» »

Praznikom ob bok

Praznikom ob bok

«
1
2

Barakuda1 ::

Ne vem tocno kdaj lahko sociala vzame otroke, ampak bi rekel da je razlog povsem na mestu, ce otroci bivajo v sotoru ob tako nizkih temperaturah.


Sem pripadnik tiste generacije, ki v mladosti tudi pod razno ni živela v izobilju. Po spletu naključij, sem potomec staršev, ki so živeli kljub svoji delavnosti in pridnosti na samem družbenem robu (predvsem ekonomskem).
Meso je bilo na krožniku (in še to le grižljaj ali dva) le ob nedeljah in "velikih praznikih".
Pozimi smo hodili otroci (mojega družbenega sloja) v gumijastih škornjih ("Batarjih"). Da nismo dobili ozeblin, smo si noge povezovali v stare krpe ("šufece") in podobno.
Nemalokrat tudi domek ni grela topla peč, ker preprosto ni bilo kurjave.
Na oknih so se delale ledene "rože", da bi se lahko umil in okopal v topli vodi vsak dan, je pa bila tako ali tako samo iluzija.
Časopise sem hodil brati k dobrim sosedom, ki so mi vsake toliko posodili še kakšno knjigo Mohorjeve družbe.
No, in ob vsem tem sem bil več ali manj sam doma. Pardon. Z mano je bila še 5 let mlajša sestrica, ki sem jo moral čuvati.
Pa ne zato, ker so starši pijančevali naokoli. Sploh ne. Pač pa zato, ker so se hodili udinjati k večjim kmetom za razna kmečka opravila, da smo lahko vsaj tako živeli kot smo.

In da ne bo pomote. Prav nič ne stokam nad svojo, ne ravno lepo, usodo. Sploh ne.

Povedati vam hočem le, da mi je bližina mojih staršev, pa čeprav okrnjena, ker sta hodila delati, pomenila več kot ogreta soba sosedovega Mirna.

In če bi se bil takrat kak "pametnjakovič" spomnil, da je potrebno mene in mojo sestrico vzeti mojim staršem in naju odpeljati k nekim tujim ljudem :'( :'( , mi verjemite, da bi bila to najbolj grenka in bridka zadeva, ki bi jo sploh lahko doživel.

Pa, da mi ne bo sedaj kdo modroval, kako je to bilo včasih, pa kako takrat tudi drugi niso imeli, ker to ni res.

Tudi takrat je večina že imela vse tisto, česar jaz in moja sestrica nisva imela.

In ko sem se zadnjič, iz čiste nostalgije, vozil po tistih hribovskih vaseh, kjer so še zmeraj kraji in ljudje pozabljeni od države in boga, sem z žalostjo ugotovil, da se je za nekatere bore malo spremenilo na bolje. Še več bi si upal trditi. Prag revščine premnogih se povečuje.

A ko sem gledal in se pogovarjal s temi ljudmi, so bili sicer otožni na nek način, a daleč od tega, da bi se bili pripravljeni odreči svojih otrok ali otroci njih, samo zaradi revščine, ki je še marsikje v Sloveniji še kako prisotna.

Pisati grozljivosti o tem, kako prav, in oh in sploh bi bilo, odvzeti otroka staršem, odtrgati starše od otrok iz tople sobe, sedeč za računalnikom, ki marsikdaj predstavlja premoženje kakršnega te družine ne ustvarijo preko celega leta, pa je srhljivo in perverzno.

In vsem, ki se vsake toliko sklicujete na pravno državo, moralo, etiko, na krščanske in druge vrednote, polagam na srce, da razmislijo še o enem vidiku tega kar se dogaja.

Čas prednovoetnih praznikov, čas Božiča, se je v našem kulturnem prostoru zasidral kot praznik družine.

Še več. Izročila ljubezni in miru ob tem prazniku, so že zdavnaj dosegla tudi druge narode.

To je čas, ko so vojskujoči se na bojiščih, vsaj za kratek čas "odložili" orožje in sklenili kratkotrajno, krhko premirje. Čas, ko so bile misli usmerjene k družini, k vrednoti dobrote do bližnjega. Čas spomina na Jezusa, ki je menda prišel na ta svet za vse ljudi in ne le za "domačine".

Da, to je čas, ko tudi sovrag ni bil tak sovrag, da ne bi sklenil vsaj začasnega premirja z njim.

In v tem "prazničnem" vzdušju, je naša družba, naša država, pokazala "mišice in zobe" in "dokazala" kako "pravna" je.

Ob tem dejanju so se mnogim, ki so jih polna usta krščanskega usmiljenja, dobrote in humanosti, zasvetile oči od radosti, ker je država storila svoje - zaščitila je domačine.

Da se razumemo. Ja, črno gradnjo je bilo potrebno odstraniti (pa ne le njihovo), a čas, ki je bil izbran je daleč od proklamirane dobrosrčnosti in humanosti.
Ob tem, ko se nekaterim domačinom vidno svetijo očke od veselja, ko bodo skupaj z svojo družino (pa četudi med sabo sicer skregano) slavili in praznovali ob toplih radiatorjih, jih jezi, ker ima pa neka mama Jelka več denarja v tošlno kot oni.
Zato ji je potrebno vzeti otroke, zato je potrebno družino enkrat za vselej razbiti.

Dragi moji sodiskutanti

saj bi vam rad voščil vesel Božič in srečno novo leto, pa tudi voščim vam oboje, a prosim vas. - ko se boste ob teh praznikih tokrat veselili in gostili, pijančevali in obujali spomine, takrat se spomnite tudi takšnih med nami, ki vsega tega kar imate vi nimajo.
Takrat se spomnite tudi na tiste in takšne, ki niso kot ste vi in jaz.

Da, takrat se spomnite tudi na takšne kot so "Strojanovi".

Tudi oni imajo pravico živeti. Živeti po svoje in tako kot so si izbrali (če s tem vas ne ogrožajo).

Kristus je menda prišel na svet tudi za njih.
  • spremenilo: Barakuda1 ()

MeGreat ::

Torej moramo mi, slovenci, plačevati za gradbena dovoljenja in ostale pizdarije, medtem ko bo cigo neko bajto naredil brez vsakih papirjev, povrhu pa še kradel poštenim ljudem?
In ne nisem za to, da se njihova famiija razdre, ampak da živijo pošteno, kot ostali državljani, naj se zaposlijo nekje na tekočem traku za 60tisoč na mesec in naj delajo. Ne pa da se bunijo kako jim je hudo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MeGreat ()

dejansan ::

čas nikoli ni taprav, sploh pa so zamudili vsaj 10let

in zdaj, ko se je prebudila inšpekcija je čas še za sodstvo pa, da se obdela tistih 100+ ovadb samo iz zadnjih 2 let

kar se kristusa tiče pa naj počiva na križu
dejansan

Luka Percic ::

Tudi oni imajo pravico živeti. Živeti po svoje in tako kot so si izbrali (če s tem vas ne ogrožajo).

Tebe moti samo če tebe ogrožajo. Mene pa moti če ogrožajo otroke. Le tej zaenkrat niso še nič krivi.
če nebi imeli dnarja za topel prostor, bi to razumel.
Če pa imajo nastanitev v postojni v toplih prostorih zastonj, je pa to IMO ogrožanje otrok.
Takim neodgovornim staršem je treba otroke pač vzet.

Tvoja zgodba je sicer ganljiva- ampak treba je povedat da pomanjkanje zaradi težke situacije alpa pomanjkanje zaradi trdoglavosti ni isto.
In tudi to- da vsak misli da brez svojih staršev nebi mogel- otroci so precej prilagodljiva bitja.
Recimo jaz ima eno tako (napram tebi sicer zelo blago) izkušnjo.
Prvi do četrti razred sem obiskoval v neki stari šoli- le 16 nas je bilo. Razmere so bile obupne, nismo smeli skakat po razredu da se ni omet usuval, ni blo igrišča, oprema starodavna...
In kar je najbolj neverjetno, vsi ki smo obiskovali tisto šolo smo bili prepričani da je to nekaj najboljšega, saj da imamo majhne skupine in je lažje delat in bla bla.
V kaj vse so nas učitelji ter starši prepričali...
Dejstvo je da ko smo v 5 razredu (druga, bolj oddaljena šola) videli da nas je nekdo pošteno nategoval prejšnje 4 leta.
Kaj je moj point? Da domače ušivo okolje ti veliko pomeni dokler ne spoznaš drugega. In siguren si da nebi mogel menjat.
A če je res boljše, ta prehod sploh ni težak, po par tednih se ti odprejo povsem druge možnosti.

Men se tej mali cigančki smilijo in si IMO zaslužijo topel dom. Če jih njihova mati zaradi svoje trdoglavosti vlači na mraz, jaz to imenujem malomarnost. Otroci si zaslužijo boljše.

poweroff ::

Hja, poznam žensko, ki je iz neke "nesmiselne trmoglavosti" - ker je pač hotela živeti na svojem domu, raje živela doma v revščini in mrazu, kot pa v toplem domu, a med tujci.

Tudi določeni trmoglavci so se raje štiri leta preganjali po gozdovih, kot pa sprejeli toplo okupatorjevo zavetje.

Je to trmoglavost?

Najbolj mi gre pa na bruhanje, ko bomo v teh dneh poslušali kako je pred 2000 leti Kristus prišel na svet, pa se rodil v štalci, ker ga nobena trdosrčna betlehemska družina ni hotela sprejeti. Pa kako se je rodil v revščini in bedi, kako so ga takoj po rojstvu začeli preganjati, itd., pa samo par pastirčkov se je zavzelo za njega.

In bodo vsi v cerkvi lepo kimali z glavami in razmišljali kako fino bo jesti potico, se greti na topli peči in poslušati turbofolk na TV.

V tem se vidi vsa duhovna praznina slovenskih "vernikov" - in žal tudi prenekaterega duhovnika.
sudo poweroff

mihec87 ::

Dejstvo je da romi ne morejo ziveti tako..ce je zejen bo vlomil v zidanico pa se napil ce je lacen bo spet kaj ukradel ali pa vlomil nekam ter si nakradel...ce ga bos dobil pri dejanju te bo pretepel ce ne bo mogel bo sabo jih vec pripeljal..ce mu ne das denarja ti grozi z nozem..sorry ljudje tako ne gre..res ne..Takim ljudjem pravimo kriminalci in so za zapahami samo v vednost..res je ni lepo da se je to zgodilo glih sedaj samo enkrat bi se in zmeraj bi nekaj bilo da pac to ni lepo..A bi bili kaksni prazniki,kaksni posebni dnevi..

In tega bi se mogli zavedat ne vem kako to mislite da bo en kmet delal ko crna zvina pa okopaval krompir sadil koruzo itd..da bo potem negdo prisel pa pobral koruzo da si bo nafotral purane al pa kure ter krompir da ga bo jedel..Zato ker je sam prekleto len..
Lahko je bit pameten doma iz naslonjaca ter tukaj pametovat revcki in oh in sploh..

Ne to ni trmoglavost to se je zgodilo ker se jih ni pravi cas privilo..oz ker se jih tretira kot poseben narod..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Luka Percic ::

Hja, poznam žensko, ki je iz neke "nesmiselne trmoglavosti" - ker je pač hotela živeti na svojem domu, raje živela doma v revščini in mrazu, kot pa v toplem domu, a med tujci.

Nebriga me za starejše, oni naj kar zmrzujejo- o otrocih govorim.
Tudi določeni trmoglavci so se raje štiri leta preganjali po gozdovih, kot pa sprejeli toplo okupatorjevo zavetje.

Primerjava okupatorja z legalnimi rušenjem nelegalnega bivališča je zelo mimo.
Najbolj mi gre pa na bruhanje, ko bomo v teh dneh poslušali kako je pred 2000 leti Kristus prišel na svet, pa se rodil v štalci, ker ga nobena trdosrčna betlehemska družina ni hotela sprejeti. Pa kako se je rodil v revščini in bedi, kako so ga takoj po rojstvu začeli preganjati, itd., pa samo par pastirčkov se je zavzelo za njega.

V tem priemru je seveda obratno- Družina noče v noben hlev, čeprov ji jih je bilo par ponujenih, eden pa je 24h na dan ogrevan prav za njih.
V tem se vidi vsa duhovna praznina slovenskih "vernikov" - in žal tudi prenekaterega duhovnika.

WTF?
Saj vem da nemaraš cerkve in vsega kar je povezanega z njo, ampak upal sem da boš vsaj poskušal najti primeren razglog za sovraštvo. Pa ga nisi.
Nekaj nam prekrito sugestiraš brez logične povezave.
Go home.

Ps; V naslovu je napača...

Barakuda1 ::

Ps; V naslovu je napača...


:8)

Hvala za opozorilo. Popravljeno :)

zee ::

"V tem se vidi vsa duhovna praznina slovenskih "vernikov" - in žal tudi prenekaterega duhovnika."

stavek še preveč drži.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Luka Percic ::

In bodo vsi v cerkvi lepo kimali z glavami in razmišljali kako fino bo jesti potico, se greti na topli peči in poslušati turbofolk na TV.
V tem se vidi vsa duhovna praznina slovenskih "vernikov" - in žal tudi prenekaterega duhovnika.


Jst bom tudi razmišljaj kako fino je jesti potico, se greti na topli peči in poslušati turbofolk na TV.
So fucking what?!

V tvoji izjavi in v zeejevem kimanju je zaznati kvečjemu hudo ideološko obremenjenost ter velik off topic.

poweroff ::

Barakuda: žal od razvajenih mulcev, ki bodo za Božič od staršev dobili najnovejšo Nintendovo konzolo, ne moreš pričkovati,d a bodo razumeli, kaj si napisal.

Luka Veliki: jaz cerkve prav nič ne sovražim. Imam vse zakramente (razen poslednjena maziljenja :D ) in sem dolgo po obveznem verouku hodil še k mladinskemu. Samoinciativno.
Samo z žalostjo ugotavljam kakšno je stanje slovenske vere.
sudo poweroff

Double_J ::

V tistih časih bi težko kdo drug za vas bolje skrbel od vaših staršev, poleg tega pa so se vaši starši trudili v smeri, da bi vam pomagali. Nič od tega danes ne velja za Strojanove. Aha?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

cirecire ::

V Sloveniji je marsikatera mati samohranilka z otroci, ki se stežka prebija iz dneva v dan in si išče streho nad glavo...

...takšne zgodbe pa ponavadi ne zanimajo raznih hanžek mirovnikov in jokajočih moderatorjev na spletnih forumih... imajo pač samo eno napako... to je, da so te ženske in otroci Slovenci...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cirecire ()

jype ::

Hočeš torej rečt, naj tem mamam odvzamejo otroke?

Luka Percic ::

Ja če nočejo sprejeti pomoči in s tem ogrožajo otroke, vsekakor.
Uporaba otrok za dosego ciljev je za na bližnji vzhod, ne pa tukajle!

mihec87 ::

Otroke vzet kar tako glih ni no samo na vem najprej delajo pizdarije ko jih pa ma folk pol k.. pol pa otroke kazejo..

cirecire ::

Hočeš torej rečt, naj tem mamam odvzamejo otroke?

Hočem samo rečt, da ima tudi veliko Slovencev socialne probleme, pa se nikoli ne prebijejo na naslovnice časopisov in v udarne termine informativnih oddaj na TV...

jype ::

To je res in tudi žalostno. Kljub temu ni nič narobe, če se o romski problematiki javno razpravlja. Ampak vzet otroke staršem je precej skrajen ukrep. Ne bi si upal trditi, da je v tem primeru upravičen.

TESKAn ::

Stara kaže na TV poln tošelj bankovcev, otroci pa bosi tekajo okrog. To ni dovolj razlog?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

dejansan ::

jype ti si ne upaš trditi, jaz pa pravim obratno, da bi bilo za otroke in njihovo prihodnost precej bolje

kar bi bilo, če,...., pa verjetno nikoli ne bomo izvedeli, tako da,...
dejansan

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dejansan ()

zee ::

za dobrobit Strojanovih otrok bi bilo verjetno bolje poskrbljeno pri kaki spodobni rejniški družini, vendar je to povsem OT.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

krneki0001 ::

Še vedno me pa muči to, da mama jelka kaže denarnico polno denarja, kamera pa zraven kaže otroka napol nagega, ki mora spati v šotoru pri parih stopinjah pod ničlo.
Ali je sedaj novinar plačan ali pa zelo pristranski, da prikazuje revčke otroke kako so bogi, ker če bi bil ta novinar neodvisen in kolikortoliko pameten, bi prvo vprašal to žensko, zakaj jim ne kupi oblek in čevljev in zakaj jih ne odpelje nekam kjer je toplo.
Če bi bilo tej mami jelki res tok do otrok, bi jih za ta denar odepljala nekam na toplo, jim kupila oblačila in jih umaknila iz te bede(vsak pameten starš bi to naredil), ampak očitno je treba z otroki izsiljevat državo in igrat na karte naivnih slovencev, ki bodo na to nasedli.

Noben me ne bo prepričal, da ta družina nebi mogla kupit zazidljive zemlje. Vsakdo lahko kupi zemljo in si z ustreznimi papirji postavi nanjo hišo ali kaj več, tudi sam sem to naredil.
Če pa tega ne naredijo in gradijo objekte na nezazidljivi zemlji, ki je še vodovarstveno območje, mora biti pa nekaj hudo narobe. In zdej, ker so oni šli preko zakona in ga niso spoštovali, pa od države še zahtevajo drugo zemljo in nadomestno lokacijo, država jim pa to še proba uredit.

Ja fantje, jst mam tut nekaj nezazidljive zemlje - tut jst bi jo rad zamenjal za zazidljivo - a naj se obrnem na Podobnika ali pa katerega drugega politika?

Noben me tudi ne bo prepričal, da se ne da nekaj ustvariti. Da se in tudi Strojani bi si lahko kaj ustvarili, samo zato da si nekaj ustvariš potrebuješ voljo in moraš res trdno delati. To pa njim očitno ne diši. In ker so pogruntali da je en otrok tok denarja od države, dva otroka sta 2X tok in n otrok je n krat več denarja. Ti otroci za njih niso pomembni, živijo ko psi, pretepani, nagi in bosi. Za njih se noben ne zmeni, samo da vsak mesec pade tok pa tok denarja od države in je v redu. Ciganske punčke pri 12ih ali 13ih letih večinoma najbrž nebi imele otrok, če jih v to nebi silili starši, da bi dobili še dodaten denar, pri 19ih pa ima taka punca že četrtega otroka. O tem, da je to pedofilija in da je to kaznivo dejanje v Sloveniji socialne službe tega ne vidijo ali pa nočejo videti.

Glede tega kar pa si pisal da si doživljal kot otrok - verjemi, da nisi edini. Pri mojih dveh letih je mati zvedela da fotr z drugo žensko pričakuje otroka. Odselila sva se in se selila za boljšo službo vsaki 2 leti iz kraja v kraj(živel sem že skoraj v vseh večjih mestih v sloveniji). Salam in podobnega(paštete narezki in podobno) skoraj nisem videl v rani mladosti, odprlo se je šele, ko sem začel delat pri 17ih ob šoli. Fotr mi tudi ni nikoli plačeval preživnine(pa čeprav mu je socialna grozila, pa tut takrat ni bilo nobenih takih skladov in podobnega iz katerih danes dobivajo otroci denar, če en starš ne plačuje) in vse kar sva imela z mamo je bila njena borna plača, od katere je šel skoraj ves denar za najemnino stanovanja in za položnice.
Ampak danes, danes pa imam dovolj in vse kar sem ustvaril sem ustvaril sam s svojimi rokami. Pa nimam malo - vikend ob morju na enem hrvaškem otoku, vikend(prej sem tam živel) blizu ambrusa in danes živim v hiši v malo dražjem delu ljubljane - in to pri 32 letih.

Tko da ne jokajte o preteklosti, ker nisite bil edini, raje poglejte, kaj ste si ustvarili in preusmerite svoje misli v to, kaj bi lahko ustvarila družina, ki šteje 35 članov, če bi bili vsi delavni in bi se trudili delat in ustvarjat. Mislim, da je s tem stavkom vse povedano.

Barakuda1 ::

Mislim, da je s tem stavkom vse povedano.


Jaz pa mislim (pravzaprav vem po tvojem odgovoru), da si v totalu zgrešil bistvo.
Zakja? No to je pa lahko že druga zgodba.

zee ::

@Barakuda1: po svoje ima nebivedu sicer prav, čeprav je malo OT
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

@LOL ::

Mama Jelka ni vredna življenja, otroci se mi pa smilijo. Če bi bilo kaj pravice bi morale socialne službe to urediti, zakaj pa imamo potem socialne službe. Vsaki drugi povprečni slovenski družini bi že zdavnaj vzeli otroke... Res, pravica je za vse enaka:\
Če sedaj otroke dajo nekam drugam imajo ti celo prihodnost tako pa...
Jelka je budala enostavno povedano. Vedno ko jo vidim na televiziji mi gre na bruhanje. Res če bi bila kaj vredna bi otrokom omogočila prijetno bivanje pa ji ne bi bilo treba dosti narediti. ČE je človek bolan je pač bolan. Žalostno. Poraz za socialne službe. :|
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

miko 55 ::

ma sej ne vem kaj naj napišem. po eni strani sem vesel da so se končno zmigali, po drugi pa bi lahko naredili rušenje v toplejših in ne tako prazničnih dnevih. je pa res da jih postojni čakajo. če bi kogarkoli od nas deložirali bi se deložatorju jeb*lo za nas. poglejte ponovitev reporterja X na tv3 pa boste videli kruto resnico. zanj je bila rešitev. če se meni in nojim to zgodi JE NI.

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

poweroff ::

Nekateri ljudje - da, tudi številni slovenski upokojenci - nimajo osebnega računa na banki. Ves denar spravljajo v denarnice oz "nogavice". Verjetno je Jelka Strojan tudi taka oseba. Zato ima pač tistih 60k SIT.

S to razliko, da ko jih ima v naši vaški gostilni sosedov poba 60k v denarnici, vsi vemo, da jih ima na računu še vsaj nekajkrat toliko. Jelka Strojan pa ima verjetno le tistih 60k, s katerimi mora svojo familijo preživeti do konca meseca. In ja, za njene otroke ne bo turbofolka in nintento konzol, kar je za nekatere tukaj glavni smisel Božiča.

Mr. LOL: Mama Jelka ni vredna življenja, otroci se mi pa smilijo.
Ti si pa vreden naziva. In ja, za otroke se ti gladko j***. Koliko si v zadnjem etu dal v humanitarne namene?
sudo poweroff

krneki0001 ::

Matthai, če hočeš prejemati socialno mora to iti preko Bankarta in zato moraš imeti odprt transakcijski račun - socialne ti ne prinese poštar, ampak ti jo nakaže država na osebni transakcijski račun.

In koliko si ti dal za humanitarne namene?

Zgodovina sprememb…

@LOL ::

Ti si pa vreden naziva. In ja, za otroke se ti gladko j***. Koliko si v zadnjem etu dal v humanitarne namene?

Čak malo dragi pametnjakovič. Kaj ima to kar sem napisal s humanitarnim delom? Kje so soicalne službe. Da bi nekdo od slovencev zagotavljal take razmere svojim otrokom -> guess what?:\ :\ Kako moreš rečt da se mi za otroke gladko jebe:| Sej glih to da jih dajo nekam jim bo v življenju več koristilo kot jamranje nekaterih sedaj kako ne bi bilo to fer. Tako bi se vsaj normalno razvili. Shame on you Matthai. Škoda ...
Pa še nekaj: tovrstnim ciganom NE bi dal niti tolarja. Dokler bodo kriminalci in barabe ne vem zakaj bi jim dajal. To govorim konkretno za ta primer. So pa cigani ki so pa verjamem da vredu in so se socializirali. Vendar ta mama jelka ni tovrstni primerek.Pa še nekaj ko ste ste tako nad jelinčičem zgražali. Kje so sedaj levičarske barabe ko je tistga prasca ko so ga na žaru pekli pri Strojanovih poimenovala: pečemo prasca ki smo ga poimenovali Jelinčič Zmago?:\ Al smo že na ravni afganistana in podobnih držav da bomo že zažigali zastave ter tako govorili o ljudeh. O ja potem pa pamet taki solijo. Tukaj se vidi mentaliteta. Če tu ni sovražnega govora ah brez veze govort.:\ Hm od kje jim keš za tega prasca, to ni tako pocen, ccc...

Ja pa res scialna podpora je vezana na transakcijski račun. ne moreš dobivat tko na roko>:D
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

Thomas ::

Morš razumet, da Matthai ima skrajno levičarsko agendo. Cigansko nasprotovanje obstoječi "desničarski državi" mu pride enako prav, kot ena sodba sodišča v Ameriki, da "Bushev uradnik ni ravnal po predpisih". Ali pa odločba mestnih oblasti v Belgiji, da povišajo najemnino NATO paktu za ene pisarne.

Človek je metodičen in marljiv v svojih "svobodoljubnih" prizadevanjih.

Sicer pa mislim, da si to že sam pogruntal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Da bi nekdo od slovencev zagotavljal take razmere svojim otrokom -> guess what?
Smo imeli podoben primer v vasi (bili so Slovenci). Kaj se je zgodilo? NIČ.

Kje so sedaj levičarske barabe ko je tistga prasca ko so ga na žaru pekli pri Strojanovih poimenovala: pečemo prasca ki smo ga poimenovali Jelinčič Zmago? Al smo že na ravni afganistana in podobnih držav da bomo že zažigali zastave ter tako govorili o ljudeh.
Ti si izjavil, da je maja Jelka nevredna življenja. Al smo že na ravni afganistana in podobnih držav da bomo tako govorili o ljudeh?

Seveda je treba razumet, da imajo slovenski desničarji ima skrajno desničarsko-totalitarno agendo. Vsi smo Mi, vsi smo Eno. Da ne bi kdo kaj drugače mislil ali čutil od ostalih. Da ne bi bilo slučajno komu bolj udobno sedeti ob tabornem ognju kot ob turbofolk TV pralnici možganov. Uvedba desničarskega totalitarizma, kjer so vsi ENO je na agendi. Brez skrbi.
sudo poweroff

Thomas ::

Turbofolk in piknik v gozdu in še mnogo drugih reči je stvar svobodne izbire.

Da se bomo pa morali pod Matthaijem odpovedati turbofolku in vsemu, kar ni zadosti na nivoju, pa jasna stvar.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Nekaj zato, ker ne bo ponudbe, ko bo crknil gnili kapitalizem - glej Kuba in Severna Koreja - nekaj zato, da se bomo lažje koncentrirali na debele levičarske bukve francoskih filozofov marxizma, eksistzencilizma in vseh tistih bluzizmov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

In zdaj, ko vse to vemo, lahko počasi nehata.

Tr0n ::

Tko da ne jokajte o preteklosti, ker nisite bil edini, raje poglejte, kaj ste si ustvarili in preusmerite svoje misli v to, kaj bi lahko ustvarila družina, ki šteje 35 članov, če bi bili vsi delavni in bi se trudili delat in ustvarjat.
Bi se kar strinjal.

Moja starsa sta oba prisla iz zelo revnih kmeckih druzin z veliko otroci, nakar sta delala kot norca celo zivljenje, da sta si lahko ustvarila nek spodoben dom in druzino ter svojim otrokom tako ponudila boljse zivljenjske razmere.

Ce hoces imet, bos pac moral delati celo zivljenje ali pa pac krasti. Izbiro pa imas vedno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

jype ::

Tr0n> Ce hoces imet, bos pac moral delati celo zivljenje ali pa pac krasti. Izbiro pa imas vedno.

Ampak če želiš od tatvin lagodno živeti, moraš biti prekleto profesionalen, pa še takrat ti utegne kaj motiti miren spanec.

Več ljudi uspe po legalni poti, kot po poti kriminala. To je dobro.

@LOL ::

Ampak če želiš od tatvin lagodno živeti, moraš biti prekleto profesionalen, pa še takrat ti utegne kaj motiti miren spanec.

Razen če si cigan. Takrat je delo lažje.

Ti si izjavil, da je maja Jelka nevredna življenja.

Poglej meni se taki osebki gabijo, da tako ravnajo s svojimi otroki. Pa ima na stotine drugih možnosti ampak ne, otroci pa nastradajo. S zgornjim citatom sem to misliv da ne bo pomote in nerganja. Morda sem slabo pojasnil. izključno TO sem misliv z zgornjim. Merila so precej neenaka za cigane in ostale na žalost. najebejo pa le otroci. Kakšno prihodnost naj imajo če so že sedaj pod Jelkinim vplivom tako vzgojeni? Žalostno res in poraz za socialne službe. Škoda besed.

Da ne bi bilo slučajno komu bolj udobno sedeti ob tabornem ognju kot ob turbofolk TV pralnici možganov.

Poglej to je bullshit totalni. Pusti folku da jim je všeč kar jim je. Pusti svobodni volji pot. Bojim se takih skrajnežev kot si ti. Pa oprosti za tole. Svoboda mišljenja -> zgleda da jo ne podpiraš. Ne vem kaj se tako obremenjuješ z drugimi kaj delajo in kako. Kar je v normalnih okvirih ne vem kaj te moti. Bolj bi se zamisliv nad damo Jelko kot pa nad nekim turbofolkom. Tam so problemi... Čudno da ne sprevidiš. Res ste nekateri brez načel v stilu kamor veter piha po tistem se ravnate
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: @LOL ()

poweroff ::

Poglej meni se taki osebki gabijo, da tako ravnajo s svojimi otroki. Pa ima na stotine drugih možnosti ampak ne, otroci pa nastradajo. S zgornjim citatom sem to misliv da ne bo pomote in nerganja.
Meni se to tudi ne zdi prav. Ampak po drugi strani še marsikaj drugega ni prav in ni OK. Tudi to, kar so z otroci v Faludzi storili Američani najbrž ni prav. Pa to, da foter - bogat obrtnik - svojemu mulcu kupi motor in mu daje po 100k jurjev žepnine ni prav. Pa da mati - nevrotična gospodinja - živi le za TV nadaljevanke in kofetkanje, otroke pa vzgaja ulica, tuni ni prav. Boš tudi za njih rekel, da so nevredni življenja?

Poglej to je bullshit totalni. Pusti folku da jim je všeč kar jim je. Pusti svobodni volji pot.
Dvoličnež!
Pusti Romom, da jim je všeč bivanje ob tabornem ognju bolj kot v postelji ministrstva za obrambo. Pusti, da svoje otroke vzgajajo v stiku z naravo in jim ne vsiljuj svoje kulture. A???

Bojim se takih skrajnežev kot si ti.
Skrajneži so desničarji, ki ljudem ne pustijo, da bi svobodno živeli kjer želijo (ne mislim na črni gradnji, pač pa na proteste, da v "mojem kraju pa že ne bo Romov"), ki ljudem vsiljujejo svojo "kulturo", ki so pohopsali vse medije in državo in ki odžagajo vsakogar, ki ni njihov. TO so pravi problemi in TO so skrajnosti.

Sicer pa je brezbrižnost "mame Jelke" samo druga plat "turbofolk brezbrižnosti".
sudo poweroff

@LOL ::

:\ (umikam se iz teme ker vidim da je brez veze kaj pisati. Matthai še enkrat preberi kaj si napisal, sploh tisto s svobodno voljo)
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

Thomas ::

> Pusti Romom, da jim je všeč bivanje ob tabornem ognju bolj kot v postelji ministrstva za obrambo. Pusti, da svoje otroke vzgajajo v stiku z naravo in jim ne vsiljuj svoje kulture. A???

Kdaj ti misliš nam nehat vsiljevati kulturo Mirovnega Inštituta?

Nikoli, po mojem.

Zato ne bodi preveč hud, če bi nekateri radi spreobrnili Cigane v nekaj otrokom bolj prijaznega.

Samo ti imaš raje cigansko kulturo, kot ciganske otroke. Ali ambruške.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Thomas, za razliko od nekaterih tukaj ničesar ne vsiljujem. Le stojim na libertarnem stališču da ima vsak pravico da odloča o samemu sebi.

Jaz nimam nobenih težav če ljudje okrog mene hodijo s pobarvanimi lasmi ali pa po rokah - dokler se ne vtikajo vame in me spoštujejo. Desničarji pa imajo težave že če kdo ne razmišlja kot oni in če ne časti njihovega velikega vodje.

Razne blodnje katera kultura je večvredna in kdo bo koga upravičeno asimiliral - so pa le desničarska ideologija.

LOL: edino pametno s tvoje strani. Argumentov ti je namreč zmanjkalo.
sudo poweroff

Luka Percic ::

Pusti, da svoje otroke vzgajajo v stiku z naravo in jim ne vsiljuj svoje kulture. A???


Živalski vrt na prostem- brez vstopnine!

Ogledna točka št1: Cigani in njihovi otroci ob tabornem ognju zmrzujejo, kljub zagotovljenemu toplemu domu.
Ogledna točka št2: Hamasovi privrženci iztreljujejo rakete na izrael iz lokalne šole, čez par minut boste priča mega razmesarjanju otrok z strani zlobnih izraelcev!
Ogledna točka št3: Egipčanski deklice "obrezujejo"(bolje rečeno odrezujejo) dele spolovil. Deklica bo tako lahko zadržala svojo spolno slo- bolj pridna bo v šoli ter na svojem delovnem mestu.


SICK Matthai ;((

Kulture kjer izkoriščajo/pohabljajo je treba iztrebit!
Če maš otroke kaj rad, če ne verjameš da so tisti otroci obsojeni na gnilo kulturo ker imajo drugačno barvo kože!
Lepo zavijaš svoj rasizem v celofan!

Luka Percic ::

Jaz nimam nobenih težav če ljudje okrog mene hodijo s pobarvanimi lasmi ali pa po rokah - dokler se ne vtikajo vame in me spoštujejo. Desničarji pa imajo težave že če kdo ne razmišlja kot oni in če ne časti njihovega velikega vodje.


Starejši naj delajo kar hočejo. True
Jaz pa imam težave če vidim da kdorkoli krši pravice otroku, četudi ga nič ali malo stane da jih nebi.
Blame me!

Thomas ::

> Le stojim na libertarnem stališču da ima vsak pravico da odloča o samemu sebi.

Niti to ne. Na "Dolenjčke" in oboževalce turbofolkic pridno pljuvaš.

Nisi dosleden niti v tej svoji (kvazi) libertarnosti.

Mene spominjaš na kakšnega zblojenega Sartra. Ki je zagovarjal enakost in bratstvo, v žepu je pa vedno imel več denarja, kot vsak mafijozo. Dobesedno v žepu in dobesedno kot mafijozi.

Eno privoščiš eliti, drugo raji, čeprav tvoja retorika to nekoliko zakriva. Ampak to je licemerje. Kot pri Alu Goru, ki z reaktivcem hodi okoli razlagat, naj se ljudje ne vozijo z avti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Kulture kjer izkoriščajo/pohabljajo je treba iztrebit!
Tudi ameriško, ki pobija in pohablja v Faludži, Abu Grajbu in Guantanamu?
sudo poweroff

Thomas ::

> Tudi ameriško, ki pobija in pohablja v Faludži, Abu Grajbu in Guantanamu?

Ja, tudi. Samo ignorantsko mirovniško in podlasičjo EU še prej.

Ker slednji s svojo bebavo "nevtralnostjo" delata še večjo škodo.

Se pa vedno iztrebi samo škodljive aspekte neke kulture, ob najmanjši možni škodi. Veliki islamski kulturi se pusti njena vestnost pri pranju tabelih cunj, veliki evropski kulturi se pusti njena kulinarika in veliki ameriški kulturi se pusti ljubezen do svobode posameznika.


Med drugim.

Ciganom se pusti godala in tako naprej.

Mi imamo radi človeka. Postave pa le toliko, kolikor so v njegovo dobro in samo toliko, kolikor so.

Matthai je pač zaljubljen v nekatere kulturne aspekte, brez ozira na delovanje na ljudi. Ni edini. Cel kup je enih stričkov, ki jim je arhitektura podrte bajte ljubša od blagra stanovalcev. Jaz pravim - ruši to in naredi nanovo - njih boli zatiranje ciganstva bolj, kot bose nožice cigančkov v decembru.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

poweroff ::

Mi imamo radi človeka. Postave pa le toliko, kolikor so v njegovo dobro in samo toliko, kolikor so.
Se ti ne zdi, da so časi komunizma, ko sta Tito in Stalin ljudem govorila kaj je dobro za njih in kaj ne že mimo?
sudo poweroff

Thomas ::

> Se ti ne zdi, da so časi komunizma, ko sta Tito in Stalin ljudem govorila kaj je dobro za njih in kaj ne že mimo?


Se mi zdi, da sta bila Tito in Stalin nekoliko nesrečna primerka, ki sta bazirala na levičarski ideologiji, tako kot ti, Matthai.

Zato njuni nasveti niso bili dosti vredni, po definiciji.

Sicer imamo pa danes svobodo govora, kjer vsak vsakemu naklada, kaj je dobro in kaj ni.

Samo moraš ponudit kakšne boljše dokaze, kot ti in Mirovni Inštitut. Vi nimate užitnih nasvetov, skozi to smo šli že dostikrat in tule spet.

Mi, hudobni desničarji, hočemo Cigane naredit za običajne Dolenjce, vi dobri levičarji pa tukaj vidite velik in izvirni greh.


Pa ne samo mi, ki nas lahko označuješ za hudobne desničarji, ampak tudi vsakemu pametnemu levičarju in komunistu je jasno, da se morajo Cigani asimilirat in postat Dolenjci.

Nimaš kej.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

krneki0001 ::

No zdej niso več dolenjci. Odkar so v starih vojašnicah med šentvidom in črnučami, so bolj ljubljančani. In spet so se odločili tako da je za njih prav. Prva policijska postaja je 20 minut stran v šiški, druga pa 25 minut stran za bežigradom, druge pa ni. Torej se šentvidščani in črnučani lahko pripravijo da se bo sedaj kradlo in izsiljevalo tukaj, samo da jih neha policija nadzorovat.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

No prov, naj postanejo Ljubljančani, z božjo pomočjo.

Da bi pa v Ljubljani kaj dosti harali, pa ne verjamem. Sej Slovenija tudi medvede na Dolenjskem dopušča, v Ljubljani pač ne.

Skrajno na jetra mi gre obravnavanje Dolenjske kot drugorazredne regije. (Pa nisem od dol.)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17027268 (24603) Mipe
»

Lepo je biti rom v naši državi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
786101 (4128) krneki0001
»

Priviligiranost romov (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18011548 (7996) čoko

Ljudska "demokracija" na ambruški način (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Problemi človeštva
251989382 (42478) Barakuda1

Več podobnih tem