» »

Glodalec (wireless ali kalbel?)

Glodalec (wireless ali kalbel?)

roli ::

Razmišljam o nakupu nove miške.Sicer sem že enkrat letos vendar je potem zmanjkalo denarja za mišaka.Sedaj pa me zanima za kaj naj se odločim.Po eni strani bi rad wireless,ker me kabel pri zdajšnji včasih zelo moti,po drugi strani pa se bojim,da bo enako kot z Typhoonom za 2 jurja.Ta miš je namreč tako zmešana,da je groza.Če sem hotel z njo zapreti kako okno sem 5 sekund krilil okoli,da sem zadel gumb,tako nenatančna je bila.Da o tem,da je šla hitro sploh ne govorim.Sedaj sem jo nasrečo podaril očetu,ki jo kar guli.

Da gremo nazaj na temo.Danes sem gledal v dveh trgovinah ogromno miši.Pogledal sem si MX 518,G7,Nekaj razerjevih,MX Revolution...... Po obliki pa so mi všeč vsi razerji,samo kaj ko so na kabel,prav tako MX518.Lepe ergonomske oblike in malo dodatnih tipk.G7 je draga ko madona vendar je oblika dokaj dobra.MX1000 nisem mogel probati,ker je ni bilo,revoluton je pa grd n sploh ne podpira klika z koleščkom pa še cena je ogromna.

Igral bi zelo malo.Veliko pa bi jo uporabljal za brskanje po netu.Nebi pa rad,da je pretežka.

Kaj torej kupiti?
Kake so kaj teže teh mišk?
Kako se obnašajo pri internetnem brskanju?
http://www.r00li.com

KandazaR ::

Če si navajen na vrvične miške se ti bo zdela brezžična težka. So pa brezžične miške tudi dražje. Premisli če res potrebuješ brezžično miško.
Drugače pa so današnje brežične miške že zelo izpopolnjene in natančne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

element ::

Če bi rad mel wireless pa nisi glih igralec razmišljaj v smeri logitech LX7 ali 5, odvisno ker se ti bolj dopade. Sm sprobal pa so vredu. Jaz mam G7 black in je super, ampak je draga. Meni ni žal denarja zanjo ker dosti igram in mi hkrati pride svoboda prav, ko iz kavča gledam filme. Ampak pol se splača investirat tud v eno dobro podlogo. G7 po mizi drajsat je kriminal :D. Premisli.

roli ::

LX se mi ne dopade nobena.Preprosto mi ne sede lepo v roko.
Kaj pa MX1000?

Bom šel še enkrat ta mesec morda v LJ pa bom pogledal malo Razerje pa kak MX518 ali MX1000.G7 mi je všeč,vendar je za igre ne rabim pa še draga je.Težka se mi sicer ne zdi,samo,ko jev škatli izgleda čisto lahka.Logitech pa nima nikjer na starni napisane teže.
http://www.r00li.com

marvin42 ::

definitivno mx1000
Mostly Harmless

WarpedGone ::

če hočiš bentit nad znucanimi baterijami, definitivno wireless.
Zbogom in hvala za vse ribe

roli ::

Misli,da bi vzel MX1000.Samo še nekaj me zanima.A jo lahko kdo stehta? Moja ima 95g,tista brezžična pa 125g.Sem pa ugotovil,da stvar,ki me pri njej moti ni teža ampak to,da ne drsi lepo.Čejo kdo ima pa tole bere a lahko pov kako podlago uporablja?

Jaz imam eno veliko plastificirano podlago (tiste super poceni),vendar jo imam obrnjeno na glavo (miško imam na gobastem delu).Ta gobast del pa tisto brezžično ovira.
http://www.r00li.com

marvin42 ::

mx1000 uporabljam že eno leto, je kar precej težka, ampak po podlagi (taki za 300 tolarjev) pa teče izjemno gladko. Še nikoli nisem bentil nad baterijami, tisti indikator te lepo opozarja na stanje baterije.
Mostly Harmless

Poldy ::

Jaz imam podlago iz blaga, pri plastični se mi je zdelo da se mi obrabljajo "nogice" pri miški. Več kot jurja ne bi dal za podlago.

Wireles miške so za moje pojme nepotrebne. Če imaš prosto vrvico, tako da miško ne vleče pod mizo, je ta izbira vsekakor boljša.

Wireless miška mora biti kvalitetna, oz. da deluje v višjem frekvenčnem pasu, sicer bo osveževanje miške od 50 do 60Hz, kar SE opazi.

Ali se mi samo zdi, ali so "razer" miške po meri izdelane za otroške ročice? Meni uide med prsti...

roli ::

Hmm,ko smo pri osveževanju (vem,da se opazi).Koliko ima MX1000 osveževanja? Moja kabelska ima približno 100Hz (in stoji pri tem),tista brezžična pa 60Hz (s tem,da tam skače neprestano).

a lahko kdo,ki ima kako brezžično pove koliko HZ ima njihova?
programček
http://www.r00li.com

Buggy ::

brezzicna Logitech G7 -average 490Hz.

imam pa z njo rahel problem. Ker imam PC ( kjer imam to misko) na router povezan preko WLAN-a se zgodi da pri gledanju filmov iz PC-ja na xbox-u, ki je na ozicenem delu routerja, miska pocne cudne stvari. Vmes zgublja povezavo in sploh je samosvoja. Ko se xbox ugasne je spet vse OK, ceprav preko WLAN-a se vedno tocim podatke z 100kb/s vendar ne preko internega omrezja.
Sem poizkusal tudi (ne prevec) z menjavo kanala na 11 (sedaj imam na 6) ni bilo nic drugace.
Zanima pa me se kje se dobi tiste teflonske nogice (samolepilne) za to misko.

Orbit89 ::

Z G7 dobil 632 Mhz.
Drsa pa po lesu>:D.

LN

Baxxxter ::

jaz uporabljam razerja že ene pol leta in mi je zelo všeč... kabel je zelo dolg, tako da ni ovira da bi se kdaj kje zatikalo. je pa tudi kar lahka... gura pa na navadni podlogi čust normalno. priporočam ;)

roli ::

Danes sem dobil MX1000 in se mi sploh ne zdi natančna.Drsi že lepo in tudi ergonomija mi je všeč,ampak sama natančnos je pa za kozlat.Premakneš miško naravnost ampak kazalec gre pa nekam dol ali gor.
http://www.r00li.com

Poldy ::

Ne vem kaj kompliciraš, kupil bi eno mx310 ali koliko že za ene 4k sit pa bi bila odlična.

Natančnost je pri težki miški lahko problem, ker na začetku potrebuješ več sile za premik :D

Riptor, kam pa imaš priklopljeno miško, na PCI express?
Kot vem, na klasičnem priključku za miš ne moreš preseči 125Hz, na usb pa če se nekaj igraš po registrih, mogoče 250Hz, če povečaš na 500Hz ti itak noben USB ključ ne deluje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

roli ::

Sem že skoraj uštimal.
http://www.r00li.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Test Logitech MX Revolution

Oddelek: Novice / Ostale najave
455717 (3108) djordjevic
»

miš

Oddelek: Kaj kupiti
311926 (1370) Snare
»

Katero miš LED ali LASER?

Oddelek: Kaj kupiti
172048 (1594) tec
»

Katero miško?

Oddelek: Kaj kupiti
362637 (1993) DominusSLO
»

Razlika med MX510 in MX518

Oddelek: Kaj kupiti
322099 (1624) Brilko

Več podobnih tem