» »

LCD TV - dilema

LCD TV - dilema

Trocki ::

Odločil sem se da si nabavim LCD television. Sedaj pa ne vem ali bi vzel 32" ali 37".
Uporabljal ga bom za igranje xboxa 360 ter za kak film. Problem je pa v tem
ker bom tv gledal iz 200-250cm, pa se bojim da bo slika kockasta (popačena).
Upoštevajmo še da je 37" cca 100.000 sit dražji.

Razmišljal sem o: LCD TV 32'' LG 32LC3R oz. LCD TV 37'' LG RZ-37LZ55 oz. kaj podobnega.

Kaj vi mislite strokovnjaki?? :))

delfinus ::

Ce jo bos uporabljal za igranje xboxa360 bo to razdalja pravsnja, lahko bi se blizje, saj bos imel xbox prikljucen preko HDMI oz. YPbPr koponentnega vmesnika, ki omogocata digitalni prenos slike. Torej slika bo fantasticna in verjetno bos uproabljal 720p. Ta resolucija ti omogoca, da imas faco prilimano na zaslonu, no mal pretiravam.

Ce pa ze gledas za LG RZ-37LZ55 pa ti priporocam, da konkretno razmislis o nabavi LG plazme LG 42PC3R. Rezultat bo se boljsi! Sicer pa si oglej temo na AVFORUMS. Poglej ene zadnjih 20 - 30 strani velikega threda.

Naj te pa ne moti, da gre tam za debato o LG 42PC1R. Razlika med PC1R in PC3R je, da PC1R vsebuje se A/V vhode ob desni strani panela. Vse ostalo je popolnoma enako (zaslon, resolucija, 2xHDMI, VGA, nastavitve v meniju...).

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Trocki ::

Ja to bo bolj težko izvedljivo ker so se mi finančna sredstva omejila na okoli 200k-250k.
Tako da bom verjetno en 32" LCD nabavu pa bo čist kul. Pogledal bom tudi kak divx film, pa
se mi zdi da bo na 42" plazmi iz dveh metrov bolj težko gledljiv. Vi mi samo ene par modelov priporočite prosim. Važno je da ima DVI priključek ter seveda čim boljšo sliko. :\
Pa da ni kaka v nebo navita cena zraven.

LP

Nevihta ::

Trocki: Cena LG42PC3R je 300.000,00 SIT, računalniška slika na njem je super, ogledal v živo! Tako da resno razmisli o doplačilu 50k SIT za 42". Jaz vsekakor bom nabavil LG42PC3R (ps hvala delfincku), sem si jo ogledal v BigBangu samo da dobim $ $ $ $ :)
Nevihta

hulahup ::

iščem, gledam, ne najdem. Nevihta, kje si našel 42-ko za 300k. Nemčija?

delfinus ::

LG 42PC3R ze za manj, 283.000 Bolha.

hulahup ::

Je tale lg-jev najboljši v tem price range-u? Uporabljal ga bom kot tv, za gledanje filmov preko pc-ja (tudi HD) in za nabijanje ps2. Mal sem brskal naokoli pa sem za podobno ceno najdu le Philipsov 5321, ampak je 480p. Sonyji so ful dražji. Meni zgleda tale lg super duper ugoden, mal day light fucking robbery, a se že mal prehitevam? Je res najboljši v tem price range-u, al je slučajno kaj boljšega? Še to kaj je razlika mec lc3r in pc3r?

hulahup ::

vidu razliko. en je lcd, en pa plazma. Se pogovarjal s tipom, pa je reku da lahko vse pač dobi, tako da me še vedno v bistvu zanima, kateri je najboljši 300k lcd televizor.

delfinus ::

heja, jap LG je trenutno best buy kar se tice price/performance in da ima resolucijo 1024/748. Torej HD ready. Tisti philips to ni. Slika na LG jih me je prepricala. Burn in problema ni. O oznakah: Lc - LCD, Pc - Plazma.

delfinus ::

Plazma je za moje pojme boljse kot LCD, ce gres v rang 300k in gledas kakovost slike, barve, globino crne, svetilnost itn.

hulahup ::

thanks a bunch

hulahup ::

še tole. Se morda spoznaš na take vrste nakupov - grem v nemčijo, pripeljem, dobič garancijo, vse bo ok - je varno? Sej ne vem če to še spada v ta topic, ampak a ma kdo kakšne izkušnje stem? Me mal skrbi, ker naj bi bila dostava plazem zelo pomembna (že če jo narobe obrneš gre vse po gobe)? Fotr mi je razlagu k je špediter da se mu je že zgodil, da je bil kdaj tudi cel kontejner uničen.

Nevihta ::

Hulahup:Sorry za pozen odgovor, ne vem če se to lahko ampak mediamarket v lj ga ima za 300k SIT, tudi v bolhi ima oglas.Tam sem kupil že dvd rekorder pa je vse vredu:)
Nevihta

delfinus ::

Ce kupis v Nemciji bos pac pri njih potem uveljavljal garancijo. Garancija pa veja in vcasih lahko naletis se na kaksno, ki traja dlje, kot pri nas. Kar se tice pa transporta pa sem sam LG 42PC3R pripeljal v nepriporoceni poziciji to se pravi horizontalno in to ze 2x (mene, znanca) in ni bilo nikoli problemov. Res pa da na relaciji do 100km. Zmerna voznja jo ne more poskodovati.

MarkoMan ::

mene tut zanima lg z 32 diagonalo, pa me zanima ce je mozno priklopit vga? Imam prenosnik z vga izhodom. Televizor Ima pa VGA D-Sub vhod. Ali je to to?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

delfinus ::

Markoman DA.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup LCD ali plazma TV

Oddelek: Kaj kupiti
399443 (5885) Leks
»

Plasma TV LG 42PC1RR

Oddelek: Kaj kupiti
256682 (4476) servo
»

Plasma LG ali Panasonic

Oddelek: Kaj kupiti
61348 (1238) delfinus
»

best buy LCD TV sprejemnik

Oddelek: Kaj kupiti
253024 (2330) Zako
»

Katero plazmo, do 560K SIT

Oddelek: Zvok in slika
304457 (3726) javaman

Več podobnih tem