» »

katero zvočno kartico

katero zvočno kartico

1 2
3
»

xpolhecx ::

mah, spet konec veselja....mal se igram tam z glasnostjo zvočnikov v opravilni vrstici, in je že spet vse skup na stereo preskočlo. spet sm na začetku ;( ;( ;(

EDIT: sem js zdaj naštudiral tole stvar. če mam v nastavitvah digitalnega zvoka izbrano 48K Hz lahko prestavlam na surround, če mam pa eno stopnjo višje 96K Hz pa dela samo stereo. Še eno stopnjo višje (192K Hz) pa ne dela nič.



tudi če mi dela surround, ko kliknem tam na sliki na sprednja zvočnika, zvok zaigra, na ostalih pa ne. vseeno pa slišim da zvočniki med poslušanjem glasbe delajo, v programu pa ne zaigra zvoka. ful je čudno vse skupaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xpolhecx ()

dolenc ::

Jst ti nč ne zbijam moralo, pač tko je, nimaš dolbija pa da se na jezik postaveš:D, tvoja zvočna podpira, sam na tvoji plati tega ni, ker pač niso plačal licence za uporabo, da je plata cenejša...

xpolhecx ::

joooj...kako sranje. bom pač kupu drugo zvočno, da bo mir. nekej me zanima. trenutno je grafa v primarnem PCI-E vodilu (modre barve). a bi jo lahka prestavu v drugo PCI-E režo (črno), da bi potem mel še kako PCI vodilo prosto?al ni preveč zaželjeno da jo dam na črno režo?

pinx ::

Jaz nimam takih težav ... >:D

DTS in DD, kar ti srce poželi, seveda na vseh zvočnikih :D

xpolhecx ::

kero matično ploščo pa maš? isto kot js? asus p5k?

5er--> ::

nimaš dolbija pa da se na jezik postaveš
Saj sem malo prej podal specifikacije čipa kjer piše da ga IMA. (DDLive in DTS Connect)
Problem je očitno "le" v gonilnikih, ki so bolj švoh. (Pa kakor je napisal, mu je to tudi že delalo.)

5er--> ::

@polhecx:pinx ne uporablja integrirane rešitve, ampak Auzen HDA X-Plosion (kot je razvidno iz njegovega podpisa in screenshotov). Ta pa je svetlobna leta pred tvojim integriranim Realtekom.

xpolhecx ::

no, eden reče tk, drugi spet drugače. moti me, da mi je že 2x delalo, potem pa spet ne. ma vrgu bom vsak čas nekam vse skupej.in kakšna je ta zvočna Auzen HDA X-Plosion? prvič slišim zanjo.

aja...pa ko mi je delalo, so zadnji zvočniki bolj švoh igrali, ni blo to to, ampak je tak mal prekinjalo, pa zavijalo noter.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xpolhecx ()

dolenc ::

@5er, mel sem plato Asrock dual vsta, ki sem jo kupil tudi zaradi zvočne realtek alc888, ki naj bi podpiral tako ddl kot tudi dts connect.

Ampak enostavno tega ni blo, pa sem nekaj časa brskov kaj je zdej s tem. Pisal sem na asrock in na realtek, kjer so mi lepo objasnili, da zvočni kodek, ki to podpira je alc888D a na tej plati ni te funkcije, je samo navadni brez tistega pomembnega D-ja, ker če bi hoteli uporablat, bi mogel kupit licenco od dolbyja, kar pa seveda stane in ne gre nekak v skladu z value plato (bi jo podražilo). Zaradi tega so tud nehal soundstorma delat, ker se je nvidia odločila, da je enostavno predrago plačevati dolbyju za licenco.

Isto kot pri cmediji(theatronu) je navadn čip cmi8768, tist k ma pa ddl pa cmi8768+.

Torej sem iskal način kako bi to odklenu, al namestiv kake druge driverje, al pa kej spremenil register. Preiskal sem 3/4 interneta:D, sprobal veliko drugih driverjev in spremenil boga in pol v registru...


Na koncu sem kupil theatrona, ker meni odklenit, ni niti približno ratal(očitno je res kodek brez podpore), na netu se pa noben ne ukvarja s tem, na koncu sem še to zvočno prodal in raje za dnar kot sem dobil za zvočno+asrocka, kupil bolšo plato, ki ima tako zvočno že integrirano in ki mi služi še danes.

Če dobro pogledaš ima njegova plata obični kodek, torej ne trosim nekaj v prazno:)

"# ALC883D features optional Dolby® Digital Live output for consumer equipment
# ALC883DTS features optional DTS® Connect software "

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

5er--> ::

@dolenc:Hvala za pojasnilo. :)
@xpolhecx:prvič slišim zanjo -> Jah, kaj ti čem... poglej kakšen review na netu. (Za ga najt uporabi strica Googla.)
Ni vse kar se sliši Creative...;)

pinx ::

xpolhecx ::

torej si ne morem nič pomagat? ma zdj sem bral neke članke na forumu in ugotovil da ma velik folka probleme s to plato pa gonilniki za zvok.

forum --> sem nardil to kar je napisal joe f in zdaj mi spet delajo vsi zvočniki + tega da mi zadnji lepš delajo kot takrat ko je bil popačen zvok. ma res ne vem zakaj ne bi delal surround, če pa piše da plata podpira.

a bom rešu problem če kupim recimo tole zvočno, pa da bo enkrat mir: klik ta zvočna nima digitalnega izhoda ane? ma pa optičnega..pa bi rajš povezu preko optike, pa bo delal surround?

help me :)) :))

@pinx --> lahko vprašam kje si kupu svojo Auzen HDA X-Plosion? najbrž ne v sloveniji?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xpolhecx ()

5er--> ::

PS: Digitalen sta tako optični kot koaksialni izhod. Preko obeh delata tako DD Live! kot DTS connect (če jih zvočna podpira).

pinx ::

Kupi sledečo zvočno ... klik .

To je Auzentech HDA X-Plosion s Club3D Agrippa nalepkami ;)

Avstrija
Nemčija

xpolhecx ::

ja, to vem da je digitalni tako optični kot koax.heheh, sam je res ista zvočna, še zavzel se nisem.ne vem če ne bom res tele Theadronove vzel. sam ne vem, če bo kaj narobe, če prestavim grafo iz primarnega x16 PCI-E vodila (moder) na črno vodilo PCI-E. nekdo je reku da bom zgubil na hitrosti, da bom mel sam x4.

rajš prodam tv kartico, pa si kupim zunanjo tv, če ni varno prestavlat na drug PCI-E

dolenc ::

Jah mislem, prestavi pa poglej z cpuZ na keri hitrosti ti dela. Načeloma če maš 2 na enkrat je tisti drugi samo 4x, kako je pa če maš sam eno pa ne vem.

Una zvočna pa bi rešila vse probleme. Za zdaj pa preklopi v nastavitvah na stereo(2 zvočnika), ker dobiš tko še najbolši zvok, k neki dekoder zimprovizera.

caribbean ::

Mene zanima kakšno zvočno mi svetujete, imam pa zvočnike Logitech Z-5400, mislim pa jih povezat digitalno, saj pride zvok bolj do izraza.

xpolhecx ::

bom pogledal jutri ko pridem do računalnika. hvala dolenc :)

kako pa potem na zvočno kartico priključim tv tuner? tv kartica ima samo tale audio izhod:


in tale kabel ki je spodaj na sliki priključim na zvočno, kjer je audio in


zvočna kartica ter audio in konektor


muči me to, da ne vem ali bom potem slišal zvok vzporedno s tistim digitalnim, ali bom mogu vtaknat slušalke v zeleni analogni jack v zvočni, da bom slišu zvok? upam da me razumete, torej če povem drugače..a bo šou potem zvok skozi SPDIF OUT iz zvočne, ali skozi navadni zeleni jack na zvočni kartici. ker zdaj ko mam integrirano, povežem tist kablček iz tv tunerja na matično, in potem zvoka ni skozi SPDIF OUT ampak, morem preklopit kable da lahko slišim zvok iz tv kartice

prosim, če mi še to nekdo razloži, da mam potem vse kar morem vedet, preden kaj kupim

hvala in LP

pinx ::

Meni zvok iz TV kartice ne deluje preko S/PDIF toslinka.

Ko gledam televizijo, pač preklopim na 6ch direktni vhod in predvajam v DD Pro Logic II.

element ::

Pinx, daj povej kako je s kartico v igrah? Če ima igra 5.1 OpenAL podporo, pretvarja 5.1 v 5.1 DD Live (DTS) al stereo -> DD Live (DTS)? Kako to izpade?

pinx ::

Vse zvoke kodira v DTS.

Danes sem malo preigraval Sega Rally in na eni progi zvok izpade prav kul pri preletu letal.

xpolhecx ::

@pinx --> a potem lahko kr pozabim da bi s Theatronovo zvočno spravu zvok iz TV tunerja preko SPDIF-a? si 100% prepričan da gre samo iz navadnega činča ven?

pinx ::

Pri meni ne gre, res pa je, da nimava iste TV kartice. Sem pa skoraj prepričan, da tudi v tvojem primeru ne bo šlo.

xpolhecx ::

škoda...to je pa ful bedno potem, skos neki preklaplat kable itd..

pinx ::

Jaz imam zvočnike priključene preko toslinka in analogne povezave. Na daljincu ali konzoli od zvočnikov nato le pritisnem tipko "Input" in to je to.

xpolhecx ::

eh, sej ni druga...smotan sem. js sem pa mel vedno navadne 3.5 priklučke poleg koaksialnega kabla, potem sem pa mogu na mali napravici preklaplat med možnostjo DEKODER al pa PC AUDIO poleg tega sem mel polno tistih kablov...zdj bom pa povezal tak ko si reku. js si pod analogno predstavlam dve stvari. npr: analogni so za mene tisti barvni priklučki (front,rear,side...) pa tud tole ko je na mojem dekoderju zadaj --> AUDIO INPUTS, ANALOG (1,2,3) in sem bom js zdj prkluču tv kartico, pa mislim da more delat



pa še moj dekoder in zvočniki


xpolhecx ::

sem danes prikluču še tv tuner, zdj pa ni problema, samo na dekoderju preklopim na analog pa dela. hvala vsem :))

xpolhecx ::

ko sem prestavu grafo v drugi PCI-E mi prepozna x4 hitrost. v igrah pa nism opazu nobenega poslabšanja.ka zdj to pomeni? ma to vlko vlogo al ne

5er--> ::

Si si že sam odgovoril. Subjektivno mnenje ima veliko vlogo ja. ;)

janez77 ::

Pravkar sem si kupil zvočnike Logitech Z-5500. Trenutno jih imam priklopljene preko optičnega kabla iz integrirane zvočne kartice (Realtek ALC883 audio codec - plata je Gigabyte GA-M55S-S3). Z zvokom v filmih sem zelo zadovoljen, medtem ko z muzko nisem preveč.

Kot vidim v glavnem zelo hvalite zvočno kartico Club 3D Theatron DTS Agrippa 7.1, PCI. V nekaterih testih na netu pa sem prebral, da creative zvočne kartice X-Fi vendarle imajo nekoliko bolj "poln zvok" s t.i.Crystalizer tehnologijo.

Zanima me torej katero zvočno kartico mi priporočate (povezani bi bili preko optičnega kabla)? Ali se bo sploh poznala razlika v kvaliteti predvajane glasbe?

Predvsem se nagibam k naslednjim zvočnim karticam:
1. CREATIVE X-FI Xtreme Audio PCIe OEM za 50€ (http://www.mlacom.si/article.aspx?docid...

2. Club 3D Theatron DD 7.1 PCI za 40€
(http://www.solo.si/racunalnitvo-10087/r...

3. Club 3D Theatron DTS Agrippa 7.1, PCI za 70€
(http://www.solo.si/racunalnitvo-10087/r...

Hvala za vaše predloge!

shark_nm ::

Janez77. Jaz imam isto situacijo kot ti... Z5500 in kupujem zvočno. kolikor sem sledil mal tem stvarem, se mi zdi najboljši nakup tegale AuzenTech HDA X-Plosion 7.1 DTS Connect. Sm problem je, ker nevem če kdo uvaža v SLO to bo kdo drug povedal.

icemare ::

Jaz pa mam tele zvočnike klik
katero zvočno kartico priporočate? Kar vem je da ne rabim tegale dd/dts ker nimajo zvočniki digitalnega priklopa. Torej kdo ma kake take zvočnike doma, pa kakšno kartico si lasti?

aja matična pa je P5K-E, če je slučajno kar to pomembno.

Hvala!

LP

janez77 ::

Shark nm. Tale tvoja AuzenTech HDA X-Plosion 7.1 DTS Connect je enaka kot Club 3D Theatron DTS Agrippa 7.1, PCI (ki sem jo omenil pod točko 3). To pa se lahko dobi tudi v Sloveniji za ca. 70€.

Torej sem še vedno v dilemi med:
Club 3D Theatron DTS Agrippa 7.1, PCI za 70€
CREATIVE X-FI Xtreme Audio PCIe OEM za 50€

Vuli ::

jaz imam zvočno priklopljeno na TV tuner preko line-In. Iz zunanje strani tv-tuner mi gre en kabel v zvočno(line-in) in dela ko šuš.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

shark_nm ::

Hm Janez upam da nama bo kdo odgovoril Cena je pa kar mamljiva...50 eu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shark_nm ()

icemare ::

aja pa če bi se dalo (pr moji zadevi) tam do 50 ojrov. Rabil bi jo pa 1. Glasba, 2. Filmi, 3. Igre

GrimReaper ::

Težka bo, nad 70€ bi pa šlo, malo višje omenjena Club 3D ali X-Fi Xtreme Gamer za 77€.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

janez77 ::

Ali ima kdo slučajno M-AUDIO AUDIOPHILE 192 zvočno kartico (http://www.m-audio.com/products/en_us/A.... Je vredna svojega denarja (ca. 160€). Ali je to že prehuda zadeva za poslušanje mp3-jev in gledanje divx-ov na zvočnikih Logitech Z-5500?

Volta ::

Janez77! M-AUDIO AUDIOPHILE 192 je bol kartica za snemanje in ustvarjanje glasbe. Za tvoje potrebe ti bo kakšna Creative X-FI Xtreme Gamer popolnoma zadosti in bolj primerna namenu - to je vsaj moje mnenje.

No bi pa še jaz vprašal nekaj. Želim ustvarjati ( in ustvarjam ) dance/trance glasbo, zato sem si nabavil program FL studio 8. Zdi se mi super program, kontrolirati pa ga želim preko klaviatur, ki bi jih na računalnik najverjetneje povezal preko MIDI izhoda. Zdaj pa k bistvu.

Želel bi snemati brez nezaželjenega laga in potreboval bi zvočno kartico, ki bi to zmogla z odliko. Zvočna mora vsebovati tudi midi in aux priključke, pa še kakšen bi bil zaželjen. Za kartico sem pripravljen dati do 180 eurov, do sedaj pa sem gledal Creativovo X-FI PLATINUM FATAL1TY CHAMPION, Creative X-Fi Fatal1ty FPS in Creative X-Fi Platinum. Cene so tu od 160 - 180 evrov, zvočne mi pa na hitro pogledano izgledajo precej podobno. Tako, da če ima kdo kakšne izkušnje z njimi - predvsem s snemanjem preko midi-ja, bi mi bilo njegovo mnenje v veliko pomoč. Pa še ena POMEMBNA zahteva. Zvočna mora seveda podpirati ASIO, ker ga Fl Studio zahteva in je predpogoj za snemanje.

Že vnaprej hvala!

5er13 ::

Kako se pa te kartice kaj obnesejo v VISTI?

sash69 ::

Da ne bom odpiral nove teme, bom kar tukaj povprašal.

Pred dnevi sem dobil zvočnike Logitech Z-5500 Digital. Zadevica je še vedno lično zapakirana v škatli(ci), tako da jih še nisem preizkusil - preurejam sobo predno bom zvočnike montiral. Sedaj je tako - trenutno imam v računalniku eno cheap zvočno kartico od Creative-a (Audigy 7.1 oem se mi zdi da je, bila je okrog 17-20€). Rad bi zvočnike povezal z koaksialnim kablom (ne z optiko) in iščem kakšno takšno zvočno kartico ki bi imela dokaj normalno ceno (50-80€) ter coax-out izhod. Razlog da želim povezati z koaksialnim kablom in ne z optiko je dosti preprost - čez poletje nameravam kupiti še plazmo (LG 50PK350), ki ima za zvok le optical-out izhod in to tudi povezati s temi zvočniki.

Kakšni predlogi? :)
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5.1 zvok v PC igrah?

Oddelek: Zvok in slika
384793 (1209) KTr1sk
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33048543 (17037) Matej_K
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455232 (3547) jRk0
»

Optični kabel in 5.1 zvok

Oddelek: Zvok in slika
164956 (4285) shark_nm
»

Nakup zvočne kartice

Oddelek: Kaj kupiti
91759 (1563) mateii

Več podobnih tem