» »

Carina

Carina

Temo vidijo: vsi
««
89 / 90
»»

Yuka ::

Sigurno je to blo že napisano, ampak je ful veliko postov pa težko najdem:

Iz Kitajske online trgovine sem naročil nekaj v vrednosti 90$ s poštnino vred. Dostava bo ali DHL Express ali pa FEDEX, piše da tax uredim sam.
Zdaj pa me zanima glede carine\davka, kako to poteka potem? Oz. koliko lahko pričakujem da bom dodatno plačal.
Gre pa za elektroniko\izdelek.

Hvala za info

Okapi ::

Če bi to vprašanje vpisal v google, bi že imel odgovor.

St235 ::

Ali pa mogoce vsaj prebral temo...

Yuka ::

Sem googlal, ampak je nekje mal konfuzno napisano. Nekje piše da do 150EUR ni plačliv carinski pospek ampak samo DDV, nekje pa piše da plačaš carinski postopek.. potem se nekje omenjajo handling feeji in nevem kaj še, tako da mi ni čisto jasno kaj vse je dodatno za plačt.

Zato sem vprašal če ma mogoče kdo bol podatek s prve roke. Sori in hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Yuka ()

lolipop2 ::

Mi lahko nekdo pove, kako CU določi ceno, če ti kdo pošlje darilo? Npr. rabljene kavbojke.... ? A gre gledat na eBay, pod sold items pa pogleda povprečje ali kako? Hvala.

MIHAc27 ::

Po moje imajo random price generator. Resno.

Sem imel enkrat v 1 tednu dva paketka. Eden je bila majčka za 3€, dodatno za plačat 2.5€ postopka. Druga majčka je bila pa 12€ pa je bilo samo 2€ za doplačat postopka.

Sedaj so Kitajci itak zvohal nov postopek... zadnjih 5 paketov nisem nič rabil plačat, kljub vrednostim cca po 30€.

Za rabljene kavbojke... ja po moje bo ocenil na pamet, koliko so vredne. Če vprašajo se lahko posreduje račun, koliko so bile nove, pa potem nekaj % odbije.
Verjetno se lahko na to oceno tudi pritožiš z svojim cenilcem, ampak se verjetno ne splača. Za kako Gucci torbico bi se na primer.

Okapi ::

MIHAc27 je izjavil:

Sedaj so Kitajci itak zvohal nov postopek... zadnjih 5 paketov nisem nič rabil plačat, kljub vrednostim cca po 30€.

Brez skrbi, da si plačal - samo je bilo vse vključeno v osnovno ceno. A misliš, da Kinezi delajo z izgubo?

Sicer pa to ni nič novega, to počno že dolgo. Imajo špediterja na Madžarskem in še kje, ki mu prijavijo robo, ki si jo kupil, po neki poljubno nizki ceni, plačajo DDV in paket gre naprej v tvoj poštni nabiralnik.

mtosev ::

Kitajci so dobro organizirani. Že nad 10€ imajo free shipping.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Yuka ::

Živjo, dobil podatek da bo pošiljanje FedEx International priority. Zdaj berem v tej temi, da eni pravijo da imajo pri tej opciji FedEx svojega carinika\špediterja - in da pride paket direktno brez da se ustavlja potem na carini, eni pa pišejo da se ustavi na slo carini? Na trackingu piše da bo dostava cca čez 5 dni. Ali je to realno, al bo ziher čakat še pol na brniku?

Bellzmet ::

Kako ravnati. Dobil sem obvestilo od Pošte za plačilo DDV/carine, OK pričakovano. Na priloženi fotki od paketa je pod "Quantity and detailed description of content" vpisan znesek 45 USD, pod "For commercial items only if known HS tariff and origin of county of goods" pa 90 USD. V obvestilu pošte je pod "DDV plačan po sistemu IOSS" zabeleženo DA.

Dejanska vrednost je bila cca 90 USD, a to pomeni, da so DDV že oni plačali in navedem pod "Skupna vrednost blaga" 45 USD? Račun od njih imam sicer za 90 USD, davki, dajatve niso nič navedeni na računu.

darkolord ::

Izberi neposredno zastopanje in vpiši enak znesek, kot je naveden v obvestilu.

Bellzmet ::

OK. Samo kaj pa potem pod dokazila (račun), kjer je navedena vednost blaga 90 USD in od tega 10 USD poštnine? Gre to čez?

k3k3tz ::

Priloži račun/screenshot nakupa, kjer se vidi, da je bil DDV že odveden pri prodajalcu. Če je prodajalec res v IOSS sistemu in odvaja DDV, bo pošiljka sproščena.

Bellzmet ::

Nikjer se ne vidi, da bi prodajalec že odvedel DDV, zato me tudi bega zakaj je pri "DDV plačan po sistemu IOSS" zabeleženo DA.

Ales ::

Bellzmet je izjavil:

Nikjer se ne vidi, da bi prodajalec že odvedel DDV, zato me tudi bega zakaj je pri "DDV plačan po sistemu IOSS" zabeleženo DA.

IMHO bo to šlo avtomatsko naprej, nihče ne bo gledal tega. Če je je v sistemu zabeleženo, da je DDV plačan, je to to.

igi82m ::

Pozdravljeni , iz Kitajske sem naročil paket v vrednosti 500€ + dostava. Koliko me bodo približno stali carinski postopki?

igi82m ::

igi82m je izjavil:

Pozdravljeni , iz Kitajske sem naročil paket v vrednosti 500€ + dostava. Koliko me bodo približno stali carinski postopki? In zakaj je cena na paketu samo 78€?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igi82m ()

Ganon ::

Je kdo naročil čaj izven EU? Naročil bi 100g čaja.

V zloženki piše:

Oprostitev plačila DDV se lahko uveljavlja za:
e) 100 gramov čaja ali 40 gramov ekstrakta ali esence čaja


Torej je zagotovo brez davka? Kaj sta zanje ekstrakt in esenca? Je matcha tretiran kot čaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

Okapi ::

Kot prvo, ta zloženka že nekaj let ne velja več.
Kot drugo, te oprostitve DDV veljajo, če ti pošlje znanec ali sorodnik, ne če naročiš v trgovini.

Tako da si lahko brez skrbi - plačal boš DDV + strošek carinjenja.

Čaj ima znižan DDV (9,5%), zato moraš pazit, da ne izbereš cenejše storitve (neposredno carinsko zastopanje), ker v tem primeru uporabijo 22% pavšal, ne glede na to, kaj je v paketu. Izbrati moraš dražje posredno carinsko zastopanje, ker v tem primeru lahko uveljavljaš znižane davčne stopnje. Ampak si poglej cenik od Pošte, da boš videl, kakšna je razlika v ceni storitve (ki je odvisna tudi od tega, a je pošiljka pod ali nad 50 evri), potem si pa preračunaj, kaj je bolj ugodno - cenejša carinska storitev in 22% DDV ali dražja in 9,5% DDV.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Yuka ::

Iz Kitajske sem naročil en manjši rezervni del za miško. Proizvajalec mi je dal stripe link, ker načeloma tega nimajo v prodaji.. gre za manjši znesek 45$ s poštnino.
Zadeva je rabila 1 mesec, da se je sploh privlekla do Slo, na kar mi itak carina to zadrži. Po slikah vidim, da je proizvajalec napisal gor znesek 5$, na uvoz-izvoz posredujem vse kar sem imel,
pač izpisek plačila z realnim zneskom in link do stripe\sliko plačila itd.. čez nekaj časa dobim mail od pošte slo, da naj posredujem sliko naročila, sliko plačila itd.. hmm ne vem zakaj še 1x.. sem poslal še 1x, in potem vse tiho je bilo :D Zdaj pa ne vem, ali bo kaj s tem oz. ali bom sploh dobil ta paket?

kombinezon ::

Blago nad 150€ je doletelo tudi mene. Uvoz-izvoz izbira standardnega postopka ni mogoča (blago nad 150€). Poenostavljen postopek pa ne spusti skozi za vnešene vrednosti nad 150€.
Na @info mi pošta vljudno predlaga da potrdim pogoje in oni uredijo. Glede na cenik me verjetno čaka Uvozni postopek (spodaj piše da je za blago nad 150€) po ceniku 28€.
Ali imam tu sploh kakšno drugo opcijo? Glede na to da je davek plačen in sem ravno malo čez 150€ je blago v resnci vredno pod 150€

kixs ::

Imas. Ne sprejmes.

Ales ::

kombinezon je izjavil:

Blago nad 150€ je doletelo tudi mene. Uvoz-izvoz izbira standardnega postopka ni mogoča (blago nad 150€). Poenostavljen postopek pa ne spusti skozi za vnešene vrednosti nad 150€.
Na @info mi pošta vljudno predlaga da potrdim pogoje in oni uredijo. Glede na cenik me verjetno čaka Uvozni postopek (spodaj piše da je za blago nad 150€) po ceniku 28€.
Ali imam tu sploh kakšno drugo opcijo? Glede na to da je davek plačen in sem ravno malo čez 150€ je blago v resnci vredno pod 150€

Zakaj si pa potem vnašal vrednosti nad 150 EUR v poenostavljenem postopku? Mislim, če sem prav razumel..?

Napisal si "Poenostavljen postopek pa ne spusti skozi za vnešene vrednosti nad 150€." Si ti sam vnesel vrednosti nad 150 EUR ali..?

kombinezon ::

Standardni postopek je posivljen, ga ni mogoče izbrati. Za hec sem poskusil edino drugo možnost, ki je poenostavljeni ampak če hočeš pravilno izpolniti znesek blaga in vpisati nad 150€ obrazec ne spusti skozi.

Preostal mi je e-mail na pošto, kjer so mi sedaj oni morali vnesti račun v njihovo aplikacijo. Poročam koliko bodo stroški na koncu.

Glede na pretekle komentarje, ki so imeli nad 150€ je ta opcija očitno namenoma onemogočena.

k3k3tz ::

Poenostavljen postopek je možen samo do vrednosti 150€, kjer se obračuna samo DDV. Pri vrednostih nad 150€ se obračuna tudi carina, tako da je treba opraviti redni postopek - avtomatsko posredno zastopanje. Pri vrednostih nad 150€ ti tudi pošiljatelj ne bi smel obračunati DDV, ker je IOSS možen samo v poenostavljenem postopku.

kombinezon ::

Mogoče je, da pošiljatelj le ni obračunal DDV, ker dodatne postavke tax ni na računu za razliko od kakšnega leta nazaj ko je bila pri vrednosti pod 150€. Čudno je le zakaj je tako potem pisalo na obrazcu na uvoz-izvoz. Kakorkoli upam da bo vsaj DDV stopnja nižja, saj se gre za korekcijska očala.

Okapi ::

Ampak jih moraš opozoriti na to, da so korekcijska in imajo 9,5% DDV, ker morda na računu to ni posebej označeno.

kombinezon ::

Postopek je šel do konca. Torej plačilo 9,5% DDV ker se gre za korekcijska očala + 2,9% carinska dajatev od vrednosti blaga. To je še nekako potem pa + sam postopek pa je oderuških 28€ če si nad mejo 150€.

Ales ::

28€ se ti zdi oderuških? No ja, naslednjič pač izpelji postopek pri kakem drugem izvajalcu, le prej ne pozabi pogledati na njihov cenik... ;)

BlaY0 ::

Saj ne gre za to... gre za to, da je v tem primeru DDV 9,5% vrednosti predmeta, carina 3%, sam postopek pa potem še dodatnih 20%. Postopek je nesorazmerno (pre)drag. Upravna taksa, da ti na UE izdajo nek dokument je recimo 3 EUR, dela je pa približno enako in je tudi enako zahtevno.

CiClon ::

Sam kaj ima tu upravna taksa državnega organa veze? Ti moraš primerjat ceno s cenami drugih ponudnikov za ta isti postopek in potem lahko govorimo kaj je nesorazmerno drago ali poceni.

Okapi ::

Če so vsi drugi tudi oderuhi, to ne pomeni, da ni nihče. 28 evrov za 10 minut dela uradnika s srednjo šolo je pač (pre)drago.

BlaY0 ::

CiClon je izjavil:

Sam kaj ima tu upravna taksa državnega organa veze? Ti moraš primerjat ceno s cenami drugih ponudnikov za ta isti postopek in potem lahko govorimo kaj je nesorazmerno drago ali poceni.

To je res. Dal sem samo primer postopka, ki je po obsegu dela in porabljenem materialu/resursih primerljiv. Samo to. Jasno, Pošta Slovenije bi se pa rada primerjala z DHL-om. S cenami so že tam tam, s storitvami pa niti ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

Samael ::

BlaY0 je izjavil:

Jasno, Pošta Slovenije bi se pa rada primerjala z DHL-om. S cenami so že tam tam, s storitvami pa niti ne.

Ja in ne.
Mene pri teh modernih dostavnih službah marsikdaj moti, da "moraš" biti doma, sicer naokoli loviš razne poštne predalčke, to, ono tretje... nekateri pa nimajo niti tega.
Po drugi strani pa ima PS svojo fizično poslovalnico ali več teh, skoraj v vsakem kraju. Če zgrešim poštarja, bom do paketa prišel še isti dan na njihovi lokalni poslovalnici, medtem ko se bom z drugimi kurirskimi dostavami ukvarjal kje in kdaj mi lahko pustijo paket. Nekatere bodo pri tem zelo odzivne, imele naokoli različne dostavne točke, marsikatera pa... obup.
Ne vem, če je kakšna dostavna služba res idealna, v marsikaterem pogledu pa ima PS za nekoga, ki ni ravno upokojenec oz. je precej delovno odsoten, iz zgodovinskih razlogov prednost (fizično poslovalnico v vsakem kraju) pred drugimi dostavnimi službami, po drugi strani pa to tudi viša stroške storitve.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Ales ::

Če se strošek postopka zdi nesorazmerno visok glede na ceno izdelka... pa jebemtiš, a vam ne kapne, da ste očitno kupili nekaj, kar je prepoceni, da bi se splačalo kupovati z druge strani zemeljske oble in cariniti takole na kos??

Ali pa je kljub temu strošku še vedno ceneje, kot pri lokalni konkurenci, pa se zato naroča? Bolj bo to, po moje, kaj? ;)

Stoletja nazaj smo izumili trgovino na veliko in vse to, zdaj pa se delamo neumne in naročujemo po en kos nečesa, cel sistem pa naj to obdela "zastonj", ker posrednikov in uradnikov pa že ne bomo plačevali...

Pole tega... a je tole kupovanje posameznih kosov z druge strani planeta dejansko optimalno početje? Je to v naše dobro?

Kar se odtekanja kapitala tiče in uničevanja lokalnega gospodarstva, je to optimalno? A ne uničujemo sami sebe s tem, lastno ekonomijo, lastne lokalne skupnosti?

Folku ni všeč, da ni več lokalnih trgovin, hkrati pa nočejo plačati osnovnega zaslužka nekomu, da bi jo lahko fural. In zgleda, da nam ni več v interesu, da bi naša lastna lokalna skupnost obračala denar lokalno. Ne, denar mora iti stran!

Čuden je ta svet, v katerem živimo. Vsak misli samo še nase, več kot meter pred nosom je pa že megla. In država nam to prijazno "omogoča".

Na tem mestu bi se veljalo vprašati, ali je to "omogočeno" v naše dobro, ali pa nas dejansko potiskajo v revščino in nam s tem kradejo denar in nižajo standard življenja.

Smešno ne, kaka navidezna nelogičnost? Kupujmo poceni, da vsi skupaj postanemo večji reveži. >:D

BlaY0 ::

Ales je izjavil:


Stoletja nazaj smo izumili trgovino na veliko in vse to, zdaj pa se delamo neumne in naročujemo po en kos nečesa, cel sistem pa naj to obdela "zastonj", ker posrednikov in uradnikov pa že ne bomo plačevali...

Ja stoletje nazaj, si prav napisal. Itak da so te zadeve danes takorekoč zastonj, samo nekateri, tisti ki še danes mislijo da smo leta 1925, bi nas radi prepričali da temu ni tako. Seveda s pomočjo nekoga, ki predpiše kakšen bo postopek in potem še podeli koncesijo nekomu ki ga bo izvajal.

Ales je izjavil:


Smešno ne, kaka navidezna nelogičnost? Kupujmo poceni, da vsi skupaj postanemo večji reveži. >:D

Smešno je to, da ti misliš, da je bolje, da se na Kitajca šlepa 10 pijavk v vrsti namesto ena sama. Kakšna dodana vrednost se ustvari s temi devetimi pijavkami?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

Okapi ::

Ales je izjavil:

Na tem mestu bi se veljalo vprašati, ali je to "omogočeno" v naše dobro, ali pa nas dejansko potiskajo v revščino in nam s tem kradejo denar in nižajo standard življenja.

Smešno ne, kaka navidezna nelogičnost? Kupujmo poceni, da vsi skupaj postanemo večji reveži. >:D

Glede na to, da imamo v povprečju čedalje boljši standard, vsaj kar se materialnih dobrin tiče, gre razvoj očitno vseeno v pravo smer.

Tudi brezposelnost je na zgodovinsko nizki ravni - praktično samo tisti, ki nočejo delati so brezposelni. Trgovin imamo več, kot smo jih imeli kdajkoli, kar pomeni, da še vedno veliko kupujemo "v živo".

Skratka, razlogov za preplah ni.;)

Kar se stroškov carinjenja tiče pa takole - Kitajci znajo to (prek Madžarske, recimo) urediti "brezplačno". OK, v resnici ni brezplačno, ker je strošek vključen v ceno, ampak kupiš lahko nekaj za par evrov in ne bo treba ob uvozu nobenih dodatnih stroškov plačati. Pač, treba je najti pravo trgovino, s poceni špediterjem.

Machete ::

Mi lahko kdo pomaga, kako se pride ali preverja številke v 'IOSS' sistemu?
Stalno imam težavo, ker na eni veliki prodajni strani plačujem DDV, carina, pa mi ga noče nikoli priznati.
Problem je, ker ima ta trgovina nek lasten IOSS in potem neko podcifro (EU EORI), ki je za vsako naročilo ista.

Ima kdo kako idejo kako to reševati?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

BuDi79 ::

Machete je izjavil:

Ima kdo kako idejo kako to reševati?
Ne moreš. Če poštna carina ne ebe njihovega ioss ga ne ebe. nimaš kaj. Res. Lahko tožiš poštno carino in postaneš posmeh ko boš po vsej verjetnosti izgubil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BuDi79 ()

Machete ::

Stalno se zajebavam z njimi, in kar je pod 10 eur preprosto plačam še enkrat. To izključno, če gre preko pošte. Vse kar gre preko hitrih služb ni NIKOLI težav in vedno dobim direkt domov. Zadnjič so mi naši celo refundal na kartico, kao izjemoma, ko sem težil carinski pošti.
Omenjena stran tudi omogča refund VAT v takih primerih samo traja tedne in hočejo uradno izjavo s strani carine ali ne vem koga, torej štemplje, da je dejansko plačano še enkrat.
Ni jim dovolj račun carinske pošte npr.. jao
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

darkolord ::

IOSS je ena številka za celo trgovino oziroma posrednika in je vedno ista, to je OK.

V takih primerih je v veliki večini problem, ker IOSS številke ne pošljejo ELEKTRONSKO skupaj z najavo pošiljke. Torej, ko dajo na pošto in izpolnijo carinsko deklaracijo, ta informacija ne pride do naše pošte+carine, pa bi morala.

Edina rešitev je, da prodajalec pravilno vnese svojo IOSS številko v elektronski poštni obrazec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Machete ::

Ma ja kakor sem bral, bi moral pošiljatelj sam generirat neka jajca preko nekih distibucijskih storitev oz portalov. In folk tega seveda ne počne.
Na ebayu Global program to lepo laufa, ker ebay generira pravilno nalepko z IOSS.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

darkolord ::

Ne, ni nobenih jajc preko distribucijskih storitev oz. portalov.

Samo pri kreiranju pošiljke na strani pošiljateljeve pošte je treba vnesti IOSS. Royal Mail ima recimo takole:

Machete ::

Čudi me, da so implementirali tak sistem, da se zanašajo na plebs, da bo pravilno generiral nalepke.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

darkolord ::

FURS bo svoj del pogače dobil tako ali drugače, tako da se oni na nič ne zanašajo.

Seveda je vedno odvisno od plebsov - lahko bi ti robo prodal preko neke fishy strani, ki ni v IOSS, pa bi tudi moral plačati davek posebej.

Ales ::

Machete je izjavil:

Čudi me, da so implementirali tak sistem, da se zanašajo na plebs, da bo pravilno generiral nalepke.

Nalepke so postranski produkt, pač za lažje pošiljanje, ni sploh point v nalepki.

IOSS je potrebno poslati elektronsko. Ponudniki poštnih storitev imajo elektronske formularje za to in še API-je, za povezovanje s programi pošiljateljev, da se vse skupaj pošlje samodejno.

Kaj predlagaš, naj se še naredi?

Machete ::

Niso stranski produkt, ker import oficirji mi vedno tolmačijo, da je za njih relevantna samo ioss na nalepki, katero potem preverijo (in seveda mora biti v sistemu).

Predlagam da se:
- Neha naj se težit za ta drobiž pod 10 eur :)
- Začnejo naj presojati glede na vse poslane dokumente-dokazila o že plačanem DDVju in verjamejo stranki.
- Stran s to prodajo bi morala ukiniti ta polovični sistem, da oni zaračunavajo VAT takoj, potem pa je vse odvisno od prodajalca, kako to prikaže (normiji, trgovine, isto kot ebay).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Ales ::

Machete je izjavil:

Niso stranski produkt, ker import oficirji mi vedno tolmačijo, da je za njih relevantna samo ioss na nalepki, katero potem preverijo (in seveda mora biti v sistemu).

IOSS ni treba da je napisan kjerkoli fizično na paketu. Narobe razumeš, kar ti tolmačijo.

Predlagam da se:
- Neha naj se težit za ta drobiž pod 10 eur :)
- Začnejo naj presojati glede na vse poslane dokumente-dokazila o že plačanem DDVju in verjamejo stranki.

Uh ja, verjamejo naj... ta je dobra. Zapori so polni nedolžnih ljudi in na meji nihče nikdar nima nič za prijavit. ;)

- Stran s to prodajo bi morala ukiniti ta polovični sistem, da oni zaračunavajo VAT takoj, potem pa je vse odvisno od prodajalca, kako to prikaže (normiji, trgovine, isto kot ebay).

Se 100% strinjam, ampak to moraš z njimi uredit ali pa nehat kupovat tam.

Machete ::

Ni res, pri direktnem zastopanju rabijo točno to, ioss na nalepki. Pri posrednem, pa mogoče sami tudi kaj preverijo oz. pošiščejo.

verjmejo si narobe razumel. Verjamejo naj poslanim dokumentom iz izjavi, ki je z njimi podkrepljena, še vedno stranka odgovarja za ponarejanje listin ali zavajanje uradne osebe ane? To ni noben odnos (države), da je stranka primarno nekredibilna oz. laže po defaultu.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

k3k3tz ::

Machete je izjavil:

Niso stranski produkt, ker import oficirji mi vedno tolmačijo, da je za njih relevantna samo ioss na nalepki, katero potem preverijo (in seveda mora biti v sistemu).

Predlagam da se:
- Neha naj se težit za ta drobiž pod 10 eur :)
- Začnejo naj presojati glede na vse poslane dokumente-dokazila o že plačanem DDVju in verjamejo stranki.
- Stran s to prodajo bi morala ukiniti ta polovični sistem, da oni zaračunavajo VAT takoj, potem pa je vse odvisno od prodajalca, kako to prikaže (normiji, trgovine, isto kot ebay).

Ni res. IOSS številka mora biti poslana elektronsko ob najavi pošiljke. Če prodajalec "slučajno pozabi", velja tudi številka na paketu ali računu.
- hudo velik procent pošiljk je pod 10€
- ljudje lažejo in ponarejajo dokumente
- kar nekaj trgovin z legalno IOSS številko in vsemi podatki o odvedenem DDV na računu, ni plačalo še niti 1€ tega DDV v blagajno
««
89 / 90
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4187 188 189 190 )

Oddelek: Loža
94511569808 (8880) Pac-Man
»

Pošta Slovenija - Carina in nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9018910 (898) darkolord
»

Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15323255 (10384) Tidule
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34499832 (54693) Mare2
»

Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11030482 (27050) Fritz

Več podobnih tem