» »

Ne zazna RW

Ne zazna RW

grofsi ::

Ojla,
Prosil bi za nasvet oz pomoč pri problemu ki me tare. Pred kratkim sem ponovno namestil win xp sp2. Super comp deluje kot prerojen, dokler ne opazim, da mi enostavno ne Nero ne alkohol ne zaznata da je vstavljen CD RW (peče pa mi normalno vse formate: mp3, waw, .iso, DVD,..). Grrrrrrrr... Uporabljam Nero 7.5.7. s tem da sem ga že zamenjal - šel na nižjo verzijo ma ni pomagalo. A bi gdo vedel kako to zadevico rešit k sistema ponovno se mi ne da nalagat.

THX na pomoči

Konfiguracijo pa mam:
win xp sp2 (vse posodobitve)
AMD 2600+
1 G ram
360 G diska
6600 GT
2N700 pro2 - matična plošča

grofsi ::

Ops, sem pozabil napisat da je pekač NEC ND 3540A

šernk ::

dva dni nazaj je tud mene ratu isti problem, me cd-rw pa tud dvd-rw zazna kot navadn cd-r/dvd-r in me noben program neče zbrisat rwja, če ve kdo rešitev ni prosm pove, ker jst je nism najdu

moj pekač je pa PIONEER DVR-111D ( dva mesca str)

thx če vj dw kaj nrdit u tem primeru

madman21 ::

evo,jst mam podobn problem.men vsak dvd-r zazna kot blank cd??sm pisu to že v drugi temi in še kr nism rešu problema-vrjetn bom šol po novga pekača,aja mam pa NEC DVD RW ND 4550A....se je mogoče že našla kakšna rešitev pri kom?

LP

grofsi ::

Z moje strani nič novega...bom še probu pekač prključit na drug comp. in da vidimo - če je isto bo pa božiček :) novga prnesu

šernk ::

edn je rešu problem z novo inštalacijo windowsov, za to da nm pa rw-ja ne prebere naj bi bli krivi kritični popravki za windowse če ste jih pred kratkim inštaliral, jst sicer tega še nism probu ma bom verjetno čez vikend zdej na novo naložu windowse gor, takw da bomo vidli

to je nowga z moje strani, lp

grofsi ::

Mogoče pa bo neki iz tega, ker jst sm ta teden naložil nanovo winse gor in jih posodobil do zadnjega :D . In kot pravim prej je zadeva delovala bp, od takrat naprej pa ne. In zdej magično vprašanje - kako zadevo ponovno povrnit v prejšnje stanje oz katero posodobitev odstranit, da bo pekač delal normalno?

THX na pomoči

farko ::

nero 7.5.7 dela samo določen čas potem pa ga je treba zbrisat in čist pobrisat pa ne bo težav .naložte si raje verzijo 6 kajti tudi jaz sem imel podoben problem vendar sem formatiral potem cel disk naložo verzijo 6 pa dela vse normaln.
farko

šernk ::

ok, zbrisu nerota, zbrisu najnovejš popravke za windows ( formatiru še nism za enkrat) pa ni nč pomagalo, sm pa cd-rw uspel zbrisat z njkim programom (superblank) sicer lih tolko da me je djlu program (skori blokiru pc) in pole me je windows celo zaznal da jmam cd-rw notr a ku zapečem spet eno reč gor me ga obravnava kot navaden cd-r in ga ne morem več zbrisat ;(

očitno bo treba prow formatirat
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

madman21 ::

Grofsi, si rešu težavo?Si kupu novga pekača?Ker js nameravam it po novga pa me zanima mal...

LP

grofsi ::

madman21,
Zaenkrat se bojujem brez uspeha, če mi rata skočim jutri tega nest testirat v trgovino, oz. najkasneje v sredo tko da v sredo zvečer ti povem lahko kaj več.

farko ::

ni problem v pekačih ampak v nerotu 7.5.7 zbrište pa naložte raje 6. 7.5.7 je beta in demo verzija.
farko

grofsi ::

Farko,
Sem naredil kot praviš, šel nazaj na različico 6.?? . Seveda prej pa počistil vse "ostanke" nerota v comp. Zadeva še vedno ne dela, probal sem tudi zamenjat SW in šel na CloneCD - isti rezultat - ne zazna da je CD RW. Pa še to pri peki DVDjev mi jih je ogrmono uničil, kar se prej nikoli ni zgodilo (uporabljam pa ver... - DVDje in CDje.
Sem pa malo prej odnesel pekač v trgovino kjer ga bodo stestirali in mi sporočili odgovor, katerega bom tudi napisal. :D
Sej Farko kot praviš - v kolikor bo test iz trgovine pozitiven da zadeva deluje normalno - bom tudi jaz formatiru :\

opeter ::

Ali pa kak druga program za CD/DVD peko. Npr.: CDBurnerXP Pro (tukaj pa imate Alpha verzijo - 3.5.101.6.
Sicer pa je še cel kup različnih programov za CD peko, npr. DeepBurner, Ashampoo Burning Studio, ali pa (moj favorit na Mac-u) DiscBlaze.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

madman21 ::

Evo ga-za vse tiste ko vam je cdje bral,dvdje pa ne oz men lastno posnetih ni hotel brat in jih je zaznal kot blank cd,sm poskusu vse stvari in dons šol po novga NEC-a in sedaj DELA:)

grofsi ::

Hojla,
No pr meni je isto, le da so mi ga zamenjali, je še bil v garanciji :))
see ya


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

program za peko CD-R-jev (audio CD-ji)

Oddelek: Pomoč in nasveti
313228 (2099) Daliborg
»

Še ena težava z NEC-em

Oddelek: Pomoč in nasveti
5832 (665) madman21
»

Nero-problem

Oddelek: Programska oprema
81348 (1263) opeter
»

tezave zapeci DVD

Oddelek: Pomoč in nasveti
101885 (1685) Korenchek
»

Pekač TEAC

Oddelek: Pomoč in nasveti
151201 (948) Kriko

Več podobnih tem