» »

Linksys router - wake on WAN

Linksys router - wake on WAN

residual ::

Živjo

doma imam PC priklopljen na Linksys WRT54GL in bi ga rad vklopil preko mreže... HW ni problem saj znotraj LANa preko Wake-on-lan magic paketa zadeva laufa... problem je kako zalaufat PC od zunaj.

Odprl sem določen port za posredovanje paketa na routerju vendar se nič ne zgodi, kot da bi router paket sfiltriral...
pogledal sem na netu kje je problem in probal z appleti na netu (Wake on Wan) - tudi ne dela saj se vse ustavi na routerju.

ali je možno kako linksys nastavit da bi magic paket broadcastal na vse IPje v LANu, itak je samo en PC priklopljen? namreč vnosno polje na router configuraciji ne dovoljuje forward porta na 192.168.1.255 ?

ali kdo ve če se da to narest s kakšnim drugim firmware-om (DD.WRT, itd..)

hvala
LP

ToniT ::

Na tak način ne bo šlo!
Rabiš router, ki ima program za WOL in potem se konektaš na njega in od tam v LAN pošlješ magic packet!

residual ::

Se strinjam, samo kaj ko ta original FW nima nekega CLI-ja da bi lahko to naredil... recimo s kakšnim PIXom bi to šlo...

moram preverit če kakšen alternativni FirmWare to omogoča!

LP

residual ::

OK, uspel mi je zadevo porihtat kar preko forwardanja portov na želen IP v routerju .... sedaj lahko zaganjam WOL kar remote iz PCja v službi ali kar s GSMa.

Ugotavljam pa da zadeva ni tako robustna kot bi morala bit... namreč ko sem zadevo še testiral sem takoj po izklopu PCja lahko preko GSM poslal WOL paket in PC že naslednjo minuto nazaj vklopil, če je pa ta čas daljši pa zadeva ne laufa več... in PC ne morem vklopit.

Glede na info iz forumov, je lahko problem kadar se PC nepravilno zaustavi (karkoli že to pomeni) ... načeloma bi moral WOL delovat vse dokler popolnoma ne izključiš napajanja (stikalo na napajalniku) ker mrežna tuid po izklopu PCja ohrani napajanje (bistvo WOL)

druga možnost pa je morebitno osveževanje ali prepustnost routerja?!? in mogoče da po določenem času ne routa WOL paketa več v subnet kjer je PC.

Če ima kdo kakšno idejo, bi prosil za pomoč... drugače pa je bootup PCja na lokalni mreži Linksys routerja preko WAN možno!

das ::

WOL deluje na MAC adreso ne na IP. Ti pa delaš forward na IP, ki pa takrat ko izklopiš računalo več ne obstaja.

residual ::

dober point...

a kljub vsemu, ko jaz ugasnem PC lahko še kako minuto kasneje iz WAN preko routerja nazaj vklopim PC ali preko remote PCja ali preko GSM-a (mobitel server)... žal to deluje le kmalu po izklopu PCja, potem pa ne več ...

ali je možno da zadeva deluje po izključitvi PCja zaradi kakšne začasno naloženega stanja mreže v linksys-u, ki se sproti osvežuje (npr. ARP tabela, itd), in si zapomni MAC vezan na določen IP vse dokler se konfiguracija ne osveži ?

In če je... ali bi bilo potem mogoče ta čas osvežitve nastaviti na manualno, še boljše pa bi bilo to izvajati preko definirane MAC liste v routerju... hhmmm.. no to bo treba nekako rešit .... grem dalje brskat... ;)

tudi za kako novo idejo se priporočam ;)

hvala za odgovore...
LP

das ::

-- izbrisano --

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: das ()

residual ::

DD-WRT v23 sp2 mini ... naložil na linksys... ima WOL opcijo .. vsaj nekaj... in lahko vpišem vsaj MAC in IP skupaj kot host za WOL

še malo manjka pa bo delovalo kot mora ;)

residual ::

po nekaj dnevnem testiranju ....

in pri routerjevem firewalu onemogočen "Filter Multicast" je router posredoval paket na želen MAC v subnetu... tako da mi sedaj wake on WAN dela preko linksys WRT54GL dela :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tp-link in DD-WRT

Oddelek: Omrežja in internet
192528 (1543) drakulas
»

wake on lan (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
525966 (4077) d0rK
»

PowerOn preko lana?

Oddelek: Strojna oprema
241748 (1165) jamiroq
»

zagon računalnika preko telefona

Oddelek: Omrežja in internet
172306 (1838) residual
»

Wake on lan - how to?

Oddelek: Omrežja in internet
112641 (2300) misek

Več podobnih tem