» »

rtvslo.si: Marihuana povzroča splav

rtvslo.si: Marihuana povzroča splav

Bass0 ::

Članek na spletišču naše nacionalke pravi, da določene spojine, ki se sproščajo ob kajenju marihuane, preprečijo "normalen prehod oplojenega jajčeca iz jajcevoda v maternico, kjer se plod nato razvija".

Super! Še ena uporabna lastnost marihuane: kot kontracepcijsko sredstvo!

Se pravi: če poči kondom, takoj na preventivni džoint! :D

Šalo na stran, imam občutek, da so mnoge novice v zvezi s to drogo namenjene samo slabi propagandi. Samo poglejte povezave na dnu omenjene novice: "Marihuana slabo vpliva na spomin. Zaradi marihuane več smrti za volanom," pravijo. Ha! Še nikoli nisem slišal za zadetega voznika, ki bi koga povozil.

(Denarni) davek na alkoholne pijače pa prinese vladam ogromen dobiček, zato so glede alkota kar lepo tiho. Ogromno govorijo o zdravljenju alkoholikov, o alkotestih in kaznih... Ampak glej glej: vse to se zgodi šele PO TEM, ko je ubožec KUPIL pijačo... ...Keber je omejil prodajo alkota po 21h. Hja, nič nenavadnega ni videti skupino najstnikov, ki ob 20h iz trgovine nosijo šest kišt piva in osem litrov vodke!

Kaj ko bi odgovorni javno priznali: Alkohol je najmanj toliko škodljiv kot marihuana, zato ali prepovejmo alkohol ali legalizirajmo travo! Ali pa prepovejmo alkohol IN legalizirajmo travo! In tistim, ki lobirajo za zaslužek iz davkov na prodajo alkohola, recimo: "Tisto flašo vodke si lahko vtakneš v rit!"

Se opravičujem, če komu ni všeč, kar pišem, ampak preveč enostranskih in črno-belih mnenj požiram vsak dan. Mimogrede, travo kadim enkrat na tri mesece. Z dvema kolegoma že dve leti študiramo na Nizozemskem. V Sloveniji smo skadili dosti več trave kot gori, kjer jo dobimo v trgovini na vsakem vogalu! Toliko, da ne bom izpadel pristranski.

Sicer pa so na moje mnenje precej vplivale besede pokojnega ameriškega "stand-up" komika Billa Hicksa. Imel je zelo zanimiva stališča še o mnogih drugih zadevah. Priporočam ogled nnjegovih celovečernih šovov (mula, hehe).
  • spremenil: Bass0 ()

BigWhale ::

> Šalo na stran, imam občutek, da so mnoge novice v zvezi s to drogo
> namenjene samo slabi propagandi.

Ampak, ce je to dokazano, da res vpliva je to precej pomemben podatek, za tiste, ki si morda zelijo zanositi, pa ne morejo zaradi izdatnega uzivanja marihuane. :)

Nejc Pintar ::

Itak je v Sloveniji zelo čudna zakonodaja glede drog. Veliko hujših drog od konoplje je legalnih, in jih dobimo v vsaki cvetličarni, vendar niso tako razširjene. Alkohol pa dobimo celo v vsaki štacuni:\

Bass0 ::

Ampak če se lotim imet otroka, je itak jasno, da bova s punco oba pazila na zdravje, če hočeva imeti zdravega otroka. Kar pomeni nič kajenja, nič alkohola, klinc, še svinjino dejmo opustit!

Phoebus ::

Ah, vi pa vaša trava, da bi se zadušili v njej tisti ki jo kadite. Pa cigatere tudi.

steev ::

BassO: Z žensko npr. se ne 'drogirata' pol leta. Potem je na vrsti fuk in ti se ga lahko takoj po oplojevanju 'drogiraš' naprej, ženska pa ne še vsaj 9 mescev. Spet ena 'slabost' žensk (že tko mi vsako pička prav: me mamo menstro, pa me mormo rodit ....).
:|

klemen22 ::

No to da ne sme kaditi jolijev še dodatnih 9 mesecev je zanjo kvečjemu plus.
Pač ženske imajo menstro, mi imamo v mlajših letih pa pogoste mokre sanje neprenehoma. Kdo je tukaj bogi.:D
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

BigWhale ::

Bsss,

To pomeni pol leta prej nehat s temi zadevami. ;)

klemen22 ::

NO samo verjetno je pa res da še tako kvalitetna trava ne more preprečiti kvalitetni spermi pohod na zmagovalni prestol Tour'De'Froc.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

crazy kure ::

dj basso pust jih ti mi sam pojstlo priprav priem js gor na nizozemsko.

Tic ::

http://www.biopsychiatry.com/cannabinoids-neogenesis.htm


ali še bolj diretkna povezava: Cannabis and Pregnancy

Seveda je vse bullshit propaganda. Kdor misli tukaj nekaj hardcore pametovati, naj si prebere knjgo Jack Herer - The Emperor wears no clothes

Da se jo kupit na emjuli ali Amazonu.

edit: tudi na jackherer.com se da prebrat knjigo, očitno je free.
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Tic ::

Študije, ki jih nekateri delajo, so BOLANE. Ne vem, kako sploh lahko dovolijo, da kaj takega pride v javnost. Lep, nedavno predebatiran primer:



Pot may indeed lead to heroin use, rat study shows

By Anne HardingWed Jul 12, 1:43 PM ET

Teens who experiment with marijuana may be making themselves more vulnerable to heroin addiction later in life, if the findings from experiments with rats are any indication.

"Cannabis has very long-term, enduring effects on the brain," Dr. Yasmin Hurd of the Mount Sinai School of Medicine in New York, the study's lead author, told Reuters Health in an interview.

Whether or not trying marijuana is a 'gateway' to use of so-called harder drugs like heroin and cocaine has been hotly debated, she and her colleagues note in the journal Neuropsychopharmacology.

To investigate whether pot smoking could cause brain changes that might predispose an individual to later drug use, Hurd and her team looked at rats exposed to the active ingredient in marijuana, THC, during a developmental period similar to human adolescence. To mimic the relatively small amount used by most teens experimenting with pot, the rodents received periodic, small doses of THC.

As young adults, the animals were fitted with catheters that allowed them to self-administer heroin. The researchers compared the amount and frequency of their drug use with that of rats that had not been given THC previously.

The THC-exposed rats were more sensitive to the effects of heroin, the researchers found, and also consistently used larger amounts of the drug.

The researchers also found that the THC-exposed rats showed disturbances in the brain's endogenous opioid system, which is often popularly referred to as the "reward system" of the brain and, in humans, is involved in experiencing pleasure.

"I was really surprised at how specific and enduring the effects of cannabis were," Hurd said.

She and her colleagues conclude: "The current findings provide direct evidence in support of the gateway hypothesis that adolescent cannabis exposure contributes to greater heroin intake in adulthood."

SOURCE: Neuropsychopharmacology




---

Zdrava pamet mi pove, da nisem podgana in se zavedam posledic jemanja heroina. Za več info; http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=31487

First off the rats were only given THC, this is the active inredient in Cannabis but by far not the only one!!
Second obviously the rats liked the feeling of inebriation so whatever they are given they are going to take thats why the rats that had had the THC went to the heroin which by the way rats love anyway...they will take it and become addicted but only take what they need...if it were Cocaine they would take it and take it until they were dead!!
Just more bullshit from the propaganda spreaders
- Dr.D
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Tic ::

http://www.thc-ministry.net/cannabisinfo.htm


Ena mastna;

6. Cannabinoids do kill brain cells, but the brain cells they kill are called "Glioma" or Cancer of the brain(Tumor). All other brain cells are protected and healed by cannabinoids. (Glioma cells cannot tolerate the action of cannabinoids)
persona civitas ;>

jest10 ::

Marihuana slabo vpliva na spomin
Tole pač ni samo propaganda. Je resnica, ki pa jo nekateri nočejo sprejeti...

Tic ::

Ja, slabo vpliva na kratkoročni spomin. Spomin se po prenehanju uporabe povrne v prvotno stanje. - Malo drugače kot alkohol.

Sicer pa zaradi svojega spomina še nisem imel nikoli težav :)
persona civitas ;>

Bass0 ::

Ja, slabo vpliva na spomin.

Prav tako slab vpliv ima alkohol.

Ampak še vedno ga lahko prosto kupimo! Trave pa ne!


Mene moti samo ta ogromna dvoličnost. Obstajata dve rešitvi:
1) prepovemo vsako škodljivo substanco, začenši z alkoholom
2) dovolimo vsako substanco, ki je škodljiva do take mere kot alkohol. Bili bi presenečeni, kaj vse bi postalo dostopno!

Prva rešitev domneva, da je kritična masa prebivalstva na intelektualni ravni otroka in ne zna samostojno razločiti med dobrim in slabim. S sociološkega vidika je to primerljivo s tipom vzgoje, kjer starši otroku/najstniku npr. prepovedo gledanje televizije, igranje igric, izhode po 22h. Vse te stvari pa so dostopne izven doma, in če otrok od staršev ne dobi vrednot, ki bi ga naučile odnosa do njih, jih bo zlahka dojel narobe!

Pri drugi rešitvi je vsakdo odgovoren za svoja dejanja. To zahteva vzgojo, pri kateri starši otroku dovolijo stik s skušnjavami, dajo pa mu vedeti, da ima vsaka medalja dve plati. Če nadaljujem gornjo primerjavo, otroku dovolijo gledati tv, ampak mu tudi prikažejo, kaj zamudiš, če sediš cel dan pred kišto. Postavijo jo v nek sistem vrednot, ki se ga otrok navadi in ko dozori, zna samostojno odločati.

Jasno je, da imajo v fazi vzgoje otroka starši glavno vlogo pri sprejemanju odločitev. Najstniki bi morali s problemom mamil biti bolje seznanjeni, ko postanejo polnoletni, pa morajo biti dovolj zreli za pravilne odločitve!

Ko bom imel otroka, mu bom raje ponudil skupno izkušnjo alkohola in trave, kot pa da poskusi kje zunaj. Ker jaz mu lahko pokažem pozitivne in negativne učinke, medtem ko zunaj dobi samo enostransko, črnobelo informacijo. Tako se bo počutil varnega in bo vedel, da lahko z menoj govori o tem in o morebitnih težavah.

Ko se že hvalim s to Nizozemsko, vam bom še razblinil mit o "raju na zemlji" oz. "sodomi in gomori", odvisno od vaših predstav. Po 2. sv. vojni je na nizozemskem prišlo do velikih sprememb, med drugim se je tedanja vlada odločila, da bo dovolila prebivalstvu odgovorno odločati o marihuani. Legalizirati je niso mogli, ker bi tako prekršili nekatere pomembne mednarodne sporazume. Namesto tega je vlada do nje tolerantna, kar pomeni, da državljana za uporabo in posedovanje razumnih količin (do največ pet rastlin indijske konoplje) ne bo kazensko preganjala. Prodaja majhnih količin (tam do 100 g, se mi zdi) je dovoljena, večje količine pa se pretakajo samo v coffeeshope. Veleprodaja je sicer prepovedana, ampak tu policija zamiži.

Kar se tiče uporabnikov: avtohtoni Nizozemci so zelo zelo majhen delež. Danes večino predstavljajo alohtoni Nizozemci - priseljenci z Nizozemskih Antilov (Aruba, Curaçao, Bonaire) in bivših nizozemskih kolonij. In, v turističnih centrih, seveda turisti (oz. kot jim pravijo Nizozemci, "droga-turisti"). Ob meji z Nemčijo kar cvetijo coffeeshopi in bordeli, tako pač je. Nizozemci sami pa so precej protestantski narod, ki otroke nauči religioznih vrednot. Pravzaprav obstaja gibanje, da bi tujcem omejili/preprečili dostop do drog in prostitucije, saj je Amsterdam na račun tega dobil precej slab sloves. In jih razumem, ker je odnos tujca do teh dobrin precej drugačen od odnosa Nizozemcev, tako avtohtonih kot alohtonih. Bo pa potrebno dolgo obdobje, da se Amsterdam znebi tega slovesa.

Skratka, dopade se mi nizozemska mentaliteta glede teh stvari. še vsak, ki jo je sprejel in ponotranjil, je močno zmanjšal uporabo trave (in s tem vse tako opevane nevarnosti za možganske celice, za prehod na heroin, za splav in čoln in kanu in ne vem kaj še vse).

Dovolj za zdaj!

Kilgore T ::

Alkohol in nikotin imajo enak efekt. Stres tudi.
"Prepricanja so sovrazniki resnice, nevarnejsa kot lazi. "
Friedrich Nietzsche

McWolf ::

Mogoč bi blo še treba omenit da "krepi" dolgoročni spomin, tist s kratkoročnim je pa čist res, poznam folk k je čist spran, sam to res ful kadijo. Pa na nizozemskem morš met koncesijo za prodajo trave, ki more bit od preverjenih dobaviteljev. U coffeshopih 100g za šankom, pa do 500g uzadi je omejitev. Pa ja, uporaba trave se je občutno zmanjšala. Sam za street dilerje še zmer veljajo zakoni, k jim prepovedujejo kar tako prodajat weed. Še zmer se morjo skrivat. Jih je pa velik manj k pa tle pr nas.


Še zanimiv podatek: Redno uživanje marihuane povzroča sproščanje ženskega spolnega hormona in vpliva na razvoj maščobnih celic na prsih in na riti.... 8-O

Poleg tega mladina od 15 do ok.25 leta ob daljšem rednem uživanju marihuane razvije 25% večjo možnost razvoja psihične bolezni. S tem, da mormo upoštevat še razne druge družbene dejavnike ki pripomorejo k temu in seveda posameznikove razloge za uživanje marihuane.
If it's a way of life... težk da se bo kej razvil. Če pa je razlog uživanje zato, da ubežiš problemom al pa kaj podobnega... pol pa so že kr pogoji. Plus še biološki temelji.
Go tell it on the mountains!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: McWolf ()

klemen22 ::

Alkohol in nikotin imajo enak efekt. Stres tudi.

Prepovejmo stres in čao:D
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Bass0 ::

Se strinjam. Dejmo kar zdej uvest!

...aaahhh, kako paše... 8-)

BTW, je kdo videl film Office Space? ;)

klemen22 ::

Ja Office Space je odličen filem.0:)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zakaj so nekatere droge legalne, druge pa ne (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10821678 (12286) Semafor
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21743898 (32167) jype
»

Zaradi jointa po petih dneh ob vozniško...? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36954228 (35132) Matija82
»

Koliko časa ostane THC v urinu? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12747030 (39209) Jst
»

Legalizacija drog in kriminal

Oddelek: Problemi človeštva
497903 (6924) kivi113

Več podobnih tem