» »

Izkušnje s prehodi med ponudniki xDSL

Izkušnje s prehodi med ponudniki xDSL

Kajzar ::

Namen teme je napisati vaše izkušnje pri prehodih med xDSL ponudniki, dobre in slabe.

Jaz imam izredno slabo izkušnjo pri prehodu s T-2 (VDSL) na Voljatel (ADSL). Pri Voljatelu so mi zatrjevali, da prehoda skorajda ne bom občutil, vendar sem že od 20.04.2007 od 09:00 brez interneta. Dne 18.04.2007 me je T-2 pisno obvestil, da so na mojo zahtevo prenehali naročniško razmerje, dne 20.04.2007 me je pa odklopil Telekom na zahtevo T-2.

Na Voljatelu so dejali, da me T-2 ne bi smel odklopiti enostransko, ker se je šlo za prehod med ponudniki. Voljatel sem namreč pooblastil naj uredi vse v zvezi s prehodom. Na T-2 so se potem izgovarjali, da imajo tako politiko, da stranko odklopijo takoj, ko dobijo zahtevek. Pravila za prehod med ponudniki, ki jih je sprejel Telekom, so pa čisto drugačna. Prejšnji ponudnik te mora imeti priklopljenega toliko časa, dokler Telekom ne odobri, da novi ponudnik sploh lahko zagotavlja storitve. Šele po zeleni luči Telekoma za novega ponudnika se določi datum odklopa od prejšnjega in priklopa k novemu ponudniku in je uporabnik največ nekaj ur brez interneta.

Datum priklopa na Voljatel je pri meni sedaj 21.05.2007. Na Voljatel sem pa šel zato, ker T2 (FTTH) pri meni še ni možen in ker mi telefon na VDSL ni dobro delal zaradi slabe kvalitete bakrenih kablov od Telekoma in upam, da bo na ADSL kaj bolje.

Toliko v opozorilo vsem, ki boste prehajali med T-2 (VDSL) na Voljatel (ADSL). Ne biti presenečeni, če boste 1 mesec brez neta zaradi tega. Z Voljatela so dejali, da bodo T-2 prijavili na APEK zaradi tega, ker so dali zahtevek za odklop na Telekom namesto, da bi Telekom obvestili, da se gre za prehod med ponudnikoma. Ampak kaj meni to pomaga, prav nič. Srfam lahko edino na šihtu in v knjižnici.

Pravilni postopek prehoda med operaterji je tak:



T-2 je pri meni očitno prekršil sledeče alineje postopka:
2. Na Telekom so podali vlogo za izključitev brez opredelitve, da gre za prehod na drugega operaterja
3. Voljatelu niso sporočili številko vloge za izklop, kljub temu, da je Voljatel na T-2 poslal pravilno vlogo za prehod med operaterji
Smrt monopolistom, svoboda napredku.
  • spremenil: Kajzar ()

ELEKTROLJUB ::

Malo si se preuranil z prehodom...
Sedaj ima T-2 že tehnologijo VDSL2...
LED svetloba je prihodnost...

alienalien ::

Res si samega sebe prehitel. Zdaj z VDSL2 bi bile marsi katere stvari rešene.

Cveto ::

Jest imam izkušnje samo pri prehodu iz SiOL-a na Amis: vse je potekalo brez tažav, po podpisani pogodbi od Amisa sem dobil od njih na dom paket z modemom in vse potrebnim, ter obvestilu z uporabniškim imenom in geslom. Pislao je tud da bodo odvestili ko bo preklop izvršen. Po prejemu obvestila sem priklopil novi modem, vpial novo uporabniško ime in geslo in zadeva je delala iz prve. Čez par dni je prišel telekomov tehnik in odnesel modem in to je bilo to. Brez neta sem bil samo par minut, pač ko je siolov net nehal delati sem zamenjal modem in je takoj delalo OK. Z Siol-om nisem imel nobenih stikov razen obiska tehnika ki je samo pobral zadeve.

V bistvu je šlo vse idelno, verjamem pa da žal ni vedno tako...

Matheeew ::

Elektroljub in alien: kaj ima VDSL2 veze z temo? Govora je namreč o prehodu; točneje postopku in težavah v zvezi s tem.

Sam bi pričakoval, da ima ravno T-2, ki se tako rad pritožuje APEK-u te zadeve urejene.

Pri meni je bil prehod iz Volje na Siol opravljen hitro. Težava je bila, da žal prehitro in še nisem imel modema :) . Sem uredil potem osebno naslednji dan.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je najbolje storit v trenutni situaciji?

Oddelek: Omrežja in internet
222454 (1720) roscha
»

VOLJADSL - je kej vreden?

Oddelek: Omrežja in internet
101019 (889) kurjač
»

SiOL ponudil ADSL2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7610846 (6820) Dragi
»

Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11916677 (9133) Wox
»

SiOL stari vs. novi naročniki

Oddelek: Omrežja in internet
182385 (1757) Primoz78

Več podobnih tem