» »

Kače - nabiranje gozdnih jagod

Kače - nabiranje gozdnih jagod

«
1
2

tisdno ::

Danes moram (samo zato, ker sem obljubila) peljat prijateljico nabirat gozdne jagode. Pravkar pa me je klicala, da naj obujem škornje, da je tam polno kač. Jaz pa že zdaj umiram od strahu, ker se jih bojim. Prosim, da mi pomagate, kako se naj tega straha do 15. 00 rešim, ker mam cmog v želodcu že samo zato, ko pišem tole, kaj šele, da jo vidim.

Daedalus ::

Tolažba? Slovenske strupenjače niso bogve kaj strupene...IIRC že kakih 30? let pri nas ni nikogar pobralo zarad kačjega ugriza. Pa če povzročaš malo več hrupa pri hoji, bo pametnejši (kača) popustil in se premaknil nekam, kjer bo lahko v miru dremal...Če pa že vidiš kako kačo, je verjetno kaka belouška al pa gož - oboje popolnoma neškodljivo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Soniux ::

Slovenske kace res niso nevarne.
Naj te pomirim, pobiram jagode po gozdovih ze dolgo pa mi nikol nobena ni naredila nic. V bistu so kar plahe zivali.

tisdno ::

Bog ne dej Klemen, nimam takšna nagnjenja, so mi moški že bolj všeč (sem ženska). Veš kaj Klemen, a če bi pa slučajno bila tako kot si napisal f*k kandidatka, potem bi pa mogla pretrpet ves strah samo zato, al kaj. O to pa ne, je pa že kaj lažjega na tem svetu.
Sem ljubitelj narave bolj, vendar kač pa se bojim to je vse. Sem pa tud sama zdej mal pobrskala po internetu in vidla, da ne samo 30 let, piše da 50 let pri nas že ni nobeden umrl zaradi kačjega pika. To mi pomen dovolj.

sparklyslo ::

>>A je ta prijateljica potencialna kandidatka za f*k frendico? Ker če ni imo ne hodi tja v gozd nabirat tistih jagod! Raje doma pred PCjem bod
Sej ni nikjer omenila da je lezba :\

Če te je res tako strah pelji prijateljico nabirat; ona naj nabira, ti pa lepo dihaj sveži zrak, jagode pa kupi na tržnici.

Zgodovina sprememb…

tisdno ::

sparklyslo, hvala za branjenje. 0:) Bom kar šla nabirat jagode, baje pa tud lisičke rastejo. Resnično je tale pogovor pomagal in strah moram tud zgubit. Saj v bistvu ne vem, kako bo, če kačo vidim, ampak kako že pravjo, s strahom se treba soočit, ane.

JamesBond ::

Whiskey saves.

poweroff ::

Jaz ti lahko povem, da sem v roke prijel modrasa, pa mi ni bilo nič hudega.

No ja, v resnici sem plezal po nekih skalah (zvečer, ko je bil že mrak, hladno in kače bolj lene) in sem zagrabil za neko polico in takoj začutil kačo. Na srečo sem bil toliko priseben, da sem jo zabrisal stran, modras (imel je lepe izrastke na glavi) pa je bil nekoliko preveč počasen. Tako da je bilo kar precej sreče zraven.
sudo poweroff

tisdno ::

Vau, sem si ogledala zdajle še enkrat modrasa kako zgleda, sem si vtisnila v spomin. V bistvu mam srečo, da nobene kače ne vidim (razen enkrat z avta), saj veliko hodim v Bohinj, tam pa pravjo, da jih kar je, ampak mogoče se me izogibajo, saj boljš tako.

Jackal ::

V časih, ko smo na našem koncu gradili hišo, se je v okolici potikal en precej velik gož, ki je lepo pridno lovil miši. Ga je bilo prav škoda, ko se je odpravil drugam.

Sicer pa - Se bojite kač?

d0rK ::

NI RES....

… da kače ljudi zasledujejo tako, da si v gobec vtaknejo rep in se kot kolo poženejo za človekom



:)) :)) :))

Double_J ::

Pazi, da ne srečaš strašne zveri Baziliska, pol petelin pol kača, ki lahko ubije že s pogledom.



:D Fak ta stran o kačah je divja.:D

BigWhale ::

Hmm, ves v cem je problem, to, da ze toliko casa ni bilo nikogar... Z vsakim dnem je vec moznosti, da te ugrizne kaca! ;)

Izak ::

Sem ljubitelj narave bolj, vendar kač pa se bojim to je vse. Sem pa tud sama zdej mal pobrskala po internetu in vidla, da ne samo 30 let, piše da 50 let pri nas že ni nobeden umrl zaradi kačjega pika. To mi pomen dovolj.


Mogoče pa si ti po dolgih letih zatišja prvi. >:D :D

Tic ::

Če te je res tako strah pelji prijateljico nabirat; ona naj nabira, ti pa lepo dihaj sveži zrak, jagode pa kupi na tržnici.

Dan prej jih kupi veliko in vzemi sabo. Ona jih bo nabirala, ti pa jedla. Preračuni kolk jagod rabte za protistrup :D

nsane ::

Matr ste žleht....:D :D

Trololololo1 ::

Vzam seboj eno lopato pa vsako kačo, ki jo vidiš, jo sprav na drug svet. Tud jst sovražim kaže. Od pika modraza ne umreš, imaš pa lahko probleme z glavobolom in verjetno še s čim. Pa še zdravniku je treba it se mi zdi na pregled. ;(

Zgodovina sprememb…

BlackHole ::

Še dobro, da ne razmišljajo vsi tako primitivno kot ti. :\
LP Marko

Saladin ::

Viteški oklep na sebe, meč v roke in v boj ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

tisdno ::

Hvala za vse nasvete. Sem nazaj. Jagode so dobre, kač ni bilo. Pri prvih jagodah sem še imela palco v roki pa malce gledala, nato pa sem vse skupaj pozabila in izšlo se je. Sem pa danes srečala prijatelja,ki mi je že eno leto nazaj reku, da me pelje na Biotehnično fakulteto se mi zdi, kjer se nek profesor ukvarja s tem, da iz tebe spravi strah pred plazilci. Ma tam kače in baje je kar uspešen. Bom probala.:P

Trololololo1 ::

Še dobro, da ne razmišljajo vsi tako primitivno kot ti.


Ko je kolega pičil modras, je mel en mesec skoz probleme. Zdravniki ti nič ne dajo saj bi protistrup lahko imel močnejše stranske učine od kačjega strupa. Modrasov pik pa ni prav nič dober. Se pravi če se ne moreš mu izognit bolje, da ga pokončaš.

cholt45 ::

In zato treba vse kače, komarje, medvede ipd. zadeve zaklat?
Raje ta čas, ko iščeš lopato, vzami knjigo in si preberi kako knjigo o kačah, poglej slikice, da jih boš vedel razlikovati...
Ah ja, je totalno brezveze, waste of time, raje 2 uri po gošči prežim na kače.
Ja ljudje, še vedno je to Zemlja na čem stojimo.

Trololololo1 ::

Komarji me ne motijo, medvetje tud še ne, ker ponavad ne napadajo ljudl. Kače so še najbolj opasne.

Vajenc ::

Po mojem je najnevarnejša žival v SLo gozdovih tisti mali odurni klop takoj za njem pa simpatični medo. Klopa ne vidiš, medved je brrrr, kači pa lahko zbežiš, če jo vidiš >:D .

Nejc Pintar ::

S to razliko da imaš veliko več šans da umreš zaradi klopa ali medveda.
namo tako se je delalo v srednjem veku ko je bila kača simbol zla. Veš, kače niso zlobne in te zanalašč napadejo. Napadejo te ker jih ogrožaš (npr. z lopato mahaš po njej), sicer pa se kača ponavadi umakne sama od sebe. Verjetno so te že od malega "šopali" s tem kakšne da so kače.:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Trololololo1 ::

Ma kača te sama od sebe ne napade, sam ko se ji pa prevč približaš se pa normalno brani. Takrat pa ko začne okol človeka plesat pa to ni nič dobrga in je dobr met kako lopato al pa kako dobro mal večjo motiko. Velja pa tud kak mal večji kamen.

karafeka ::

Kače so nevarne samo zato, ker je ti ne vidiš ali pa jo zamenjaš za kakšno vejo na tleh, in stopiš na njo, ona se pač brani tako, da te ugrizne.

Azrael ::

Pred leti sem poslušal na radiu neko oddajo, kjer so omenili naše strupene kače, Tistim, ki jih je pičila, kača, že precej let ne dajejo protistrupa, saj je to zdravilo mnogo hujše kot sam pik naših avtohtonih kač. Po drugi strani je bilo v zadnjih desetletjih več poškodb zaradi paničnega ukrepanja in bega, kot od samih pikov. Skratka, če že pride do srečanja, kača ne napada, če ni ogrožena ali pohojena.

Takrat so omenili tudi nekega našega biologa, ki ga je v dveh dneh 3x pičila kača, vsakič druga. Po tretjem piku so biologa končno prepričali naj se gre vsaj pokazat zdravniku, ker je bil zadnji pik na vratu. Zdravnik ni ugotovil nič, vsaj pri biologu ne. Kaj je bilo z ubogimi kačmi, se ne ve, baje tudi ljudje nismo čisto nestrupeni.:D
Nekoč je bil Slo-tech.

Tear_DR0P ::

azrael, nimamo strupa, bakterije iz naših ust so nevarne - za uživanje smo pa verjetno povsem užitni

namo - obuj si škornje in obleci ohlapne hlače, ko greš na sprehod, kača ti ne bo prišla do živega, tudi klopi težje - preden greš v hosto pa še povej kam greš, da pridem tja z lopato, pa bom jst tebe kresnu po buči - do sedaj še vsaka kača, ki sem jo vidu v divjuni do sedaj, vključno z nekim meterskim gadom, je poskušala pred mano zbežat al pa se vsaj potuhnat, ugriznjen pa do sedaj še nisem bil, pa sm dost na travnikih, v hostah, po gorah - obožujem gozdne jagode, zato jih pogosto nabiram in tud sam poznam rek, kjer so jagode so kače - tudi sem jih res največkrat našel med jagodami, zato pa ponavadi z eno palco hodim okrog (tud s to te lahko krepko okol kepe ki daje neumne nasvete) in pač pobezaš prej v jagode mal - pa pogovarjaj se, bo kača ziher zbrisala, preden boš prišel do nje
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Trololololo1 ::

Tear_DROP ma ti si pravi superman. A medvedi tud pred tabo bežijo, ko hodiš okol s palco pa se pogovarjaš? Ni fora tukaj v tem, da bi sam iskal kače in jih pobijal. Fora je v tem, da ko si zraven modraza(1 m razlike) se modraz verjetno ne bo umaknil. Ponavadi se kar postavljat začne. Mogoče pa jih ti res s svojim govorjenjem odganjaš. Me zanima, če samo kače. :D :D :D

BigWhale ::

V bistvu kar vecina zivali pobegne pred cloveskim govorom. Predenjim uspes priti na 1m razdalje.

Ampak ti, tega ne ves.

klemen22 ::

Kaj potem si šla v gozd ali ne?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Trololololo1 ::

Ko sem bil enkrat na počitnicah pri babici in je en tam kosil(z laksarco) je sreču modraza in se ta ni odmaknu ampak se je kr naštimavata začel neki. Pobegne, če te sliši na daleč. Ko si ji pa enkrat preblizu pa si lahko žvižgaš al pa se sam s sabo pogovarjaš pa ti ne bo pomagal. Sploh pa nisem nikol reku, da bi šel iskat kače. Če kača želi zbežati, zbeži že prej. Ko bosta 1 m na blizu pa dvomim, da bi še kakšna zbešala. Razen kakih k strupene niso. Takšnim vsevedcem ni enkrat prav privoščil en pik, ki bi jim malo spremenil mišljenje. Ko bi vas pa 1 mesec vse bolel. Zdravnik pa tk ne bi nič mogel pomagat. Včasih se mi zdi, da nekateri mal prevč gledajo animal planet, tam pa znajo vsako žival prikazati kot prijazno. Sam tam tud ponavadi ne pokažejo kake so posledice ko žival znori.

Trololololo1 ::

Kaj potem si šla v gozd ali ne?


malo višje

Hvala za vse nasvete. Sem nazaj. Jagode so dobre, kač ni bilo. Pri prvih jagodah sem še imela palco v roki pa malce gledala, nato pa sem vse skupaj pozabila in izšlo se je.

klemen22 ::

Res so gozdne jagode najboljše kar se jih dobi. Sploh kako dišijo. Poezija.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Trololololo1 ::

Pa še nekaj sem pozabil.

o kačah

Kače nimajo zunanjih ušes in ne slišijo, kar mi slišimo. BigWhale in Tear_DROP pa se lahko tudi pogovarjata, če vaju je strah. Drugače pa kače dobro zaznavajo gibanje in čutijo vibracije. Se pravi, da vas že čutijo že par 10 m stran verjeno. Čutijo pa verjetno vaše korake in palico s katero Tear_DROP išče med jagodami kače.

Tear_DR0P ::

nekateri mal prevč gledajo animal planet, tam pa znajo vsako žival prikazati kot prijazno

nekateri pa preveč berejo sveto pismo, kjer so vse kače zlobne :)
živali ne delimo na zlobne in prijazne veš namo in kača se definitivno potrudi da zbeži, ali pa da opozori nase, 1m razdalje je pa dovolj, da se izogneš nekje 2-3 metre dolgi kači, odvinso od vrste
Takšnim vsevedcem ni enkrat prav privoščil en pik

upam da ti zadostuje pik pauka (sklepam da se tej ribi po slovensko reče morski pajek)
en mesec zdravljenja ni bilo dovolj, bolel je kot hudič, kuhat svojo roko je blo tud kr hecno - po par mesecih se je še vedno vrnila bolečina in/ali oteklina
glede na to, da se ta riba zadržuje v morju pred peščenimi ali mivkastimi obalami, ti svetujem motko tudi za v morje
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Trololololo1 ::

Ma tiste kače k niso zlobne bojo tud stran šle k boš 1 m zravn. Nekatere pa bi kr napadat začele. In takrat se je pametno branit, ker tud vedno niso hlače najbolj 100%. Si že kdaj videl kako se lahko kača stegne v luft?

Mr_Globus ::

Z enega metra se lahko umakneš vsaki strupenjači, ker dobena ni čez meter dolga. Dvigne pa se max 30cm, kar je še vedno premalo, da te doseže.

Zdej če pa še vedno vstrajaš pri pobijanju vredi, upam pa da te bazilisk sreča :\

Bob Rock ::

Ma tiste kače k niso zlobne bojo tud stran šle k boš 1 m zravn. Nekatere pa bi kr napadat začele. In takrat se je pametno branit, ker tud vedno niso hlače najbolj 100%. Si že kdaj videl kako se lahko kača stegne v luft?


ja, verjetno ce ni mela dost ljubezni v otrostvu pa ma zdej frustracije, al kak?

drugac mas ti ful izkusenj s kacami al si sam mal paranoik?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Trololololo1 ::

Kače so lahko ZELO hitre, ko napadajo. No sej zarad mene lohk delate kk hočete. Pa, ko vas bo kaka pičla mi povejte, da se vam od srca nasmejim. Vas bom pol vprašu, kk pa nisi mogu pobegnat. Ko si 1 m zraven kače ne boš tkoj prav reagiral. No drgač pa ste tk vedno vsi na forumih pogumni. (po vojni so vsi generali) Vas bi rad enkrat vidu zravn kače k bi bla 1 meter stran od vas. (pa ne v živalskem vrtu)

Bob Rock mam tojk izkušenj s kačami, da sem rajš previden pa se jih pravočasno rešim, preden me kaka ugrizne pa mi uniči cel mesec.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Mah, stal 1m od kače, večkrat. Tud zraven naših prijaznih strupenjač, ki se občasno rade sončijo poleti na kaki neprometni potki. In lej hudiča, nikol me še ni nobena hudobnica napadla. So se do zdaj še vse umaknile, ko so pogruntale, da majo obiskovalca v bližini. Je pa res, da ko en tank gazit vse pred sabo ne gre, če pa malo pogledaš, kam stopaš pa ni panike. Tu pa tam sem pa kakega goža domov prineso, da sem malo mamo strašil>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Nejc Pintar ::

namo upam da ne hodiš na morje. Tam je kar nekaj kač, maš pa tut šanse da kakšno črno vdovo srečaš.:\

Pa tisto o enem mescu tud pretiravaš. Ali pa je bil tip ekstremno neodporen.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Trololololo1 ::

Tip je bil zrav in močen kmečki fant. Imel je pa zelo velike glavobole. Zdravniki pa niso hotli nič dat, ker je protistrup s preveč stranskimi učinki. Modraz ga je pa ugriznil v nogo. Na morju pa še na srečo nikoli nisem srečal kače. So zgleda bolj pametne kot pa v naših koncih.

Daedalus je čisto dosti, da te enkrat ugrizne pa ti pokvari par tednov, mogoče tudi mesec.

Bob Rock ::

Ko si 1 m zraven kače ne boš tkoj prav reagiral.


ne, bom direkt u kaco zalaufu...

sn ze srecu parkrat, pa tut se je ze gad postavu u bran...pa sn stopu tri korake nazaj, da je vidu, da se lahka umakne, pa je sel...jaz a po isti poti naprej...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

BigWhale ::

Namo,

Ja, kace ne slisijo tko dobro kot druge zivali, nikjer pa ni receno, da sploh ne slisijo. :) To je neka urbana legenda, da so kace gluhe. Najbrz zato, ker nimajo uses... :P

SkIDiver ::

Petrolej jim zelo smrdi;) V bodoče si čevlje polij s petrolejem:)

Drugače pa naše strupenjače niso nevarne. Pred cca mesecem dni sem na nogi zasledil ugriz pa niti ne vem kdaj in kje me je zver ugrizlna. Vrjetno med košnjo pa niti nisem občutil. Skratka me ni bolelo in če med tuširanjem ne bi opazil dveh ranic ne bi vedel. Kako zadeva zgleda pa vem, ker je že očeta gad ugriznu med košnjo.

Vsak strah je odveč. Ponavadi smo jih kot šmrkavci lovili ob potoku, ko so se sončile na skalah. Po večini so bili kaki goži ali pa belouške.

Trololololo1 ::

Če bi te modraz ugriznil bi 100% vedel. :)) :))

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

Eh, reakcije so zelo različne. Če mene piči čebela se mi pozna kot od komarja. Če piči mojega bratranca mora pojesti tableto da preživi. :\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Trololololo1 ::

Upam da se strinjava, da je med ugrizom strupene kače in pikom čebele VELIKA razlika.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kača

Oddelek: Loža
102073 (1283) dragana
»

Kača ali maček?

Oddelek: Loža
253713 (2642) Tilen
»

Ali se bojite kač?

Oddelek: Loža
212277 (1818) Xserces
»

Strupeni piki in ugrizi: prva pomoč

Oddelek: Loža
166208 (5903) Alec999
»

(ne)domače živali

Oddelek: Loža
305414 (5014) BoO

Več podobnih tem