» »

Odstranitev garancijske nalepke?

Odstranitev garancijske nalepke?

1
2
»

noraguta ::

redundančnost sitema je bistvena . pa naj gre za brand ali garažno varianto. brand ti zagotavlja dolgo dobavljivot komponente garažniiki pač ne. sicer je pa vrpašanje tudi koliko garažnikov je danes sposobno dobaviti kakšne ecc rame izpred petih let. sam vem , da sem genericne scsi diske pri garazniku nedavno mesec in pol , ni se mi mudilo pa vendarle od takrat naprej naročam iz tujine prek spleta pa je v parih dneh vse na mizi. garažnikov je pol gobec , ko pa morajo dobavit kaj kar ni kruh in voda se jim zatakne kost v grlu.


sicer pa ko smo ravno pri comtronu sem se sedaj spomnil , da so mi dobavljali dlančnik celo nekaj dalj kot dva meseca.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

sniffo ::

garažniki imajo svojo ciljno skupino. in ker ti nisi med njimi ne vem zakaj se usajaš?

noraguta ::

kakšno ciljno skupino????
usajam se zaradi trapastih nalepk. ker so debilne. In me občasno kdo poprosi , da stopim znjim na servis. In tam se simptomatično pojavi neko usrano pezde , ki začne nabijat o strokovnih posegih. Poleg tega pa me moti pri njih ,da ne prodajajo robe , katero oglašujejo. Če piše da ima računalo razširitvene slote jih bom tudi uporabil. če pa prodajalec meni ,da nisem upravičen do posega v računalo naj montira žabco na ohišje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

kekz ::

Mi gredo na živce taki, ki mislijo, da morajo imeti nekaj "boljšega". Kot rečeno, mi smo garažna hiša in imamo ciljno skupino. Naša ciljna skupina (po abecedi): Banka Slovenije, Iskra, Mercator, Merkur, Sava, Telekom itd.

Je zdaj bolj jasno, zakaj se ne ukvarjamo z garancijskimi nalepkami in z garancijo ponavadi ne kompliciramo?

bond007 ::

Če piše da ima računalo razširitvene slote jih bom tudi uporabil


Ker si to že nekajkrat omenil, ti povem, da jih lahko uporabiš brez problema. Le če želiš obdržati garancijo, moraš komponento prinesti sabo in ti jo oni vgradijo - večkrat celo brezplačno. Da ne boš mislil, da sem jaz kak pristaš nalepk ... Preziram jih, kot tudi Comtron. Imel že toliko problemov z njihovo nekvalitetno kitajsko robo, da lahk sam glava boli. Kje dobijo oni tako zani stvari (napajalniki, plate, rami,...)
- pomoje prav iščejo drek robo.
Sam sem imel celo pizdarijo, ko sem probal punci zrihtati komp. 4krat ga je peljala na comtron - vsakič so ga "zrihtali" delal je kak teden(max je blo enkrat cel mesec) pa spet crknil. Ko se ga je naveličala vozit, sem si ogledal problem. Seveda samo preko biosa, ker je bla kišta še pod nalepko. Stvar se je pregrevala in crkovala, zato sem znižal fsb na 133, da se je zadeva malenkost manj grela (plata ne podpira nižanja voltaže). Delal je ok do poletja, ko je začelo spet crkovati. Ko ji je potekla 2letna garancija, sem ji zrihtal drug napajalnik in zadeva je spet delala nekaj mesecev bp. Sedaj stvar spet crkuje. Ne vem še sicer kaj bi bilo, sumim pa ali plata ali rami (ko spremeni cas latency v biosu ji dela 10x dlje časa, ampak še vedno crkne) Uglavnem šit roba. Pa ni ona osamljen problem - ubistvu kogarkoli poznam, je imel probleme z računalnikom kupljenim pri comtronu - tko ene 5 oseb vsaj...

ThinMan ::

Zanimivo je to da pri nakupu Fujitsu Siemens strežnikov in navadnih PCjev, ni nalepke. In dajo ti 2-3 letno garancijo. (Ne pri Comtronu!)

lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ThinMan ()

Mr.B ::

Brand name kompi s tem nimajo problema, in ne komplicirajo z nalepkami…
Če stvar ni njihova jo zavrnejo.
Pri sestavljankah, pa nikoli ne veš, ali si uvozil, ali kupil rame znamke B ali rame znamke A.
Še huje pa je to, da si rame znamke A kupil enkrat pri prodajalcu A, drugič pa pri prodajalcu B.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Šimpanz ::

V našem podjetju smo enkrat kupili IBM računalnike, pa jih ne bi nikoli več. Ko smo hoteli čez leto dni nadgraditi rame ni šlo, ker obični rami niso pasali notr. Zato smo morali naročiti originalne po skoraj dvakratni ceni navadne tržne cene. Pri drugem računalniku pa je po dveh letih crknil napajalnik in guess what navadni napajanlnik ne paše notr zato smo šli po receptu in prejšnjega stavka.

kekz ::

Meni kot vzdrževalcu gre brand name na živce, ker itak jaz v vsakem primeru pokasiram napake. Zadeve se namreč ne pošiljajo v popravilo v ZDA. Potem pa, ko večina materiala za hitro popravilo ne ustreza, ampak moraš vse preko part numberjev in originalnih naročil.
Vse je dražje in dostikrat, da si konkurenčen moraš zmanjšati svoj zaslužek na račun proizvajalčevega.

sirotka ::

kekz, nihče ti ne brani proste izbire proizvajalca ali prodajalca. Pač drugje kupiš komponento in neseš comp skupaj s komponento v trgovino in ti jo montirajo...večinoma zastonj! Drugo pa ne vem kaj jokate, da bi mogl to prepovedat...nihče vas ni silu v nakup compa z nalepko, kdo se kukr tulk spozna na compe tak ne kupuje sestavljenih kišt. Lej veš kulk kišt mam na servisu, ker se je en razvajen mulo igral s compom-pa imamo nalepke, zato je povečini samo kaj preveč navito, al pa zjebane nastavitve biosa. Si predstavlate kaj bi taisti mulo počel, če neb blo te nalepke? Mau poglejte s strani prodajalca, ne pa sam na svoje riti gledat.

p.s.
še nikul nisem nobenmu računal za vgradnjo komponente, ki ni bla kupljena pri nas!

darkolord ::

Komponente za brand računalnike so seveda precej dražje... Ampak dobiš pa zadevo, ki je 100% kompatibilna in tudi po par letih dobiš še vedno prav enako komponento.

kekz ::

Tudi po par letih dobiš obupno zastarelo komponento za čisto najnovejšo ceno >:D .

Pred precej leti, ko sem še delal v Iskri, sem imel pametnega šefa, ki ni kupoval brand računalnikov. Imel je sklenjeno vzdrževalno pogodbo, kjer je bilo rečeno, da bodo za vsako zastarelo komponento, ki bo crknila vgradili najnovejšo komponento. Tako so se sproti, ko so stari računalniki crkovali, postopoma prenavljali. Včasih je sicer zaradi nekompatibilnosti bilo treba zamenjati še kaj več, ampak denar za vzdrževanje se je zmeraj našel, za investicije pa nikoli.

darkolord ::

vgradili najnovejšo komponento

ja, ravno to je problem.

Ko imaš računalnikov na primer 1000, NOČEŠ imet najnovejših komponent, ampak tiste, ki si jih kupil. Kam bi pa prišli, če bi potem vsak od teh 1000 imel malo drugačen hardware?

Zgodovina sprememb…

trek@s ::

Da malce "oživim" temo:

Kako je z garancijsko nalepko pri Avteri? V garancijskih pogojih piše, da pretrgana nalepka razveljavi garancijo, na sami nalepki pa piše, da poškodba ali odstranitev nalepke ne krije mehanskih poškodb v notranjosti.

Torej, lahko RAM sam nadgradim ali ne?

333333 ::

Garancijske pogoje preberi pa boš videl mislim pa da ne smeš posegat v računalnik oz je nalepka gor z namenom verjetno :)
Spiritual

trek@s ::

Pa saj ravno to me bega, ker so garancijski pogoji na a4 listu drugačni od napisa na nalepki.

win64 ::

En nasvet, daj noter kako mrežno kartico ali karkoli maš za pci režo, pa reči da si zaradi tega odpiru. Lohko rata..

Edit: ah 2006 :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: win64 ()

st0jko ::

Pa saj ravno to me bega, ker so garancijski pogoji na a4 listu drugačni od napisa na nalepki.



Kliči trgovino in vprašaj... Najbl simpl. Če ti pa nebojo dovolili nalepke odstranit brez da ti garancija gre, pa zahtevaj da ti uni tam namontira rame not zasonj.
keks?

333333 ::

Kaj pa piše v gar pogojih?
Drugače pa, če prekineš garancijo na cel računalnik in ti velja po komponentah, moraš diagnosticirati napako sam in reklamirati defektno komponento, če reklamiraš celotni računalnik se ti delo računa (zamenjava komponente) ker garancija na celotni računalnik ne velja več.
Spiritual

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 333333 ()

Azrael ::

Pri uveljavljanju garancije po komponentah, ki so bile v neki piksni z garancijsko nalepko, se pogosto lahko kar slikaš, razen če nima proizvajalec te komponente RMA.

Brez RMA moraš komponento poslati uvozniku, ki jo je uvozil. Uvozniokov za isti produkt je pogosto več in komponento bo sprejel izključno samo tisti, ki jo je uvozil.

Zato moraš najti pravega, ki je lahko tudi firma, ki je šla po gobe in v takem primeru je igre konec. Vsekakor pa to iskanje stane, saj ti štacunar, ki si mu strgal garancijsko nalepko, zelo verjetno podatka o uvozniku ne bo dal.

Če je komponenta OEM, garancije na komponente sploh ni.

Zato je pri garancijski nalepki najbolj smiselno vprašati v trgovino. Ni nujno, toda včasih lepa beseda, lepo mesto najde.
Nekoč je bil Slo-tech.

winpirate ::

hmm nisem ravno kupil pri
comtronu racunalnik vendar tukej na garancijskem listu(pri podjetju AVTERA) piše 12 mesecov garancije
za celoten komp pa pise 24 mesecev
in sicer na garancijskem listu pise kupec lahko uveljavlja garancijo le ob priložitvi originalnega računa in garancijskega lista.(nič ne pise glede nalepke na kišti pa imam vseno nalepko ki pise da nisi upravicen do garancije ce je nalepka poskodovana tako kot primeni in sicer graficna je crknila jaz pa sm nevede odpru kisto in na krato pogleal ali je vse na pravem mestu
sedaj ce jaz prav razumem imam 12 mesecov garancije na eno komponento ali kako ne pa na celoten sistem
P.S. rač. je star komaj 3 tedne

bluefish ::

Na grafično imaš toliko garancije, kot če bi jo kupil posebej - ponavadi sta to vsaj dve leti.

winpirate ::

bluefish je izjavil:

Na grafično imaš toliko garancije, kot če bi jo kupil posebej - ponavadi sta to vsaj dve leti.

se pravi kot pisejo nekateri uvoznik in dobavitelj so oni (podejtje AVTERA)
za te stvari ker maticna je od gigabayta graficna je do gigabayta
se pravi kar njim posljem ali kako
lepo bi prosil kako to naredim kam morem poslat kar temu podjetju avtera saj so uvonzniki in dobavitelji
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Comtron - težave z garancijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
788767 (5271) St235
»

Garancijska nalepka (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
828842 (6068) Invictus
»

[FORK] Garancija/Stvarna napaka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
536005 (6005) AngelOfDeath
»

Garancija

Oddelek: Kaj kupiti
422921 (1388) darkolord

Comtron in garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
838096 (6577) Mr.B

Več podobnih tem