» »

CRT samsung monitor

CRT samsung monitor

MChip ::

Lep pozdrav!

Lastim si CRT monitor katerega sem bobil zastojn ampak imam en majčken problemček. rdeča barva ne deluje :| monitor je v bistvu kot nov rabljen pol leta ampak za garancijo neveljaven ker ga je prejšni lastnik hotel odpreti in se sedaj poznajo sledi izvijača na ohišju.

Zanima me pa naslednje.
Kaj se ponavadi pokvari da barve ni več. Je to kriva elektronika ali mogoče sama katodna cev? Saj ko vklopim monitor včasih barva deluje včasih ne. Menjal sem tudi VGA kabel (jih imam oma ogrooomno) ampak je napaka ostala ista...;(

Za vso pomoč se vam v napej zahvaljujem!
Laško je zakon

flasha ::

jaz ti predlagam da poiščeš še koga ki ti da kakšen CRT mmonitor zastonj:P, al pa ga od koga kupiš - za par €, ponavadi pride poštnina več kot sam monitor:P

KajtimarXXX ::

Z osciloskopom bi moral pogledati, kje se izgubi signal. Možnosti za napako je precej. Po mojih izkušnjah naprimer,zelo radi crknejo VF tranzistorji za krmiljenje RGB elektronskega topa, ker so precej obremenjeni -preklapljati morajo dokaj visoko napetost, okrog 200 V in pri visoki frekvenci. Ponavadi so dobro izhodišče za začetek iskanja napake.
Še prej pa seveda pogledaš, če v cevi žarijo vse tri katode, katji v samem topu drugega kot katoda (žarilna nitka) niti ne more crkniti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mrtvi pixli

Oddelek: Pomoč in nasveti
408093 (7053) Pyr0Beast
»

zakaj je LCD bolj zdrav (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
557173 (5857) trs
»

Logično pojasnilo ??

Oddelek: Loža
181921 (1445) Matev
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565427 (4486) iso2000
»

Vprašanje o trinitronih

Oddelek: Pomoč in nasveti
402102 (1510) Hux

Več podobnih tem