» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
77 / 79
»»

imagodei ::

Še enkrat naloži Polkna.
- Hoc est qui sumus -

bluefish ::

Ja, v tem primeru bo še najenostavnejše. Če imaš verzijo s travnika, potem najdi kaj drugega.

teedy ::

Zdravo, pri meni se pojavlja problem, ki me počasi spravlja ob živce. Pa začnimo:
Prejšnji teden sem v Harvey Normanu kupil prenosnik Toshiba satelite P300D-20V. Programska oprema je Windows Vista Premium. Še isti dan se je začel pojavljati problem. Prenosnik mi na momente totalno zamrzne (včasih na 15min, drugič na 3ure...) slika se razmaže, miška ne reagira, tipkovnica ne deluje, tako mi ne ostane drugega, kot da držim tipko za izklop, in ga ponovno zaženem. Vredu, prenosnik isti dan odnesem nazaj v trgovino in zahtevam novega. Po 2 dneh čakanja, dobim omenjeni računalnik, nov zapakiran... Prižgem računalnik in tudi ta se je točno isto obnašal. Neumno se mi zdi, da sem dal za prenosnik toliko denarja, in zadeva deluje slabše kot 8let star računalnik, ki sem ga uporabljal pred tem. Je to mogoče serijska napaka, programska napaka, kakšni nasveti?

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem, lep pozdrav

Tadej

alexmarsic ::

Teddy priporočam da narediš svežo namestitev Windows Vista saj tista ki jo dajo naloženo je čisto zafilana z brezveznim programjem in antivirusom ki ni vreden. Jaz sam sem moji mami ki ima Toshibo Satellite mogu dat na novo Visto ker je mela uso nesnago ki jo res ne potrebuje in boot time je bil več kot 5 minut
Probaj pa poročaj.
LP, Alex

teedy ::

To sem že razmišljal, pa se moram prej pozanimati, da se ne bodo potem spet kaj zaradi garancije pritoževali. Se dobi vse driverje na netu, ker jaz nisem dobil nobenega cd-ja zraven, ker je bilo že vse naloženo?
Preden se prižge pa res traja celo večnost, ampak bi se navadil če bi zadeva delovala tako kot je treba.

lp

alexmarsic ::

Vsi driverji so na strani od toshibe.... Če maš kje prostor za naredit backup ti priporočam da narediš kopijo diska tako ti noben ne bo težil niž za garancijo

teedy ::

Bom raje nekomu dal, ki se s tem ukvarja, nisem ravno s tega področja. Katero Visto priporočate, zdaj imam home premium, je mogoče kakšna druga bolša opcija?

lp

alexmarsic ::

jah maš ultimate in bussines
Ultimate vsebuje ekriptor recimo

bluefish ::

za domačo uporabo je Home Premium povsem zadosti.

teedy ::

Zdravo, odločil sem se, da formatiram disk in naložim Windows XP.Rad bi še preden naložim XP-je, najdel vse potrebne driverje, lahko kdo pomaga z direktnim linkom, da nebom napačne naložil? Je model prenosnika dovolj, ali rabite še oznake komponent?

lp

bluefish ::

model prenosnika v večini zadošča. Itak pa boš vse potrebno našel na strani proizvajalca računalnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Malajlo ::

A nima Toshiba vseh driverjv v enem folderju?
Drugače pa podri, postavi Visto, vse dela BP, mogoče ne boš imel fensi-šmensi wifi sonarja, ampak meni dela vista na tecri a8 že dve leti in pol. Brez formatiranja! Toliko ni zdržal noben sistem.

solatko ::

teedy - Če je bila prednaložena vista, bo z XP-ji problem zaradi gonilnikov, pa tudi drugače ti tega sistema ne priporočam. Ta računalnik bi moral delat z visto, zato ga nosi nazaj toliko časa, da boš dobil delujočega, glede na to, da je notri AMD-jev procesor, bi bil lahko vzrok pregrevanje ali nekompatabilnost z Rami. Nesi nazaj, pa naj ti poštimajo.

Malajlo ::

Kje si pa to kupil oziroma ali imaš spisek serisov v SLO? Toshibe delajo. Vsaj zadnjih pet let spet ;)

solatko ::

Malajlo - preberi nazaj malo je lepo napisal, kje in kdaj.

Malajlo ::

Je bilo bolj sarkastično mišljeno. Včasih ti veliki trgovci kupujejo v tujini in imaš servis npr. samo v Belgiji. Kljub EU in podobnem. Fantje na servisu imajo malce več birokracije, da poštimajo in se samo križajo, ko nekdo pride z izdelkom iz sivega uvoza.

Daj preveri, če ti WiFi sesuva sistem. Izklopi kartico.

gazibo ::

mi lahko kdo pove kolko prostora zavzame Vista Ultimate 64bit verzija ? sem ravnokar naložil mojo prvo Visto in kot zgleda je požrla cca 16-17gb prostora.

lopov ::

Bo kar držalo. Če misliš naložiti še kakšne programe in imeti profile na sistemski particiji, pod 50 Gb ne razmišljaj.

Jaz mam 45Gb, pa sem se totalno zajeb** -- user fajle sem itak preselil drugam, polinkal userje na drugo particijo, pa sem na 8Gb prostega ...

solatko ::

Jako mudo je sosednjo particijo skrčit in razširt sistemsko.

Samek1337Q ::

Pozdrav, imam vprašanje glede Data Execution Prevention. Imam eno možnost vklopljeno, mi zapira večino prorgamov, a ne morem preprečiti zapiranja Opere, če pa imam drugo opcijo pa pravtako Opera izostane ter mi DEP cel čas terminira proces. Torej zanima me KAKO ZA VRAGA lahko ugasnem ta *beeeep* *beeep* *beep* sistem, da mi več ne bo zapiral Opere?!?!?!
i7 920 @ 3.15GHz | GTX 295 | GB EX58-UD5 | 2xWD6400AACS RAID 0 | TX 750 | 300

Slo-One ::

Imam windows visto 32bitno verzijo in pri nekaterih starih igrah ne vidim pisave/teksta razen če z miško preko scrollam (glej sliko).





Ima kdo kakšen predlog kako to rešiti, sem že probau aerota izklopit temo spremenit. Kakaršnakoli pomoč je dobrodošla. Aja pa če emuliram Windows XP znotraj Viste pa tista igra deluje z tekstom ampak nažalost preveč šteka.

NazgulRR ::

Mam en precej velik problem. Kadarkoli kaj kopiram ali izrežem (datoteka, file, ne glede na velikost) in potem prilepim drugam, mi explorer.exe zasede cel CPU (100%). Cel laptop postane zelo počasen in še nobene mape noče več odpret. Pomaga samo restart. Vse ostalo deluje, le kopirat ne morem nič. Vista SP2, zadnji popravki naloženi. Kako naj rešim to?

Indeksiranje je izklopljeno.

Anyone???

Anyone???

Anyone??

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NazgulRR ()

k4vz0024 ::

Če imaš kakšen restor point za nazaj probej od tam restavriati.

Možnost je še Repair system, tako, da vstaviš DVD s Visto v DVDplayer.

Če pa vse to ne pomaga, pa jaz ne bi vedel...no razen ponovne inštalcije. viste.

k4vz0024 ::

Tole je prav bizaren problem. Ko se povežem na internet mi je običajno ikonca narisala "cvetačo" v orodni vrstici, da sem prikloplen na net. Po inštalaciji SP2 pa ko se priklopim na net ni več znaka za priklop na net ("cvetače"), ampak net dela. V Netvork and Sharing ceter piše, da imam samo Local only pod pa Broad Connection. Na shemi med Multiple networks in iternet pa skica kaže da ni povezave z internetom?
Kako to popriavti?

Malajlo ::

Tole je prav bizaren problem. Ko se povežem na internet mi je običajno ikonca narisala "cvetačo" v orodni vrstici, da sem prikloplen na net. Po inštalaciji SP2 pa ko se priklopim na net ni več znaka za priklop na net ("cvetače"), ampak net dela. V Netvork and Sharing ceter piše, da imam samo Local only pod pa Broad Connection. Na shemi med Multiple networks in iternet pa skica kaže da ni povezave z internetom?
Kako to popriavti?

Skrij ikono, pa boš imel mir. Kaj je res tako pomembno, kaj imaš narisano tam spodaj? Če dela internet, potem dela.
Zdaj vidim, da je enim res pomembno, da nonstop nekaj po control panelu šarijo...
Drugače pa, za cvetačo še nisem slišal, najbrž je bil oblak (cloud). To ti je narisal kakšen SiOLov multi pppoe nekaj, kar itak ne rabiš od xp dalje

k4vz0024 ::

No pa ja oblak:) Ma zaradi se strel redno odklapljam od interneta. Pa včasi9h mi povezavo prekinja pa je fajn ved al internet dela ali ne.:8)

Malajlo ::

Saj če odpreš browser (npr. google.com), takoj veš, če dela.
Če si na ADSL, modem si nastavi, da dela kot router, pa je zadeva rešena.

k4vz0024 ::

Sm imel nastavljeno na router, pa nisem mogel dostopati do nekaterih strani...

Malajlo ::

Sm imel nastavljeno na router, pa nisem mogel dostopati do nekaterih strani...

Ah dej dej... Tiste škatlice pa res nimajo url/content filtrov.

k4vz0024 ::

Kakšna pa je razlika med SiOLov multi pppoe in "običajnim" dostopom?

lopov ::

Glede vistinih ikon omrežja ...

- monitorja z rdečim križcem - kabel odklopljen, ni povezave
- monitorja z rumenim trikotnikom s klicajem - kabel priklopljen, ni povezave (napačne nastavitve, ni DCHP serverja ...)
- monitorja v modri barvi - delujoča lokalna mreža
- monitorja v modri barvi + ikona zemlje (globus) - delujoče omrežje in povezava z netom

To zadnje je zadeva, ki jo pogrešam v Win7.

k4vz0024 ::

"monitorja v modri barvi + ikona zemlje (globus) - delujoče omrežje in povezava z netom"

No pri meni, je bil do nedavno več manjših oblačkov, sedaj samo še monitorja v modri barvi.

Malajlo ::

W7
- "trikotnik" (štengce, signal strength) v sivi barvi z rdečim križem - ni WiFija v dosegu
- "trikotnik" z nekaj zelenega in rumenim trikotnikom - WiFi je, ampak internet najbrž ne dela
- "trikotnik" z nekaj zelenega - imaš IP naslov, imaš internet
- UTP vtičnica z rdečim trikotnikom - kabel ni priklopljen
- UTP vtičnica z rumenim trikotnikom - imaš kabel priklopljen, ampak ali nimaš IP naslova in/ali dostopa do interneta
- UTP vtičnica brez vsega - imaš alles

Kaj imate take težave s temi globusi in oblaki? Po moje bi bilo najbolje, da bi ikona še narisala zadnji IP, mogoče celo lokacijo tega IPja. Ali pa da bi narisala stran, ki jo gledaš. Sliko bejbe na drugi strani MSNja? Idej je precej ;)

Malajlo ::

Kakšna pa je razlika med SiOLov multi pppoe in "običajnim" dostopom?

Kaj pa je to multi pppoe oziroma bolj pravilno, kaj bi rad dosegel s tem? Kot vem, imajo vsi ISPji zaklenjeno hitrost sinhronizacije glede na plačano. Razen če pozabijo zapreti ali pa je link v stanju testiranja (IP TV šteka, internet počasen, telefonija jeclja) ali pa da imajo mir pred tečno stranko (siol HD sem dobil nekaj časa samo s skrito številko... :D)

Malajlo ::

Razlika je v tem, da dobiš muliti IPje, sicer pa samo enega. Kar se tiče hitrosti interneta, je ponavadi razdeljeno "bratski" (max sync določen, glej prejšnji post).

NazgulRR ::

Mam en precej velik problem. Kadarkoli kaj kopiram ali izrežem (datoteka, file, ne glede na velikost) in potem prilepim drugam, mi explorer.exe zasede cel CPU (100%). Cel laptop postane zelo počasen in še nobene mape noče več odpret. Pomaga samo restart. Vse ostalo deluje, le kopirat ne morem nič. Vista SP2, zadnji popravki naloženi. Kako naj rešim to?

Indeksiranje je izklopljeno.



Majhen update. Explorer.exe je takoj po zagonu laptopa po defaultu na 50%. Laptop seveda dela zelo počasi. Z Process Explorerjem sem ugotovil da je kriv thread ntdll.dll!rtlsizeheap+0x642 v explorer.exe, ki zaseda teh 50%. Se komu kaj sanja mogoče? Če ročno ubijem tale thread, potem je kul za ene par sekund..explorer.exe pade na normalnih 9% nekje, potem pa crasha in se explorer.exe znova zažene..skupaj s ntdll.dll!rtlsizeheap+0x642.

Če hočem kaj kopirat, se naredi še en takle ntdll.dll!rtlsizeheap+0x642 thread po 50%...tako mi 2 enaka threada skupaj zasedata explorer.exe 100%. Kopiranje se ne premakne nikamor in tudi nobenih map več ne morem odpirat. Pomaga samo da restartam explorer.exe. Vendar se spet pojavi isto ob kopiranju.


Laptop je HP Pavilion DV4 - core2duo 2,13ghz, 4gb ram, vista SP2. Drugače mi je malo več kot en mesec delalo vse brez problemov.


EDIT:

Evo Stack od ntdll.dll!rtlsizeheap+0x642

ntkrnlpa.exe!KeWaitForMultipleObjects+0xabc
ntkrnlpa.exe!KeWaitForSingleObject+0x492
ntkrnlpa.exe!KeTestAlertThread+0x78
hal.dll!KfRaiseIrql+0xd1
hal.dll!KeRaiseIrqlToSynchLevel+0x70
hal.dll!HalEndSystemInterrupt+0x73
hal.dll!HalInitializeProcessor+0xcc1
SHNTrans.ax!DllMain+0x4624
SHNTrans.ax!DllMain+0x7602
quartz.dll!DllGetClassObject+0x13375
quartz.dll!DllGetClassObject+0x13412
quartz.dll!DllGetClassObject+0x124eb
quartz.dll!DllGetClassObject+0x13751
quartz.dll!DllGetClassObject+0x11bca
quartz.dll!DllGetClassObject+0x11720
quartz.dll!DllGetClassObject+0x12334
quartz.dll!DllGetClassObject+0x12884
quartz.dll!DllGetClassObject+0x12749
quartz.dll!AMGetErrorTextA+0x7dd8
qedit.dll!DllRegisterServer+0x49586
qedit.dll!DllRegisterServer+0x49e6d
mediametadatahandler.dll!DllUnregisterServer+0x30cf
mediametadatahandler.dll!DllUnregisterServer+0x316b
mediametadatahandler.dll!DllUnregisterServer+0x3416
mediametadatahandler.dll!DllUnregisterServer+0x348f
SHELL32.dll!Ordinal648+0x5495
thumbcache.dll!DllGetClassObject+0x917a
thumbcache.dll!DllGetClassObject+0x2c47
thumbcache.dll!DllGetClassObject+0x3041
SHELL32.dll!DllCanUnloadNow+0x80b
SHELL32.dll!DllCanUnloadNow+0x773
SHELL32.dll!ILSaveToStream+0x2965
SHELL32.dll!ILSaveToStream+0x1cde
SHELL32.dll!ILSaveToStream+0x1eff
thumbcache.dll!DllGetClassObject+0x91be
thumbcache.dll!DllGetClassObject+0x2c47
thumbcache.dll!DllGetClassObject+0x3041
SHELL32.dll!DllCanUnloadNow+0x80b
SHELL32.dll!DllCanUnloadNow+0x773
SHELL32.dll!SHGetFolderPathAndSubDirW+0x583f
SHELL32.dll!SHGetIconOverlayIndexW+0x222b
SHELL32.dll!SHGetIconOverlayIndexW+0x2277
BROWSEUI.dll!Ordinal102+0x172d3
BROWSEUI.dll!DllGetClassObject+0x450b
BROWSEUI.dll!DllGetClassObject+0x4658
SHLWAPI.dll!Ordinal476+0x165
ntdll.dll!RtlCopyLuid+0x3e3
ntdll.dll!RtlSizeHeap+0x8d1
kernel32.dll!BaseThreadInitThunk+0x12
ntdll.dll!RtlInitializeExceptionChain+0x63
ntdll.dll!RtlInitializeExceptionChain+0x36

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NazgulRR ()

k4vz0024 ::

Kaj pa če je z modemom kaj narobe?
Siol mi je zagotovil, da niso nič spreminjali. Preveril sem še v Visti 64 pa tudi tam ni več "oblačkov", torej jaz nisem nič za j....

gazibo ::

Bo kar držalo. Če misliš naložiti še kakšne programe in imeti profile na sistemski particiji, pod 50 Gb ne razmišljaj.

Jaz mam 45Gb, pa sem se totalno zajeb** -- user fajle sem itak preselil drugam, polinkal userje na drugo particijo, pa sem na 8Gb prostega ...


hvala lepa za odgovor =)

lp
w

NazgulRR ::

Moj problem sem rešil (2 posta nazaj). Je bil krivec VistaCodecPack.

insaner ::

hey mojstri imam windows 7 (relis:Microsoft Windows 7 Ultimate Original MS ISO x64-GRP) in ko igram igre (cod2) mi pinga zelo močno 100+ zelo pogosto vendar ne skos pade na 30 in gre na 100+ tako da je igranje nemogoče malo sem pogooglal na hitro in nisem našel odgovora je pa dejstvo da ima folk probleme z tem da jim pinga med igranjem online iger če ima kdo rešitev za ta problem naj pove na xp in na visti se mi to ne dogaja nekaj časa nazaj na beta verziji je bila pesem ista

Malajlo ::

Močen ping? Najbrž visok ping.
Vsak paket po mreži gre "v vrsto". Če vlečeš torrente, se win posodabljajo, prejemaš pošto, karkoli pač na mreži, kar dela promet, jasno da upočasni promet (in tudi ping).
Je pa res, da je lahko krivec modem/switch/router/NIC. Celo slabo ozemljen štrom!

lopov ::

Ni slaba ideja :)

Enivej, to, da Vista vizualno pokaže kdaj je povezana v svet je zelo uporabno. Ravno sedaj imam situacijo ko je več uporabnikov na začasni lokaciji povezano z UMTS in jim povezava ves čas dropa (žal je lokacija takšna da je signal strašno slab). In sem jih naučil da najprej pogledajo kakšno je stanje in če manjka globus, nekdo sčekira stanje modema in po potrebi ponovno vzpostavi povezavo. W7 tega na žalost nima -- UTP vtičnica brez vsega samo pove, da imaš nek naslov in povezavo z lokalno mrežo, navzven pa ... dokler ne sprobaš ne veš.

W7
- "trikotnik" (štengce, signal strength) v sivi barvi z rdečim križem - ni WiFija v dosegu
- "trikotnik" z nekaj zelenega in rumenim trikotnikom - WiFi je, ampak internet najbrž ne dela
- "trikotnik" z nekaj zelenega - imaš IP naslov, imaš internet
- UTP vtičnica z rdečim trikotnikom - kabel ni priklopljen
- UTP vtičnica z rumenim trikotnikom - imaš kabel priklopljen, ampak ali nimaš IP naslova in/ali dostopa do interneta
- UTP vtičnica brez vsega - imaš alles

Kaj imate take težave s temi globusi in oblaki? Po moje bi bilo najbolje, da bi ikona še narisala zadnji IP, mogoče celo lokacijo tega IPja. Ali pa da bi narisala stran, ki jo gledaš. Sliko bejbe na drugi strani MSNja? Idej je precej ;)

Malajlo ::

@lopov: ne štekam, zakaj gledati na ikone, če dela. Na drugi strani stvari delajo. Če ne dela, je težava v povezavi. Aplikacija/server pa vedno delata.

Sicer imam za take "rizične" primere ikono, ki kaže status povezave s serverjem, ne pa dostopa do interneta. Mogoče veš, kam hodi gledat Win, da pokaže globuse in atlase? Na microsoft.com? Do routerja? Do GW? Tri hope naprej? Pinga DNS server? Stvari so lahko komplicirane in bi lahko preverjanje povezave z internetom požrlo precej širine. Po moje se je MS malce zaklal, ker je to sploh dal uporabnikom na voljo.

lopov ::

V mojem (specifičnem) primeru je signal tako slab, da kljub delujoči povezavi občasno zgleda, kot da ni neta. Pred tem so izklapljali modem, resetirali ruter ... običajen vudu :)

@lopov: ne štekam, zakaj gledati na ikone, če dela. Na drugi strani stvari delajo. Če ne dela, je težava v povezavi. Aplikacija/server pa vedno delata.


Nimam pojma, kako so to izvedli niti me ne zanima. Se mi pač zdi ena uporabnejših stvari in mi je žal, da ni našlo mesta v W7.

Sicer imam za take "rizične" primere ikono, ki kaže status povezave s serverjem, ne pa dostopa do interneta. Mogoče veš, kam hodi gledat Win, da pokaže globuse in atlase? Na microsoft.com? Do routerja? Do GW? Tri hope naprej? Pinga DNS server? Stvari so lahko komplicirane in bi lahko preverjanje povezave z internetom požrlo precej širine. Po moje se je MS malce zaklal, ker je to sploh dal uporabnikom na voljo.

k4vz0024 ::

Zato ker IE8 občasno ne najde povezave s stranjo pa ne veš al je težava v IE8 ali v povezavi;(

Malajlo ::

/sarcasm:on
Definitvno je težava v IE8! Takoj menjaj za FF. Ta ti pokaže tudi strani, ki jih ni.

insaner ::

jst ne downloadam nič in vsaj iz moje strani ni nobene fizične obremenitve povezave ne ker takoj ko prešaltam na xp windows zadeva funkcionira in ko grem na win 7 spet začne pingat tako da bo po moje problem v windowsu ker nekaj očitno deluje preko interneta imam pa 10/1 povezavo preko t-2 in če želim imeti 100 pinga moram downlaodati z 600-700 kb/s ali pa uploadati z 50-80 tako da nevem :S downloada 100% ne nič ker drugače bi se poznalo tudi na velikosti diska ki je pa skos enaka tako da se nekaj uploada nekam kam pa iz kje pa nimam pojma če ima kdo idejo naj pove ker to želim resno izključiti ker se ne da igrat

voofoo ::

uporablja kdo win 7 (64bit) v navezi z Adobe programi. Sam sem danes prvič delal tako, da sem moral uporabljati več programov naenkrat...zadeva te ubije, nič ne dela kot bi moglo!!!programi se mi na random zapirajo, zmrznejo...znoriš. Winsi grejo danes dol, zdaj pa me zanima, če bi na 32 boljše delalo, ker se mi OS kot sam dopade, če ne grem nazaj na XP.

bluefish ::

Uporabljam PS, DW, IL in na 32-bit deluje brez težav (RC 7100, na RTM verjetno ni nič drugače).

lopov ::

Na kakšni konfiguraciji si delal? Po opisanem bi rekel, da imaš premalo rama in je disk večino časa uporabljal swap fajl (err ... pagefile :)

Omenjeni programi delajo enako kot z visto - brez problema.
««
77 / 79
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612399 (8631) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314199 (8920) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813109 (8587) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810362 (6832) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192526 (2111) IVo

Več podobnih tem