» »

LCD TV (MPEG-4)

LCD TV (MPEG-4)

D-PaX ::

Stric išče LCD tv ki vsebuje MPEG-4 in nikjer v slo ne najde. :(

Zakaj more LCD po novem vsebovat tun. ? Rtv slo 1 in 2 sta začeli oddajati digitalni signal to že laufa zdaj dobre 3mesece.
Če nima LCD tv MPEG-4 ne bo slike na tvju :( to tehnologijo ima samo Slovenija pa še ena država zdaj sem pozabo katera. :(
Kmalu javim na katerem kanalu je dig. slika :)

Vsi ki boste kupovali LCD TV in plas. Vprašajte trgovca če vsebuje tun. MPEG-4 jaz sem to včeraj sprobal in me je prodajalec gledal kot tele v nova vrata. :(

Kanal iz pohorja prek UHF 66 kanal prek tezna pa 27 sprobajte in mi javite, :) če imate v računalniku tv kartico z mpeg 2 boste samo zvok slišali slike pa ne boste imeli.
Paxy
  • spremenil: D-PaX ()

D-PaX ::

LCD Televizije ki stanejo nad 1000€ ne vsebujejo tega :(
Paxy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D-PaX ()

MartiNoss147 ::

Pri nas ne bos dobil, LCD-ja ki vsebuje MPEG 4, samo z MpEG2 ! Vsaj jaz ga nicem zasledil nikjer! Ce kdo ve kje ga dobit naj pove.

LP,

D-PaX ::

Samo folk, ki to ne ve kupuje LCD-je po 1000€ 2000€ in nimajo tega in se zajebejo. :( Sosed je kupo skoraj za 2000€ pa sem danes sprobal in mu ne dela, ker ne vsebuje LCD TV 4MPEG, jutri gre v bigbanga in bo zahteval zamenjavo. Mislim da je to največja polomija, da se ne obvešča ljudi.
Če bi se meni to zgodilo bi popizdo :O Pa še trgovci ne vejo nič o tem .:(
Paxy

fizolcek ::

Sosed je kupil LCD za 2000€ pa gleda kanale na navadno anteno? Da nisi naredil mal preveč panike? Večina folka gleda kabelsko al pa iptv, če pa tega nimajo pa res dvomim, da kupujejo LCD za 2000€ za tistih 5 kanalov.

hodu63 ::

Nekateri novejši Philipsi naj bi to omogočali z ustreznim dekoderskim modulom v CI slotu televizorja. Pokliči na Philipsov servisni center NTT iz Velenja, tel. 03 8973954, tam ti bodo verjetno znali povedati kateri modeli in kje dobiti modulček

Zheegec ::

Tega dejansko še ni, ne se preveč sekirat, pač bo kolega kupu DVB-T za MPEG4, zraven pa še set-top box, ki to pretvarja v MPEG2.
Tako in tako ni Slovenija izbrala MPEG4 zaradi kakšnega argumenta glede kvalitete (ta bo enaka, če se MPEG4 pretvarja v MPEG2), ampak zaradi težav pri prenosnu, saj lahko več kanalov naenkrat stlačiš skupaj po domače rečeno, kot pa pri MPEG2.

Če bo pa kolega želel zamenjavo za TV, ki že podpira MPEG4, bo moral pa kar lepo počakati, saj tega še ni. Ja, večina prodajalcev po trgovinah tega ne ve, oziroma samo v kakšnem večjem Big Bangu to vedo, pa bodi prepričan, da to ne povejo vsaki stranki, ker karkoli kupiš ne podpira MPEG4, bodo pa za to potem razni set-top-boxi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

hodu63 ::

Na netu sem zasledil, da naj bi dvbt mpeg4 brez karšnihkoli dodatkov podpirala Sharpova lcd televizorja LC46HD1E in LC52HD1E, prvega ponujajo tukaj.

Modri dirkač ::

@D-PaX

Da si ne boš kaj naredu ...:\
Everybody lies!

Izi ::

Sharpova tanova 46" in 52" imata podporo tudi za MPEG-4, ampak cena tacenejšega 46" modela je 4500 € :D

Trenutno imajo vsi TV ji podporo za MPEG-2, ki je tudi standard.
Povsod po svetu oddajajo v MPEG-2. MPEG-2 se bo v prihodnjih 5 letih začel poslavljati in počasi ga bo nadomestil MPEG-4.

Ker pa smo pri nas tako v zaostanku za ostalim svetom, bomo MPEG-2 kar izustili :P in bomo začeli kar z MPEG-4 na katerega naj bi menda prešli nekje med letom 2010 in 2012.
Sedaj gre samo za poskusno oddajanje par kanalov po zraku za kar rabiš antene na strehi, ki jih tako ali tako nihče nima več.

Za naslednjih nekaj let torej MPEG-4 še ne rabimo.
Ko se bo standard zamenjal pa tudi ni panike in nihče ne bo menjal televizorja. Kopiš samo majhno škatlico v kateri bo MPEG-4 dekoder in to je to. Je pa res, da potem ne boš mogel kanalov prestavljati direkt na TV ampak na tisti škatlici.
Še bolj pametno pa bo verjetno kupiti nov digitalni video rekorder, ki sedaj tudi vsi podpirajo MPEG-2, takrat pa bodo podpirali že MPEG-4 in boš pač kanale prestavljal na videorekorderju.

D-Pax, zdi se mi, da malo prehitevaš zadeve :D
Do prehoda na MPEG-4 nas loči še nekaj let.
Če pa res nujno želiš spremljati tistih par poskusnih oddajanj pa se obrni na RTV, da ti povedo, kje se nabavi MPEG-4 sprejemnik, ki ga priklopiš pred svoj TV.
Če pa hočeš biti glavni na vasi pa seveda kar pripravi 5000 € in se podaj v nakup prvih TV z MPEG-4 podporo, ki so se ravno v tem času začeli pojavljati v svetu.

D-PaX ::

IZI

Moj stric dela na oddajniku na pohorju :) in še sami nimajo take televizije. :( Samo oddajnik imajo. :) čez kako 1-2 leti pride vsa dig. tehnologija na pohorje stara tehnologija pa bo laufala zraven dokler ne bo kabelska šla ven iz prometa. :) V prihodnosti itak pridejo nove televizije, ko boš samo jo odrolal. Samo prvo more it ta roba ven, da bodo čim več zaslužili. :) Ko pride na oddajnike vsa dig. teh bodo polovico ljudi vrgli na cesto.
:(((((
Paxy

Gogo ::

D-Pax , za tvojega strica priporočam tole rešitev:
- LCD televizor SONY, KDL-32D3000K
Diagonala zaslona 81 cm, ločljivost 1.366 x 768, ?HD Ready?, visoko kakovost slike omogočata tehnologiji ?Bravia Engine? in ?Motionflow?, 100 Hz, dinamični kontrast 8.000:1, način 24p ?True Cinema? za pravo kino doživetje, tehnologija ?S-Force? za učinek prostorskega zvoka, 3 HDMI, 2 Scart priljučka, reža za PCMCIA, , računalniški vhod, 2 leti garancije.
- mpeg4 CAM
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gogo ()

Zheegec ::

Vsi preveč komplicirate - pač ko bo tehnologija dejansko v uporabi (torej, da bo signal v HD, digitalen signal v navadni ločljivosti pomaga bore malo) se kupi set-top-box pa je zadeva rešena.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Alexius Heristalski ::

HD pa sploh še ne bo tako kmalu. Kaj ti pomaga oddajanje v HD, če je praktično vsa produkcija v SD.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Izi ::

Tako je. Trenutno je govora samo o prehodu iz analognega oddajanja na digitalno.
To se bo dejansko v parih letih zgodilo in analognega signala leta 2012 ne bo smelo biti nikjer v Evropi več. Tako pravi zakon, ki ga je podpisala tudi Slovenija.
Ta digitalni signal bo pri nas v MPEG-4 formatu.

Slika pa bo večinoma še vedno nizkoresolucijska (SD). Edino, kar so omenjali je, da bodo od prehodu na digitalno oddajanje prešli tudi na 16:9 format iz zdajšnjega 4:3 formata.

HD signal pa se bo začel potem uveljavljati postopoma. Sem in tja bomo lahko gledali kakšno oddajo ali film v HD resoluciji, kar bo posebej najavljeno. :D

markobuzin ::

Močno dvomim, da je digitalni sprejemnik televizije SONY KDL-32D3000 kompatibilen z MPEG4 standardom! Kolikor je meni znano so trenutno na trgu SONY-vi DVB sprejemniki kompatibilen zgolj z MPEG2 standardom. Verjedno bi se v temu televizorju dalo uporabiti razširitveno PCMCIA režo za vstavitev MPEG4 odkodirne kartice.

Alexius Heristalski ::

RTV Slovenija je postavila informativno stran o DVB-T v Sloveniji. Gor je več ali manj vse, kar je potrebno vedeti o DVB-T, sicer pa jo bodo še dopolnjevali, lahko jih tudi kaj vprašate, pripomnite.

8-)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

krho ::

vse lepo in prav.. oddajajo v PAL+ aka 16:9, al se gredo še vedno 4:3?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

[SkA] ::

D-PaX pišeš kot najhujši dramaqueen. Dejstvo je da za vse to dobiš externi dekodirnik, tako da bodo MPEG4 signal lahko spremljali tako tisti z 100 evrov vredno prastaro televizijo, kot tudi tisti z 10k evrov vrednim LCDTVjem z vgrajenim MPEG4 DVB-T.

KTr1sk ::

Še jaz bi nekaj vprašal, moj stric ima pa PHLIPS 81cm (ne vem točno model) in ima mpeg4 in navadne antene- strešne uporablja, zdaj pa ko jaz skeniram programe išče samo anologne, za digitalne sem pa samo videl da moram ročno nastavit mhz, torej če je oddajnik recimo Boč http://www.rtvslo.si/dvb-t/moznost.php na 834Mhz morem jaz to števliko vnest in bo našlo vse programe?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Alexius Heristalski ::

Moralo bi. Če pa ne moreš izbrati digitalnega skeniranja, nastavi državo na kako zahodno ali skandinavsko.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-T (Mpeg-4 in AAC) zmeden?

Oddelek: Zvok in slika
232871 (2607) ...:TOMI:...
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26956755 (33467) Alexius Heristalski
»

vgrajen DVB-T sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
399376 (6284) Alexius Heristalski
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14611432 (7892) AngelOfDeath
»

DVB-T sprejemniki

Oddelek: Zvok in slika
167201 (6112) Alexius Heristalski

Več podobnih tem