» »

Zeitgeist

Zeitgeist

«
1
2

miteq ::

Obstaja film, ki je zame eden izmed boljših eye-opener-jev. Govori o farsi religije, svetovnih zarotah in enotni svetovni politiki in ekonomiji. Definitivno vredno ogleda. Film sicer traja kar dolgo, nekje 2 uri; sta pa to bile eni izmed zanimivejših ur mojega zadnjega časa.

www.zeitgeistmovie.com

Priporočam.
  • spremenil: miteq ()

TESKAn ::

Meni je bil zanimiv prvi del, koliko si dejansko religije delijo med sabo. Potem so pa začeli nakladat, da v pentagonu ni bilo letala (pa čeprav so bile tudi na STju slike, kjer so lepo vidni in deli letala in prtljaga potnikov), sem pa nehal gledat. Tudi to, da je zvok nadstropja, ki se podre na spodnje nadstropje, lahko podoben eksploziji (poskusite samo eno desko spustit na betonska tla, da prileti hkrati cela dol - prav lepo poči), ne govori v prid 'veliki zaroti'.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Saladin ::

Zanimivo, kako so religije podobne med sabo.
Zanimivo, kako elaborirano je vse skupaj in kako pravilno podlago ima.
Zanimivo, kako lahko bereš isti tekst na tako zelo različne načine.

Podobno kot Dawkins ta dokumentarec ne ovrže nobenega izmed temeljev religij, in napada le ozkogleden fundamentalizem, katerega tudi večina vernikov ne podnaša (čist btw. preden nekdo začne spet o religiji in največji laži)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

nekdo123 ::

Vsi trije deli so zanimivi. Vendar smo na srečo mi Slovenci, kateri (vsaj zaenkrat) še znamo uporabljat svojo glavo (za razliko od podatkov o Američanih v tem filmu) in znamo povezat različne informacije med sabo.

Se pa čist strinjam, da vse skupaj lahko resnica! Dokazov je v filmu kar nekaj (naprimer zvočni posnetek napadov na Afganistan, Irak... še preden so se zgodili). Samo en dokumentarec tega še ne potrdi 100%.

Resnico bomo pa videli le, če bo nekdo priznal laži, tako da lahko da nikoli :)

Sej, ko bi od naše oblasti kakšen tak dokumentarec posneli, bi se tudi praskali po glavi...

Matev ::

da v pentagonu ni bilo letala


to me vedno nasmeji

Ejsi_Disi ::

Kdor se zadnjio smeje, se najslajše smeje. >:D
Rock n' roll ain't noise pollution!

grex ::

Mogoče ni čisto on topic ampak primerljivo: Science Resistance
Tudi Slovenija je omenjena.

Horsechoker ::

Religija je najstarejše orodje za manipuliranje množic.

p.s.
George Carlin tsar.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

donfilipo ::

Film je dobro obrtniško narejen...da celo zelo dobro. Gledljiv je in lep...estetsko.
Vsebina? Hm klasična conspiracy tematika in obravnava..vendarle, morda tokrat ravno zaradi estetske vrednosti filma, vredno obravnave vsake trditve posebej in njih trezne znanstvene obravnave. Zakaj? Vidi se, da ga niso delali popolni bedaki.Vem, da to ni lahko in zahteva precej časa...pa vendar. Sam sem recimo, kar hitro na internetu našel, da resnično ikonografija Jezusa in Horasa sovpadata. Zdaj moram preveriti strani, ki to trdijo...ali niso istega izvora... Tole bi vsekakor bila hvaležna naloga za kakega FDV-jevca, za katere se mi zdi, da se začnje čase, vse preveč religiozno na zeleni preprogi z dolar znakom, ob klicu Omame Huseina, klanjajo na zahod. Ni dobro. Torej tole lepo zapakirano rolo resnic, polresnic in čistih konstruktov, bi kak res dober novinar moral analizirati, že iz čiste ljubezni do dela in poslanstva svobodnega novinarja:\
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Newagerska prva tretina, ki vleče "resnico" iz nebesnih znamenj. Že to dejstvo pove ogromno, kakorkoli, podatke sem šel preverjat in jasno, na netu jih nisem našel. Je pa to najbrž mana iz nebes za tiste, ki ne vedo dosti o SP in so po naravi primerni za nateg v kakšnih piramidnih igrah. Za drugi in tretji del pa nisem zapravljal časa.

jype ::

Jaz sem imel podobno izkušnjo kot Master D. Več kot petnajst minut v film nisem zdržal in dvomim, da bom še kdaj poskušal.

A. Smith ::

Same here. Prvi del z versko ikonografijo sem še pogoltnil, potem mi pa ni več pasalo gledat.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Tr0n ::

Tole pravi avtor filma.
That being said, It is my hope that people will not take what is said in the film as the truth, but find out for themselves, for truth is not told, it is realized.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Grey ::

Ampak...obstaja pa zelo velika verjetnost da je res (911 in banke). Ljudje, ki imajo moč in so na pravih položajih lahko inscenirajo kar č'jo samo da dobijo povod za svoj namen. Tega jim ne prepoveduje nič na svetu.

Mehmed ::

Gledljiv je in lep...estetsko.


Film je grozno narejen tbh. Zgleda smo fani teorij zarote izjemno nezahtevna publika, ker karkoli drugega bi mi prodajali v tej obliki, bi si iztaknil oči in jih pogoltnil raje kot da gledam do konca.
Zanimiv že, lep pač ne.

pozitron ::

Meni je bil film všeč, še bolj so mi pa všeč: illuminati, illuminati-the antichrist conspiracy, secret space, out of the blue.

urko99 ::

V kolikor se spomnim, film ne vleče nobene "resnice" iz neba, pač dokazuje teorijo izbrane religije kot the greatest story ever told. Pač nebo je bila skrivnost in ni čudno da so se jim porajale različne razlage in miti, sicer pa se s podobno teorijo, če se ne motim, ukvarja tudi nek priznan ruski matematik Fomenko. Domišljija je pač vedno delovala in zato se mi ne zdi nič newagerskega če pač nekdo stvari pogleda z drugačnega vidika. Vedno pa bodo nekateri, ki bodo stvar brez obotavljanja pograbili, spet drugi že takoj ob omembi zanikali, kljub vsemu pa je še vedno najbolj zdrav kritičen pristop. Sicer pa je precej dokazov dokaj tehtnih in ne vem zakaj jih človek ne bi vzel v vedenje.
Glede gledljivosti pa.. Če si hočete ogledati gledljiv "dokumentarec" si oglejte The Secret :) , Zeitgeist mi je bil na čase že prav naporen.

.:noir:. ::

sam prosm ne od The Secret...crap of the crapest..ze sam naslov pove vse. Kar se pa tice vsebine, nikar se je ne lotte...vam bo ratal slabo, ze po prvih 5 min.

Kot dokumentarec pa to sploh ni. Tko da..

pozitron ::

Noir: vsak ima pač svoj okus in mišlenje, nevem kaj ti zdej ne paše. Ti imaš svoja prepričanja, jaz pa pač drugačna. Kar se pa tiče vsebine, ne rečem da je resnična je pa dost argumentov, da ti da za mislit. Je pa tut v novembru, bila konferenca na CNN o UFO, kjer so pričali, poveljniki, piloti, itd (kredibilne osebe), ter zahtevali od ZDA vlade, da objavi dokumentacijo o UFO, dosegli pa itak niso nič. Če bi res gledal dokumentarec secret space, etc. nevem kaj je kle crap, če dvomijo o pristanku na luni, ter predstavijo program nazi-jev o izdelavi latečih krožnikov, pokažejo live slike nasinih astronavtov kjer so prikazana res čudna videnja, ter še mnogo drugih stvari je, ki nevem zakaj bi bile kar crap. Out of the blue, je pa prav tako zanimiv dokumentarec. illuminati dokumentarci mogoče res malo pretiravajo, so mi pa vseeno zanimive njihove teorije o zaroti.

urko99 ::

Nihče ni rekel da zagovarjam The secret, čeprov mi je pa dala kar nekaj izhodišč za razmišljanje. Sicer pa če se ne motim je to bolj Infomercial al kako se že reče. Je pa lep primer, ki je narejen da te potegne, za gledljivost.
Sicer morate bit pa grozno občutljivi, da vam pri takih stvareh tako hitro postane slabo, dnevnik pa še vedno ohranja gledanost :) tako kot vse bolj bedna Hollywoodska produkcija.

.:noir:. ::

davidx300: mislim da si zamesal film, na katerega sem dal komentar. Secret space si zal nisem ogledal, tako da ga ne morem komentirati.

urko99: imas prav da sem nekam burno reagiral, vendar glede filma The Secret, me je mogoce podzgalo to, da so ga eni lepo prodajal, dljal preko neta potlej pa prodajal s podnapisi in pod pretvezo da vam bo resil vse probleme v zivljenju. Ze to je ogabno, kar se pa tice vsebine, pa vsak ki bi se z malo trezno glavo lotil filma (baje dokumentarca), bi uvidel, da je to lepo prodajanje zraka in mesanje megle na nekaterih ze znanih vplivih, aka placebo, le da je zavito v novo pakungo z exstremno prevec ogabnimi dodatki....vse to lemoje skromno mnenje.

pa lep pozdrav...

pozitron ::

My bad potem, oprosti @noir.

Matev ::

secret je res mal preveč pofl film
za naivne lahko vodljive ljudi

saj je res načeloma kar govorijo
da moraš misliti pozitivno
a je vse tako pompozno predstavljeno da povprečen američan verjetno misli da so izumili toplo vodo

Zlikovec ::

Še moj predlog za dokumentarec meseca - What the bleep do we know? Če ga je kdo gledal, bi rad vedel njegovo mnenje o filmu?
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

Saladin ::

Še moj predlog za dokumentarec meseca - What the bleep do we know? Če ga je kdo gledal, bi rad vedel njegovo mnenje o filmu?

Serija, ki bi zelo pasala v mojo temo o Bogu, če ne bi bilo določenih, pretirano detaljnih izpeljav.
Odlično za poglobljen razmislek o tem, kako bi lahko izgledala fundamentalna Realnost, vendar z preveč new-agevskimi izpeljavami.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

mmmato ::

Futurama has a point

Luka Percic ::

Seveda ima- delat se norca iz snovalcev raznih nesmislenih zarot. In sicer tako, da jim da "prav".

T-h-o-r ::

Podobno kot Dawkins ta dokumentarec ne ovrže nobenega izmed temeljev religij, in napada le ozkogleden fundamentalizem, katerega tudi večina vernikov ne podnaša

Prosim ne enačit Dawkinsa s tem "filmom".
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Saladin ::

Prosim ne enačit Dawkinsa s tem "filmom".


Tako kot film pretirava tako zna tudi Dawkins pretiravat. Ob zmernih vernikih mu zmanjka argumentov - le proti fundamentalistom se gre flamewar.

Kar je prav - ampak fundamentalisti in liberalci niso isto.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

T-h-o-r ::

ja se strinjam, sej z zmernimi verniki ni popolnoma nič narobe, samo na žalost samo v zda živi par milijonov krščanskih fundamentalistov in par milijonov islamskih fundamentalistov živi na bližnjem vzhodu skupaj z nekaj zblaznelimi židi, ne vem pa kako je v Indiji...


problem pa je tudi, da so verski voditelji največji fundamentalisti od vseh...
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

PacificBlue ::

problem pa je tudi, da so verski voditelji največji fundamentalisti od vseh...

Od kod kaj dobijo takšne nore ideje? Od Boga?

jype ::

PacificBlue> Od kod kaj dobijo takšne nore ideje? Od Boga?

Ah, daj no. Chrichtona berejo.

Constantine ::

Naj mi nekdo pokaže, da vse kar je predstavljeno v dokumentarcu ni res.

Naj mi nekdo pokaže, da vse kar je predstavljeno v dokumentarcu je res.

Pa ne govorice in domenvanja ampak slike, ljudi, dokumente...mislim da nobena stran ni sposobna tega.

Definitvno je nekaj tam zunaj in kdo od vas bi rad da ga spremljajo 24ur na dan? Vsak tvoj gib? Čipi v telesu? Zakaj kartica ni dovolj?

zee ::

Kartico lahko pustiš doma, medtem ko čip težje "pustiš" doma.

Pri 9/11 mene dejansko bega, da med ostanki letala, ki je padlo na eno polje, ni bilo niti enega trupla. Ne smatram se za nobenega strokovnjaka, vendar je pri vseh letalskih nesrečah vedno ostalo vsaj kakšno truplo, če ne truplo pa vsaj kak del.

To _je_ čudno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

T-h-o-r ::

mene pa le bolj zanima, kaj bi nekdo imel od tega, da me spremlja 24ur na dan?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Constantine ::

Zakaj ni posnetkov kako je avion udaril v pentagon? Zakaj vse svetilke okoli pentagona stojijo nedotaknjene? Kje so ostanki letala? Kje so motorji ki so narejeni iz titaniuma? Vprašanja, vpršanja, vprašanja...luknje, luknje, luknje.

T-h-o-r: Kontrolo. Če boš preveč izstopal iz črede te bodo imeli takoj pod lupo. Čip ima vse tvoje podatke in je takoj izsljedljiv. Zakaj? Da te takoj najdejo če se ponesrečiš? Ali da te takoj najdejo ko začneš bežat? Pick your choice.

jest10 ::

Zakaj vse svetilke okoli pentagona stojijo nedotaknjene? Kje so ostanki letala? Kje so motorji ki so narejeni iz titaniuma?
Slabo gledaš slike? Priporočam okulista

PacificBlue ::

Ja čip je že golo dejstvo...video KLik..povezave Klik2, KLIk3, KLik3

Constantine ::

Vidim več kot odlično, hvala na skrbi ;)

Pentagon

Zdej si pa pogooglej uradno izjavo pod katerim kotom je avion priletel v pentagon in je takoj jasno da ni pod nobenim pogojem možno, da bi se avion te velikosti izognil svetilkam ki so v bližini stavbe. Razen če si David Coperfield :D

Slika Slika Slika Slika

Če pa misliš, da Boeing 757 pusti tako malo škode na okolici in stavbi, potem ti pa res ni pomoči.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Največja opazna stvar pri napadu na Pentagon je, da se ne vidijo poškodbe zidu zaradi letalskih kril..vse kaže, kot da bi z raketo streljali nanjega..

Constantine ::

The chip in question, the VeriChip, is similar to the biochips that have been used to identify pets and livestock for years.

Če te pa ob tem srh ne spreleti...

Matev ::

ni pod nobenim pogojem možno, da bi se avion te velikosti izognil svetilkam ki so v bližini stavbe.


oglej si še kakšno drugo spletno stran
ne samo conspiracy com

Kenpachi ::

Pa dobro, Pentagon ni iz kartona zgrajen. Glede na to, da je 2. najpomembnejša bajta v Ameriki (right after White House), je nekako pričakovati, da je stvar heavily reinforced, se vam ne zdi?
Zaraki Kenpachi.

PacificBlue ::

Video KLik

Constantine ::

Sem bral vse strani, brez skrbi. Sem tudi že napisal, da nobena stran nima trdnih dokazov kaj se je točno zgodil.

Na uradni strani imajo slike predmetov ki so jih strokovnjaki demantirali da niso del aviona 757. Imajo veliko prič ki se ne potrjujejo. Nekateri so samo slišal visok zvok, nekateri so videli small class avion, nekateri so videli 737 pa tko naprej.

Na drugi strani imamo slike, ki prikazujejo poškodbo na stavbi in ostale pogoje ki nastanejo samo ob udaru rakete ampak brez trdnih dokazov ker je FBi zasegel ves video od vseh 85 kamer ki so snemale pravi kot.

Obstaja tudi animacija od preiskave, kjer pokaže da je avion zadel stavbo in do so krila eksplodirala ob kontaktu z notranjimi nosilnimi stebri. Tukaj nastane vprašanje. Zakaj se tega na stavbi ne vidi?

Pri pentagonu je vse kar je pomembno pod zemljo. Nad zemljo so samo pisarne. Pa v uradnem poročilo prav tako navajo, da je bilo točno to krilo v pripravah za prenovo in ojačitev zidov, ki bi steklo 2 tedna po napadu.

So stvari ki enostavno ne pašejo skupi, na obeh straneh.

Matev ::

pravo letalo, ki naj bi se zaletelo v pentagon so v resnici ugrabili nezemljani
potem so pa američani, da bi prikrili zadevo; poslali raketo v pentagon

tako je bilo

in to je dokazano

PacificBlue ::

@Matev

Kako veš? A so te ugrabili nezemljani in ti povedali?8-O

swamigi ::

No vsak ima svoj mišlenje,jaz pa kr verjmem kar je bilo prikazano v filmu Zeitgesist.
Na tej strani še iamte več takšnih filmov
http://www.torrentchannel.com/

Endgame pa je v bistvu nekakšno nadaljevanje Zeitgesta,kjer se dosti bolj poglobijo v ta problem(elite,ki hoče zavladati svetu)

Lp

T-h-o-r ::

elita že vlada svetu, tam neki od Egipta in Mezopotamije naprej :P
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

PacificBlue ::

@Thor

V podpisu imaš par "sodobnikov" ki stojijo za vsem tem..
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resnična zgodovina - kdo zares vlada na zemlji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68742161 (29069) Matev
»

America from freedom to fascism (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
857137 (5328) T0MA2
»

Resnica Pentagona? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16314251 (10469) BigWhale

Več podobnih tem