» »

Sinope 568 in wireless

Sinope 568 in wireless

fiore ::

Pred kratkim mi je mozicek iz telekoma zamenjal calistota za sinope 568+, ki ima tudi wireless anteno. Glede na to da lucka wlan ne gori in da ga nobena brezzicna naprava ne zazna, bi rekel da je wireless izklopljen.

A kdo ve kako se ga vklopi?

Mario8 ::

Če potrebuješ navodila polji mejl na info@siol.net in zahtevaj navodila! Pošljejo ti jih in tam slediš navodilom, pri meni je edini problem da je brezžično omrežje nestabilno oz. ne dela!

LP

jurre ::

navodila imas tukaj.

drugace se povezi na sinopa - odpri v brskalniku naslov http://192.168.1.1., vpisi user pod user in password, ter bos videl spodaj napisano, wireless is disabled, pa kliknes za enable, nastavis zascito itd...

fiore ::

Navodil res nisem dobil zraven.
Mi je pa uspelo sedaj z vasimi navodili porihat. Hvala!! :))

amigo_no1 ::

Nekaj (ne)uporabnih informacij glede tega modema lahko na siolovem forumu:
http://forumi.siol.net/showthread.php?t...

'FireSTORM' ::

siol je govoril za ta modem, to bo super modem
najboljši izmed vseh, sagema bo skadil ko nula
nebo več problemov z tem modemom za upgrejdi itd.

izkazalo se je da še je večjo s* kot sagem:D

na sinope sem komaj telefonijo uštimal kaj šele da bi wireless sprobaval:\
Those penguins.... They sure aint normal....

Zheegec ::

S Sinope mam tudi jez same probleme. Ni dobra stvar.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Death Paladin ::

Tocno tako fantje. Jaz ga bom zamenjal s Sagemom, ki res zelo dobro (vsaj meni deluje). Sinope-ja mi je kr metalo z WANa zaradi ISDN linije, niti DHCP ne deluje vredu in mi ni znalo IPjev samo nastavit. Da ne omenjam, ko sem ga dobil nazaj iz servisa, zadeva se kar ne deluje. Raje se bom zadrzal komentarja, ki mi ga je rekel na ISKRATEL servisu, ker vam nocem pokvarit mnenj o Sinope. Sagem deluje BP. In kot tukaj gor opazam, se menite, da celo wireless ni ok. A je sploh kaksna dobra stvar na tem modemu, ki bi naj "zamenjal" Sagema (I don't think so).

Buldožer ::

Tudi jst sem ravno prešel iz calistota na sinope in mam za razliko same dobre izkušnje z njem. Telefonije sicer še nisem probal, ker je ne potrebujem, wireless pa dela super.
Več glav več ve. No, ni nujno!

...:TOMI:... ::

Telefonija dela super, wi-fi ja še nisem probal, zato ne morem podati mnenja o njem, edino kar me moti na sinopeju je to, da se mi zelo dolgo sinhronizira (nekaj minut), ker je zelo veliko slabljenje na liniji (47 dB) in 4 Mbitna linija. Lučka za telefonijo enkrat sveti drugič ne...samo telefon zmeraj dela.
Tomi

neoto ::

Kako pa naj človek poveže normalen Linksys-ov wireless router na Sinope router tako, da bo Linksys v DMZ? Ali Sinope to sploh omogoča?
Da bi Linksys-a priključil na ADSL modem ne bo šlo, ker gre tukaj za trio paket in je tale Sinope, na katerega se vse skupaj priključi, obveza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neoto ()

kajzer ::

neoto to tudi mene zanima... prosim za pomoč...

Sit ::

Konfiguracija je sledeča (pri meni se tako povezujeta 2 PC-ja v LAN (Laptop tudi preko WLAN na Sinope-u) in na Internet):

1. Sinope se poveže na razcepnik (splitter) preko zato namenjenega porta, LinkSys se poveže na LAN port Sinope-a. Sinope-a je potrebno priklopiti na prost LAN-port LinkSys-a in NE NA WAN-Port (UTP patch kabel cat. 5)!
2. Sinope-u dodeliš IP npr. 192.168.1.1, LinkSys-u pa npr. IP 192.168.1.2.
3. Sinope se povezuje v Internet (PPPoE) - vpišeš uporabniške podatke SiOL-a
4. LinkSys se nastavi na "Automatic Configuration - DHCP", deaktiviral sem DHCP-Server, Start-IP sem nastavil na 192.168.1.3.
5. za hitrejše povezovanje v Internet lahko vpišeš na LinkSys-u tudi DNS strežnike (za SiOL so to 193.189.160.13 in 193.189.160.23), tako da router ne išče strežnikov za na Internet.
6. če ima LinkSys WiFi (WLAN), potem ga lahko izklopiš (da ni dveh WLAN-omrežij, razen če so nujno potrebna, npr. pri večji oddaljenosti med Sinope in LinkSys)

nx6325 ::

Živjo.

Imam vprašanje glede wireless s tem modemom sinope in prenosnikom. Jaz sem namreč vse poštimal da sm s prenosnikom zaznal sinope modem in tudi povezava je uspela. Sedaj ne vem kako naprej. kaj morem naredit da bom na prenosniku lahko šel na net, ker na net ne morem tudi z uporabniškim in geslom.
Zej na PC-ju ne vidim pod omrežnimi povezavami brezžične povezave. Je potrebno še kake gonilnike za wireless na pc-ju dodat?

lp

amigo_no1 ::

Sit
Če priklopiš LinkSys v LAN port potem deluje kot switch in AP za wireless.
Raje priklopi LinkSys v WAN port in naj bo sinope samo modem...

Zgodovina sprememb…

DEcOSI ::

zanima me ker nikjer ni napisano, kak domet ma tale Sinope 568+... če mogoče kdo ve?

hvala

zee ::

kakšna pa je alternativa, če je tale Sinope res tako zanič? Recimo da je samo modem in vmesnik za telefon in TV.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pirmy76 ::

Sit ce si to odgovarjal Neoto.. tvoja razlaga ne bo drzala. On je vprasal za DMZ v linksysu. In ce imas Linksys postavljen za Sinope je DMZ na linksysu brezpredmeten. Tudi nastavitev DNS streznikov na linksysu je nesmiselna ker se linksys ne povezuje na net, ampak v tvoji povezavi Linksys prevzame vlogo navadnega switcha. Pa se to.. Pod Advanced Routing mu mores nastavit Operation Mode na ROUTER, tako bo linksys razumel, na mrezi obstaja en drug router ki dela kot gateway za net in je linksys navaden switch.

Edini nacin da linksys ima DMZ je to da uporabis Sinope 568+ samo kot modem in ne kot router (sicer ne vem ce to sploh omogoča - Ganimede vem da je to imel). Iz Sinope vleces kabel na WAN port od routerja in nastimas da je Linksys gateway za internet. Tako bo Sinope bil navaden deloval kot "Modem & Switch".. Linksys pa prevzave delo Routerja. V taki konfiguraciji lahko pol v Linksysu nastimas DMZ ki bo dejansko DMZ. Televizijo in telefonijo pa priklopis na ostale porte od Sinope.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pirmy76 ()

Cveto ::

Ravno par dni nazaj sem instaliral tako kombinacijo (Sinope-Linksys Rangemax) in dela bp. Linksysa se priključi v WAN port na Sinopeju, nastavi username, password in WPA password, klikne OK in dela.

Vleče pa tudi Sinope solidno, temu tipu je recimo normalno delalo zunaj na vrtu (modem je v drugem nadstropju), problem je bil edino v tem da se je WLAN kar izklapljal (tudi ko je bil comp pol metra od modema)

kalcek16 ::

Men tud neki wlan noče delat, se kr prekine povezava po 5 sekundah, a je možno da zarad ISDN-ja ali kdo pozna rešitev?

PJani ::

hmm, čudno, da mate tolko težav z tem sinope, z mojim sinope nimam težav...res je da mi je pred 3mesci elektrika skenslala modem sm dobil novega, ga mam na UPSu in dela super. SIOL TV sploh ne blokira več. Telefon tudi dela. tako da ni problema.
Modem mam povezan na "gateway" server(ubuntu server 8.04, ipforwarding in ACLs z iptables) od koder gre iz druge mrezne na notranje omrezje.

Wireless dela špica v eno nadstropje nižje in skozi 3 stene je zadosti signala da lahko skozi SSH tunnel predvajam Xvid film.

EDIT: edino nevem zakaj ima možnost WPA2 autentikacije preko Radiusa, ko pa nemoreš nastavit strežnika za radius...čudno
C/C++

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PJani ()

Spajky ::

...Jest pa rabim eno info glede ene posebne nastavitve/postavke na SiOL_ADSL ruterju Sinope568+ <i>Home Gateway</i> za wifi , če bi iNet še vedno normalno delal prek WLAN tudi po resetu ruterja na tisti linkani nastavitvi ... ps.: nimam pač fizičnega dostopa do ruterja za reset na fabriške/defolt nastavitve namreč če zaj***m ... Lahko kdo tle to s tem ruterjem proba ?? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951277 (23027) simone
»

Telekom Sinope + wrt610n

Oddelek: Omrežja in internet
151270 (1068) Daniel
»

Apple posodobil OS X, Safari

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
288876 (6803) driver_x
»

Siol modem + WRT54GL

Oddelek: Pomoč in nasveti
82783 (2637) sajko
»

Kako dostopat do modema preko ruterja

Oddelek: Strojna oprema
127605 (7347) Veron

Več podobnih tem