» »

Volitve v ZDA

Volitve v ZDA

jype ::

Demokrati trdijo, da so tudi v senatu že zmagali.

V kongresu je 227 demokratov proti 195 republikancem.
V senatu neuradni podatki kažejo 49 demokratov z dvema neodvisnima, ki sta izjavila, da bosta glasovala z demokrati, proti 49 republikancem. Uradni podatki so še vedno 48+2 proti 49, v Virginiji je uradna razlika v glasovih komaj nekaj nad 7000 glasov. Republikanski kandidat je že izjavil, da ne namerava zavlačevati in zahtevati ponovnega preštevanja.

Obrambni minister Rumsfeld je že odstopil, nadomestil ga je bivši prvi mož CIA-e, Robert Gates, ki pa seveda še ni imel priložnosti pokazati rešitev za iraško krizo.

Demokrati se seveda veselijo zmage, a hkrati med kampanjo niso razložili, kaj sami nameravajo predlagati glede iraške krize.

No, zdaj je čas velikih besed že skoraj mimo in bo kmalu napočil čas za velika dejanja. Prihodnost je težko napovedati, a ni težko ugotoviti, da bodo ZDA spremenile smer, ker trenutna ni videti preveč obetavno.

Na BBCjevem "have your say" je nekdo napisal, da je vse, kar republikanci potrebujejo za zmago na predsedniških volitvah leta 2008, en teroristični napad v ZDA. Strašna misel...

_marko ::

Če se američani umaknejeo iz Iraka bodo demokrati izgubili nasledne volitve. A si še vedno prepričan o tej veliki spremembni glede Iraka?
Nekaj pa obljubljajo ja.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Pšenični ::

Zdele je pa težko kaj napovedat.Upam , da bodo za Irak najdli kakšno sprejemljivo rešitev ali pa usmeritev k določeni rešitvi, upam da bo zdaj drugače, da se bojo malo zamislili kva so počeil zadnje cajte-nič pametnega.Tako močne zmage demokratov seveda tudi jaz nisem pričakoval.

jype ::

Če kaj, potem jaz upam, da bodo v Irak poslali dovolj vojske, da bo lahko nadomestila neobstoječo iraško policijo/vojsko.

Vem, da je to danes praktično nemogoče, ampak edina druga možnost je, da se umaknejo. V tem primeru bo Irak seveda prej ali slej razpadel in uganite kdo bo potem moral jit tja delat red?

Kdo ga pa dela v Afganistanu, potem ko je Bush tam zahinavil?

MadMicka ::

Kriza v Iraku je hudičevo težko rešljiva. Verjetno bo Irak razpadel v naslednjih letih na tri dele, problematična bodo mejna področja, ki jih bodo verjetno kontrolirale enote ZN, podobno kot npr. na Cipru. In takšna situacija bo lahko trajala desetletja.

V vsakem primeru je velik plus, da danes Američani po sicer tesni večini, ne zaupajo več Bushu in njegovi politiki..

p.s.: Očitno, da se Američani evropeizirajo in ne obratno, kot je to upal Thomas :\

_marko ::

No Mici, če bi ti v Evropi mel te demokrate bi zate še vedno bili preveč desni in bi jih kurcal nonstop.
Tako, da ne govorit o evropeizaciji ZDA.

Po drugi strani pa je prav, da so demokrati prišli na oblast, da si bodo republikanci zapomnili, da se je treba naslednič boljše pripravit.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Pšenični ::

Irak je poblematičen ker je v bistvu sestavljen iz treh delov.Če se Amerloti zdaj umaknejo bodo morale posredovati sosednje države.V prvi vrsti Turčija ,ki si ne more privoščiti Kurdske držve ,ki bi plavala na kešu beri nafti, potem bodo oni imeli problem, k ne morejo narest danes tisto s kurdi kar so v prejšnjem stoletju z armenci..Poglavje zase so šiiti, ki so povezani z Iranom in komaj čakajo da napoči njihov čas, da prevzamejo čim večji del Iraka , po možnosti z čimveč nafte.Ja no kr lepa godlja čaka demokate.Če ne bodo mogli ustaviti sedanjega trenda nasilja v Iraku se jim bo še kolcal za tistim ,k zej hočjo da bi bingljal.Suniti so pa v glavnem na področju kjer ni nafte in se s tem ne bodo sprijaznili kr tko.Res lepo ni kaj.Tako da men ni jasno kaj sploh lahko naredijo demokrati ,da se bi se izvlekli iz Iraškega pekla.

poweroff ::

Lepo je videt, da desničarji v ZDA izgubljajo tla pod nogami. Morda pa ta val počasi pride tudi v Evropo... >:D
sudo poweroff

poweroff ::

No, demokrati lahko naredijo veliko. Lahko predvsem začnejo spoštovati človekove pravice in pričnejo nazaj gradit pravno državo - v ZDA seveda.

Problem je, da so demokrati le preoblečeni republikanci in obratno. Oboji zagotavljajo status quo. Le da so eni malce bolj demokratični.
sudo poweroff

d20 ::

Kako skonstruirati paradoks v 1 minuti in 30 sekund:
Lepo je videt, da desničarji v ZDA izgubljajo tla pod nogami.
...
Problem je, da so demokrati le preoblečeni republikanci in obratno.

Tvoja lucidnost nam je lahko vsem v vzor!
http://www.worldjumpday.org

poweroff ::

Da, persona rudis.

Hardcore desničarji so izgubili, kar pomeni, da se je "stopnja desničarstva" v ZDA pač zmanjšala.

No, saj desničarstvo kot politična usmeritev me ne moti. Moti me pa "mentalno desničarstvo", ki temelji na izključevanju drugih, ksenofobiji, nespoštovanju pravne države in človekovih pravic. Bushevi prisluškovalni programi so pač del tega.
sudo poweroff

@LOL ::

Matthai: dej povej še kako pridigo o MENTALNEM LEVIČARSTVU?
Tam ni bilo kršenja človekovih pravic, strogega izključevanja iz držube naključno mislečih?:\ To "mentalno desničarstvo" v ZDA ni D od Drek* ki nas je krasila dolga desetletja in ki krasi še lep del sveta.

Aja pa tudi "nespoštpvanje pravne države" nisi z ničemer pojasnil. Sicer pa je to pravilo lahko rpecej dvoumno. Precej je še režimov na svetu ki npr. nasproti mislečega označi kot sovražnmike pravne države. In ti režimi imajo povečini pridih LEVIČARSKE MENTALITETE. Tako da si bomo na jasnem. Da se ne bodo bučke zaredile

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

MadMicka ::

Ko smo že pri "levičarjih" in "desničarjih", zna sploh kdo povedati, kakšne so razlike med enimi in drugimi, kar se tiče programa?

V sodobnih državah (med katere nesporno sodi tudi Slovenija) namreč vsi zagovarjajo demokracijo, gospodarski napredek, skrb za manjšine ter socialno ogrožene.

Nekako razumem razliko med koservatici, ki zagovarjajo družbene vrednote, ki so obstajale včeraj ter liberalci, ki zagovarjajo vrednote, ki bodo obstajale jutri, ne razumem pa deliteve na levičarje in desničarje. Zgodovinsko gledano so se levičarji borili za pravice delavcev, desničarji pa za kapital. No danes vsaj programsko gledano temu ni več tako.

poweroff ::

Levičarstvo je seveda zelo podobno mentalnemu desničarstvu. Dejansko so tim. "levičarski režimi" tipa S. Koreja, SZ in exYuga množično kršili človekove pravice in kuhali vojne.

No, marsikateri od teh režimov je hvalabogu preminil. Tisti preostali pa v svetovnem merilu nimajo kaj dosti vpliva.

Kar pa ne velja za desničarske režime. Desničarji kuhajo globalne vojne (Bush-Irak), izključujejo (Schengen), širijo ksenofobijo, itd. No, ti režimi niso nič preminili. In ogrožajo našo svobodo. Zato je treba govoriti predvsem o njih.
sudo poweroff

poweroff ::

Ko smo že pri "levičarjih" in "desničarjih", zna sploh kdo povedati, kakšne so razlike med enimi in drugimi, kar se tiče programa?
Minimalne. Predvsem oboji vzdržujejo trenutni status. Zato pa sem rekel, da so demokrati in republikanci isti.

Namreč - "boj interesov" ne poteka med levičarji in desničarji, demokrati in republikanci, pač pa gre za ljudstvo (torej nas) nasproti politični eliti, ki jo sestavljajo politiki vseh barv in vrst.

Politična elita je enoten blok. In namesto, da bi jo kot "nasprotnika" (ki ga je treba kontrolirati in od njega zahtevati, da služi ljudstvu) ljudje prepoznali, se ljudje "bojujejo" med sabo glede na politične delitve.

Problem je, da "mentalni desničarji" tega dejstva ne sprevidijo. V praksi se to vidi takole. Ljudje, ki se štejejo za podpornike vlade, sedaj, ko je na oblasti desnica zadovoljno kimajo, češ, zdaj smo pa mi na oblasti, zdaj pa mi odločamo. Mi? Oni prav nič. Hecno je, da živijo povsem enako (bedno) kot prej, le občutek imajo, da vladajo oni. V resnici vladajo politiki, navadni ljudje pa na odločitve nimajo kaj dosti vpliva. Lepo se vidi pri reformah, kaj je ostalo od njih. Lepo se vidi, koliko ima "ljudstvo" vpliva na RTV program. Itd.
sudo poweroff

Thomas ::

> zključujejo (Schengen)

Šengen je nujnost, to je jasno vsakemu.

In kar naj se vsaka država pomatra, da bo na pravi strani Šengena!

Matthai in podobni neodgovorni primerki, pa bi pustili vsakega sem in "naredili to deželo spet barbarsko".

Ne vem, če so za Šengen zaslužni EU desničarji al EU levičarji. Skrajne levičarje z MI, seveda moti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_marko ::

->Lepo se vidi pri reformah, kaj je ostalo od njih.

Kaj smo potem eni, ki smo skurcali državo zaradi premilih reform? Ki smo jo pohvali zaradi katere druge stvari?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

_marko ::

Lahko da se motim, ampak kakega jypeta, Micija al pa tebe Mathai še nisem slišač govorit normalno o trenutni vladi. Vedno so samo kritike. Včasih upravičene, včasih pa samo toliko, ker pač želite kritizirati zato, ker so oni pač desni.

Kam potem to uvršča vas? Mentalne ultralevičarje?!
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

user386 ::

Kam potem to uvršča vas? Mentalne ultralevičarje?!
Ne vem, če sploh sami vedo, kaj so. Ker so nekako "nad tem" levo/desno, ta stranka/ona stranka. Njihov "pleasure pass-time" je kritika, drugače povedano, radi se gredo opozicijo, ne glede na to, kdo je na oblasti. Enkrat zagovarjajo vladanje ljudstva, drugič je pravna država ogrožena, včasih se pojavi kakšen anarhistični izpad tu pa tam, nedvomno pa so najbolj strpni od nas vseh. Potrebno se jim zdi zaščititi pravice vsakega pred državo ne glede na to, koliko drugih na ta račun nastrada, četudi pravna država kot njihova svetinja. Kar je pomembno je višja morala, nihče ne sme biti izpuščen. Na žalost pogosto pripravijo lep paradoks (primer je malo višje), ker pridejo neizogibno v konflikt zaradi navzkrižja lastnih interesov in prepričanj. Desni jih imajo za precj leve in za ostale, razumne na levo nagnjene delajo slabo reklamo. Definitivno delujejo precej "mental" >:D. Ali pa vsaj nezrelo. Rebel spirit if you will.

poweroff ::

Lahko da se motim, ampak kakega jypeta, Micija al pa tebe Mathai še nisem slišač govorit normalno o trenutni vladi. Vedno so samo kritike. Včasih upravičene, včasih pa samo toliko, ker pač želite kritizirati zato, ker so oni pač desni.
Večinoma so upravičene. Seveda je pa jasno, da vlada ne dela samo slabo. Vendar je veliko slabih potez. Žal sem mnenja, da bistveno preveč, kot bi bilo dobro.

Če bi bil pozoren, bi pa slišal, da sem podobno kritiziral tudi prejšnjo vlado in sem bil mnenja (in sem še vedno), da je upravičeno in dobro, da je LDS izgubila oblast.

Problem je pa v tem, da nekateri celo najbolj očitnih napak vlade ne vidijo, samo zato, ker je "njihova". Spet žal ugotavljam, da je to bolj značilnost "desnice".

Najbolj zabavno je to, da je ta vlada ravno tako "socialistična" kot so bile prejšnje, glede reform vas je nategnila na suho, pa tega še vedno ne sprevidite. Nategnila je tudi Mićota Mrkaića, vendar je bil fant vsaj toliko pokončen in pošten, da je odstopil in še vedno zagovarja svoja stališča. To mu štejem v čast. Tisti, ki ste ga pa takrat kovali v nebesa pa niste sposobni slediti njegovemu zgledu.

Ste žal točno tak folk, ki je omogočal, da smo imeli na oblasti 50 let komuniste. Ja, razlika med nami in Britanci je v tem, da so tam ljudje navajeni razmišljati z lastno glavo in obdržati kritično distanco. In ljudje tam berejo tako konzervativne kot laburistične časopise HKRATI (ne tako kot pri nas, ko si na podlagi ideoloških predsodkov ustvarite neko mnenje že vnaprej).
sudo poweroff

poweroff ::

user386: zaradi mene lahko do konca življenja ostaneš v peskovniku in se greš delitve na leve/desne, naše/ne-naše.

KAr pa mene (in še nekatere) zanima pa je to, da mi država kot servis zagotavlja osnovne funkcije, zagotavlja človekove pravice in delovanje pravnega sistema, drugače me pa pusti pri miru. Politika pa naj se ukvarja izključno z vodenjem servisa v ostalo pa naj se ne vtika. Torej proč iz gospodarstva, znanosti, medijev in ostalega!

To je pač liberalen, svobodoljuben pogled, ki ga nekateri niste zmožni dojeti.
sudo poweroff

_marko ::

Ti govoriš NAM.
Povej konkretno, sem to npr jaz?

Če sem to jaz, ki sem kritiziral vlado zakaj mi potem znova opisuješ reforme!? A ti še tako preprostih stvari ne spredvidiš kako lahko potem govoriš o tem kar drugi ne sprevidijo!?
Če nisem potem nevem koga misliš.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

upirna ::

->Torej proč iz gospodarstva, znanosti, medijev in ostalega!

Na koncu bomo ugotovili, da je tvoj največji "forumski sovražnik" Thomas tvoj ideološki brat.

Jst bi bil tut zelo vesel, če bi se država umaknila iz naštetih področij, vendar je to žal politično nemogoče izpeljati z danes na jutri.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

upirna ::

Itak je pa delitev politike včasih malo smešna zadeva. Kaj je napredno in kaj ni je nemogoče govorit... Lahko govorimo samo o že preizušenem in še nepreizkušenem. V bistvu se mi zdi najboljša primerjava politike z drevesom.


Človek strmi, da bi čim več videl. Če stoji na tleh ima sicer pogled, vendar ta ne seže dlje kot do prvega ovinka. Želi si več, želi si videti daleč in zato se odloči splezati na drevo. To ima nekaj glavnih vej in človek spleza na njih. Razgled se je izboljšal, vendar on si še vedno želi več. Zato pleza dalje in veje se tanjšajo, razgled pa je vse boljši. V njem se oblikuje nov občutek... Strah pred padcem. Kaj če naslednja veja ne bo zdržala njegove teže? Vendar na naslednji veji bi bil razgled lahko boljši in tako dalje, nisem jst pisatelj, pa upam da vam je jasno kaj hočem povedat :D
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: upirna ()

Thomas ::

> nisem jst pisatelj, pa upam da vam je jasno kaj hočem povedat

Dobro si povedal tole, čeprav nisi pisatelj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

@LOL ::

izključujejo (Schengen)

Citat precej zbode v oči.
Dej povej Matthai kako si potem ti vse skupaj predstavljaš?:\
Kakor je rekel @Thomas, schengen je nujnost.

No glede kritiziranja vlade je tako: prej so desničarji kritizirali levico, sedaj je obratno, v Jugi se pa to slednje seveda ni smelo in je bilo strogo kaznovano.

Double_J ::

Haha mathai skoz piše, da tudi levico kritizira. No prav. To bomo videli na tak način, da boš velikokrat napisal v obrambo, da tudi desnico kritiziraš...kot to počeš glede levice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Odin ::

Vedno bolj dobivam obcutek, da je Matthai anarhisticen libertarec.

Anarhija je za mene veliki minus, libertarizem pa veliki plus. Tak da okay... lahko bi bilo slabse.

luli ::

No pa da še jaz povem nekaj o Levo-Desno!

Kadarkoli imajo ljudje na voljo več opcij, med katerimi morajo izbrati, na koncu ostaneta samo dve. Če samo pogledam v okolju kjer delam, na koncu vedno ostaneta 2 ideji, pa ne samo to! Že ko na sestanku vsak predstavi svojo idejo ti lahko povem kateri dve bosta na koncu ostali in kako se bodo razdelili sodelavci!

Poglejte samo zdajšnje županske volitve! Kandidati, ki so izpadli v prvem krogu sedaj podrejo drugega kandidata ne glede na to, da bi jim lahko bil prvi kandidat po programu bližje.

Če pogledaš parlament, na koncu vedno ostaneta dve ideji, pravzaprav pa samo ena. Eni jo podpirajo, drugi pa bodo rajši podprli vse drugo, samo da nasprotujejo!

Volilci v ZDA niso podprli DEMOKRATOV, volili so proti REPUBLIKANCEM!

In še najboljše izmed vsega! Nobenih volitev do sedaj niso odločili ljudje tipa Mathaj. On je te vrste človek (jaz jim pravim OVCE), ki se bo ob vsakem vprašanju opredelil po mojem predvidevanju. Tudi na drugem polu najdemo podobne ljudi! Volitve vedno odločajo neopredeljeni, ki jih je nekako 15%. Ti navadno prevesijo tehnico in ti ljudje navadno ne volijo celo življenje iste politične opcije.

Tudi sam sem bil svoj čas prepričan o "dobrih" namenih leve politične opcije. Imel sem možnost videti kako so delili denarno pomoč, kam je šel denar za rdeči križ in v katerih revijah se je moje prejšnje (državno) podjetje smelo reklamirati.
Ko pred njih postaviš korito se vsi spremenijo v SVINJE!

P.S : Če sem koga užalil se opravičujem

user386 ::

user386: zaradi mene lahko do konca življenja ostaneš v peskovniku in se greš delitve na leve/desne, naše/ne-naše.
Oddaja glasu na volitvah je pravica in dolžnost državljana. O tvojih dolžnostih bolj malo slišimo. Na naslednjih volitvah se popredalčkaj nekam ali morda ustanovi svojo anarhistično ali kakršnokoli že hočeš stranko pa potem zase voli. Pardon, mi gre pač tale nadstrankarski neodvisni bull na jetra. Pri vseh, ki to prakticirajo, te nočem pretirano izpostavljat. Ker to ni konstruktivna kritika. Sledi nekemu programu in ga podpri ali pa napravi svojega, boljšega. Komaj čakam, da ga spoznam.

KAr pa mene (in še nekatere) zanima pa je to, da mi država kot servis zagotavlja osnovne funkcije, zagotavlja človekove pravice in delovanje pravnega sistema, drugače me pa pusti pri miru. Politika pa naj se ukvarja izključno z vodenjem servisa v ostalo pa naj se ne vtika. Torej proč iz gospodarstva, znanosti, medijev in ostalega!

To je pač liberalen, svobodoljuben pogled, ki ga nekateri niste zmožni dojeti.
Smo ga dojeli in preboleli tam nekje pri 15 tale tvoj pogled. Zahteve po utopični državi. Zahteve po izpolnjevanju tvojih pravic. Kolikokrat si se vprašal, "Kaj lahko JAZ storim za DRŽAVO?" Naj ugibam? Poln si nekih zahtev in pametnih nasvetov, kako naj se zadevam streže. En prelet novic na S-Techu hitro pokaže, kam pes taco moli in kdaj najbolj cvili. Če bi te kdo dejansko poslušal, bi letala s še večjo frekvenco padala dol in po Evropi bi romali barbari z nadstandardnimi pravicami, če naštejem dve od mnogih posledic tvojega "svobodomiselja". Država seveda tudi obstaja zaradi tebe in tebi podobnih, ostali smo pičkin dim, butaste zavedene ovce, ane? Rad bi manj represije in več svobode, pa tudi Ambružane bi za zapahe vtaknil, ker zdrahe delajo. Dualnost in hinavščina pravim jaz temu. Naredi nam uslugo in enkrat poglej na zadevo celostno in s tiste neodvisne perspektive, ki jo tako zagovarjaš. Nauči se tudi že enkrat, na čem ta svet sloni, kaj je politika in kaj država. Da boš svoja razmišljanja lahko postavil na konkretno stanje, ne neko idealizirano utopijo, ker sicer vedno štartaš iz nedosegljivega cilja.

Tole je sicer hudo off-topic, ampak se mi zdi potrebno. Morda bo kak anarhist manj. Ne vem sicer, od kje tole izvira. Mogoče je nekatere socialistična država preveč s korenčkom... tepla. :\



Glede volitev v ZDA lahko ponovim samo to, kar so nekateri že ugotavljali - da je republikance stolčkov stal Irak. Dodajam pa, da se (imho) radikalno seveda ne bo nič spremenilo. Kako bodo rešili situacijo Irak bom z največjim zanimanjem spremljal. Verjetno na nekak "mehak" način, ki bo utišal hipije in spustil Irak v novo morijo, samo brez ZDA. Lewis Black pravi "We have a two-party system; The Democratic party, which is a party of NO ideas, and the Republican party, which is a party of BAD ideas... And the way it works is, the Republican stands up in Congress and goes "I got a really bad idea!!!" and the Democrat says "And i can make it shittier!!!"".

edit: typoti

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: user386 ()

Mati ::

Tole je sicer hudo off-topic, ampak se mi zdi potrebno. Morda bo kak anarhist manj. Ne vem sicer, od kje tole izvira. Mogoče je nekatere socialistična država preveč s korenčkom... tepla.


Mislim, da pa je tole več, kot jasno.

Če je oče bil v jugi zagrizen komunist, sledi iz tega, da bo sin zagrižen levičar.
Pogledi enega in drugega se kaj posabaj ne razlikujejo v očeh nevtralnega opazovalca.

Saj imamo tukaj na forumu nekaj teh levičarčkov, samo kdo bi se zaradi njih sekiral. Vsak dan manj jih je. Kar pa je še pomembneje, vsak dan imajo manjšo podporo pri neopredeljenih.

Prav jim je, zakaj ga pa toliko serejo s temi Hanžki, Semoliči, Metelkovci in ostalimi biseri...

MadMicka ::

Mati, ti ki očitno zadeve zelo dobro poznaš, ali znaš povedati, kakšna je razlika v sodobnih državah med "levičarčki", kot ti praviš in "klenimi desničarji"? Ali si nemara toliko butast, da ne znaš razložiti razlik med enimi in drugimi, razen tega, da prve smatraš za potomce komunistov, kar je navaden idiotizem?!

Double_J ::

Oni niso potomci, oni so komunisti. Samo nimajo več moči, da bi delali to, kar so učasih. Tako da ker so omejeni, počnejo manj škode kot včasih, ampak še vseeno škodo.:P :O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

@LOL ::

MadMicka:
kakšna je razlika v sodobnih državah med "levičarčki"

1. desničarki: delovni, pametni itd.
2. levičarčki: Hanžek, greenpeace, amnesty international, Matthai

Se vidi kam pes taco moli?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

jype ::

Mati> Če je oče bil v jugi zagrizen komunist, sledi iz tega, da bo sin zagrižen levičar.

Janez Janša je torej že po svoji usodi zagrizen levičar? Hja, res je! Tip je celo prosil za neko funkcijo v ZSM, ker "ga je zanimal ustroj partije", si morete misliti!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

LuiIII ::

Nekdo je rekel, da je 15% volilnega telesa neopredeljenega in, da teh 15% dejansko odloča o tem kdo bo vladal. Menim, da je tako v vseh demokracijah in to je pravzaprav zelo narobe, a drugače ne more biti. Zakaj je tako? Nekaj zaradi lastne lenobe predvsem pa zaradi nezmožnosti spremljanja vsega družbenega dogajanja in nezmožnosti projeciranja trenutnega družbenega dogajanja na lastno življenje v prihodnosti. Pač v življenju so še pomembnejše stvari. Tistih 15%, ki so neodločeni, pa po mojem lahko razdelimo v tri skupine:
- družbeno nezainteresirani in omahljivi (50%);
- družbeno malo zainteresirani, ki gledajo na lastne koristi (50%);
- razumska elita, ki gleda na korist družbe kot celote (0%).
Sam bi si želel, da bi bilo več 2. in 3. a to je precej iluzorno saj je popolnoma jasno, da zaradi vsakodnevnih skrbi in hlastanja po višjem materialnem standardu, običajni človek ne bo imel nikoli časa za ustrezno spremljanje družbe in za aktivno kritično zavest, ki omogoča spoznavanje, spreminjanje in rast lastnih vrednot iz zavedanja vrednot in potreb drugih.

Lui

jype ::

Luilll> običajni človek ne bo imel nikoli časa za ustrezno spremljanje družbe in za aktivno kritično zavest, ki omogoča spoznavanje, spreminjanje in rast lastnih vrednot iz zavedanja vrednot in potreb drugih.

Meni se pa recimo Matthai zdi običajni (do neke mere, no :) človek, ki si vzame čas, da skritizira oblast, kot se spodobi. Človek je že spremenil reči, ki se brez njega ne bi, in spremenil jih je na bolje.

Ja, pogosto se prenagli z žaljivimi komentarji, ampak to počne večina (tudi jaz, očitno :)

luli ::

LuiIII : Zelo zanimiva delitev ljudi. Še dobro, da si v stavku uporabil "po moje". Vsekakor pa bi bilo zanimivo slišati "po tvoje" delitev ljudi, ki slepo volijo iste.

LuiIII ::

Matthai je čisto OK in se z njim čisto dobro razumem. Pravzaprav ga lahko kar občudujem koliko truda in časa vloži v opozarjanje na probleme, ki jih opaža. Matthai definitivno ni običajen človek. Večinski ljudje so veliko manj družbeno angažirani in njihov pogled ne gre dalj kot do lastnega krožnika.
Kritiziral sem naš (tudi svoj) splošni odnos do dogajanja okoli nas. Težava je v tem, da svoja mnenja, interese, vrednote,... pravzaprav preveč lahkotno zaupamo ljudem, ki jih volimo. Voljeni pa jih na ta način tudi sprejemajo in se zato ne čutijo dovolj odgovorne. Relacija je lahko, celo bolj verjetno, obrnjena. Zakaj je temu tako? Zato ker nam manjka samozavesti oz. ker mislimo, da sami nič ne moremo doseči. Problem politike in politikov bo pa na splošno vedno ta, da dokler bomo mislili, da tisti, ki gre v politiko, za drugega dober ni, toliko časa bomo take politike tudi imeli.

Lui

poweroff ::

Jst bi bil tut zelo vesel, če bi se država umaknila iz naštetih področij, vendar je to žal politično nemogoče izpeljati z danes na jutri.
To poslušamo že preveč časa. V resnici pa se ne umika, pač pa prevzema gospodarstvo, medije, itd. In kar me najbolj jezi je to, da bo čez par let prišel na oblat Pahor in verjetno nastavil svoje kadre! Njeov slogan "Zmaga je šele začetek" ima natančno tak skriti pomen, da.

Ti navadno prevesijo tehnico in ti ljudje navadno ne volijo celo življenje iste politične opcije.
Točno to počnem tudi jaz. Vidim pa, da se veliko ljudi odloča na podlagi ideoloških kriterijev - npr. VEDNO volijo Janšo, LDS, Jelinćića, itd. To so prave ovce.

user386: volitve niso dolžnost. To se pač prekleto motiš.
Kaj lahko storim za državo? Plačujem davke in spoštujem zakon, to je pa tudi vse. Kaj več pa za državo, ki muči ljudi nisem pripravljen storiti.

Če bi te kdo dejansko poslušal, bi letala s še večjo frekvenco padala dol in po Evropi bi romali barbari z nadstandardnimi pravicami, če naštejem dve od mnogih posledic tvojega "svobodomiselja".
Dejansko podatki kažejo, da je NSA že 7 mesecev pred 9/11 prisluškovala, pa napada niso prepečili, kljub temu, da so imeli vse podatke. Dejansko podatki kažejo, da letalska "varnost" NE DELUJE. CCTV ne zmanjšuje kriminala - dokazano! Da je terorizma po svetu danes več kot pred 5 leti. Itd.
Ampak eni teh dejstev niste sposobni sprevideti.

Rad bi manj represije in več svobode, pa tudi Ambružane bi za zapahe vtaknil, ker zdrahe delajo.
Ne zato, pač pa zato, ker so priredili nelegalen shod in grozili z motorko in požgali barako.

Naj zakon velja za vse, ne samo za nekatere. Zame zakon velja, naj torej velja tudi za vse ostale, tudi za kriminalce.

Nauči se tudi že enkrat, na čem ta svet sloni, kaj je politika in kaj država.
Mogoče sem se tega naučil bolje od tebe. Slovenci pač mislij/mo da je država samo slovenska država, politika pa samo slovenska politika. V svetu pa so zadeve malce drugačne...

Mati, zaradi mene si ti lahko tudi neonacist ali pa kaj tretjega. Samo moji starši nikoli niso bili komunisti. Prav nasprotno, zaradi česar so tudi imeli težave s takratno udbo. Bi pa stavil, da je imela Udba kar precej raznih "matijev", ki so brez pomisleka storili vse, kar jim je bilo ukazano, zaposlenih...

V glavnem me pa veseli, ko vidim kakšni prestrašeni odzivi so na poraz republikancev. Agresija je samo odraz tega strahu.
sudo poweroff

@LOL ::

Ne zato, pač pa zato, ker so priredili nelegalen shod in grozili z motorko in požgali barako.

Potem bi rad videl tebe na mestu enega Ambružana ko jim Cigoti je*e*o mamice in podobno. Seveda je lahko komentirati in ustvarjati neke kritike ter "opozarjati na probleme" iz udobnega fotelja verjetno nekje v Ljubljani ali kakem drugem urbanem mestu.
Si se @Matthai mogoče vprašal zakaj so prebivalci tako nastrojeni proti NEKATERIM ciganom? Če bi bili pridni in socializirani do tega vsekakor ne bi prihajalo se ti ne zdi? Torej morajo nekateri slovenci zaradi ciganov krvav pot potiti? Samo zato ker se ti in ostale tovrstneži toliko dajejo na človekove pravice in podobno? Kje is takrat ko cigani ropajo in ustrahujejo avtohtoner Slovence? Takrat so ti vredni toliko kot drek na cesti kaj? Dvojna merila nemara?
Če pa poveličuješ te ljudi samo zato ker so manjšina potem je dovolj žalostno. In glede na to da imajo cigani celo več pravic kot Slovenstvo in da še policijski nadzor le teh ni mogoč. Potem je vse skupaj dovolj žalostno.Sklratka dej se malo postavi na realna tla in tudi ti sprevidi da le ni tako vse preprosto in absolutnega reda ni in ga ne more biti.

poweroff ::

Ja, moti me, da imajo nekateri več pravic. Da imajo pravico, da lahko prirejajo nelegalne shode, da požigajo barake, da lahko grozijo z motorko in da imajo lahko doma nelegalno orožje.

Moti me, da imajo te "pravice", da. In da zakon zanje ne velja. In da policija ne ukrepa.
sudo poweroff

@LOL ::

Imajo romi pravico da grozijo lokalnim prebivalcem, da jim kradejo na poljih, da jih zastrahujejo, da se jim ne upa policija NIČ, itd.?
Nenazadnje, imajo pravico da izkoriščajo programe denarne socialne pomoči itd, kljub temu da so godni za delo a delati nočejo. V takih priemrih bi morala biti zakonska podlaga precej strožja in TEMELJITA. Zavrneš primerno delo, konec z denarnimi prejemki, ker sedaj je tako da se jim dejansko ne splača delati. Otroški dodatki+ker so cigani po defaultu še pol lajfa na socialni z višjim zneskom+sem pa tja še kej izmakniti== nekateri živijo bolje od večine slovencev.
Verjemi da so krajani naredili edino kar je bilo še smiselno da se problematika razreši tako ali drugače. Sej pravim, lahko je nam govorit ko nismo ravno z neke vasi.
Vendarf verjamem, če bi šel recimo za kak mesec v kako tako vas bi zagotovo spremenil svoje mnenje

Pa še nekaj Matthai: če jaz postavim hišo na črno mi jo drugi dan podrejo, romom pač ne ker se potem vsem smilijo. Kje je potem pravica zame? Nismo vsi enaki pred zakonom, po naših zakonih na ozemlju RS?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

poweroff ::

Romi seveda nimajo te pravice. Ampak vprašanje je, kaj tvoja ljuba država počne? Nič?

Ker pa očitno jaz ne razumem kaj je država, pa naj ti user386 razloži kaj je to država in kakšna je to država, ki ne ukrepa ob nezakonitostih. :P
sudo poweroff

user386 ::

Dejansko podatki kažejo, da je NSA že 7 mesecev pred 9/11 prisluškovala, pa napada niso prepečili, kljub temu, da so imeli vse podatke. Dejansko podatki kažejo, da letalska "varnost" NE DELUJE. CCTV ne zmanjšuje kriminala - dokazano! Da je terorizma po svetu danes več kot pred 5 leti. Itd.
Če so izvršni členi za obveščevalno-varnostnimi službami nesposobni ni to nikakršen dokaz, da poostren nadzor na prebivalstvom ne zmanjšuje kriminala/terorizma. Bluz torej.
user386: volitve niso dolžnost. To se pač prekleto motiš.
Žalostno, da tako misliš. Kaj pa še poleg tega ni tvoja dolžnost?
Ne zato, pač pa zato, ker so priredili nelegalen shod in grozili z motorko in požgali barako.
Morda te država nekega lepega dne poj*** na način Ambrus. Rad bi te videl na TV s četico odvetnikov, kako "po pravi poti" rešuješ krivice. V temi o ciganih tukaj v Problemi človeštva se je dokončno izkazalo, do kakšnih skrajnosti si pripravljen it v zagovarjanju svoje ideologije.
Mogoče sem se tega naučil bolje od tebe. Slovenci pač mislij/mo da je država samo slovenska država, politika pa samo slovenska politika. V svetu pa so zadeve malce drugačne...
In kaj naj bi s tem povedal? Zelo hiter si, ko je treba nekoga označit za ovco ali mentalno zaostalo osebo. Stojim za svojo trditvijo, da večina tvojih predpostavk temelji na zelo slabo zmodeliranem realnem sistemu, predvsem kar se tiče dojemanja politike, politikov, države in državnih organov. Manjka ti povezava s človeškim faktorjem oz. je ta popolnoma izpuščen.
Moti me, da imajo te "pravice", da. In da zakon zanje ne velja. In da policija ne ukrepa.
Vprašanje je bilo, zakaj te to moti samo pri eni skupini ljudi, medtem ko pri drugi lahko to povsem ignoriraš. Ker dejansko nisi vračunal NIČESAR, t.j. dogajanja predno je v Ambrusu počilo. Avtomatično si se postavil na stran ciganov, ker je to stran proti državi in proti slovenskemu prebivalstvu. To je nerazumno obnašanje in vsi, ki nanj opozarjamo smo evidentno nacisti & whatnot. In ne bluzi sedaj o romskih pravicah in podobnem, ker ko je bilo o tem govora nisi rekel "Ambružani so nepravilno ravnali, tako vedenje moramo v prihodnje preprečit oz. poskrbet za mehanizme, ki bodo ljudem s podobnimi problemi pomagali predno se zatečejo k nasilju, da bi opozorili nase. Jih pa razumem". Nekaj takšnega bi morda izjavil človek, katerega pogled na situacijo ni skozi povečevalno steklo, ampak bolj od daleč. Ti si seveda postregel z robotskim odgovorom.

Nikoli nisem rekel, da zagovarjam brezpogojno poslušnost državljanov, da se ni v zadnjih nekaj letih marsikaj obrnilo na slabše v imenu lova na čarovnice vseh zvrsti ali da Slovenci ne znamo biti dobri nacisti. Tega ne pravim, ker je nerealno. Zagovarjam pa pristop k obravnavi problemov in iskanju rešitev po "pro-con" metodi, kjer se najprej situacija preuči, se sumarizira učinek dosedanjih rešitev, sestavi nove, preuči prednosti in slabosti teh, ter pele nato ukrepa. Definitivno to ne vključuje povsem enostranskega pogleda na problem in kazanja s prsti na grešne kozle.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: user386 ()

@LOL ::

Moti me, da imajo te "pravice", da. In da zakon zanje ne velja. In da policija ne ukrepa.

User386: mene si pa precej narobe zastopil s tem citatom. To je letelo na rome in ne na Ambružane;) Zakon ne velja za Slovence ampak za Rome. Torej, romi so povečini nad zakonom navadnih Slovencev kar seveda v pravni državi ne more obstajati. Črne gradnje, najrazličnejši kriminal -> o tem čemer Slovenec legalno lahko samo "sanja" je pri Romih nekaj običajnega in NEkaznovanega. Skratka, Slovenci sami sebe postavljamo v podrejen položaj.

Seveda se pa strinjam tudi z Matthaiom da tovrstno kavbojsko početje ljudi ni najbolj zaželjeno, vendar zgleda drugače res niso mogli več. Žal je tako. Opomin oblasti da se problematike loti resno. Skratka, še ena temna pika prejšnji oblasti ki je vladala 12 let in ni mogla zaščititi avtohtonih Slovencev. Velik minus za "levico", še en v vrsti

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

user386 ::

Nisem te narobe zastopil, kje to vidiš? In se strinjam s povedanim. Matthai se ne, to je problem.

poweroff ::

user386: volitve niso dolžnost. To se pač prekleto motiš.
Žalostno, da tako misliš. Kaj pa še poleg tega ni tvoja dolžnost?

Ne, če bi bile DOLŽNOST, bi se jih obvezno moral udeležiti. To imajo v redkih državah, recimo v Belgiji, pa ne vem če še kje drugje v Evropi. Lahko pa se jih ne udeležim. Imam celo pravico, da ne grem na volitve / jih bojkotiram.

Rad bi te videl na TV s četico odvetnikov, kako "po pravi poti" rešuješ krivice. V temi o ciganih tukaj v Problemi človeštva se je dokončno izkazalo, do kakšnih skrajnosti si pripravljen it v zagovarjanju svoje ideologije.
Če se bo to zgodilo bom gotovo vesel, ko mi bo država morala izplačati 10.000 EUR odškodnine - tako kot jo je morala v primeru kršitve prepovedi mučenja.

V temi o Romih pa sem lepo napisal - če ti nekdo fizično grozi oz. te napade, se IMAŠ PRAVICO BRANIT. Jaz bi se definitivno branil. Če bi bil fizično napaden in me ne bi branila policija, bi se branil z vsemi sredstvi. Silobran je dopusten, veš. ;)

Avtomatično si se postavil na stran ciganov, ker je to stran proti državi in proti slovenskemu prebivalstvu.
Ne, avtomatično sem se vprašal kaj pravi zakon. In zakon prepoveduje nelegalne shode, grožnje z motorko in požiganje barak prav toliko, kot prepoveduje kraje, izsiljevanja in črne granje na vodovarstvenem območju.

Da, razumem Ambružane, ne razumem pa, zakaj se niso spravili na državo in protestirali proti njeni neaktivnosti. Morda zato, ker se na državo ne upajo spraviti (sploh sedaj, ko so "naši" na oblasti, pa čeprav "naši" za "nas" niso storili nič?)?

Zagovarjam pa pristop k obravnavi problemov in iskanju rešitev po "pro-con" metodi, kjer se najprej situacija preuči, se sumarizira učinek dosedanjih rešitev, sestavi nove, preuči prednosti in slabosti teh, ter pele nato ukrepa. Definitivno to ne vključuje povsem enostranskega pogleda na problem in kazanja s prsti na grešne kozle.
Definitivno se strinjam. Pa se ti zdi, da je bilo ravnanje Ambružanov preučitev situacije, sumariziranje učinka dosedanjih rešitev, sestavljanje novih, preučitev prednosti in slabosti teh, ter šele nato ukrepanje? Ali pa so ukrepali impulzivno in s prsti kazali na napačne grešne kozle (namesto na državo)?
sudo poweroff

poweroff ::

In se strinjam s povedanim. Matthai se ne, to je problem.
Pač ne vidim razlike med romskimi in avtohtono-slovenskimi kriminalci. Zame so pač oboji kriminalci, ki jih je treba obravnavat izključno po zakonu.
sudo poweroff

Barakuda1 ::

Obup

Sam 1 dan človk ne kontrolira kaj pišete, pa vas že "zanese".

Naslov teme je Volitve v ZDA

In kaj imajo z volitvami v ZDA skupnega ambruški romi????:|

Tokrat bom zadevo pustil tako kot je - je že preveč spisanega. Drugične ne bom več tolk toleranten.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Senat ZDA: Rusija je za vmešavanje v volitve uporabila vsa večja družabna omrežja (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
16926751 (21941) gozdar1
»

Guantanamo v težavah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19312684 (6503) Hayabusa
»

Will Hillary own some republican ass? (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
112359985 (28286) poweroff
»

Nevarnost terorizma v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
895988 (4270) poweroff

Več podobnih tem