pa res odvisno za kaj se kamera uporablja.
Ce bi bil snemalec porok in bi jo pac moral meti s seboj poklicno bi toleriral tudi malo vecjo. Kot uporabnik za domaco rabo pa je najbolj pomembna njena kompaktnost. Ce ne gre v zep je nimam s sabo in je enako kot ce je nimam.

Ce jo lahko dam v zep je vedno z mano, najboljsi dogodki so ponavadi takointako nenapovedani...

Se strinjam, da je 33 kratni opticni zoom zgornja meja za brez stojala, marketinski nateg pa ni.
Je pa 10kratni optici zoom kakrsnega ima velika vecina 3CCD kamer absolutno premalo. Meni pogosto utid neuporabno premalo.
Panasonic ima 24kratnega in je ob mirni roki uporaben, ce pa clovek kamero kam prisloni pa popolnoma.

Mini DV gre ven. Je mimo. HDD je in, so pa te prvi primerki se zelo bogi.

Zato se splaca kak poceni vmesni link. Video in pa je sploh out z prihodom HDD kamer.

Za Samunga sicer ne vem, ima pa Panasonic, ki me je mimogrede stal 90.000 SIT pred dobrima dvema letoma iz Nemcije, ogromo rocnih nastavitev-veliko vec kot nekajkrat drazja konkurenca. Gre se bolj za stvar posameznega modela kot pa cenovnega ranga.

Sploh pa razne megapixel kamere nimajo smisla, ker se vedno delajo brezvezne fotografije, ki jih prakasajo slike se tako povprecnega digitalca.

Moja naslednja kamera bo definitivno kompaktna HDD kamera z najmanj 24kratnim opticnim zoomom, LED lucjo in in z HDV tehnologijo. Ce bo lahko predvajala se divixe ipd.. bi bilo se boljse, sploh pa bi bilo genialno, ce bi znala sproti dobro stiskat v MPEG 2, 4 in pa H.264 kodek.

Za vse ostalo se mi zdi skoda dajat denar.

karma ::

hvala aljazh za izčpno razlago, sam sem na čisto na entry levelu zato mislim, da ne potrebujem exportat videa nazaj na kaseto ampak bi mi zadoščal dvd format obdelan s kakim namenskim proggyjem in zapečen.
Calligula: ker se večinoma strinjam s Tvojimi "testi" in priporočili glede raznih aparatkov in ker sem tudi sam mnenja, da se ne splača preveč investirati v "prenosne" in hitro razvijajoče se tehnologije....skratka-> nekaj dam na Tvoje mnenje (sic):)) , me zanima če si imel v mislih oz. rokah tegale SAMSUNGA , ki ima 33X zoom, ne vidim pa lučke....

thnx

k.
...obsolete...

aljazh ::

Namen uporabe je pač tisti, ki odloča kaj bo kdo kupil. Sam kamero uporabljam za drugačne namene kot Calligula, zato tudi drugačne preference. Osebno imam raje večjo kamero, ker jo je laže umiriti, večja so stikala in kolesca za nastavitve, večina nastavitev se lahko opravi preko stikal/kolesc (sovražim nastavitve preko menujev), pa še marsikaj dodatnega lahko priklopim nanjo (usmerjen mikrofon, luč,...)

Prihodnost je nedvomno v hdd (ali pa flash memory, ko bo razmerje €/GB dovolj ugodno). Vendar se bojim, da consumer kamere ne bodo poznale izmenljivih diskov, kar zna biti problem, če na terenu (beri dopust, izlet,...) nimaš dostopa do računalnika, zmanjkuje pa ti prostora na njem. Ali pa če disk preprosto crkne. V pro svetu se že sedaj uporabljajo rešitve z izmenljivimi diski (npr. FireStore FS-3 ali FireStore FS-4), vendar so predrage za običajnega uporabnika.

HDD zaenkrat tudi še niso dovolj zanesljivi. Zato se v pro svetu kljub snemanju na hdd (FireStore, glej zgoraj) še vedno hkrati snema tudi na kaseto. Se namreč dogaja, da disk "vrže ven" kakšen error ravno v najpomembnejšem trenutku. Doživel pred nekaj dnevi.

Glede snemanja končnih izdelkov nazaj na kaseto - magnetni trak je še vedno bolj obstojen kot DVD. Pa tudi - na kaseto zapišemo posnetek v DV formatu, na DVD pa najverjetneje MPEG-2. Če želimo material še kdaj uporabiti za nadaljnjo montažo je DV format mnogo boljša izbira - še ena prednost shranjevanja na kasete namesto na DVD. Idealna rešitev je sicer shranjevanje na hdd z ustreznim backupom, a ponovno predraga rešitev za domačega uporabnika. Seveda pa - zopet odvisno od posameznika in namena uporabe. Za povprečnega domačega uporabnika bo DVD najbrž priročnejša rešitev.

Netrunner ::

Sony kamera

jaz sam sem gledal za to kamero dokler nisem prebral tega posta.... kaj je res dvd tako slab ... osebno če pomislim bi mi ta kamera ful prav prišla ker ko kaj posnamem da vžem v DVD predvajanilk in gledam ... nimam ne časa ne volje presenemovat iz kasete na PC pa to kodirat v ustrezen format ipd ... posnetke hočem samo zloižit prek menujev na DVD in to je to .... pa DVDji so zelo poceni tako da če mam dva paketa sabo po 25kom je več kot preveč ...

nevem .. pojma nimam od teh kamer samo vem da nimam volje se kaj preveč ubadat s temi posnetki .... kaj zgrešim dosti če kupim to ? ... pa preveč tudi ne bi rad zapravil za kamero ker mi ni pomemben dejavnik v življenu

kak predlog...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

aljazh ::

Če je tako, kot praviš, da nimaš časa in volje se ukvarjati z montažo, potem je DVD kamera zate dobra izbira. Imej pa v mislih, da ti utegne uiti kakšna kletvica, če se boš kdaj odločil za montažo posnetega materiala.

Povsod je potrebno sklepati določene kompromise. Idealne rešitve, ki bi ustrezala željam in potrebam vsakogar, pač ni. Na koncu mora vsakdo pri sebi napraviti seznam prioritet in končno izbiro opraviti na podlagi le-tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljazh ()

Calligula ::

Tale Samsung nima lucke. Ne vem na pamet kateri jo ima, sem pa videl po teh cenah takega, ki jo ima ceprav je nekje tudi po 100.000 SIT in vec. Skratka najdi model z lucko. Drugace pa lahko tudi kakega JVCja z lucjo za okoli 70.000 SIT.

Kvaliteta snemanja je itak povsod dobra.

DVD kamere so res bolj marketing kot uporabnost in meni bi bilo grozno, ce nebi editiral videa, ker je res obicajno gor polno stvari, ki res niso primerne za vse ali pa kdo kaj zine za kar res ni treba da kdo nepoklican slisi..

Ce pa rabis res samo v DVD vrzt pa to je mogoce resitev zate. Samo vedi, da komot tudi direktno s kamere predvajas na tv. Pac jo priklopis na TV v par sekundah in gas.

Kar se tice HDD in Mini DV prednosti in slabosti je mogoce primeni tudi osebno majhen odpor, ker se mi zdi disk veliko zanesljivejsa zadeva od teh ultraobcutljivih mini dv mehanizmov. Ze samo stelanje tega mehanizma na servisu, ce je kdaj potrebno je tako drago, da se bolj splaca novo kamero kupit, ce ni v garanciji.

Te HDDji so delani za laptope, sistem za izklop oz zaustavitev bralno pisalne glave ob sunkih je ze standard,..
Profi kamere imajo mini DV ob disku zaradi vecje kompatibilnosti. Marsikatera profi editing masina, broadcasting van... imajo pac vse grajeno okoli mini DV vira in pac ne morejo cisto zavreci se tega.

Velikost diska je takointako nekaj kar se lahko izbira, bo pa sploh s kodeki kot so H.264 potreba po disku se manjsa bo pa mogla bit kamera kar sposona, da bo lahko sproti to stiskala.

Sam pa vse videe preko Pinnacla editiram in v obliki DV spet posnamem na disk in nato z Tmpgencoderjem 3 oz express vse dam v XDVD.
To je v bostvu KDVD format, ki ga berejo vsi obicajni DVD predvajalci ima pa izjemno ohranjanje kvalitete videa. Sploh pa na obicajnih DVDjih. Na en DVD spravim do tri ure videa pri average bitratu 5000kbs.

Ze 3500 pa je odlicno za obicajne tV sprejemnike, da prakticno ne vidis poslabsanja le na LCDjih se takrat malo vidi.
Ker lahko tako spravis tudi do 5-6 ur videa v polni resoluciji na 1 DVD ampak pri teh cenah DVDjev raje dam se malo visjo kvaliteto pa je.

Pa vse DVDje posnamem dvakrat. Na dve razlicni firmi DVDjev. Pa enkrat na dve leti vse presnamem se enkrat, ker ne zaupam dolgotrajnosti DVDjev, Mini DV kasete pa sem tudi ze videl v zalostnem stanju po par letih tako, da meni tudi Mini DV ni prevec zanesljiv pa se DVDji so itak smesno poceni. Ko pa pridejo razni Blue ray diski o pa itak veselo. Sploh za HDV.

nodes ::

joj kaki posnetek se je dalo posneti s Sonyjevo HiVideo kamero...tole z žepnimi DVji je navaden brezbarvni zmazek

;)

nažalost

nodes ::

@caligula
in po dveh dneh comprimiranja si dobil posnetek, kot posnet z 116 gramskim telefonom???

klik

nodes ::

še napoved N93

klik

tisti, ki si lasti mini DV naj jo hitro proda....

RuN ::

Jaz vam DVD kamer ne priporočam iz preprostega razloga. Med samim snemanjem na DVD medij ali med zaključevanjem medija pride lahko do napake in 30 minut (ali 60 minut za obojestranski medij - v kolikor se napaka ponavlja tudi na drugi strani) je šlo po gobe - po možnosti kaki zanimivi posnetki, rojstvo otroka, padec NLP-ja, povodenj... :O ;(( .

Medtem, ko na mini DV, v kolikor se pojavi napaka na nekem delu kasete (traku) je napaka samo tam in ni 'fuč' cela kaseta oz. celih 30/60/90 minut posnetka - še zmeraj se lahko reši :)

edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: RuN ()

alexb ::

To je tudi prednost snemanja nazaj na kasetke (MINIDV,DIGITAL8...)

DVD ti precej hitro lahko postane neberljiv. Trak je tu precej boljsi. Zato rabis DV IN.

nodes ::

Vsekakor, jaz vse posnetke hranim na traku...nekateri so stari tudi 20let. za DVDje pa vemo da je lahko fuč že v enem letu

Calligula ::

Nodes, si ti malo moten?

si kdaj mel v rokah Mini DV kamero?
Ves kaj je MPEG 2 format..?

Daj ne pisi v tetemi, ce mislis kar nekaj v tri dni pisat in se potem se bolj butasto branit....

Acer pa je pravkar za 700 Eurov vrgel na trg Blue RAY pekac. Do konca leta bi znali biti ze za kakih 400 Eurov, drugo leto pa itak ze dostopni.

Kar se tice DV in....

Kaseta stane jurja.

DVin je nepomembna funkcija.

Nodes pri tebi mam obcutek, da si eden tistih genijev, ki je na vsak nacin hotel z mini DV kamere video na PC vzet preko USBja, ki je namenjen webcam kvaliteti. Glede na tvoje oslarije je to edina logicna razlaga 8-O

Zgodovina sprememb…

Calligula ::

Aja, TOLE je ta Samsung.

nodes ::

@calligula
kaj ko bi ti uploudu košček tvoje izjemno ohranjene kvalitete videa
si v življenju videl le en sam šrot??

;)
P.S.
potem bom še jaz .....za začetek recino Panasonicove mini DV

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

bond007 ::

So v teh kamerah z HDD notri 2.5" diski, kot v prenosnikih? In če so a se jih da na preprost način zamenjati z večjim diskom?

Edit: našel odgovor, v kamerah so enaki diski, kot recimo v ipodih. Se pravi nič kaj podobni diskom za prenosnike. Škoda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bond007 ()

Calligula ::

Nodes, mini DV kamera zajema video v visji resoluciji kot jo je sposoben prikazati tvoj TV, ce ni HDTV.

Edina stvar, ki je boljsa je HDV kamera.
Ce tebi ne znese z mini DV kamero zajet kvalitetnega videa to pomeni ,da je defektna kamera, ti ali oboje. 8-O

snajper_SLO ::

miniDV rocks :)) :)) :P

r5r ::

Kakšno ločljivost dajo te miniDV kamere, ko presnameš na disk, ker sem imel eno doma in je bila vsaka druga vrstica črna!:( To še posebej moti ob hitrem premikanju (šport), ker je slika nejasna.
And it makes me wonder.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r5r ()

Mr_Globus ::

Video je interlaced. Mogoče te je to motlo

r5r ::

Ja, in imajo vse miniDV kamere interlaced video? Katera nima?

Sliko sem zajemal preko Firewire na Pinnacle Studio, tisto DV kodiranje.
And it makes me wonder.

snajper_SLO ::

Mam jaz tudi ta program in posnetke pečem direkt na DVD in ni tak slaba slika, sem pa enkrat uporabil software, ki je bil zraven kamere in sem en posnetek hotel pretvorit v DV format in mi bi zavzelo 20Gb :)) :D :))

Mr_Globus ::

Se mi zdi da vse. Če videe na PCju gledaš pač deinterlacaš

r5r ::

Obstaja kakšna cenejša kamera, ki ima progressive miniDV video?

Če deinterlacam, potem zgubim resolucijo in je enako kot da bi snemal z VHS kamero.
And it makes me wonder.

aljazh ::

AFAIK ni kamere pod 300k SIT, ki bi imela pravi progressive mode.

r5r ::

Joj, zakaj pa potem taka jajca prodajajo. :(

VHS zakon. >:D
And it makes me wonder.

nodes ::

interlace je ena ogabna stvar pri dinamiki.
ko na to udari še slaba ostrina in motne barve iz polžje počasnih cheap camer te pa mine, da bi posnetek še kdaj gledal.

@calligula

še vedno čakam tvoj izjemni video.....

nodes ::

Joj, zakaj pa potem taka jajca prodajajo. :(

VHS zakon.

ja interlejs je gledalen samo na starem analognem televizorju, zato danes vedno manj uporabn

deinterlace filter, kot si sam ugotovil pobere pol slike.....pa smo tam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

r5r ::

Na istem kot smo bili pred 10 leti. :D
And it makes me wonder.

nodes ::

s tem, da v kvaliteti posnetega (moje skromno mnenje) tele DV kamere ne sežejo do kolen Sonyjevi Hi8 video kameri.

gre pa v žep in video editing je tako dostopen širšim množicam...

Eschelon ::

Kupite si Magic bullet suite:P.
Dobrega zastonj deinterlace filtra sam še nisem našel - če kdo ve zanj - se priporočam. (Včasih so nekaj imeli neki Rusi, pa so potem zadevo prodali ... mislim da Soniju (al pa neki podobno veliki firmi)):|
Vedeti, razumeti, znati.

Calligula ::

Imam doma se danes Sonyjevo Hi 8 kamero 738 nekaj... Je bila najboljsa v prodaji v SLO, ko sem pred leti kupil.

Tvoja izjava Nodes je naravnost smesna.

Ce noces deinterlacat pusti na Mini DV kasetah.
Povsem normalnoo je, da ce hoces vrhunsko kvaliteto sploh nimas kaj kompresirat. Blue ray bo tu naredil svoje.

Kar se tice kvalitete pa je tako:

HDV
MINI DV
pavza
Hi8
SVHS
VHS

nodes ::

>Ce noces deinterlacat pusti na Mini DV kasetah.
>Povsem normalnoo je, da ce hoces vrhunsko kvaliteto sploh nimas kaj kompresirat. Blue ray bo tu naredil svoje.

no zdaj si pa napisal nekaj s čim se popolnoma strinjam

še nekaj pomembnega si pozabil:

pri predvajanju pozabi na računalnik in uporabi TV!

r5r ::

Kako pa se potem ureja video (brez računalnika) ?
And it makes me wonder.

nodes ::

firewire v računalnik....urediš..pri tem mižiš na en oko ,,,,,,potem preko firewirw posnameš nazaj na kaseto, odneseš kamero do TVja oz. kaseto vtakneš v video rekorder in voila..vsaj zame edino sprejemljivo..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup VIDEO KAMERE

Oddelek: Zvok in slika
82479 (2238) Mlchk
»

katero kamero predlagate?

Oddelek: Kaj kupiti
282781 (2193) Calligulla
»

Dajte me malo razsvetlit o videokamerah...

Oddelek: Kaj kupiti
392927 (2073) BaTeMaN
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395096 (3935) Gwanaroth
»

digitalna kamera

Oddelek: Kaj kupiti
162261 (1820) roscha

Več podobnih tem