» »

program za arhitekturno risanje na touch screenu, obstaja to ?

program za arhitekturno risanje na touch screenu, obstaja to ?

ovdje kokoš ::

pozdravljeni,

moj oce je arhitekt starega kova, trenutno se odloca med auto in archi cadom, zanima me, ce ima kdo izkusnje z obema programoma (slisal sem, da obeh nihce ne pozna dobro)

imam pa se eno, bolj pomembno vprasanje, oce ima zeljo, da bi imel program, ki bi ga upravljal na touch screenu, ni vazno, a se izrisuje tocno tisto kar rise, al se izrisujejo ravne crte, kot pri archi/auto cadu, da bo to drago se zavedam, zanima me, ce kaj takega obstaja

hvala za pomoc
jebi ga

opeter ::

Sicer nisem ne arhitekt, ne inženir, ampak simpl grafični oblikovalec in ilustrator. Absolutni zakon v oblikovanju računalniške opreme za prostoročno risanje je podjetje Wacom in sicer s svojo serijo Cintiq. Zaslon, ki je občutljiv na več 100 različnih pritiskov s priloženim pisalom.



Več tukaj: Wacom Cintiq
Pri nas je uradni uvoznik podjetje Gregor d.o.o.
Cena tega 21" LCD-ja občutljiv na dotik s peresom v On-line shopu je 2.990,00 EUR.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

miko 55 ::

auto je prilagojen inžinirjem, za lažjo izdelavo načrtov. ima pa že nekaj osnovnih arhitekturnih znakov in simbolov.

archi pa je prav narejen za arhitekte.

Keyser Soze ::

Najboljše, da obdrži kar oba. :D
Kolikor jaz poznam arhitektov, jih več uporablja AutoCAd kot pa ArchiCAD. Je pa res, da je odvisno, kaj počne tvoj oče kot arhitekt?

P.S.: Problem je samo to, da ni rečeno, da je katerikoli od teh dveh programov 100% kompatibilen z LCDjem, ki ga bo uporabljal tvoj oče. Katerega že?

Možno pa, da se dobijo kakšni dodatki za software. Ne vem...

ZLOky ::

Slabo si slišal.

Moja bivša je uni.dipl.ing.arh (arhtekture). Risala je pravtako z AutoCADom, kot tudi z ArchiCADom. Prisega na ArchiCAD, tudi za moje pojme (jazst sem tud riso u obema programoma) je ArchiCAD bolj primeren za Arhitekte - odlična povezljivost med 2D in 3D risanjem (v bistvu rišeš v 3D, zgleda pa kot da rišeš v 2D). Hitrje se zriše v ArchiCADu celoten projekt (hiša, vila, nadstrešek...), (to velja za tiste, ki poznajo oba programa približno enako dobro). Pa še Arči bolj napredno zgleda in v koraku s cajtom.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Vikking ::

ZLoky, se ne strinjam sabo, kar si napisal o ArchiCAD skoraj vse drži, ampak če ti dam za izrisat prerez okna s podboji, za primer je spodaj slikca:


Nimaš kej praskat z ArchiCAD-om, če pa grema risat 3D se pa strinjam da je lažje. Poleg tega AutoCAD ni zastarel in je izvrstno orodje za inženirje in zelo zelo uporaben v proizvodnji.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: STASI ()

qwdl ::

Se strinjam z Vikkingom;

in bistvena razlika med autoCadom in archiCadom je princip; prvi je vektorski, drugi pa je parametričen. Nevem če bi jih primerjal.
Izbral bi pa na podlagi mojih potreb. Poskusi oba in boš videl kaj lahko dosežeš z enim in kaj z drugim.

Bi ti še priporočal, da poskusiš še kakšen parametrični program; Architectural desktop ali pa Revit. Osebno mi je boljši Revit....

ZLOky ::

Vikkralj: Prav imaš. Vendar, tu je govora o primernosti programov za arhitekte in ne za ostalo rajo, pri nas, v konstrukciji, večinoma uporabljajo AutoCAD, nartabulšejši za 2D risanje (beri vlečenje črt in krivulj...). Dr'gač je pa zelo uporaben za razvijalce/konstruktorje SolidWorks (moj tanarbolpriljubnešejši), vsako področje svojega.

Dejstvo pa je, da se je pred cajti večinoma med arhitekti uporabljal AutoCAD, vse več pa jih prehaja na ArchiCAD in na njega podobne.

Emm... prav imaš glede risbice, ampak to je pa tudi vse, če le nekdo potrebuje samo prerez. Za drugo ta prerez ni koristen spljoh. Če pa delaš projekt, kar recimo večina arhitektov dela (ne riše samo prereze), narišeš recimo hišo v 3D in potem z njo delaš kar hočeš, prerez na katerikoli višini v katerikoli smeri, dodajanje realističnega ozadja, filmček/film prehoda skozi stavbo... v glavnem svašta.

Pod črto, pomembno je za kaj neko stvar potrebuješ, potem pa dalje debatirat in kot je omenil Kostni Človečnjak, potrebuje za svojga fotra, ki je ARHITEKT. La.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZLOky ()

ovdje kokoš ::

program se bo uporabljal predvsem za risanje poslovno-stanovanjskih objektov, s povprecno 150 stanovanji, oce bi rad porgram uporabljal predvsem do za idejne resitve, za natancno risanje ima zaposlene druge ljudi. zeli imeti program, s katerim se bo enostavno in hitro resevalo tlorisne probleme, ce sem ga razumel prav, zelo prav pride tudi 3d pogled, kolikor vem je archiCad v tem mocnejsi
jebi ga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri AutoCadu ali ArchiCad

Oddelek: Programska oprema
127023 (6227) Lenc
»

SketchUp zastonj! (potem, ko je proizvajalca, @last software, kupil Google) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8515152 (11479) Company
»

Program za arhitekturo 3D

Oddelek: Programska oprema
129131 (8998) Tomay
»

Dve vprašanji za ARCHICAD 8...

Oddelek: Programska oprema
52161 (2092) lopov
»

Kakšen rač(kišto) kupiti za do 140ksit?

Oddelek: Kaj kupiti
121299 (1001) kuglvinkl

Več podobnih tem