» »

odstranjevanje iz namizja

odstranjevanje iz namizja

crazin' ::

Imam problem, ki ga sama ne zman rešit. Bistre glavce, prosim za pomoč.
Kupila sem eriksonov telefon, kjer je bil zraven cd da si lahko pol nalagaš preko računalnika. Stvar je postala zapletena, ko nisem mogla do konca inštalirat drivera, ker je skoraj na koncu zaznalo napako. Driver se je pol sam avtomatsko deinštaliral, vendar mi je na namizju ostala mapa, ki je zdaj nikakor ne morem odstranit. Poskusila sem ponovno naložit driver in upala da se bo pol mapica sama zbrisala ali da jo bom lahko sama vendar zaman. Če jo primem in želim premaknit v koš, se na ikonici naredi znakec (prečrtani krogec) in mi pove da ne morem zbrisat elementa. To je edina stvar sicer ki je ne morem nesti v koš.
Je komu kaj jasno slučajno?

iNooby ::

Če res ne gre drugače si potegni dol tale program
ps. mape/datoteke se ti izbrišejo po ponovnem zagonu ;)
Haters gonna hate...

ender ::

Nooby: to ne bo pomagalo, ker mapa verjetno ni običajna datoteka - HP ima nekaj podobnega (HP Share to Web folder), in se preklete stvari tudi ne moreš preprosto odkrižat (pa še hrošča ima, da če jo desno-klikneš, ti zamrzne explorer).

petarda: kakšno ime ima ta nadloga? Poizkusi na googlu iskat "ime mape" manual remove, ali kaj podobnega. Mogoče so tudi navodila na Ericssonovi strani.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

StratOS ::

jaz bi probal ponovno z inštalacijo, lahko gre res za integrirano sistemsko eksplorerjevo "mapo", ki pa je zaradi neuspešne celotne inštalacije zapela.

Probaj inštalirati v celoti program pa ga deinštalirati, to bo rešilo še mogoča ostala nesoglasja.
Sam vem, da se pri večini programov končni inštalacijsko/deinštalacijski parametri v registru vpisujejo po uspešnem inštaliranju, vseeno pa poglej stanje glede inštalacije programa v Add/Remove programs v control panelu.

Drugače pa lahko mapo izbrišeš v safe commandu v XP-jih oz. podobnih Boot opcijah "XP MS-DOS" podobnih oz. rescue opcijah z administratorskim paswordom ali kakšnim drugim XP system boot programi.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

crazin' ::

SrtatOS, hvala za te izčrpne podatke:D vendar jaz imam še vedno problem :| in s tvojimi podatki imam še večji problem;(( . Jaz bi vse to, razen ponovne inštalacije in deinštalacije, ki sem jo že poskusila, naredila vendar nimam pojma kje in kako, ker pač nisem stručko:8) . Sem namreč totalni samouk kar se tiče računalnika in v tem trenutku ne vem kako bi jaz to skupaj spravila.:| V nadzorni pod dodaj/odstrani programe pa ni o tem ne duha ne sluha. Za ostale opcije pa nimam pojma kje in kako bi se jih lotla. Help?!
Seveda hvala tudi ostalima dvema za nasvet.

imagodei ::

Kaj pa, če bi probala iti v varni zagon? Tam se lahko prijaviš tudi kot Administrator (če si nastavljala kakšno geslo ob inštalaciji potem upam, da se ga spomniš, sicer si pa brez gesla) in poskusiš preko tega accounta izbrisati mapo. Gre sicer za isti nivo pravic, kot jih imaš ti s svojim uporabniškim imenom, ampak - nikoli ne veš.

Morala bi se sprehoditi do namizja od svojega uporabniškega računa (običajno: c:\Documents and Settings\_uporabniško_ime_\Desktop\) in tam zbrisati poiskati mapo. Možno je tudi, da se nahaja v mapi All Users, sicer na istem mestu.

No, še tole mi je na misel prišlo, lahko storiš še preden se greš zafrkavat z varnim zagonom (v kolikor gre za normalno mapo): desno klikni na mapo, Properties\Security, poišči gumb Advanced (desno spodaj) in pojdi na zavihek Owner. V oknu Change owner to izberi svoje uporabniško ime (tudi če si že lastnik!) in odkljukaj polje "Replace owner on subcontainers and objects". Potrdiš z OK in počakaš, da zamenja pravice (lahko traja, lahko pa bo zelo hitro, itak se vidi in če ne bo nič videti, je v bistvu že končal). Potem na zavihku Security (desni klik, Properties\Security) preveriš, če imaš vsa dovoljenja (Full Control).

Potem pa poskusi še enkrat brisat mapo. Mogoče bo šlo, drugače pa poskusi še v varnem zagonu pod administratorjem - tudi tam lahko ponoviš vajo s spremembo lastništva na administratorja in ponoviš brisanje.

Če tudi to ne bo delovalo, se pa še oglasi ;)
- Hoc est qui sumus -


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne morem ponovno naložiti Chroma

Oddelek: Programska oprema
51786 (1615) borovec
»

ničesar ni..

Oddelek: Pomoč in nasveti
495274 (4533) nina_s85
»

[Windows XP] Vaš račun je potekel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
11913765 (10600) fosil
»

problem z glavnim geslom

Oddelek: Pomoč in nasveti
203230 (2923) StratOS
»

Ne morem zbrisati datoteke!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81310 (1225) jastreb

Več podobnih tem