» »

kateri stabilen in tih napajalnik

kateri stabilen in tih napajalnik

1
2
3

Čmrlj ::

Gre za Gas-ov sistem in dobro poznam njegovo konfiguracijo.Lahko ga pa tudi sam vprašaš.Naj dodam da sem imel proc s tem napajalcem že na 4.1ghz sam naprej me rami ovirajo.Fras nikjer pa nisem rekel da imam porsabo 550w ampak sem rekel cca 400w.Vi pa trdite da LC klecne že pri 300w.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Čmrlj ()

fras ::

Aha, vidim, da je konfiguracija v podpisu. Recimo, da kolegi nimajo pojma, ko so rekli, da crkne pri 300w. Ti si trdil da tvoj sistem porabi preko 400w, zdaj pa je jasno, da v resnici porabi vsaj 100w manj. Iz tvojega sistema torej ne moremo trditi, da LC odda 400w elektrike.

Čmrlj ::

Ma dost mam tega pregovarjanja.Si bom sposodil napravo za meriti pa poročam kok mi pokuri sistem.Pač moje mnenje je da skurim cca 400w pa da ga j....

seminal ::

Glejte naj mi en prinese tale napajalnik k meni, imam enakega amapk ne vrejamem da bo zdržal. Pa bomo vezali gor žarnico 400W na 12V
Mam glih eno od lokomotive doma, ki nese 250m

fras ::

Moj namen se ni bilo prepirati:)) , ampak samo zagovarjati sem svoje mnenje. Če mi dokažeš, da imaš prav, bom brez zadržkov ponižno priznal, da sem se motil. No hard feelings.

fras ::

Preden boš začel meriti porabo je treba upoštevati še to, da ima LC po vsej verjetnosti zelo slab efficiency. Kar pomeni, da bo poraba elektrike mnogo večja, kot pa dejanska poraba računalniških komponent. Moj Seasonic je okoli 80% efficient, kar pomeni, da pri porabi sistema 70w, porabijo komponente dejansko 56w. Razlika v porabi se odda v obliki tioplote, zato so napajalniki z visokim izkoristkom tišji, ker se manj pregrevajo in ventilatorju ni treba močno hladiti. Če bi v svoj sistem vstavil LC-ja bi bila poraba pri istih ko mponentah na števcu višja. Enermaxi, Anteci, Silverstoni in Seasonici imajo vsi zelo dober efficiency, kar jih v bistvu razlikuje od cenenih napajalnikov.

Čmrlj ::

No problem fras, enako pri meni.Pač zagovarjam svoje mišlenje.Pa nisem neki privrženec LC-ja.Naslednji napajalnik bo sigurno Liberty (vsaj 620w).Ampak mislim da za sistem z e6400+2gb rama+2xdisk+7900gtx ipd... je LC power 550w popolnoma dovolj tudi za navijanje.

Evo moje linije ob obremenitvi cpu-ja in grafike


suse80 ::

... v bistvu so tako vsi made in China...
jaz sem pred letom in pol kupil novega 400w napajalca, ki je takrat stal 12700 sit... se pravi ni bil med najcenejšimi...ker me je nekdo prepričal, da mi bo bolje deloval kot obstoječi noname 5 let stari 200w....
no, "tanovi" mi je odpovedal poslušnost po 1 letu 24/7 laufanja....obema serijskima ventilatorjem navkljub in podobnemu...
sistem pa je Athlon 2400 nenavit, 2xHDD, 2XDVD, 768MB ram... Grafa GF4...
in ko sem razstaviol umrlega napajalca, sem videl, da ima dosti slabši toroidni transformator kot stari, da ima šibkejše tranzistorje in tanjše linije na tiskanem vezju... da ne omenim diod...
Vrnil sem v kišto starega 200w , predtem sem mu samo zamenjal ventilator.... dela spet ko šus...
Ne splača se kupovat dragih napajalcev...pravi odpad so...vsaj po moje. Včasih so znali delati napajnike... ko je bila žica v trafotu res žica...
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

fras ::

Liberty je odličen napajalnik. Zanj dam kadarkoli roko v ogenj 8-)

macgajver ::

NO pa probajte zračunat kolk moj sistem pokuri ki ga ganjam na lcju550W dokler nebo crknu da bom mogu en ornk napajalnik kupt

AMD opteron 175 2400mhz 2 gb rama 2 diska 8800gtx 2 ventilatorja 12cm in 1 ventilator 8cm dvd pečica pomoje kr dost požre tak sistem pa skoz downlowdam z neta in igram zravn igre kot so r6vegas istočasno pa pečem še kakšen dvd pa se mi še ni resetiral saj pravim pomoje imam res srečo s tem napajalnikom. da sem res dobrga dobil.
tenstan krompir je pa zakon

igor0203 ::

Sej za LCja ni problem poganjat tak sistem, problem je samo, da pri kakem bolj konkretnem navijanju začnejo 12V linije bolj nihat, kot pa s kakim kvalitetnejšim napajalnikom.
Za normalnega userja je LC super izbira. Samo se pa strinjam z nekom, ki je prej napisal, da če že kupiš komp za 2000€, da ne boš pol dal za napajalnik 40€. To je tko, kot če bi na Merceresa S dal neke noname gume. :D

macgajver ::

HEHE jest sem naredil ravno too ups
tenstan krompir je pa zakon

Mitch ::

A na Mercedesa S si dal noname gume?:D

gruntfürmich ::

dajte no, pa saj nimate ultra pomambnih strežnikov doma, da se tako prepirate o napajalnikih. lahko kupiš najbolj čip, al pa najbolj dragega, pa tudi malce zahtevni uporabniki ne bodo opazili razlike. samo da je dosti w na razpolago.
vsi ta najbolj čip napajalniki tudi ne crknejo takoj. v vseh supermarketih so najcenejši napajalniki not, pa so ti napajalniki zadnja stvar, katera bo crknila v tistem računalniku. sigurno bodo 5 let zdržali, in to brez problema.
kupiš pač takega ki ima dosti w in je ugodna cena.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich ::

res pa je, da če boš veliko zapravil za celoten računalnik, pa ne boš pri napajalniku glih šparal.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Čmrlj ::

Pri meni zaniha +12v linija za 0.03v.

AngelOfDeath ::

Tukaj imate temo koliko porabi računalnik.

@čmrlj

Tisto maš zato da neboš klatil takih neumnosti o porabi grafične ;)

Če se sprašuješ od kje meni podatek da spravi LC ven 350W stalne moči. To je izjavil LC sam in ker oni delajo napajalnike sklepam da podatek drži. 550W zmore le kratkotrajno...

Jaz bolj čakam Infiniti napajalnike (82% izkoristek).
edit: Slovnica

Čmrlj ::

Saj green power naj bi po besedah proizvajalca (torej LC-ja) imel tudi 85% izkoristek.Se pravi 467.5w.

AngelOfDeath ::

Pri kaki obremenitvi napajalnika pa ima tak izkoristek ?

Infiniti ima 82-85% izkoristek pri 20-100% obremenitvi
edit: Slovnica

Čmrlj ::

Tega podatka pa nisem nikjer zasledil.:(

strumf666 ::

Obstaja precej napajalnikov, ki so boljši in slabši od LC-ja in če nimaš sreče, pa naletiš na slab napajalc, ti nič ne pomaga, če si plačal ne vem kolko evrov za (npr.) liberty-ja ali pa precej manj za LC-ja - oba lahko crkneta in odneseta še kaj s seboj.
Poraba moje kište (v podpisu + pumpa od vodnega, ki je na 12V +venti: 6x120mm +3x80mm) je pri full loadu je nekje 400-450 VA vhodnega toka (ne morem točno napisat, ker pišem z drugega compa), pa nimam nobenih problemov. GP verzija naj bi imela nad 85 % izkoristek in če temu verjamem potem mora napajalc dat ven čez 300 W.
Če/ko mi bo od starosti crknil bom to napisal drugače pa glede na moje izkušnje so LC-ji zadosti dobri napajalci tudi precej navite sisteme vkolikor ni želje po extremnem navijanju.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

veteran ::

Da se ne boste klali, koliko zmore LC 550 in s kakšnim izkoristkom, nekaj meritev.

BTW, LC 480S, čeprav deklariran kot 480W, prenese večje obremenitve. Je pa seveda mal dražji (in tišji). Ampak še vedno precej cenejši od podobnega enermaxa ali tagana.

Ckrne pa lahko katerikoli, nobenega ekstra jamstva ne ponujajo, čeprav je npr enermax liberty 500 trikrat dražji od lc550. Za tako ceno bi človek pričakoval vsaj 5 letno garancijo.

Čmrlj ::

Zgleda da moje trditve počasi kažejo svoje zobe:D

fras ::

Tvoja trditev, da tvoj sistem porabi najmanj 400w, se je izkazala za napačno. Moja trditev, da LC crkne pri 300w se je prav tako izkazala za napačno, kar pa ni posledica predvidevanj, ampak slabega primerka, ki je dejansko crknil pri 300w. SIcer pa se je potrdila trditev angela, da lc zmore 350 w. V testu, ki ga je dal veteran piše, da pri porabi okoli 500w (nisem si zapomnil točnih cifer) odda okoli 350w, kar je slab efficiency.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fras ()

fras ::

veteran@

To, da sta lc550 in liberty 500w enaka ni res. LC 550 ne more oddati več kot 350w, pri čemer porabi 550w, od kjer predvidevam da oznaka, medtem ko liberty odda naprej 500w pri porabi 660w, kar pomneni 75% efficiency.

http://www.silentpcreview.com/article27...

veteran ::

odda okoli 350w, kar je slab efficiency

Fras, če bi zraven tiste max. porabe kliknil na graf in si ogledal primerjavo z drugimi napajalniki, bi opazil, da sta na lestvici pod LC-jem (torej slabša) še dva Anteca, Tagan pa je samo dva odstotka boljši od LC550. Eh. Tiste zgodbe o silnem izkoristku so v večinimi primerov očitno samo marketinške pravljice (večje razlike so le pri majhnih obremenitvah).

To, da sta lc550 in liberty 500w enaka ni res.

Sem kje trdil, da sta 'enaka'? Trdim le, da razlika ni vredna trikratne cene. ;)

fras ::

Popolnoma se strinjam s tabo, da so pravljice o izkoristkih delo prodajalcev, zato pa se js oklepam testov, ki so vezani na laboratorijsko opremo. To, da sta dva anteca slabša, potrjuje samo to, da tudi antec dela poceni napajalnike s slabšimi komponentami. Antecov phanotm 350w pasivno hlajeni napajalnik je eden najboljših, kar se tiče izkoristka. Tagana pa tako ali tako nikoli ni slovel kot proizvajalec kvalitetnih napajalnikov višjega cenovnega razreda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fras ()

RibaFish ::

napajalc nekje do 75€

razmišlam pa to enmu izmed teh dveh:
LC 480w scorpio
LC 550w (green power)

mal bl se nagibam h scorpiu, ker ma odstranljive kable.
alpa če ma kdo drug kšno pametno idejo za to ceno

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RibaFish ()

Dr_M ::

klik

tuki se zacnejo pravi napoajalniki.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

RibaFish ::

kako pa da je tale tko pocen, pa ma tko visoke amperaže(+12v-30A)

Dr_M ::

ker ma samo eno linijo...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mitch ::

Pri JAE imajo se mi zdi še najcenejši LC Power 6550GP...

Lp, Mitch

RibaFish ::

ka je pa ta aktivni PFC?

Dr_M ::

PFC

zakaj je aktivni PFC koristen.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

RibaFish ::

in u čem je glavna razlika med LCjem white powah:)) pa tem chieftecom

OZ: zakaj je čiftek skor še enkat dražji

BluPhenix ::

Da napajalnik porabi manj zase, oz. da dela najbolj optimalno kar se da. To pa imajo večinoma vsi switching napajalniki (sem spadajo tudi racunalniski). Samo nekateri bolj reklamirajo.

Riba: boljši design, predvsem boljši elementi, manj šparanja, boljše karakteristike. NEkaj je seveda tudi ime, ne pa spet toliko.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

RibaFish ::

ja pa, a se splača. k zdej furam na enmu noname 350w k ma +12 linijo 12 al 13A

pa še dela, sam linije pač ful nihajo. jes bi rd sam da je bl stabiln. ne rabm nekih supr dupr elektrrarn doma:))

iskra ::

Če ne rabiš elektrarne, potem si poišči kak PSU s 400W, ki ima aktivni PFC in močne linije :)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

macgajver ::

Lp mene ste zdej res zrajcal s temi napajalniki danes sem probal bol koknkretno navit procesor pa se mi kaj kmalu vse skupej obesi če ga obremenim predvidevam da predvsem zato ker mi na lc 550 linije noro nihajo začuda se sistem na stock ne sesuje samo ne morem ga ornk navit zato bom nabavil napajalo tja do 30k kaj priporočate da bodo linije res stabilne samo grafična naj bi rabila 2x po 16 amperov pa firma mi sploh ni važna samo da bo kvaliteta.
tenstan krompir je pa zakon

M-XXXX ::

Enermax Liberty 500w>:D

joker16_7 ::

A ve kdo kdaj bo Enermax izdal kakšno močnejšo zver kot je Galaxy verzija? :\
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Mitch ::

Mene pa zanima kakšno je lahko nihanje napetosti na 12 V liniji, da se lahko reče, da je linija stabilna? Pa to nihanje se meri med obremenitvijo (recimo 3dMark) ali med mirovanjem?

Hvala!
Mitch

Calligula ::

Napajalec za 30 jurjev? Si utrgan? Si pomislil, da bi raje prodal procesor in potem za 30 jurjev doplacila kupil precej boljsi procesor?
Ker se ti zna zgodit, da kljub napajalcu za 30 jurjev ne bos nic bolje navijal. Oz sam sem kar preprican v to in nekaj genijev je ze imelo take izkusnje.

Ti probas zadovoljit tuje fetise. To nikoli ni pametno :(

joker16_7 ::

jaz pa še vedno mislim da se da nekje za 5% bolje naviti CPU z dobrim napajalnikom kot pa z tajvansko robo. Ne vem. Nimam lastnih izkušenj vendar veliko je primerov ko je mel kdo takšne izkušnje.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

strumf666 ::

Jes sem dobil popolnoma enak OC na antecu TP 500 kot na LC-ju 550 primerjava je bila narejena na a64 sistemu (ker sem ravno takrat menjal sistem). Antec je koštal skoraj 30k ko sem ga kupoval, LC pa 10k.

Koliko lahko linija niha je določeno v atx standardu. Nihanje se vedno meri po obremenitvijo; če linija ni stabilna že pod idle potem...
Jes obremenim proc z orthosem oz. prime-om grafo pa z rthdribl-om pa potem merim, moraš pa pazit, če imaš napajalc z več 12V linijami, da prave meriš :D

BTW: Vsi napajalci so "tajvanska" roba ker večina proizvajalcev je iz poceni koncev sveta in večina jih dela za več kupcev tako, da lahko bi se zgodilo, da LC-je in Enermaxe dela ista fabrika. Logično, da ima enermax drugačne zahteve kot LC in je potem tudi cena različna. Pa lahko imajo firme tudi več proizvajalcev in moraš potem še na serijo gledat.
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

joker16_7 ::

No, v glavnem si razumel kaj mislim. To je roba za 6 jurjev oz. 25 EUR-ov. Slab napajalnik, ki ga dobiš v vsaki mal boljši računalniški trgovini in ima tut po 650W moči.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Mitch ::

Glede na ATX 2.2 standard so odstopanja na vseh linijah lahko +-5% razen na -12V liniji, kjer je dovoljeno odstopanje +-10%. Pa pod maksimalno obremenitvijo je na +12V liniji dovoljeno odstopanje +-10%.

LP, Mitch

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mitch ()

strumf666 ::

@joker16_7: LC je boljši od povprečnega no-name napajalca, ki ima 650w in ga dobiš za 25 EUR v vsaki računalniški trgovini (da je od vsakega boljši si ne bi upal trdit, ker se da dobit tudi nekatere priznane napajalce kot OEM verzije direktno od proizvajalca).
Zakaj:
Ima zadost stabilne linije ze neko običajno uporabo tudi pri precej navitih kištah in kolkr pri sebi vidim in parih kolegih, se ti tudi ni treba bat, da ti bo zaradi preslabega napajalca kaj crknilo (defektni primerki izvzeti).

Za bolj extremno navijanje mu sigurno zmanjka moči, pa če hočeš še bolj stabilno napetost obstajajo boljši napajalci, ki pa so tudi precej dražji.

@macgajver: kolko pa znaša to noro nihanje, če ni skrivnost?
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

Zgodovina sprememb…

joker16_7 ::

Jaja, seveda strumf666. Se strinjam. Logično da je LC boljši od nekih no-name napajalnikov. Vendar jaz samo pravim da veliko bolj zaupam Enermaxu, ki je tudi za razred boljši, vendar vem da je LC za nekega povprečnega uporabnika čist kul. Jaz raj dam kakih 50 EUR več pa mam boljšo robo. Mnenja so različna........:D
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

WhiteWolf ::

LC-ja jaz v življenju ne dam v svojo kišto. Če druga ne zarad tišine ne. Sem dosti prebral na tem forumu, kako bi naj bi bili LC-ji tihi in sem potem še na lastna ušesa prepričal. Šlo je ze model LC550.

Na mašini AMD64 3000+512 RAMA in 6600GT je bil res tih, ko pa smo ga priklopili na AMD64 Opteron 170 (2*2850Mhz)+7800GT+2 giga rama, je pa postal prav hudo glasen. Ni primerjave z mojim TAGANOM 480 v tišini.

Če imate malo bolj spodobne mlinčke in vam je mar za tišino, potem nakup LC-ja odsvetujem.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Zgodovina sprememb…

1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Recenzija poceni napajalnika kaže vse pomanjkljivosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
15337670 (32778) amigo_no1
»

Napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
201909 (1448) pinx
»

Q6600 in lc550

Oddelek: Strojna oprema
322008 (1210) Pesimist
»

Kateri napajalnik PSU priporocate za Core 2 DUO (500-600W)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17610537 (7470) suntrace1
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1127693 (5300) sid911

Več podobnih tem