» »

Deljenje Internetne povezave - Debian Linux

Deljenje Internetne povezave - Debian Linux

simper ::

Pozdravljeni!

Prosil bi nekoga, če mi lahko pošlje link kjer piše o deljenju internetne povezave, kjer je glavni računalnik (z dvemi mrežnimi karticami) Linux. Je toliko člankov na to temo, da je res prevec za vse pregledat/prebrat.

Za odgovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem!

Lep pozdrav!

Simper

b ::

Ma... jaz ze dolgo nisem rabil clanka za tole, tako da ti tezko dobro svetujem. V google sem napisal "debian internet connection sharing" in je prvi rezultat tole. Na hitro sem pogledal in tam je precej podrobno razlozeno vse skupaj, se mi zdi da primerno tudi za zacetnike. Ce pa kaj ne bo slo, vprasaj tukaj, si bom vkljucil obvestila o novih odgovorih, da ne spregledam.

#000000 ::

Čak a ti misliš imet linux PC škatlo kot firewall/router ??

Če je tko in če nisi glih vešč linux-a potem si dol snami clarkconnect home, to je komercijalni Linux-distro ampak home verzija je zastonj.

www.clarkconnect.com LP

b ::

Mogoče pa se hoče česa naučit, ne pa uporabit neke precej specificne resitve? Z Debianom (ali Fedoro, Ali Suse, ali n-to general purpose distribucijo) se da naredit veliko več stvari kot z bolj specificno, kot je clarkconnect. Je pa learning curve bolj strm, ker nimas point-n-click vmesnika za zacetek. Pozneje pa je, vsaj glede na moje izkusnje, stvar veliko bolj fleksibilna.

#000000 ::

Ja v primeru da se hoče česa naučit je vsaka stvar dobrodošla, tud take zadeve kot je clarkconnect, jest osebno sem mel velike težave preden mi ga je uspelo spravit k sodelovanju, ja probal sem pa vse free linux based distro-je tako Debian, IP cop, smothwall, monowall pa še ene 20 drugih, in ker sem precej lev za linux in mreže mi seveda ni ratalo, dočim CC pa je po nekem čudnem naključju proradio :D No če se mu da ubadat in zgubljat živce z nečim česar verjetno nikoli ne bo rabil, je brezveze se it igrat z debianom ipd. vzameš pač tisto kar dela na klik klik varijanto.

Aja men nikakor ni uspelo z wget dobit tistih two intefaces za shorewall niti apt-get install shorewall, vedno mi je javilo da ne najde vira, spremenil pa sem na vse mogoče in nemogoče vire od rusije, amerike, kitajske, slovenije pa ni šlo zato sem obupal, z debianom. LP

b ::

S shorewallom sem mislil nadaljevat pozneje, ko bo vedel, kaj hoce narediti in mu ne bosta vec dovolj tista 2 iptables rula, ki sta potrebna za enostaven NAT :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Doma narejen router!

Oddelek: Omrežja in internet
212342 (1324) sidd
»

kater Linux ruter/firewall izbrat ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
704088 (3034) sverde21
»

Računalnik kot router

Oddelek: Omrežja in internet
392608 (1823) king0001
»

Izdelava router/proxy/firewall/antivirus/spletnega strežnika

Oddelek: Omrežja in internet
152605 (2395) ješ
»

Katero distribucijo?

Oddelek: Operacijski sistemi
8777 (689) mile

Več podobnih tem