» »

Nakupna odločitev: Apple MacBook vs. "klasični" notebook

Nakupna odločitev: Apple MacBook vs. "klasični" notebook

blazko77 ::

Nabavljam novi notebook in v vsej tej poplavi ponudb se človek nekako ne znajde najbolje, pa čeprav nisem kak "anti-računalničar" :D . Iščem nekaj, kar bi zadostilo mojim novinarskim potrebam - relativno lahek, zmogljiv akumulator, dobra tipkovnica in seveda ugodna cena (prosim, ne mi ponujat kakšnih ultra lahkih notebookov za 1 mio SIT - raje bi kaj v rangu 1000 EUR +-). Glede na to, da je zdaj Apple dal na trg notebooke z Intelom, me zanima, če je morda to pravi nakup (ok, vem, da je dražji kot ostali, ampak tudi BMW je dražji od Renaulta, pa čeprav sta oba avtomobila). Ima morda kdo MacBook in mi lahko pove svoje izkušnje?

V pričakovanju vaših priporočil & nasvetov vas lepo pozdravljam,

Blaž

PS. Trenutno delam z Dell Inspirion 5100.

opeter ::

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

IceIceBaby ::

Če ti je macbook všeč se splača :) In načeloma ni nič dražji od primerljivih prenosnikov, v nekaterih primerih celo cenejši. Odvisno od tega kaj hočeš od prenosnika.

Za tvoje delo se mi zdi zelo primeren.

borchi ::

očitno boš rabu prenosnik z dobro tipkovnico. tipkovnica na macbooku je meni osebno super. ampak raje probaj sam tipkat in se odloč na podlagi tega.

če lahko počakaš mesec/dva, precej veliko možnosti je, da bo macbook že v kratkem dobil nov procesor core 2 duo in verjetno bodo zglancali še kakšno težavo, ki so jo imeli nekateri stari macbooki.

ali mnisliš uporabljat samo os x ali tudi windows ali mogoče samo windows?
l'jga

blazko77 ::

Ja, čisto možno je, da bi uporabljal oba sistema - WIN in MAC - predvsem, ker ima podjetje licenčni office za winse, pa dvomim, da so pri stričku Gatesu tako fleksibilni, da bi ti dali CD za Mac-a. Redakcijski sistem pa je itak na neki JAVA aplikaciji, tako da deluje na vseh platformah - preizkušeno, ker imajo oblikovalci v redakciji Mace.

borchi ::

iz lastnih izkušenj ti povem, da bi komu znalo bit tečno imeti dva sistema na notebooku, ker ne moreš kupit ravno neomejeno velikega diska v 2.5" formatu. jaz sem zamenjal originalni 60Gb disk z 120Gb, da lahko normalno delam tudi v win, ki ga rabim za službo. malo si preračunaj, če ti sploh znese imeti dva sistema, računaj na to, da brez dodatnih stroškov za transmac aplikacijo, ne moreš dostopat do fajlov na os x particiji iz windows sistema in da moraš formatirat windows v fat32, če hočeš dostopat (read & write) do win fajlov iz os x (ntfs lahko samo bereš).
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

blazko77 ::

Ravno sem malo prebiral forume na epl.si in jabuk.si - veliko se govori o nekih težavah z MacBook-i (govorim o tisti 13,3 verziji), vendar so posti bolj stari. Je Apple te zadeve že poštimal pri novih pošiljkah?
In kje sploh kupiti? Avstrija? Harvey Norman (ti ga naročijo, plačaš pa po njihovih plačilnih pogojih, ki so kar ugodni)?

borchi ::

macbook-i so samo eni - 13.3". macbook pro je drugačna žival.

ni nobene informacije, da bi/bo apple izdal kakšno novo revizijo macbook-a (pred updateom na core 2 duo). do sedaj je bilo ugotovljeno, da je bilo mukanje povezano z določenim proizvajalcem ventilatorjev (ventilatorje dobavljata dva različna proizvajalca) in shutdowni z hladilnikom.
l'jga

zos ::

Na tvojem mestu bi pocakal na naslednjo revizijo macbooka, ki se mora zgodit v naslednjem dobrem mesecu. Sam sem svojega maca kupil pri nas (mac&pc). Naslednjega bom verjetno v Avstriji.

PARTyZAN ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple predstavil posodobljene MacBook-e in MacBook Pro-je

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
215944 (4842) dejanslo
»

MacBook Air (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Diski
27133581 (15962) poweroff
»

Nove reklame za Apple Macintosh

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
463199 (3199) Liker
»

smisel nakupa Macbook

Oddelek: Kaj kupiti
242849 (1945) IceIceBaby
»

Macbook in BTC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
958256 (6645) Mulh

Več podobnih tem