» »

barvni tiskalnik-obojestranski print

barvni tiskalnik-obojestranski print

aleksandra5 ::

Pozdravljeni!

Ker se glih ne spoznam na računaniške zadeve in vidim, da ste vsi pravi strokovnjaki v tem na tem forumu bi vas prosila za pomoč. Rabila bi barvni printer-obojestransko printanje pa bi vas prosila za nasvet katerega bi mi vi predlagali. prosila bi vas za tip in kje ga lahko dobim. rabim ga ker moram 5 krat sprintati mojo magistrsko nalogo in to je kar ogromno strani za barvno printanje kje v kaki kopirnici pa je za barvno printanje kar drago. zato mislim, da se mi bolj splača kupit barvni printer, saj ga tako nimam in ga bom nadalje tako ali tako še uporabljala.
ne rabim nič posebnega, tolko, da mi to v neki normalni kakovosti barvno sprinta obojestransko A4 format.
Najlepša hvala vam že vnaprej za vašo pomoč.
Aleksandra

Pujcek ::

ce hoces met dobr sprintan bos dala za barven printer + taprau papir malo morje dnarja, edino ce bos reskirala za barvnega laserca in ga mislis res uporabljat se naprej. tko da moje mnenje pejt v kopirnico in sprintaj tam, pazi pa edino da ti zaracunajo samo liste ki so res barvni barvo, ostalo crno belo...
:)

Opkow ::

Printerji, ki omogocajo obojestransko printanje so precej dragi. In se to je mozno v glavnem samo pri drazjih printerjih, ki se jim obicajno dokupi modul za obojestransko printanje.
Lahko da brcam v temo in so sedaj na trziscu cenejse variante. Vendar dvomim, da bo prislo ceneje, kot ce bi dala printat v fotokopirnico.

Ce ze imas kaksen barvni printer doma je opcija, da printas obojestransko na "rocni" nacin. In sicer najprej printas samo lihe strani, ko koncas pravilno obrnes liste in jih vstavis ponovno na pladenj od koder vlece liste in das printat sode strani. To ti je najcenejsa varianta. Od zacetka bos se malo "telovadila", da ugotovis kako moras pravilno obracat liste, potem pa ne bo vec problema...
Tako jaz delam pri 100+ straneh obseznih publikacijah na barvnem lasercu, da prisparam na kolicini papirja.

aleksandra5 ::

O hvala Killer! Ni slaba ideja! Sama nimam barvnega printerja, ima pa ga moja sestrična in mi je rekla, da mi ga odstopi. sem pa na mojem tem laserskem probala to z lihimi in sodimi stranmi pa gre čisto vredu! hvala! si me rešil težav:))

Arzen ::

Koliko si pa pripravljena odšteti za printer oz koliko ti vzamejeo v kopirnici?

aleksandra5 ::

hmmm nevem do približno 200 evrov ali mogoče do 300. saj sploh nimam pojma kakšne cene so kaj tako, da si glih ne predstavljam. a je mogoče kakšen printer v tem rangu? oz. koliko je najcenejši?
za v kopirnici točno ne vem cen zdajšnjih, samo glede na to, da imam 140 strani, od tega 30 barvnih (grafi), pa da to 5krat tam printam je po moje kar precej.

Brane2 ::

Sem si ravno nekaj dni nazaj na sejmu ogledal barvnega A4 OKIja- ni videti slab za tistih še ne 500 EUR.

Tudi tonerji zanj so dokaj poceni, prodajalec pa ponuja tudi varianto z regenerirranimi kasetami, ki pride IIRC tam nekje 100 EUR za vse štiri kasete.

Zamenjava kaset je full enostavna, tiskalnik pa tiska na papir do gramature 200gr/m2 deklarirano, torej nanj lahko komot stiskaš tudi vizirke recimo ali kaj podobnega.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Arzen ::

KLIK Jaz ga mam kupil pa sem ga ko sem bil v podobni dilemi ko sem imel neke brošure za printat in sem si takrat zračunal da sem za ceno ki bi jo dal za print dobil printer plus tega da nisem porabil vseh barv kljub temu da so (testne - manj povne) Dobil sem zraven še en dodatn črn toner tak da je bila odločitev čist enostavna. V tej ceni dobiš verjetno še kakšnega druga proizvajalca. Pozanimaj se koliko pride print teh diplomskih nalog potem je izračun enostavn. Jaz sem z printerjem zadovolj.

Brane2 ::

Kolk te pa stanejo kasete zanj in a se da dobit poceni obnovljene kasete ?

Drugače je videt dobro tale Samsung. Je kompakten in tudi ločljivost ima boljšo od OKIja (1200x1200 proti 1200x600), vendar bi bilo treba videt testne odtise za končno sodbo.

OKI ima baje tudi poleg USBja tudi mrežni vmesnik, ki pri temu Samsungu manjka, pa tudi vsaj po papirnih podatkih je nekaj hitrejši.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Arzen ::

Imaš varianto z mrežno mislim da je oznaka 550N. Obnovljeni toner pride ena barva 70€ kar je proti tvoji ceni visoko vendar treba se vprašat koliko odtisov dobiš za to ceno. Recimo pri samsungu je za barvne 5000 strani za črno pa 7000 strani. Za črbne kar drži za barvne pa je odvisn koliko je pokritosti. S tem da moreš vedet da pri laserjih je treba zamenjat vsake toliko časa waste toner kaseto(v njo se zbira opdadn prah - cena sitnica) Po nevem točno koliko kopij pa tudi razvijalno enoto samo to je potrebno pomoje pri 60000 ali celo več. Bi moral pogledat v navodila kaj kej tam piše.

Za Oki-ja sem tudi jaz slišal da ni slab.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Arzen ()

Arzen ::

Evo sem zdajle pogledu(printer to beleži) Pred kratkim sem zamenjal Yellow Toner in sem z njim naredil 3500 ipisov kar je 1500 manj kot piše samo morš vedet da jaz ga ne uporabljam za grafe in podobne zadeve. Ker se ukvarjam z oblikovanjem delam testne odtise za stranke da si lažje predstavljajo tako da takrat je ponavadi 90% strani pokrite z barvo. Z črno pa sem naredil 9500 pa mi piše da jo bo potrebo zamnjat tako da tukaj pa je veliko več kot je napisano da naj bi zdržala. skratka pomoje realno je da lahko nardiš z barvnimi cca 4000-5000 z črno pa do 10000 kopij to po mojih izkušnjah pa jaz nisem navadn uporabnik katerim je namenjen ta printer.

Ima tudi PS vendar za moje pojme ne deluje najbolje ali pa jaz nisem znal prav nastavit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Arzen ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17037418 (21132) gazer
»

Laserski tiskalnik za ~50€

Oddelek: Strojna oprema
363864 (2553) BCSman
»

Tiskalnik /večfunkcijska naprava

Oddelek: Kaj kupiti
324727 (3759) mat xxl
»

Barvni tiskalnik do 500€

Oddelek: Kaj kupiti
273234 (2878) psyke
»

Barvni laserski tiskalnik (s skenerjem)

Oddelek: Kaj kupiti
183918 (3572) kinimod5

Več podobnih tem