» »

Problem s telekomovim priključkom - vsi ponudniki so mi rekli da pri meni ADSL priklop ni mogoč

Problem s telekomovim priključkom - vsi ponudniki so mi rekli da pri meni ADSL priklop ni mogoč

Adnroutar ::

Problem s telekomovim priključkom - vsi ponudniki so mi rekli da pri meni ADSL priklop ni mogo:
Vključno s SIOL-om, čeprav imajo ljudje na SIOL dostop na isti telefonski liniji, ki pa so še bolj oddaljeni od centrale kot jaz. Na SIOL-u se izgovarjajo na telekom in nek razcepnik, vendar ne vem točno kakšnega mislijo, po mojem pa oni tudi ne. Kaj mi svetujete, kaj moram zahtevati od telekoma, da bodo zadoščene tehnične zahteve za ADSL?
Trenutno uporabljam klicni dostop, vendar je maksimalna hitrost, ki jo doseže 28.8 Kb/s, kar se mi zdi zelo sumljivo, čeprav mi je pred nekaj leti šibalo do 50 Kb/s.
Hvala za odgovore, lp

zee ::

glede hitrosti, ki jo trenutno dosegas, poglej, ce imas kje telefonski kabel stukan. iz katerega kraja pa si, ce ni skrivnost?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Adnroutar ::

Sem iz Cerkna, oziroma malo izven (okoli 1700 m od centrale), kako pa lahko preverim, če je kabel štukan? Sumljiva mi je maksimalna hitrost 28800, ki je nekak "kvant" standardnih hitrosti. (14400, 28800, .....),

zee ::

poglej, kako/kje imas razpeljan kabel po hisi/stanovanju.

Zanimiva rec sicer, ker Cerkno je na seznamu krajev, kjer je na voljo ADSL. so ti mogoce povedali, zakaj ADSL ne mores imeti?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Adnroutar ::

ja zenska od SIOLa mi je rekla da je problem verjetno v nekem razcepniku od telekoma, vendar nisem dobro razumel ali je problem ker ni razcepnika ali ker je, rekla je tudi da bi moral zahtevati od telekoma samostojen vod.
V glavnem moji prijatelji, ki živijo v vaseh še bolj oddaljenih od centrale kot jaz, torej na isti liniji, ADSL imajo, tako da ni problem v tem, mogoče v samem odcepu od linije, vendar se na to ne spoznam zato tud sprašujem če kdo ve kaj o tem,
lp :)

zee ::

mozno je, da si fizicno linijo delis se z nekom (dvojcek?) ... ne vem pa, kako se temu rece. Pobrskaj malo temo o T-2 (T-2 informacije), kjer je bilo dosti govora o tem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

SepoX ::

Jep, verjetno (vsaj glede na ubogo hitrost 28k) imaš dvojček. Telekomu moraš pritežit, da te dajo na svojo linijo, kar morajo naredit zastonj.

Adnroutar ::

samo a če imaš dvojčka z nekom, ali lahko oba hkrati kličeta? Meni se ni namreč še nikoli zgodilo da ne bi mogel klicati.

Gapi ::

sI na PCM ki frekvenco ki jo uporablja telefon lahko deli na 5 uporabnikov. Tega pcma pa pri xDSL tehnologiji ne sme bit. Zato moraš zaprosit za samo stojno parico. Verjetno je neboš dobil ker so parice že zasedene zaradi premalo placa na centrali.

ToniT ::

Gre za to da si priklopljen na PCM oz. si deliš fizično linijo z nekom (običajno kak sosed). ADSL pa zahteva svojo linijo (svoj par žic)!

Adnroutar ::

se mi je zdelo da je nekaj takega, da razdeli običajen frekvenčni pas na več delov in jaz imam potem na voljo samo del frekvenčnega pasu. Kaj je PCM, a to je kak filter?

Ch4N93 ::

Ni nam lahko...

mtic ::

enak problem imam jst, zato sem zaprosil za premestitev na samostojni vod, pa so mi s telekoma odgovorili, da iz te moke ne bo kruha, ker je centrala že zafilana in nimajo več prostih samostojnih vodov. tudi termina, kdaj bo priklop lahko možen, mi niso znali navest, vsaj letos zihr ne, ker ne bojo nič posodabljali centrale. je pa to v domžalah. v glavnem čeža oldskul.

SepoX ::

Upam, da manj plačuješ kot ostali, ker telekom mora za vse zagotavljati enako storitev. Če pravijo, da te ne bodo priklopil, pa daj prijavo na APEK.

dzuks ::

Mislim da je ravno to problem da imajo tudi drugi v tvoji okolici ADSL, ker to pomeni da je centrala zasedena. Vsaka centrala ima določeno prostora in tukaj se gre potem po principu "prvi pride prvi melje" Mislim da je potem edina možnost nadgradnja centrale, ali pa to da nekdo na tej centrali odpove in se takrat sprosti nek fizični vod. Al pa če bo kdo od drugih ponudnikov tam postavil kolokacijo.....

BlazP ::

SepoX: potemtakem bi moral Telekom vsem zagotavljati 20Mbps linijo.

Na dial-upu mora Telekom zagotavljati 14.400 povezavo. Ko bo hitrost slabsa, pa lahko gres jokat APEK-u.

PaJo ::

Verjetno ne rabijo nadgrjevat centralo ampak jim zmanjkuje prostih parov zic do tvoje hise, kar pomeni da imajo pretanek kabel, torej bi tega morali menjat ne pa centralo nadgradit, ker ta verjetno ima dovolj kapacitet;(
Vse kar lahko storis je, da telekomu tezis 100 na uro;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

meacho ::

Ali pa wireless do soseda...:D

mtic ::

je pa zelo nelogično to, da siol/telekom tolk vlaga v oglaševanje adsl-ja, čeprav takšne tehnologije sploh ne more zagotoviti vsem uporabnikom, tko da kej dost več kakor je zdej xdsl uporabnikov, omrežje očitno ne more prenesti - glede na telekomov odgovor na mojo prošnjo na centrali, kjer sem jst prikloplen, ni placa tud za 1 adsl priključek več...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvezan dostop - kalvarija

Oddelek: Omrežja in internet
192620 (2139) PaJo
»

Zakaj mi Telekom ne omogoči ADSL-a?

Oddelek: Omrežja in internet
382908 (1653) Pyr0Beast
»

ADSL in prevelika oddaljenost od centrale: težave in rešitve

Oddelek: Omrežja in internet
303904 (2627) SKull
»

Telekom zavrnil razvezan dostop

Oddelek: Omrežja in internet
265610 (4019) 'FireSTORM'
»

banda telekomska...

Oddelek: Omrežja in internet
262837 (1685) shock

Več podobnih tem