» »

nenavadna težava (izklapljanje PCja)

nenavadna težava (izklapljanje PCja)

masterpsi ::

Hi all!

Imam mal starejši računalnik athlon 800 na Asus A7V plošči. 2 leti je delal uredu, pol sm ga mal počistu tudi vent. sem dal dol in nazaj gor iz CPUja, pol pa ko ga prižgem se po cca. 4sekundah ugasne. Potem 1x je pomagalo da sem disk odklopu in nazaj priklopu, 1x je pomagalo da sem ventilator na procesorju odklopu/priklopu. 1x je pomagalo da sem dal baterijo dol in gor (ni resetiralo biosa). 1x je pomagalo da sem zadaj na napajalniku 3x hitro preklopu stikalce .... no zdej pa nič več ne pomaga. No vmes ko je delal je delal normalno (tudi po 2dni skupaj) je imel CPU 50°C, nordbridge 35°C. Windowse sm dal vmes na novo gor. Disk sem menjal ker sm sumu disk. Amm zanimivo je bilo tudi to da recimo pri meni ne dela, pri kolegu pa dela normalno. (druga napeljava po hiši????) 200W napajalnik ima. Sem probal tudi s 400W pa ni delalo. No potem ko 1x "dela" ga lahko vklapljam in izklapljam pa dela vse uredu. Ko grem spat in zjutraj vklopim pa ne dela več.

Upam da bo prebral kdo ta roman :)

LP

slowie ::

Ne razumem, kaj pri kolegu dela normalno, pri tebi pa ne ?!? Cel računalnik? Ali samo disk? Ali kaj?
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

Tomas_F ::

Predlagam nabavo nove matične plošče.
LP
Tomas

Dark Angel ::

Točno tak problem sem imel tudi jaz. Čisto enaki simptomi. Ko sem hladnega probal prižgati se je ugašal. Nakar sem eno stvar odklopil, prižgal, ga vgasnil, vklopil nazaj in je normalno delalo naprej.

Pri meni je bil problem pri napajalniku. Ko so ga na servisu razdrli se je videlo, da izpušča dušo (tuljave počrnele).

Zamenljal napajalnik in delalo vse normalno naprej.

Dark Angel ::

Druga možnost, ki mi sedaj pride na pamet je, da preglej matično ploščo za napihnjenimi kondenzatorji. Občasno zna biti tudi v tem problem.

Napihnjen kondenzator opaziš po tem, da ima na vrhu izboklino. Če pogledaš v arhiv na Slo-techu je kar lep članek napisan o tem. Poglej in sporoči.

masterpsi ::

uu odgovori :) sm prov pozabu na to temo.

Za kondenzatorje sem že pregledal in so vsi dobri na videz. Napajalnik sem tudi zamenjal-sem dal 400W iz drugega PCja in lih tko se je ugasnu po 4sekundah.

Nabava nove matične ... ja v skrajnem primeru res. Sej se jo dobi za 10€ :)

slowie: pri kolegu dela cel računlanik normalno. Sej to je smešno. Zato sumim napetost. Bom probal še mal segret s fenom PC pred uklopom. :D lol

No zdej ga vžgem samo s stikalom na napajalniku. Kar vem da je ZELO nezdravo, sam ..brez PCja tut ne bom dokler ne kupim drugega. S stikalom zgleda tko da ga v 1sekundi cca. 4x vklopim/izklopim pri prižganem račnalniku. To ponovim ene 3x in pol se vžge monitor :) skratka ... več ko veš o PCjih več veš da ne veš :D :D

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katastrofalne Težave z High-End Računalnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6013939 (11103) tilen006
»

Težava z matično ploščo

Oddelek: Pomoč in nasveti
276735 (6167) lucky13
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
495525 (4986) CyberAD
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
184326 (4079) hudychk
»

Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
608494 (7153) Pyr0Beast

Več podobnih tem