» »

ABIT KT7a in AMD Thunderbird 1GH

ABIT KT7a in AMD Thunderbird 1GH

jakaklec ::

Razmišljam o nakupu osnovne plošče ABIT KT7a in procesorja AMD Thunderbird 1GHz. Zanima me, kaj menite o tem ???
Cena je okrog 60.000 SIT;(

LP :D

morphling1 ::

Jaz ravno prodajam Abit Kt7a raid za 30000 in 256mb pc133 cas2 sdrama za 17000, ki brez problema dela na 150mhz cas2 turbo 4way interleaving na def. napetosti, v taki kombinaciji je zadeva hitra kot strela, z odličnimi sposobnostmi navijanja
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

yjj ::

Raje kupi ECS in hitrejšega TBja

morphling1 ::

Ce je ECS plata boljsa pri default (tako in tako nima skoraj nobenih opcij) in hitrejsa kot Abit ce imas vse nastavitve optimalne ter ram na 150 ali vec, sem papez.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Binji ::

Jst sm lih 2 dni nazaj zmontiral frendu Elitko ki sicer dela, edino diska mu ne zazna ce resetira iz winsov, pa probleme je mel z grafo pa take. Bom jst kr na KT7A ostal:D
Edin na Epox 8kha+ razmisljam ce bi se splacalo presaltat
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

jakaklec ::

A pole pravte, da je plata v redu? 8-O A ve kdo, da bi imela KT7a kaksne hrošče?? ;(

Matevy ::

Razen tega da ne podpira XPjev nic takega. Sicer si pa poglej malo teste po netu in bos videl, da se ti splaca uzet eno od plat z via kt266a pa ddr ram in 1GHz Thunderbird 133 fsb seveda

morphling1 ::

Tudi to ni čisto res, meni je athlon XP čisto lepo delal na njej. Bug, razen slavnega Soundblaster Live problema z via (vse via chipset plate) southbridge chipom, za katerega so pa popravki ni nobenih problemov.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kuglvinkl ::

Zakaj hudiča mu nihče ne pove, da je naravnost greh kupovati novo! plato, ki ima podporo samo za SDR RAM (čeprav od v1.3 podpira tudi XP-je)? Dude, kupi si DFI-jeo plato na KT266A za 30k SIT. Če me spomin ne vara se da tudi navijato prek BIOS-a.
Your focus determines your reallity

SLOWWWeb.net ::

jakaklec: Jaz sem imel obilne težave ravno z ABIT KT7A. V prvo sem imel plato V1.0, vendar mi pri tej ni delal zvočna kartica Creativ 128 PCI [prej sem imel C466 in Epox plato]. Ko so to opazili v podjetju, so mi brez problemov zamenjali zvočno kartico in noter dali od ABITa AU10R [bila je 2x dražja, pa vendar nisem nič plačal :D ].
No, potem sem nadgrajeval sistem in menjal plato za v 1.3 [XP podpora procesorjev]. Pri tej pa mi ni hotel zaznati grafične kartice GII PRO 64DDR:O in mi je na grafiki vedno gorela rdeča lučka. Čeprav sem potem dobil dve povsem novi plati, sem še vedno imel iste probleme [oz. servis]. Tedaj sem hotel, da se ABITko odstrani. Sedaj imam IWILLa :D in to je sigurno plata, ki jo bom se naprej zaupal. Za rezervo pa se odločam tudi med Gigabytovo :\ .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani

krucymucy ::

Ja plato z KT133A čipi je res neumnost kupit, sploh ker so cene KT266A plat glih nekje v tem območju... gigabyte, DFI... po 30K sit!!!
Je pa res da s temi platami ne boš kej dost navijač... mam gigabytko, prej pa sem mel epox 8kta3+... mi je skori žal, da sem zamenljal...

jakaklec ::

......hmmmmmmmm.... ste me spravli v dvom ;(( jaz sem si pred tremi meseci nakupu SDRAM - ker je bil poceni - zdej pa iščem tako plato, ki ima podporo za SDRAM - pri tej plati mi je še všeč ker ima en ISA slot - ga nujno rabim:8) - imam nVidia TNT2 M64 graf pa bi kr to dal notr pa me zanima ce je imel kdo s to graf kaksne probleme..
tnx za vse inf do zdej:)

Matevy ::

krecymucy zdej mi pa neki ni jasn: pravs da mas gigabytko pa da se ne da s temi platami nic navijat. Jst mam VHXT ki je bla 30K pa se da spreminjat mnozilnik, fsb se da spreminjat po 1 HZ do 161 (fsb) in povecati voltazo za 10%. Ce se s tem ne da nic navijat potem se je pa men samo posralo navit TB 1,33 na 1,5 GHz in to samo s spreminjanjem fsbja in nap >:D

kuglvinkl ::

Obvezno se znebi grafične karte. Že za 15k SIT bi dobil kaj veliko boljšega.

Če že imaš SDR, mirne duše vzemi KT7A (OK vsaj glej, da bo v1.3, piše ravno na ISA slotu).
Your focus determines your reallity

R0K ::

Jst imam tak sistem kot ga ti kupuješ ...

Abit KT7a RAID
AMD Athlon 1ghz (navit na 10x133..in dela BP)
pa tut 256SDRAMa

in mi sistem nebi moral delati bolje ... uporabljam ga ze nekaj vec kot pol leta in vse deluje brezhibno ... si nebi mogu nich boljsega zacet ... (noja kasne Abitke KR7a, AMD 2000+, 512DDRama in GeForce 3Ti500 (dokler se ne prodajajo GF4 4600) sploh nebi branil... )


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera plata za DURONA - čipovje ? SIS ALI VIA ?

Oddelek: Kaj kupiti
372128 (1705) freejack
»

Joj no, kero plato naj nabavim!

Oddelek: Pomoč in nasveti
261457 (1122) tha_man
»

Abit KG7 ali KR7 ?

Oddelek: Kaj kupiti
321319 (952) kuglvinkl
»

Bad News for ABIT KT133/E/A Owners!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
533866 (2987) ChiefThunder
»

AMD Tbird 1.33ghz pa DDR Ram ? Kera plata ?

Oddelek: Kaj kupiti
271610 (1380) evoice

Več podobnih tem