» »

Error Loading Operating System - WinXP

Error Loading Operating System - WinXP

GaS ::

Imam sledeci problem. Ob prehodu na nov disk, sem particijo s podatki skopiral v winsih, particijo C pa z ghostom v dosu. Se prej sem pa naredil particije z nekim Smart FDiskom preko Hiren-a, ter jih formatiral v windowsih..Vendar ko sem "zghostal" C particijo in izklopil stari disk, mi napise to kar je naslov teme:)

Noben FixMBR, FixBoot mi ne pomaga..Nato sem probal še nekaj drugih programckov iz Hiren-a, vendar neuspesno. Ko sem zagnal Partition Magic(nevem zakaj ga nisem ze prej), mi pa napise da je neki narobe z samimi particijami, in narejenih particij tudi ne pokaze. Nato sem odprl nek drugi program ala eXTended Fdisk, zbrisal C particijo na novem disku, ter jo ponovno ustvaril. Poleg tega je imel program se par opcij za popravit boot sector in MFT tabelo, tako da sem se to pognal. Nato sem znova pognal partition magic, in pokaze uspesno obe particiji. Sformatiram na novo ustvarjen C, in grem ponovno v Ghosta. Vendar tam ne vidim ze na zacetku ustvarjenega Dja. Na Dju imam pa image od starega Cja, ki sem ga zjutraj prodal. Je pa particija D vidna preko dosa s pomocjo Volkov Commanderja in teh stvari, tudi podatki so gor, vendar ocitno manjka nekaj..Sedaj sem v sluzbi, tako da je to tudi razlog za ta post, drugace bi se naprej 'zajebaval' doma..

Ce je kdo imel kaksne tezavce v tem stilu, lahko kaj pove;)



LP

GaS ::

Nekaj takega bi znalo pomagati..Sicer še nisem probal, moram priti domov najprej. Upam da bo delalo, ceprav se nikoli ni bilo to potrebno na novejsih platah:\

Izi ::

Nikoli ne bom razumel kako ljudem uspe tako zakomplicirati vsako še tako enostavno zadevo. :D
Ko se kupi nov disk, se starega izšteka ven in notri vtakne novega.
Vstaviš CD z Operacijskim Sistemom, sformatiraš disk in naložiš OS.
Ugasneš računalnik in zraven vtakneš še stari disk.
Zaženeš računalnik in iz starega diska na novega preneseš vse potrebno.
Na starem disku narediš low level format, ga izklopiš in nato prodaš ali pa uporabljaš kot back up.

To je verjetno najzaneslivejši in tudi najhitrejši način, da bo vse delovalo optimalno.
Ghost se uporablja, če se isti OS kopira na več popolnoma enakih računalnikov, da ni treba vsakič ponoviti celotne instalacije OS.
Ti pa si verjetno kupil drugačen, novejši in večji disk in zato morata biti boot sektor in MFT tabela popolnoma drugačna kot na starem disku.

Sicer ti nisem nič pomagal ampak da boš vedel za drugič, ko boš kupoval nov disk :D

GaS ::

In cemu potem Ghost? Da bom se enkrat windows namescal, in sto in eno aplikacijo ki jo nucam? Ne. Zato d aso stvari poenostavljene. In ne delam to prvic, in do zdej mi je se vedno delovalo. Pa sem sel iz 120 na 200GB, iz 200 na 300, in zdej iz 300 na 400. In zdej ne dela tako kot bi moglo.

S tvojim postom mi res nisi nevem koliko pomagal, razen da si dokazal da znas instalirati windowse in kopirati datoteke iz enga konca na druzga. Lahko pa mi poves, ce bo sedaj, ko bom probal iz Auto dati na LBA, prislo do kaksnih komplikacij v stilu "particije pobrisati, jih na novo naresti, nato sformatirati, in posneti na novo".

Hvala:P

Izi ::

Kot sem omenil Ghost je namenjen temu, da ti olajša postavljanje sistema na 10 ali več popolnoma enakih računalnikov. V bistvu za firme.

Za doma je tako ali tako dobro vsake toliko časa narediti novo instalacijo OS, ker se sčasoma nabere veliko "svinjarije" na disku in se sistem upočasni.

Kolikor je meno znano je najbolje imeti nastavitve za diske na "avto". Sestavil sem že dosti računalnikov in "avto" nastavitve so vedno najboljše. Z napačno nastavitvijo, ti lahko disk deluje precej počasneje kot bi sicer lahko.

GaS ::

Lej, vem za kaj je namenjen Ghost. Sem v firmi ze cez 200 takih kist 'zghostal', tko da ni panike glede tega. Na razlicne diske isti image. Nisi mi pa povedal, ce ves ali lahko pride do napake ce ga dam na LBA iz Auto? Ker na tistem linku in se dveh drugih sem zasledil isto tezavo, in so jo na koncu resili samo s tem. In ce se ti sesuje samo C particija, ali verjetneje cel disk?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem s kloniranjem - Boot D, Winsi na C

Oddelek: Pomoč in nasveti
7931 (788) Oldi
»

Kopiranje particij...rabim pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
8931 (875) Realman
»

Po kloniralnju diska javi PRESS ANY KEY TO REBOOT...

Oddelek: Pomoč in nasveti
191217 (1002) MEDENA
»

Prenos sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
111307 (1166) bozicek
»

Ghost-am Partition to Partition iz starga diska na novga pa ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
9940 (818) AtaStrumf

Več podobnih tem