» »

Nov računalnik za pisarno-pomoč pri odločitvi

Nov računalnik za pisarno-pomoč pri odločitvi

Tea Time ::

Lepo pozdravljeni.

Vem, da je že ogromno teh tem, ampak vseeno bi potreboval vaš nasvet. Kupujemo računalnik za pisarno. Dela se Office, internet, pa nekaj specializiranih (ne preveč zahtevnih) programov. Nobene grafike ali česa takšnega. Operacijski sistem je Win XP.

Kupili pa bi na malo daljši rok (3 leta recimo, morda do 5). Zdajšnji je PIII, če se ne motim in je pravkar izdahnil, star pa precej (pred mojim obdobjem na tem delu). Torej, nisem dalj časa spremljal dogajanja in res ne ločim kaj je v redu in kaj ne (svoj računalnik kupil v času AMD Athlon 64 3000+...). Ali naj kupimo AMD (je malo cenejši), gledal sem tega AMD ATHLON 64 X2 4400+ BOX AM2 Energy Efficient 65W ADO4400DDBOX), ali kakšnega Intela (v tem rangu je PENTIUM DUAL CORE E2160, 1.800 GHz 1MB, 800Hz, LGA775 BOX). Ram verjetno 1 GB (več skoraj ne potrebujemo)? Kupovali bomo pri Funtechu (smo že tam kupovali in smo zelo zadovoljni), verjetno bomo te pripravljene (na njihovi strani) sestavljene računalnike malo spremenili (večji disk, mogoče še kakšna manjša sprememba). Grafična, zvočna in mrežna bodo integrirane - je to v redu?

Morda kakšno opozorilo ali predlog, na kaj naj bomo posebej pozorni, čemu poudarek itd. bo zelo dobrodošlo.

Hvala za predloge.
Have a break!
  • spremenil: Tea Time ()

Tea Time ::

Lepo bi prosil kak namig - želel bi še danes naročiti... Bi ta stvar podpirala tudi Visto, ali je potrebno kaj boljšega (samo informativno, ker bodo zagotovo XP-ji)?

Hvala.
Have a break!

jk ::

Visto bi se verjetno še dal zagnat sam kako bi bil pa zadovoljen s tem sistemom pa ne vem.

5 let? No ja če si bil zadovoljen z P3 do sedaj potem mogoče. Sam ne verjamem.

Kot kaže bi rad dal minimalno denarja. Torej mogoče FunTech Intel DualCore Maxi Officer E4500 WI-FI za 409€ (Funtech si omenjal).

Jaz bi vzel vsaj tega: FunTech Intel Dual Core E6550 Designer pro 2Gb - 679€. Mogoče, samo mogoče pa bi zdržal (za tvoj okus 5 let - sam izredno težko).

jest10 ::

jk, ne govori bedarij! Si sploh uspel pogledati za kakšna opravila se bo potreboval računalnik?

jk ::

jest10 - jaz sem mu dal predlog s tem da sem gledal dobo 5 let. Sem dal vsaj predlog. Pa ti? Nič.

jk ::

Pa človek sprašuje po visti. Z 1g rama je kot veš to čista poezija. Tudi za taka opravila ki jih bo on počel.

Tea Time ::

Hvala, obema... Saj pravim, gor bo XP, če bo podpora za xp še 5 let - ni problema. Drugače dokupiti ram tudi ni problem naknadno. Sicer pa glede PIII; še kapacitet tega pentiuma nismo porabili (1.4 GHz se mi zdi da je; ali je to že P4?). V glavnem 512 MB rama je imel, win2000, Office XP in je delal brezhibno - dokler ni crknil. Uporabljamo ga res za najnižja pisarniška opravila (kak račun napisat, pa kakšno poročilo v Wordu, maili in dva ali tri specialne predpotopne programe), zato ni nujno, da je dober. S tega vidika bi bil Win XP in office XP gor še po moje 10 let... Ker pa je na netu, pa antivirus itd., pa iščemo nekaj res MALO boljšega... Zato sem tudi povprašal po Visti - če slučajno ne bo več podpore XP (kritični popravki ali kako že).

Smo študirali celo na linux, ma zaenkrat še ne. Smo bolj levi (ali leni :) ) pa precej zaposleni in se nimamo časa uvajati.


Lep vikend želim.
Have a break!

BoBr ::

Potem vzami konfiguracijo z integrirano grafiko (kak intel 965g čipset je dovolj za kar rabiš in dela z visto) + raje več rama. In ja kak E21xx bo čisto dovolj.
Also known as "Intel-aš".

jk ::

Podpora za XP naj bi bila do nekje 2010.

No glede na to kar si napisal vzemi enega izmed prvih treh na funtechovi strani pod sestavljeni računalniki. Razlika v ceni ni tako zelo velika - 100€. Lahko pa greš sestavljat še cenejšega. Ti so pač najcenejši in najskromnejši v ponudbi sestavljenih. V primeru da boš nekoč želel preiti na visto pa....... FunTech Intel DualCore Maxi Officer E4500 WI-FI. Kot sem rekel med najcenejšim in tem je razlike v ceni 100€

Tea Time ::

Tako. Sem poklical in se dogovoril. Vzeli bomo Maxi officer (409 €) s tem da bomo dali 320 GB disk in procesor CORE 2 DUO E6550. Rama bomo zaenkrat imeli 1 GB. Za vse to (Win XP in Office XP) bo še preveč dobro, potem pa ali bomo dokupili (če bo potrebno), ali pa novega.

Hvala vsem še enkrat za predloge in trud. Pa lep vikend!
Have a break!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nov racunalnik po komponentah

Oddelek: Kaj kupiti
182656 (2020) dela
»

nasvet?

Oddelek: Kaj kupiti
191477 (1477) libreus
»

Nakup PCja po kosih - kompatibilnost

Oddelek: Strojna oprema
81044 (935) Golnar
»

nakup namiznega pc + 20.1 inch lcd

Oddelek: Kaj kupiti
181457 (1164) adis_adis
»

nakup novega pc-ja

Oddelek: Kaj kupiti
6854 (677) schurda

Več podobnih tem